icon

Čo je to kamarátstvo s výhodami?

Dnes o 06:03

Ahojte, trošku sa strácam v tom, čo si ľudia predstavujú pod pojmom "výhody" vo vzťahu. Lebo pre mňa nie je výhodou, že ma príde muž vyprášiť dva krát do týždňa. Ani to, že mi bude robiť anál, skúšať na mne BDSM a ťahať ženu do trojky. Popravde, ak by som veľmi sa potrebovala urobiť, tak si to urobím teda sama. Mám rada sex, ale k tomu sexu potrebujem cítiť túžbu a muža milovať, sex bez lásky nemám. Tak čo má byť pre mňa tá výhoda? V čom bude tento muž výhodami iný od iného?

Strana
z3
biba_18
Dnes o 06:05

že to budeš mať pravidelne - a bez romantických emócií
ak tie emócie potrebuješ, kamaráta s výhodou (sexu) mať jednoducho mať nebudeš ...

autor
Dnes o 06:06
@biba_18

že to budeš mať pravidelne - a bez romantických emócií
ak tie emócie potrebuješ, kamaráta s výhodou (sexu) mať jednoducho mať nebudeš ...

@biba_18 sex pre mňa nie je výhoda.

beata_k
Dnes o 06:06
@anonym_autor

@anonym_autor Tak taky vztah nemaj. Niekto ta nuti?

autor
Dnes o 06:08
@beata_k

@anonym_autor Tak taky vztah nemaj. Niekto ta nuti?

@beata_k píšem, že ma niekto núti? V úvodnom príspevku píšem, čo nie je výhoda. Tak sa pýtam, ak sú tie výhody.

biba_18
Dnes o 06:09
@anonym_autor

@anonym_autor chápem. ale toto je terminus technikus.
proste budeš mať len obyčajné kamarátstvo 😉 bez sexu

beata_k
Dnes o 06:09
@anonym_autor

@beata_k píšem, že ma niekto núti? V úvodnom príspevku píšem, čo nie je výhoda. Tak sa pýtam, ak sú tie výhody.

@anonym_autor Sex so stalym partnerom. Nemusis hladat stale ineho.

jimbean
Dnes o 06:10

Ze nechces vztah, lebo ti je dobre momentalne byt single, ale stale ti chyba sex. Aj kamarat s vyhodami moze byt romanticky, pozorny, nemusis si najst blbca cisto na tu fyzicku cast.

autor
Dnes o 06:11
@jimbean

Ze nechces vztah, lebo ti je dobre momentalne byt single, ale stale ti chyba sex. Aj kamarat s vyhodami moze byt romanticky, pozorny, nemusis si najst blbca cisto na tu fyzicku cast.

@jimbean ešte raz, okrem sexu - čo nie je pre mňa výhoda, aké sú tie výhody? V čom by bol daný muž výhodami inde ako iný muž?

martinmmartin
Dnes o 06:13
@anonym_autor

@jimbean ešte raz, okrem sexu - čo nie je pre mňa výhoda, aké sú tie výhody? V čom by bol daný muž výhodami inde ako iný muž?

@anonym_autor Ze mas pocit ze je niekto na tejto planete ochotny dobrovolne prekrocit s tebou intimnu zonu.
Ze nie si na planete iba do poctu a keby si na
tejtonplanete vobec nebola tak si to nikto vlstne ani nevsimne

beata_k
Dnes o 06:13
@anonym_autor

@anonym_autor Ty si inak nechapava....

autor
Dnes o 06:14
@beata_k

@anonym_autor Ty si inak nechapava....

@beata_k hore píšem, že sex pre mňa nie je výhoda. Tak sa pýtam, čo iné má byť tou výhodou. Zarobím si svoje peniaze, dovolenku si zaplatím, na večeru môžem pozvať aj troch mužov naraz. Tak moja otázka znie, čo je tá výhoda ak to nie je sex? Very simple question.

beata_k
Dnes o 06:17
@anonym_autor

@beata_k hore píšem, že sex pre mňa nie je výhoda. Tak sa pýtam, čo iné má byť tou výhodou. Zarobím si svoje peniaze, dovolenku si zaplatím, na večeru môžem pozvať aj troch mužov naraz. Tak moja otázka znie, čo je tá výhoda ak to nie je sex? Very simple question.

@anonym_autor Ale pre inych to vyhoda je. Svet sa netoci okolo tvojho vnimania sexu.

anonym_bd1530
Dnes o 06:19

@anonym_autor kamarátstvo s výhodami- kamarát s ktorým máš sex, bez záväzkov.
To ze pre teba to nie je výhoda nikiho nezaujíma. Pýtala si sa co to znamená a znamena to toto.

moonlight1210
Dnes o 06:19
@anonym_autor

@anonym_autor v tom pripade nie je kamaratstvo s vyhodami pre teba.
To je vsetko.
Dalej neries.

Nikto ti taky vztah nenanuti, ak ho ty nechces.
Ak sa dvaja naopak zhodnu, ze tak chcu, tak to tak budu mat.

Pre nich je vyhodou, ze sa nemusia emocionalne angazovat, starat sa, mat toho cloveka niekedy dokonca doma, riesit, preco si napisal/nenapisal, volala/nezavolala, zaujimat sa, atd. a ten sex maju. A obcas si niekam i vyrazia, zabavia sa a nic nikto od toho necaka.
Takto im to vyhovuje.

Ty sa zas naopak potrebujes najprv emocionalne naviazat.

Ani jedno nie je lepsie, ci horsie.
Je to o tom, ze ked to tym dvom tak vyhovuje, tak je to tak ok.

autor
Dnes o 06:20
@beata_k

@anonym_autor Ale pre inych to vyhoda je. Svet sa netoci okolo tvojho vnimania sexu.

@beata_k a práve v tom to je. Pre každého je tou výhodou niečo iné. To, čo je pre jedného nie je pre druhého. Terminus technikus kamarátstvo s výhodami vzniklo pôvodne inak, tej žene dávalo iné výhody od muža.. ktoré jej kompenzovali to, že nie je vo vzťahu. Muž ju rozmaznával, staral sa o ňu. Až neskôr, si muži povedali, že nechceme nič dávať, iba prijímať, tak to bude sex bez ničoho.

anonym_9d7374
Dnes o 06:22

Je to výhoda pre tých, čo nemajú na viac

biba_18
Dnes o 06:23
@anonym_autor

@beata_k a práve v tom to je. Pre každého je tou výhodou niečo iné. To, čo je pre jedného nie je pre druhého. Terminus technikus kamarátstvo s výhodami vzniklo pôvodne inak, tej žene dávalo iné výhody od muža.. ktoré jej kompenzovali to, že nie je vo vzťahu. Muž ju rozmaznával, staral sa o ňu. Až neskôr, si muži povedali, že nechceme nič dávať, iba prijímať, tak to bude sex bez ničoho.

@anonym_autor to ti povedal kto? že to vzniklo inak? je kopec žien čo sa nechcú emočne viazať ale sex chcú alebo potrebujú...

autor
Dnes o 06:25
@biba_18

@anonym_autor to ti povedal kto? že to vzniklo inak? je kopec žien čo sa nechcú emočne viazať ale sex chcú alebo potrebujú...

@biba_18 Kamarát s výhodami (friend with benefits alebo FWB) je alternatívou k oficiálnemu partnerskému vzťahu, jednorazovému sexu alebo bežnému kamarátstvu. Už z názvu vyplýva, že s týmto človekom máme kamarátske puto, ktoré je však obohatené o sex na pravidelnej alebo príležitostnej báze. Kamarátstvo s výhodami vynecháva romantické prvky, ktoré sú súčasťou partnerského vzťahu. Zároveň je však toto puto intenzívnejšie než pri bežných kamarátstvach, kde sex nehrá žiadnu rolu. Nejde teda iba o samotný sex bez puta. To puto býva ešte intenzívnejšie.

biba_18
Dnes o 06:27
@anonym_autor

@biba_18 Kamarát s výhodami (friend with benefits alebo FWB) je alternatívou k oficiálnemu partnerskému vzťahu, jednorazovému sexu alebo bežnému kamarátstvu. Už z názvu vyplýva, že s týmto človekom máme kamarátske puto, ktoré je však obohatené o sex na pravidelnej alebo príležitostnej báze. Kamarátstvo s výhodami vynecháva romantické prvky, ktoré sú súčasťou partnerského vzťahu. Zároveň je však toto puto intenzívnejšie než pri bežných kamarátstvach, kde sex nehrá žiadnu rolu. Nejde teda iba o samotný sex bez puta. To puto býva ešte intenzívnejšie.

@anonym_autor takže - presne to ti píšem a ty si ideš svoje - písala si že ten termín vznikol inak - a potom mi okopčíš toto ... 😒

autor
Dnes o 06:28
@biba_18

@anonym_autor takže - presne to ti píšem a ty si ideš svoje - písala si že ten termín vznikol inak - a potom mi okopčíš toto ... 😒

@biba_18 ale tam je puto, sú to dlhoroční priatelia, ktorí aktuálne nemajú vzťah, tak to priateľstvo povýšia na niečo viac. Ale ich priateľstvo je stále.. nie je to len o sexe. Sex je čerešničkou na torte, oni sú najlepší priatelia.

doux
Dnes o 06:31
@anonym_autor

@anonym_autor pre teba z tohto nevyplýva žiadna výhoda, súdim podľa tvojich reakcií. výhoda by to bola asi len pre toho chlapa, vrzne si... výhodou pre teba by bolo, keby si napríklad mala príjem, že vyžiješ a to je celé a muž ťa pozve na dovolenku alebo párkrát do mesiaca na večeru, urobí ti nákup alebo opraví čosi na dome. inak tam pre teba výhodu nevidím žiadnu ani ja, pravdupovediac.
slovné spojenie "priateľstvo s výhodami" ja osobne vnímam skôr ako pravidelný sex muža so ženou, za čo jej občas niečo prihodí.... niečo ako platená výhradná k . . v . . . a 😀
alebo teda, ako bolo písané vyššie, niektoré ženy sú vôbec rady, že ich niekto chce a tak samotný sex a trochu ľudského tepla považujú aj ony za výhodu a tak sa pár stretáva čisto za účelom sexu.

anonym_7e1bfb
Dnes o 06:32

@anonym_autor ja som mala kedysi kamaráta s výhodami, pre neho odo mňa sex a ja od neho finančnú aj inú výpomoc, keďže som v tom čase bola rozvedená s dieťaťom a hypotékou na krku

autor
Dnes o 06:33
@doux

@anonym_autor pre teba z tohto nevyplýva žiadna výhoda, súdim podľa tvojich reakcií. výhoda by to bola asi len pre toho chlapa, vrzne si... výhodou pre teba by bolo, keby si napríklad mala príjem, že vyžiješ a to je celé a muž ťa pozve na dovolenku alebo párkrát do mesiaca na večeru, urobí ti nákup alebo opraví čosi na dome. inak tam pre teba výhodu nevidím žiadnu ani ja, pravdupovediac.
slovné spojenie "priateľstvo s výhodami" ja osobne vnímam skôr ako pravidelný sex muža so ženou, za čo jej občas niečo prihodí.... niečo ako platená výhradná k . . v . . . a 😀
alebo teda, ako bolo písané vyššie, niektoré ženy sú vôbec rady, že ich niekto chce a tak samotný sex a trochu ľudského tepla považujú aj ony za výhodu a tak sa pár stretáva čisto za účelom sexu.

@doux ani nie - lebo na večeru sa pozvem sama, opravy v domácnosti mám zazebzpečené, nákupy takisto. Čiže financie ani dovolenky to nie sú. Ja som safe finančne. Sexuálne sa dokážem uspokojiť aj sama. Nenachádzam tam prienik. Ja skôr potrebujem všetko to okolo. To ostatné - si dokážem zabezpečiť vo vl. réžii.

biba_18
Dnes o 06:34
@anonym_autor

@biba_18 ale tam je puto, sú to dlhoroční priatelia, ktorí aktuálne nemajú vzťah, tak to priateľstvo povýšia na niečo viac. Ale ich priateľstvo je stále.. nie je to len o sexe. Sex je čerešničkou na torte, oni sú najlepší priatelia.

@anonym_autor tak kamarátstvo je niečo iné ako priateľstvo, to po prvé.
a keď to bude bez sexu, nebude to kamarátstvo s výhodami - iba kamarátstvo ...
ty si ako tú výhodu akože predstavuješ? kedy je to iba kamarát a kedy už s výhodou??

biba_18
Dnes o 06:36
@anonym_7e1bfb

@anonym_autor ja som mala kedysi kamaráta s výhodami, pre neho odo mňa sex a ja od neho finančnú aj inú výpomoc, keďže som v tom čase bola rozvedená s dieťaťom a hypotékou na krku

@anonym_7e1bfb teda ťa vydržiaval 😒 to už nie je kamarátstvo, ale obchodný vzťah ... 😒

anonym_7e1bfb
Dnes o 06:38
@biba_18

@anonym_7e1bfb teda ťa vydržiaval 😒 to už nie je kamarátstvo, ale obchodný vzťah ... 😒

@biba_18 keby ma vydržiaval, tak to neťahám v robote 16-ky 🤣

anonym_d7d6e7
Dnes o 06:38

Ta vyhoda je sex. Teda pre zvysnych 90+% ludi. Ze to ty tak nemas a pre teba to vyhoda nie je, je tvoj problem. A ako bolo spominane, nikto ta do takeho vztahu nenuti. Easy.

biba_18
Dnes o 06:39
@anonym_7e1bfb

@biba_18 keby ma vydržiaval, tak to neťahám v robote 16-ky 🤣

@anonym_7e1bfb nuž, platil len toľko koľko mohol, no 😂

doux
Dnes o 06:40
@anonym_autor

@doux ani nie - lebo na večeru sa pozvem sama, opravy v domácnosti mám zazebzpečené, nákupy takisto. Čiže financie ani dovolenky to nie sú. Ja som safe finančne. Sexuálne sa dokážem uspokojiť aj sama. Nenachádzam tam prienik. Ja skôr potrebujem všetko to okolo. To ostatné - si dokážem zabezpečiť vo vl. réžii.

@anonym_autor jednoducho pre teba tento pojem "kamarátstvo s výhodami" je neexistujúci. ak všetko máš a sama sa totálne zabezpečíš... potrebuješ nájsť seriózneho partnera do života, pre ktorého nebudeš iba "kus". pre ktorého budeš cennosť, žena, ktorú si ctí a miluje a rešpektuje ju. ale niektorí ľudia skrátka majú to "kamarátstvo s výhodami" a sú si vedomí, čo je za čo...

autor
Dnes o 06:40
@anonym_d7d6e7

Ta vyhoda je sex. Teda pre zvysnych 90+% ludi. Ze to ty tak nemas a pre teba to vyhoda nie je, je tvoj problem. A ako bolo spominane, nikto ta do takeho vztahu nenuti. Easy.

@anonym_d7d6e7 to nie je pravda. Pre každého je výhodou niečo iné. Ak chce sex, nech si ho zaplatí na priváte. Ak chce ísť na výlet, zažiť niečo spolu, mať spolu čas a popri tom mať aj sex mimo iného, lebo to vyplynie zo situácie je iná vec. Pre mňa je výhodou čas - starostlivosť - záujem.

Strana
z3