Čo sa deje s libidom po menopauze?
Majú ženy po menopauze ešte libido ? Často počúvam dva rôzne názory.
čo robíš prieskum alebo načo potrebuješ tuto otázku vediet ? však odpoved je jasna, a žiadne štatistiky na toto nie sú alebo sú pre niečo nutné
Je to veľmi individuálne. Ja ešte nie som zďaleka v menopauze, iba v peri, ale celkovo badám suché sliznice, a pokles libida - resp. ja si to radšej urobím sama, rýchlo, bez tých tanečkov, ako by som mala 30-40 min cvičiť s partnerom. Taká je pravda. Ale ak chcem odstrašiť potencionálneho nápadníka, poviem mu, že som v menopauze a nesexujem. Hneď sa otočí a odchádza :D :D
Keby zoberes 100 - 20 rocnych zien (rozne libido), 30 rocnych zien (rozne libido), 40 rocnych zien (rozne libido)... takze ziadne pausalne neexistuje, vela zien naopak ma viac sexu ako za roky pred tym, proste si to viac uzivaju, jasne horsie je to po 20+ rokoch manzelstva, ale to je rutinou, nudou a nie tym, ze by ich sex ako taky nebavil...
kúp si niečo na zvýšenie libida a bude to ok
Vacsinou su tu zeny v perimenopauze , moc ich tu nebude v prechode.V peri estrogen a progesteron kolise, su výkyvy, libido môže byt ešte v pohode, v menopauze už je dlhodobo nizky estrogen a progesteron takmer nulový a tak isto aj testosterón ktorý je zodpovedný za libido.Cize v perimenopauze ešte môže byt libido zachované ale v menopauze už nemusí byt vôbec, aj keď všetko je individuálne
@jogy1984 áno u mňa to platí. Mám 47, v menopauze som od 40tky. Posledné 2-3 roky prudký pokles libida.
Bože, ženy, vy sa niektoré už na všetko chcete dopredu pripraviť? Veď keď to príde, tak uvidíš.
Viem, kto by nám o tom vedel povedať viac 🙂.
Nedavno zomrela cca 80 rocna suseda. Co si ju pamatam poslednych tak 10 - 15 rokov, tak vzdy za nou chodil slusny panko dochodca a veru nehrali doma karty. Plus mala plno dvojzmyselnych az oplzlych reci. Pri vypratavani bytu sa naslo plno skrys s alkoholom. Zila naplno az do konca ....
Nedavno zomrela cca 80 rocna suseda. Co si ju pamatam poslednych tak 10 - 15 rokov, tak vzdy za nou chodil slusny panko dochodca a veru nehrali doma karty. Plus mala plno dvojzmyselnych az oplzlych reci. Pri vypratavani bytu sa naslo plno skrys s alkoholom. Zila naplno az do konca ....
@patrike no ty si im držal sviečku 🙉
Vacsinou su tu zeny v perimenopauze , moc ich tu nebude v prechode.V peri estrogen a progesteron kolise, su výkyvy, libido môže byt ešte v pohode, v menopauze už je dlhodobo nizky estrogen a progesteron takmer nulový a tak isto aj testosterón ktorý je zodpovedný za libido.Cize v perimenopauze ešte môže byt libido zachované ale v menopauze už nemusí byt vôbec, aj keď všetko je individuálne
@anonym_ffb6ca to by som podľa teba skončila so sexom v 40tke
@anonym_ffb6ca trepeš somariny.
Perimenopauza ≠ „libido ešte je v pohode“ – libido môže kolísať už v perimenopauze výrazne, u niektorých žien klesá, u iných sa nemení alebo dokonca stúpa. Nie je to pravidlo.
Menopauza ≠ „libido nemusí byť vôbec“ – v menopauze síce klesá estrogén, ale libido nezmizne automaticky. U časti žien sa nemení alebo je ovplyvnené skôr inými faktormi (vzťah, psychika, bolesť pri styku, zdravie, lieky).
Ja som už dlho v prechode a žiadny pokles libida. ..je to veľmi individuálne...

Všetko záleží od konkrétneho človeka, veď ani mladé 20-30 ročné ženy nemajú rovnaké libido. Ja mám 47 rokov a nie som po menopauze, všetko funguje normálne a chuť na sex mám stále rovnako....ako keď som mala o 10 rokov menej. Asi skôr záleží ako si ten sex dokážeš užiť a či máš toho správneho partnera...potom to ide stále 😉