Čo si myslíte o rovnosti párov?
Čo si myslite o rovnosti párov? Párov rovnakého pohlavia?
Ste za to, aby boli uzatvárané takéto manželstva, aby mohli mať deti?
Hlasujte v komentároch:
1. Som za
2. Niesom za
Ja za rozhodne niesom. Nie je to prirodzene. Prirodzenosť = muž a žena. Nech si majú aj tie vlajky, ale nech neorganizujú dúhové pochody. Je to choré.
Ten muzsky a zensky vzor. No.. ano.. v idealnom svete su vsetci dospeli ludia uvedomeli, nenasilni, nezavisli na ziadnych omammnych latkach, maju vyriesene svoje traumy aby ich neprenasali na deti, maju vysoku emocnu inteligenciu, pristupuju k vychove deti vedome a rozumne, v partnerskych vztahoch sa spravaju idealne, nerozvadzaju sa, atd atd atd..
Az na to, ze v takom ruzovom idealnom svete nezijeme. Zijeme vo svete, kde aj ked v krajine nemame povolenu adopciu homosex. parmi, aj tak je vela deti, ktore ten muzsky aj zensky vzor od rodica nemaju (lebo rozvod, lebo sa jeden rodic nan vykaslal, lebo muz o existencii svojho dietata ani nevie, a dalsich xy lebo).. A aj velmi vela deti, ktore sice oba vzory maju, ale nie spravne a akurat im ten zly vzor v detstve narobi problemy v dospelosti, ktore si potom liecia roky sami alebo s pomocou odbornikov. Takze argument o muzskych a zenskych vzoroch je za mna dost odveci.
Asi by si mala pochopiť ze život nie je len o plodeni deti. Choré je akurát tak to, že musíš riešiť druhých ľudí čo ti nijak neublizuju. Bojíš sa toho co uvidia tvoje deti, že sa dvaja muži ci ženy budú na ulici držať za ruku? Skôr sa zamysli akým príkladom ideš svojim deťom, keď siris nenávisť voči ľuďom.
Nevadia mi,nemám dôvod ich strieľať ani im ubližovať. Môj ani život mojich detí to neovplyvňuje. Dopriala by som im právne zväzky no nie,aby sa volali alebo označovali ako manželstvo. Ale v zásade ak k tomu dôjde, zdvihnem obočie a idem si dalej svoj život. Deti adoptovať? Prečo nie. Vždy lepšie ako decak.
@anketkarka a ca deti, ktoré vyrastajú len s matkou a ich "mužský vzor" o nich ani nezákopne? A čo deti, ktorých "mužský vzor" slope, mlati ich matku? A čo deti u ktorých je "ženský vzor" tyrana žena? Co deti, ktorym "ženský vzor" každú chvíľu predstaví nového "otecka" aj to nevalnych kvalít... Mužský a ženský vzor je klišé, pretože ako také to môžu byť patologické prípady, ktoré by vobec nebolo vhodné nasledovať.
Som za. Co sa deti tyka, ano, ale jedine adoptovane.
Co je neprirodzene je nasilu spajat genetiku dvoch zien napriklad a plodit deti neprirodzenou cestou, ked detske domovy su plne.
@rebrambora hm, to by si mohla prehlásiť o každom tehotenstve, ktorému dopomohla veda, že je neprirodzené... Aj tu by teda malo platiť, že detské domovy sú plné🍼
@anonymanonym presne, a co sa týka tých zaujímavo oblečených na príde pochodoch.... Stačí si zájsť na streetparade a sú tam ešte viac zaujímavo pooobliekany aj taky ktorý ešte deň predtým zhodili oblek...
Ale autorka vidí len čierno bielo
@stanulienkat a kde je napísané, že ten homosexuálny pár je celkom bez tohoto všetkého čo si opísala, že môže byť v hetero rodine? Adoptívne rodiny sa vyberajú oveľa lepšie a teda adoptovanému dieťatu sa také stáva malo kedy. Príroda zariadila, že dieťa vie splodiť len žena a muž, takže ho majú aj tak vychovávať. Že nie každé dieťa má šťastie na zrelých rodičov neznamená, že nejaké dieťa by malo vyrastať v domnení, že dve ženy a dvaja muži vedia splodiť a vychovať dieťa. Keď si to špekulatívne homo pár zariadi biologicky, tak s tým nič nenarobíme, ale adopcia by bola voči tomu dieťaťu nefér.
@anketkarka lenže oni ho vychovávať vedia, to len taká drobná poznámka na okraj.
@viestta tak bojujte za to, aby takéto deti boli odoberané rodinám, keď vás to tak trápi, ale to nie je argument pre homo adopciu.
@anketkarka k deťom sa vyjadrovať veľmi nechcem a neviem, pretože v tomto nemám vyhranený názor. Možno to bude prekvapivé, ale som skôr za nie. Ale jedno čo by sa malo spraviť, by malo byť to, že sa treba pýtať týchto detí. V Amerike je to bežné niekoľko desiatok rokov, treba ísť tam za tými deťmi a opýtať sa uz dospelých ľudí, ako to vnímajú dnes, že boli vychovávané v takýchto homo rodinách. Ak bude väčšina odpovedí pozitívna, tak potom to viem podporiť všetkými desiatimi.
1. Som za.
Ale adopciu deti, ktore nie su biologicky ani jedneho z nich by som povolila iba ak by sa pre dane dieta nenasiel vhodny heterosexualny par. Co sa tyka adopcie biologicky vlastnych deti (lesbicky si deti urobia velmi lahko, taktiez gayovia sa mozu nejak dohodnut, pripadne zaplatit v zahranici), tak tam uz malo byt davno legalne umoznene, aby sa druhym rodicom mohol stat i partner rovnakeho pohlavia. Pretoze teraz ak umrie napr. biologicka matka dietata/lesbicka, tak jej partnerka, s ktorou dieta vyrastalo cely zivot, moze dietat stratit, a to pre to dieta musi byt psychicky znicujuce.
@tiezjedna si detská psychologička, že vieš aký dopad na výchovu dieťaťa to má? Aj hetero pár ho vie vychovávať, keď prejde adopčným procesom.
A este taka myslienka... Homosexualne pary si dieta adoptovavaju aj teraz. Aj jednotlivec si vie adoptovat dieta. Takze deje sa to aj teraz, akurat, ze rodicom sa stava iba jeden... No.. A tym padom s tym suvisia pre to dieta aj rozne rizika, napr. take, ze ak sa nieco stane rodicovi, ktory je rodic aj z pravneho hladiska tak dieta sa vracia naspat do "systemu". Napriek existencii cloveka, ktory ho tiez s laskou vychovaval..... Toto je urcite "lepsie" pre dieta ako normalne povolit, aby mohli byt rodicia obaja 🤷♀️
Jedno takéto referendum tu už bolo a vieme, ako dopadlo🙈.
@stanulienkat bude pozitívna, iné nezažili. Skôr by ma zaujímal odborný posudok psychológov ich vývoja a dopad na ich intímny a partnerský život.
@victoriab ale toto je problém v jedincovi a nie preto, že je hetero. Každý sa týmto obhajuje a ja tomu nerozumiem. Toto isté sa môže stať aj homosexuálnym párom, že jeden z chlapov bude mať viac rád alkohol ako druhý a zmláti ich. Toto je vždy zlyhanie jedinca. Prečo sa to deje u hetero párov? Lebo iba tie môžu vychovávať dieťa. Takže sa nikde nevylučuje že to nemôže nastať aj v homo pároch ak raz dostanú možnosť vychovávať deti.
@anketkarka ej, to aká brilantne vyhybka🤔
@anketkarka nemusí byť automaticky pozitívna. Tie deti si uvedomujú a hlavne v puberte, že vyrastajú trochu v odlišnom prostredí, ako iné deti. Psychologický rozbor o dopade na ich intimitu-nemyslím si že by inklinovali k homosexualite. A ani, že by mali iné sexuálne problémy, ako heterosexuáli. Psychológovia by mali veru čo robiť aj u normálne orientovaných ľudi, ktorí majú sexuálne problémy, či už vplyvom ich detstva, ich rodičov, výchovy, prostredia, nabozenstva. Nemyslím si, že by potrebovali psychológov viac, ako deti, ktoré vyrastali v "tradičnej" rodine.
ja som za aby boli uzatvarané manželstva aj bolo im umožnene adoptovat dieta
nehrajme sa na milujucu tradičnu rodinu a žiju tu xy storoči všade kecy miluj svojho bližneho len asi by tam mal byt dotatok len odtial potial lebo v podstate aby mohli byt manželia, registrované partnerstva, adpopcie brani hlavne cirkev a politici si ohromne radi nahanaju tymto hlasy
Som za a jediné čo zaujíma mňa autorka je aký máš ty život, keď o 20:21 večer pred predĺženým víkendom riešiš zivoty iných ľudí a šíriš na mamickovskom fóre nenávisť?
@anketkarka to nikto predsa nerozporuje. Ty máš zrejme psychologické posudky naštudované, keď tak vehementne obhajuješ "tradičnú rodinu", ktorá sa z 50 % rozpadá... Vzor jak noha, ti poviem.
@pribinak takže medzi homosexuálmi neexistujú úchyláci, pedofili, sadisti, násilníci a psychopati, hej?
Prepáč, ale to čo si vymenovala nie je predispozícia len hetero ľudí. Tak ako nájdeš takýchto ľudí medzi hetero, nájdeš ich aj medzi homo.
A je naozaj vtipné, ako sa tie argumenty prečo adopcie pre homo páry áno vždy točia okolo toho istého a síce - lebo tam bude deťom lepšie ako v hetero rodine, lebo hetero muž je zákonite alkoholik čo mláti svoju ženu a hetero žena je tupá chudera. Predpokladám, že väčšina tu diskutujúcich žijú v hetero vzťahu, čiže mám len jednu poznámku pre vás - že to tak možno funguje u vás, neznamená, že to tak funguje všade. Podľa seba súdim teba, však?
A tiež to neznamená, že homo muž nemôže mlátiť svojho homo partnera a chodiť denne do baru na "1-2 chladené".
Partnerstvá áno, adopcie nie.
@mima1608 s tym rozdielom, ze ak by homosexualny par chcel dieta adoptovat, tak by musel prejst klasickym adopcnym procesom, mozno kvoli svojej orientacii dokonca este o nieco prisnejsim. Neviem, ci mas niekoho v okoli, kto tymto presiel, ale teda nie je to nic prijemne. Takze ano, aj medzi homosexualni mozu byt vselijaki jedinci. Avsak medzi rodicmi schvalenymi na adopciu, je velmi silno nepravdepodobne, ze sa vyskytnu alkoholici, nasilnici ci pedofili. Takze ano, dietatu v takomto pare, ktory ocividne po dietati tuzi, kedze je ochotny to podstupit a zaroven je preklepnuty zo vsetkych stran, bude lepsie ako v decaku, v ktorom zakonite skoncili kvoli otcovi alkoholikovi a matke chudere alebo niecomu velmi podobnemu.
@anketkarka a odkiaľ vieš ze takéto páry vychovávajú deti v domnemi ze dve ženy alebo dvaja muži vedia splodiť dieťa?
Poznáš také dieťa?
@tiezjedna no tento komentár tak prinajmenšom vyznieva
"Dnes o 20:57
"na toto sa maju pozerat nase deti?" "takto mame vychivavat nase deti?"
a v hetero paroch/manzelstvach sa pozeraju na co? mozno sa otec nelíči a nenosi stekle, ale podgurazeny s borovickou v ruke mame sem tam utne, aby nebolo luto, tak aj detom, krcma po kostole, pivo alebo zopar miesto obeda, heteromuz s 16 detmi, ktori vladne v nasej krajine, hetero muz, ktory podvadza svoju zenu a chce od septembra vladnut nasej krajine, mam pokracovat ci staci?"
A stretávam sa s týmto typom komentárov v každej diskusii o adopciách homo pármi.
@lucilaines ale ja som nereagovala na priebeh a spôsob adopčného procesu , ale na mylné reči typu, že len hetero ľudia to nemajú v hlave v poriadku.

zavidime im este aj tie pochody? ze si nemozu verejne vyznat lasku, by ich nejaky homofob nenapadol na uliic... nemozu uzavriet oficialny zvazok, zobrat si na seba vzajomne pos*atu ocr ked ochoreju, uplne bezne banalne veci... nic, to je v pohode... lebo maju vlajocky, tie im dovolime..