Čo je to kamarátstvo s výhodami?
Ahojte, trošku sa strácam v tom, čo si ľudia predstavujú pod pojmom "výhody" vo vzťahu. Lebo pre mňa nie je výhodou, že ma príde muž vyprášiť dva krát do týždňa. Ani to, že mi bude robiť anál, skúšať na mne BDSM a ťahať ženu do trojky. Popravde, ak by som veľmi sa potrebovala urobiť, tak si to urobím teda sama. Mám rada sex, ale k tomu sexu potrebujem cítiť túžbu a muža milovať, sex bez lásky nemám. Tak čo má byť pre mňa tá výhoda? V čom bude tento muž výhodami iný od iného?
@anonym_d7d6e7 to nie je pravda. Pre každého je výhodou niečo iné. Ak chce sex, nech si ho zaplatí na priváte. Ak chce ísť na výlet, zažiť niečo spolu, mať spolu čas a popri tom mať aj sex mimo iného, lebo to vyplynie zo situácie je iná vec. Pre mňa je výhodou čas - starostlivosť - záujem.
@anonym_autor ale veď čas, starostlivosť, záujem si najlepší priatelia poskytujú predsa aj bez sexu ... volá sa to priateľstvo ...
@jimbean ešte raz, okrem sexu - čo nie je pre mňa výhoda, aké sú tie výhody? V čom by bol daný muž výhodami inde ako iný muž?
@anonym_autor pozri to je len názov, keďže pomenovať priamo sex v názve nie je úplne korektne. Toto je taký jemný názov. Napríklad kamarátstvo aké chceš ty môže byť friendzone. Tam sa tiež dá doťahovať o tom čo je pre niekoho kamarátstvo.
@anonym_7e1bfb nuž, platil len toľko koľko mohol, no 😂
@biba_18 nie dával mi iba lístky na obed a pomohol s dovozom nákupu a iného, bol to kolega-kamrát a ja som s ním nikdy nechcela vážny vzťah, tak sme to dohodli takto
Po lopate, užívaš si výhody vzťahu ale nie jeho povinnosti. 🤷🏼♀️ Máš s kým pokecať, s kým mať sex ale nemusíš prať cudzie trenky a vysávať chlpy z umývadla/ vyťahovať ich z odpadu v sprche.
@biba_18 nie dával mi iba lístky na obed a pomohol s dovozom nákupu a iného, bol to kolega-kamrát a ja som s ním nikdy nechcela vážny vzťah, tak sme to dohodli takto
@anonym_7e1bfb neber to tak že ťa odsudzujem. berieš to celkom pragmaticky a to sa mi páči 😉 len ťa trochu podpichujem ... proste niečo za niečo ... ale kamarátsvom s výhodami by som to jednoducho nenazvala ... lebo kamaráti ste v súkromí až takí neboli. či?
Po lopate, užívaš si výhody vzťahu ale nie jeho povinnosti. 🤷🏼♀️ Máš s kým pokecať, s kým mať sex ale nemusíš prať cudzie trenky a vysávať chlpy z umývadla/ vyťahovať ich z odpadu v sprche.
@anonym_3a609e a kto bude pri mne, keď mi nebude dobre, keď budem zažívať niečo ťažké, keď budem potrebovať emocionálnu pomoc? Kto ma odvezie do nemocnice, ak mi bude veľmi zle? Kto mi bude vymieňať obklady, keď budem mať teplotu a nebudem vedieť chodiť? S kým sa podelím o úspech v práci? S kým pôjdem na zmrzlinu, na kávu, na prechádzku, na výlet?
@anonym_7e1bfb teda ťa vydržiaval 😒 to už nie je kamarátstvo, ale obchodný vzťah ... 😒
@biba_18 Ja by som to nevnímala ako obchodný vzťah. Raz som počula presne toto hovoriť jedného chlapa, keď som mu povedala, že sa cítim ako kamoška s výhodami, pretože po sexe bola večera alebo nákup alebo ma vzal niekam na výlet, prepáč, ale cítila som sa ako štetka. Hoci sme spolu fungovali dlhý čas a považovali sme sa za "vzťah", za pár. No a keď som sa mu teda posťažovala, že som si všimla, že len vtedy ideme niekam, keď je dobrý sex alebo keď je vidina dobrého sexu, tak mi povedal, že ako to tak môžem povedať? Veď jeho večere a nákupy sú niečo navyše, veď predsa aj ja mám pôžitok z toho sexu a že keby šlo o kamarátstvo s výhodami, tak by sme sa stretávali iba kvôli sexu. Ale on? On pre mňa robí čosi aj navyše!!! Ja som to vnímala podobne ako autorka. Ja som si ten nákup zaplatiť vedela, aj večeru, finančne nebol problém. A rovnako sex, ja som ho nepotrebovala takmer denne ako on. V tomto prípade súhlasím s tým, že sex za nejakú inú "odmenu" je kamarátstvo s výhodami. Hoci ten konkrétny muž to vnímal inak. Sex za sex. Bola som na tom ako autorka, aj samoobšťastňovanie mi fungovalo výborne.
@anonym_3a609e a kto bude pri mne, keď mi nebude dobre, keď budem zažívať niečo ťažké, keď budem potrebovať emocionálnu pomoc? Kto ma odvezie do nemocnice, ak mi bude veľmi zle? Kto mi bude vymieňať obklady, keď budem mať teplotu a nebudem vedieť chodiť? S kým sa podelím o úspech v práci? S kým pôjdem na zmrzlinu, na kávu, na prechádzku, na výlet?
@anonym_autor 🤣 kamarát bez výhod
@anonym_autor kamarátstvo s výhodami je, že ti ho zasunie a ešte dostaneš aj čokoládu, alebo tangáče za 2€, alebo kúpi pizzu....😆😀😆😀....to praktizujú mladé dievčatká s nižším koeficientom.... tie'" rozumnejšie "už idú po značkových handrách, dovolenkách, autách , atď.😀💋
@anonym_autor Na to je manžel 😀 Nejakého si nájdi.... Len potom očakávaj, že ten sex budeš robiť asi dokonca častejšie a len za ten obklad na čelo 😀
Autorka ide ako verklik😏
@biba_18 Ja by som to nevnímala ako obchodný vzťah. Raz som počula presne toto hovoriť jedného chlapa, keď som mu povedala, že sa cítim ako kamoška s výhodami, pretože po sexe bola večera alebo nákup alebo ma vzal niekam na výlet, prepáč, ale cítila som sa ako štetka. Hoci sme spolu fungovali dlhý čas a považovali sme sa za "vzťah", za pár. No a keď som sa mu teda posťažovala, že som si všimla, že len vtedy ideme niekam, keď je dobrý sex alebo keď je vidina dobrého sexu, tak mi povedal, že ako to tak môžem povedať? Veď jeho večere a nákupy sú niečo navyše, veď predsa aj ja mám pôžitok z toho sexu a že keby šlo o kamarátstvo s výhodami, tak by sme sa stretávali iba kvôli sexu. Ale on? On pre mňa robí čosi aj navyše!!! Ja som to vnímala podobne ako autorka. Ja som si ten nákup zaplatiť vedela, aj večeru, finančne nebol problém. A rovnako sex, ja som ho nepotrebovala takmer denne ako on. V tomto prípade súhlasím s tým, že sex za nejakú inú "odmenu" je kamarátstvo s výhodami. Hoci ten konkrétny muž to vnímal inak. Sex za sex. Bola som na tom ako autorka, aj samoobšťastňovanie mi fungovalo výborne.
@anonym_987f5e ale to o obchodnom vzťahu som nepísala autorke 😉
Autorka ide ako verklik😏
@anonym_d7d6e7 ok, už nebudem písať, odmlčím sa. Príjemnú zábavu 😂
@anonym_d7d6e7 to nie je pravda. Pre každého je výhodou niečo iné. Ak chce sex, nech si ho zaplatí na priváte. Ak chce ísť na výlet, zažiť niečo spolu, mať spolu čas a popri tom mať aj sex mimo iného, lebo to vyplynie zo situácie je iná vec. Pre mňa je výhodou čas - starostlivosť - záujem.
@anonym_autor Lenze ked sa dvaja stretavaju, lebo cas, starostlivost, zaujem, tak su to proste kamarati. Lebo chcu. A nemusia hladat vyhody.
@anonym_987f5e ale to o obchodnom vzťahu som nepísala autorke 😉
@biba_18 áno, viem. Reagujem v súvislostiach. Sex ako výmena za nejakú finančnú výpomoc. Toto by som aj ja chápala ako kamarátstvo s výhodami. Okrem iného aj teda.
@anonym_autor pozri autorka ja chápem čo chceš povedať, chceš jasné definovanie výrazu a hnevá tá čisto výraz, lebo znie zavádzajúco. Ale v živote to tak je. Nič nie je vždy dokonalo individuálne. Výraz kamarátstvo s výhodami vzniklo presne ako pomenovanie vzťahu kde je sex hlavná veličina a všetko iné je vedľajšie.
To že to tebe nedáva zmysel a neplni ten výraz individuálne potreby, nie je chyba výrazu. Jednoducho na tvoje potreby sú zas iné výrazy.
@anonym_d7d6e7 ok, už nebudem písať, odmlčím sa. Príjemnú zábavu 😂
@anonym_autor Niekto hľadá kamarátstvo s výhodami (vhodné pre rozvedené ženy, niektoré z toho získavajú okrem sexu aj peniaze) a niekto manželstvo, manželia si sľubujú, že budú pri sebe v dobrom i zlom, zdraví aj chorobe, šťastí aj v nešťastí, len to tiež nefunguje tak, že iba manžel sa bude starať o svoju manželku napr.keď bude chorá, ale aj ona o neho. Teraz hlavne mladší ľudia, chcú byť spolu iba v dobrom, prídu prvé problémy, treba niečo obetovať a už sa rozchádzajú.
@anonym_987f5e a kde je to kamarátstvo teda?
@biba_18 nedefinujem to doslova. Alebo si to netransformujem doslova. Tento slovný výraz chápem ako: dvaja ľudia, ktorí sa pravidelne stretávajú za účelom sexu. To je asi jasné. Keďže mnohé ženy až tak ten sex často nepotrebujú, muži viac, tak pre muža je sex asi 100% potreba, pre ženu možno 30% (áno, sú výnimky, chápem). Ale v tomto kontexte tých zvyšných 70% bude pre ženu výhodou práve iná výpomoc. Nemusí byť práve finančná, môže ísť o čokoľvek, čím jej ten muž pomôže, no nie je jej manželom. Je to dobrý známy, s pravidelným sexom a s vedomím si toho, že tá žena ten sex nepotrebuje v takej frekvencii ako on. Takto to vnímam ja. A myslím, že celkovo je to vysoko subjektívne vnímanie.
Autorka...jednoducho si musíš uvedomiť, že určité slovné spojenia sú dané a nie vždy odrážajú realitu každej bytosti na tomto svete. Iste, potom ťa to asi trochu irituje, ale tak to je a nič s tým nenarobíš. Ja to tak mám so slovom zábava...veľa vecí, ktoré iní ľudia považujú za zábavu, sú pre mňa synonymom čistej nudy a nič mi to nehovorí. Ale nebudem sa kvôli tomu s ľuďmi hádať, že daná vec nie je zábava len preto, že to nie je zábava pre mňa.
@doux ani nie - lebo na večeru sa pozvem sama, opravy v domácnosti mám zazebzpečené, nákupy takisto. Čiže financie ani dovolenky to nie sú. Ja som safe finančne. Sexuálne sa dokážem uspokojiť aj sama. Nenachádzam tam prienik. Ja skôr potrebujem všetko to okolo. To ostatné - si dokážem zabezpečiť vo vl. réžii.
@anonym_autor v tom pripade priatel s vyhodami nie je nic pre teba, ale pre inych ano. Niekedy vidis, ze toto nie je clovek na cely zivot, ale je to aspon prevoznik do dalsieho vztahu. Ak to tomu druhemu to nevadi.
Je divne, ked niekto napise, zarobim si sama, urobim si to sama, tak vlastne nikoho "nepotrebujem". No na dieta/deti uz partnera potrebujes. Aj financna zataz a vychova deti je v dvojici lepsia. Plus aj bez deti byt na fixne zivotne vydavky dvaja a jeden je tiez rozdiel. Dva prijmy a jeden najom je rozdiel nez jeden prijem a jeden najom. Plus byt sama kazdy vecer ci na dovolenke a s niekym je zase rozdiel. Kazdy starne a cim starsia, tym horsie sa hlada partner. So starobou pride horsia financna situacia (nizky dochodok), samota, aj na zdravotne problemy je lepsie, ak ta ma kto v nich podrzat, ako byt na ne zase iba sama ...
Zaujimave je, ze nejake zeny hladaju muza iba kvoli financnym benefitom, su ochotne aj dlho cakat. A pomenu ze zatial si vsetko platia a zazivaju same, pricom by mohli byt na to dvaja. Az pride dokonca staroba a zaujem druhej strane klesne na nulu. V momente ked si zena povie, ze uz by aj niekoho brala.
@anonym_autor Niekto hľadá kamarátstvo s výhodami (vhodné pre rozvedené ženy, niektoré z toho získavajú okrem sexu aj peniaze) a niekto manželstvo, manželia si sľubujú, že budú pri sebe v dobrom i zlom, zdraví aj chorobe, šťastí aj v nešťastí, len to tiež nefunguje tak, že iba manžel sa bude starať o svoju manželku napr.keď bude chorá, ale aj ona o neho. Teraz hlavne mladší ľudia, chcú byť spolu iba v dobrom, prídu prvé problémy, treba niečo obetovať a už sa rozchádzajú.
@petronelag A presne kvôli tomuto mnohé manželstvá sú obrovskou nevýhodou pre ženy. Nazvala by som to priam "vzťah bez výhod", "kamarátstvo bez výhod", "manželstvo bez výhod", pretože ako vidíme súčasný trend, mnohí muži očakávajú od žien všeličo, ale sami neprispievajú nejak extra do spoločného života a budovania. Ale sex majú, kedy sa im zachce 😀 Iste, toto neplatí u párov, kde je chlap normálny a spolupodieľa sa na všetkom, kde treba.
Asi si si pod pojmom kamaratstvo s vyhodami predstavovala ze ty mu upecies bublaninu a on ti za to namontuje policku…a cavo dojde a ocakava anal a trojku, tak chapem ze si zmatena
Tak taký vzťah nemaj. Ja som ho mala a mne stačila ta neskutočná chemia, ktorú sme medzi sebou mali. Absolútne to nebol partner do vzťahu pre mna, ale sex s ním bol super a takú túžbu som už potom neviem či zažila. Bola pre mna výhoda to, ze som si užila, že ma bavilo sa s ním ,,doťahovať” a flirtovať keď som mala náladu. Na druhej strane som bola stále slobodná a nič mi nebránilo sa zoznamovať s inými. Keď som spoznala terajšieho dlhoročného partnera, hneď u mna ta túžba o ,,kamaráta s výhodami” opadla a nebolo mi za nim smutno ani nič. On si tiež krátko na to našiel ženu, s ktorou mali nedávno svadbu.
@anonym_autor to ze pre teba to nie je vyhoda neznamena, ze pre nikoho 😂 pre mna je nevyhoda riesit vztah, city, emocie, byvanie, spolocnu buducnost a podobne kraviny. Ked si to predstavim az zaludok sa mi nadvihuje. Navyse milujem svoju karieru, domov sa chodim doslova len osprchovat, niekedy najest a spat tak ani na riesenie niecoho vaznejsieho by som nemala cas a nie som ochotna tomu ten cas venovat. Mozno, sa to casom zmeni ale aktualne mam take nastavenie a kvoli tomu by som mala zit az do smrti bez sexu?😂 Mam len 27. Takze pre mna je vyhoda, ze sa s niekym tak stretavam a nemusim do toho vkladat nic navyse z emocii, kedykolvek to mozem ukoncit. Ale mam na to normalnego chlapa, s k torym sa da aj otvorene porozpravat, nenasla som si takeho, co pride len na sex a dovi dopo. 😂
@jimbean ešte raz, okrem sexu - čo nie je pre mňa výhoda, aké sú tie výhody? V čom by bol daný muž výhodami inde ako iný muž?
@anonym_autor tak pre niekoho je takýto vzťah ok, ak nie pre teba tak ho nemaj...a ano je to o sexe ako o výhode, máš ho s mužom ktorého poznáš a je ti s ním dobre....vieš že ti to tam klape s ním, nemáš sex s nikým ako mačku vo vreci....len ak je muž milý a pozorný tak žena sa väčšinou zaláskuje a to už je problém....
@anonym_autor pre kazdeho su tie vyhody ine. Pre niekoho sex len na uspokojenie biologickych potrieb, pre niekoho kamarat, ktory pride opravit kvapkajuci kohutik a za odmenu dostane tanier domaceho vyvaru alebo kamoska, ktora pride umyt okna a ja sa jej odmenim porylovanim zahrady. Alebo to moze byt hoc aj partak na dovolenku, s ktorym budem byvat na izbe, lebo tak nas ta dovolenky vyjde lacnejsie ako keby som si kupoval singel izbu. Kazdy ako jemu vyhovuje. Co je na tom zlozite chapat?
Cas, starostlivost, zaujem je normalne kamaratstvo bez dalsich privlastkov
@anonym_autor to ze pre teba to nie je vyhoda neznamena, ze pre nikoho 😂 pre mna je nevyhoda riesit vztah, city, emocie, byvanie, spolocnu buducnost a podobne kraviny. Ked si to predstavim az zaludok sa mi nadvihuje. Navyse milujem svoju karieru, domov sa chodim doslova len osprchovat, niekedy najest a spat tak ani na riesenie niecoho vaznejsieho by som nemala cas a nie som ochotna tomu ten cas venovat. Mozno, sa to casom zmeni ale aktualne mam take nastavenie a kvoli tomu by som mala zit az do smrti bez sexu?😂 Mam len 27. Takze pre mna je vyhoda, ze sa s niekym tak stretavam a nemusim do toho vkladat nic navyse z emocii, kedykolvek to mozem ukoncit. Ale mam na to normalnego chlapa, s k torym sa da aj otvorene porozpravat, nenasla som si takeho, co pride len na sex a dovi dopo. 😂
@anonym_ef2c60 ale ja nechcem riešiť spoločné bývanie, ani manželstvo, ani deti, ani moju namontovanú policu. Ale to neznamená, že ma definuje moja vagína a viem poskytnúť iba ju.
@anonym_ef2c60 ale ja nechcem riešiť spoločné bývanie, ani manželstvo, ani deti, ani moju namontovanú policu. Ale to neznamená, že ma definuje moja vagína a viem poskytnúť iba ju.
@anonym_autor zjavne nevies docitat dokonca 😂 ked pisem, ze v mojom pripade to nie je len o sexe a ved ta nikto do takeho vztahu nenuti

@beata_k a práve v tom to je. Pre každého je tou výhodou niečo iné. To, čo je pre jedného nie je pre druhého. Terminus technikus kamarátstvo s výhodami vzniklo pôvodne inak, tej žene dávalo iné výhody od muža.. ktoré jej kompenzovali to, že nie je vo vzťahu. Muž ju rozmaznával, staral sa o ňu. Až neskôr, si muži povedali, že nechceme nič dávať, iba prijímať, tak to bude sex bez ničoho.
@anonym_autor Mne bolo hned jasne, ze si si prisla iba rypnut 😆