icon

Čo si myslíte o rovnosti párov?

31. aug 2023

Čo si myslite o rovnosti párov? Párov rovnakého pohlavia?
Ste za to, aby boli uzatvárané takéto manželstva, aby mohli mať deti?
Hlasujte v komentároch:
1. Som za
2. Niesom za

Ja za rozhodne niesom. Nie je to prirodzene. Prirodzenosť = muž a žena. Nech si majú aj tie vlajky, ale nech neorganizujú dúhové pochody. Je to choré.

bbshop
1. sep 2023

@anketkarka vieš koľko grázlov vyrastie z detí, ktoré majú mužsko-ženské vzory? Na Slovensku ich máme požehnane a homosexuáli tomu nijako neprispeli, keďže nemajú povolenú adopciu .. vieš koľko slušných úspešných ľudí vyrastalo v inej krajine v homosexuálnej rodine? Tak isto - požehnane.

anketkarka
1. sep 2023

@bbshop ale ja som nikde netvrdila, že by vychovali neslušných a neúspešných. A silno pochybujem, že v zahraničí majú všetky homo páry patent na výchovu a všetky ich adoptované deti sú vrcholom výchovy. Každý kto vychováva dieťa vie, že patent nikto nemá, tak mi príde od veci homo párom takéto niečo prisudzovať.

lucilaines
1. sep 2023

@anketkarka pre teba este raz a pomaly. Ty tu porovnavas heterosexualne pary v harmonickej rodine s muzsko zenskym vzorom v pare verzus homosexualny par. Lenze takato situacia je nerealna. Neviem, ci rozumies tomu, ze naozaj nikto teraz nema zaujem chodit klopat po bytoch heterosexualnych parov a brat im deti, aby ich dali do homosexualnych rodin. Nerozumies, ze deti, ktore su v detskom domove volne na adopciu, su deti, ktore su z extremne nefunkcneho az patologickeho prostredia. Velmi casto drogy, nasilie, alkohol, kriminalita. A ano, na biele zdrave babatka pary cakaju roky. Na deti starsie , romske a podobne ziadna rada nestoji, to mi ver. Ak by taketo deti boli postavene pred moznost detsky domov alebo homosexualna rodina, tak to musi byt kazdemu sudnemu cloveku jednoznacne jasne. Naozaj neviem, aky ignorant musis byt,aby si dokola tvrdila, ze pre dieta je lepsie vyrastat v domove, obklopene dalsimi detmi z tazkych rodinnych prostredi, ktore si mnohe nesu silne traumy a velmi narusene vzorce spravania , bez vyhliadky a podpory po dovrseni dospelosti ako vyrastat v milujucej, preverenej a finance zabezpecenej (vsetko adoptivna rodina musi splnat) homosexualnej rodine. Ked uz by ti boli ukradnute tie deti aj homo pary, je to podstatne lepsie a menej nakladne aj pre spolocnost, umiestnit dieta do rodiny, ktora sa onho postara, poskytne mu vzdelanie a posle ho do zivota ako produktivneho dospeleho nez ho zivit x rokov v decaku a potom sa onho systemovo starat este dalej ktovie dokedy.

lucilaines
1. sep 2023

@anketkarka chorobu tak isto vymyslela priroda, ako aj sexualnu orientaciu. Priroda nas vhce chorobou zabit, tak by sme to podla teba mali respektovat. Aj napriklad dusevne a telesne postihnutie zariadila priroda. Ludia by nemali chodit a lezat na posteli. A predsa sme im ako spolocnost vyrobili voziky, protezy a prijali zakony na ich ochranu aby sme im umoznili lepsi zivot. Aj predcasne narodene babatka su priroda a mali by umriet. A predsa ich dame do inkubatora. Aj povodne su priroda a staviame priehrady. Sme v 21. storoci a veci, ktore “priroda chce” naozaj nie su argumentom

bbshop
1. sep 2023

@anketkarka hetero páry majú patent na výchovu? Zaujímavé dozvedela som sa niečo nové o zivote

anketkarka
2. sep 2023

@bbshop to si napísala Ty, že homo majú patent v zahraničí. Že hetero sú samé nefunkčné socky a v zahraničí homo vychovávajú len top ľudi. To bol tvoj argument pre homo adopciu.

anketkarka
2. sep 2023

@lucilaines vy ste začali porovnávať a dehonestovať hetero výchovu pred homo. Jasné, že vidieť viac vypuklejšie problémy výchovy hetero, lebo je vačšinová a nikto sa ju nesnaží ututlať ako pri homo. Porovnávať choroby, postihnutia so sexualitou je od veci. To akoby si povedala, že sú postihnutí. Myslím, že to máš v hlave aj tak zaradené a je Ti ich ľúto, tak preto ten postoj v hlave. Alebo si fakt nepochopila čo je žena a čo muž v svojej poctate, ale to ma ani neprekvapuje, lebo to chápe úplne malé percento ľudí v pravom význame. Nie biologicky. Sociálnu rolu človeka v partnerstve. Lebo práve veľa tých problémov, ktoré tu v hetero partnerstvách vyťahujete ako argument za adopciu je práve spôsobené nezrelosťou pri zakladaní partnerstva. A silno pochybujem, že v homo pároch tá nezrelosť má nižšie percento, keď už len štatisticky majú menšiu šancu na nájdenie si partnera.
A k adopcii detí z domovov len toľko, že určite všetky homo páry by stáli v rade presne na ne. Tak ako stoja v rade bezdetné hetero. A pokiaľ viem, v domovoch sú deti ktorých rodičia nesúhlasili s adopciou, pretože im boli odobraté. A aj v našom meste žiju pekne v satelitoch ako jedna velká rodina. Takže určite lepšie podmienky ako doma. A žiadna šanca na adopciu. Nie pre homo a hetero, takže ani tento argument absolútne neobstojí, že pomožeme systému a domovákom.

lucilaines
2. sep 2023

@anketkarka ja ulohu muza a zeny chapem velmi dobre a ano, homosexualov je mi castokrat luto, hlavne zijucich na Slovensku, pretoze tu musia zit v prostredi, ktore je k nim mimoriadne nepriatelske. A nie js, ale ty si prisla s teoriou, ze detom v domove je lepsie ako detom v homosexualnej rodine, pretoze nemaju muzsky vzor a “tetusky maju spravne zenske nazory”. Ja ti to podlozenymi argumentami a statistickymi faktami vysvetlujem, ze aj ked sa na hlavu postavis, jednoducho to nie je pravda. Takisto ty si prisla s argumentom “keby priroda chcela, sby mali deti, tsk ich mozu splodit”. Tak ti takisto len vysvetlujem, ze tento argument neobstoji, lebo priroda chce a nechce vela veci a dokazeme si s nimi ako spolocnost poradit aj proti jej chceniu.

anketkarka
2. sep 2023

@lucilaines aké štatistické fakty? 😂😂😂😂 keď už chceš štatistiku a pravdepodobnosť, tak homo majú ešte menšiu pravdepodobnosť ako hetero, že si nájdu vhodného partnera. Vhodného na ,,založenie rodiny". Lebo zjavne vidíš podľa problémov dnešnej populácie, že aj hetero s tým problémy majú a odnášajú si to bohužiaľ narodené deti. Takže čisto štatisticky homo pár má slabú šancu byť zrelý na výchovu dieťaťa. Netvrdím že žiadnu, ale percentuálne oveľa nižšiu ako hetero. Inak sa teším, že mi najdeš relevantné štatistiky o vývoji sexuality adoptovaných detí v homo pároch zo zahraničia.

lucilaines
2. sep 2023

@anketkarka ja da tu ale nebavim o sanci najst si partnera, ale o adopcii deti z detskych domovov schvalenymi a overenymi homosexualnymi parmi, ktory tuto cast problemu uz ocividne musis mat za sebou rovnako ako rozne posudky od psychologov a podobne. To aku sancu maju najst si partnera, je v tejto diskusii absolutne irelevantne.

anketkarka
2. sep 2023

@lucilaines ty si tu začala ťahať štatistiku a vraj relevantné argumenty. Ani jeden teda nebol relevantný a bol len subjektívny a sama si priznala, že podfarbený emóciami lebo ich ľutuješ. A tvrdíš, že bežné hetero páry sú nedostačujúce na výchovu detí. Podľa mňa vyššiu pravdepodobnosť kvalitnej výchovy po všetkých stránkach majú štstisticky vyššiu hetero. A nevidím jediný dôvod umožniť adopciu homo párom, ktoré nemôžu dať tak kvalitnú hlavne intímnu ,,výchovu" dieťaťu kým hetero páry majú dlhé čakacie listy na adopciu. Ak klesne záujem hetero o adopciu alebo teda sa skráti čakacia doba, tak kľudne nech adoptuju aj homo a zabezpečia tak deťom rodinu. Ale kým je to tak problém aj pre hetero, že sa na adopciu dostávajú už páry vo vyššom veku lebo dlho čakajú, tak nemyslím že je to vhodné. A ja za seba budem vždy zásadne proti adopcii homo. Umožnila by som im len adopciu homo deti, lebo tam by ich výchova bola jednoznačne lepšia ako v hetero rodine. To bez diskusie.

lucilaines
2. sep 2023

@anketkarka “ A tvrdíš, že bežné hetero páry sú nedostačujúce na výchovu detí” ..uz len z tejto vety je ocividne, ze absolutne nechapes pisanemu textu. Ja nic take netvrdim ani len naznakom. Opakujem asi stykrat, ze porovnavam situaciu detsky domov a homosexualni rodicia. Nemam uz na toto silu naozaj. Uz ti len odporucim asi osobne navstivit detsky domov a porozpravat sa s tymi detmi a vychovavatelkami, stravit tam hoci jeden den. Potom sa prosim vrat do tejto diskusie, ci si budes stale omielat svoje.

anketkarka
2. sep 2023

@lucilaines ja Ťa tu nepresviedčam, viem že si nepresvedčiteľná. Riešim problematiku do hĺbky racionálne a nie emočne ako Ty. Pre tých čo túto diskusiu budú čítat, aby sa zamysleli. Faktom je, že v domovoch sú deti neumiestniteľné, pretože na adopciu aj teraz čaká xy párov. Takže by si si mala Ty skôr zistiť problematiku do hĺbky. Že by toto tvoje "riešenie problematiky decákov" vôbec nemalo efekt. Ublížilo by to len malým bábätkám a ich sexuálnemu vývoju. A decak nie je jediné možné riešenie. Sú profesionálne matky a deti žiju aj v satelitoch ako jedna veľká rodina. Nie je to ideálne riešenie, ale vychováva ich tam profesionálny personál. Po dovršení 18 majú ťažší život, ale nijakému homo ani hetero páru nikto nebráni im v tomto živote pomôcť. Myslím, že aj homo človek môže kľudne skúsiť profesionálne materstvo a odľahčiť tak detský domov v svojom okolí, a tak realizovať svoje ,,rodičovské ambície".

bbshop
2. sep 2023

@anketkarka ja som nikde nenapísala, že niekto má a nemá patent..ja som napísala, že je pomerne podstatne viac slušných ľudí z homo rodín ako z hetero.. keby sme zobrali vzorku 10 rodín hetero a 10 rodin homo...čo myslíš aké by boli výsledky? Z homo rodín takmer všetci normálni lebo ani nemajú na výber, keď ich sociálka kontroluje.. a z 10 typických slovenských rodín takmer polovica alkoholici, 3 priemerní ľudia a 2 reálne slušní vzdelani dobre zarábajúci..

anketkarka
2. sep 2023

@bbshop to akože myslíš vážne toto čo si napísala? Už len šťatisticky pomer homo a hetero Ťa nepustí. Btw čo je slušnosť? Prepáč, toto sú prázdne filozofické špekulácie a nie fakty a argumenty za alebo proti. 👎

bbshop
2. sep 2023

@anketkarka toto nie sú prázdne filozofické špekulácie to sú fakty. Filozofické špekulácie a konšpirácie sú tvoje názory. S koľkými ľuďmi sa tu ešte potrebuješ pohadat, aby si pochopila, že si kompletne mimo? Áno to, že je pomer hetero a homo párov rozdielny je ešte vo vacsi neprospech hetero párov. Lebo hetero párov nebude iba 10 v spoločnosti, ale mnohonásobne viac a tym pádom mnohonásobne sa zvyšuje výsledok o ktorom píšem. Koľko bezprizornych deti behá po svete tých úžasných hetero párov? Nikto ich nekontroluje žiadne úrady, sociálka nikto..čo z nich vyrastá? Prejdi sa po ulici a pochopíš o čom všetci píšeme. Rodičov majú takých dokonalých, že aj v tom decaku alebo v homo rodine by im bolo tisickrat lepsie jak pri biologických rodičoch.

anketkarka
2. sep 2023

@bbshop prepáč, ale keď Ti dôjdu argumenty, tak opačný názor ako ten Tvoj označíš za mimo? Pozri, ja som neargumentovala Tebe. Ja som tu rozobrala tému do hĺbky a nech si čitateľ urobí svoj názor sám. Nikdy by som si o žiadnom názore nedovolila povedať, že je mimo lebo rešpektujem rozdielnosť názorov. Svedči to len o Tvojej úrovni. Za Komunistov by si bola úžasný udavač s Tvojimi názormi na kontrolu a patentom kto vychováva deti slušne a prízorne. Homo dokáže vychovať iba slušného človeka podľa Teba. Tak asi by sme všetci hetero mali zmeniť orientáciu, aby sme nerobili tie výchovné chyby na našich deťoch. Lebo oni sú podľa Teba najlepším vzorom výchovy. 🤦A už pochop, že tie adoptované deti budú vychovavané nie pri tých Tvojich sockách, ale hetero rodičmi, prejdú riadnym preverovaním. Takým ako by prešli aj homo, ale tým deťom (s veľkou pravdepodobnosťou hetero deťom) budú dávať primeranú výchovu v každom ohľade aj vzhľadom na ich rovnakú sexuálnu orientáciu. Howgh

bbshop
2. sep 2023

@anketkarka určite ja som udavacka..preto rešpektujem práva druhých ľudí na lásku a rodinu narozdiel od teba😂 predpokladám, že ty by si kryla alkoholikov a nechala ich deti v takomto prostredi s týmto postojom a homo párom by si zakázala aj na ulicu vychádzať.. a ja neviem čo ty tu stále o patente píšeš lebo ja o žiadnom patente nehovorim... Inak teória s hetero pármi o adopcii je pekna, ale realita je taká, že si to dieta zadovážia inak a nie z decaku😊 poinformuj sa lepšie kto má reálny záujem o dieťa z detského domova a kto naozaj mu da lásku a domov...a kto sa nechá nemorálne osulozit niekým iným plodným, ak má neplodneho partnera;)

mamamasama
3. sep 2023

Ak pridem s trickom, ze existuju len 2 pohlavia, alebo, ze rodina je mama,otec a deti, tak ma odsudia za to, ze som netolerantna. Ak vsak niekto napochoduje na ulicu v ciernych latexovych tangach s duhovou vlajkou, tak mu mam tlieskat a tolerovat to. Ideme sa bavit o rovnakych pravach a pritom heterosexualni ludia ich stracaju.

lucilaines
3. sep 2023

@mamamasama vies mi prosim menovat, ake prava ako heterosexual stracas?

valeria_h
3. sep 2023

@lucilaines Hlavne právo vyjadriť svoj názor bez toho, aby som bola označená za homofóba 😉

lucilaines
3. sep 2023

@valeria_h pravo vyjadrit svoj nazor na zivot inych ludi ti ale ze absolutne nikto neberie. Mozes si ho aj napisat na celo. Tak ako ostatni ludia maju plne pravo vyjadrit svoj nazor na teba, na zaklade tvojich cinov. Hadam by si im ho nechcela zobrat. Este nejake ine pravo stracas?

mamamasama
3. sep 2023

@lucilaines vyjadriť názor. Sloboda slova. Čo si nepochopila na slovách, ktoré som predtým napísala? Prečo ja nemôžem povedať, že rodina znamená mama, otec a deti? Že existujú len 2 pohlavia? Ak to poviem, tak som netolerantný homofób.

valeria_h
3. sep 2023

@lucilaines Ty nevieš čítať alebo sa len robíš hlúpa? Čo si na tom, čo som napísala nepochopila? Aha, nemáš argumenty, tak skúšaš takto, chápem 🙈

mamamasama
3. sep 2023

@lucilaines neberie???? Vieš po anglicky? Tohto chlapca vykázali zo školy, kvôli tričku, kde bolo napísané, že existujú len 2 pohlavia!!!!
https://www.google.com/amp/s/nypost.com/2023/05...

valeria_h
3. sep 2023

@mamamasama Ona ich pochopila, len nemá čo na to povedať, lebo vie, že je to pravda, tak sa robí sprostou... 😸

lucilaines
3. sep 2023

@mamamasama ale kto ti brani to povedat? sak to hovor, daj to aj vyhlasit do rozhlasu, nikto ta za to ani nezatkne ani ti neda pokutu ani nic. Mas na to absolutne plne pravo, ktore ti naozaj nikto neberie. Ja po anglicky viem velmi dobre, ocividne na rozdiel od teba, cely tvoj clanok som si precitala a chlapca nikto zo skoly nevylucil. Je tam vyslovene napisane, ze ho zavolali a poziadali, aby si tricko vyzliekol, pretoze to moze byt niektorym studentom neprijemne. Doslova je v clanku uvedene, ze mu zdoraznili, ze nie je v ziadnych problemoch. On odmietol, oni to povedali otcovi, ten sa ho zastal a prisiel pre neho do skoly, odviezol ho domov, end of story. Nic viac sa chlapcovi nestalo, nikto ho zo skoly nevykazal, dalej tam veselo studuje, okrem toho, ze z toho vznikol tento clanok. Takze kym niekoho obvinis z nechapavosti, najprv si ujasni veci ty.
Znova sa teda pytam, ake tvoje prava stracas? Tak ako ty mas pravo vyjadrit akykolvek nazor na gayov, lgbti alebo kohokolvek, tak ma ktokolvek iny zase pravo na zaklade toho ta oznacit za homofoba, ak mu to tak pride. O co je tvoje pravo vyjadrovat sa na adresu iny ludi vacsie ako pravo niekoho vyjadrit sa potom na tvoju adresu?

lucilaines
3. sep 2023

Este na margo clanku, jedna sa tu o chlapca, co po skole chodil v tricku s nejakym napisom. Za mna, nech si chodi v com chce, bolo by mi to uplne jedno. Ale teda ocividne niektorym ludom to vadilo, tak ho poziadali, aby si ho vyzliekol. V com je to ine ako slovenska skolka s predstavenim s duhou, kde sa stazovali rodicia a pozadovali aby sa zrusilo? V com je to ine ako momentalna kauza divadelneho putaca so symbolmi, ktore sa istej skupine nepacia a pozaduju, aby sa stiahol? V oboch pripadoch ide o obmedzovanie nazoru a slobody, s cim ja v oboch pripadoch nesuhlasim. Nech si nosi chlapec co chce, nech si divadlo kresli co chce. Si aj ty rovnako tolerantna napriklad v otazke putaca divadla? Bola by si aj ty rovnako tolerantna, keby po skole tvojho syna chodil spoluziak v tricku s lgbti tematikou? Zodpovedz si sama.

number19
3. sep 2023

@lucilaines " Je tam vyslovene napisane, ze ho zavolali a poziadali, aby si tricko vyzliekol, pretoze to moze byt niektorym studentom neprijemne."
Preco tomu chlapcovi zakazali mat pravo nosit akekolvek tricko s akymkolvek nazvom ? Nema pravo nosit akekolvek tricko?
Duhove pochody sa realizuju (nikto ich nezakazal, nikde), LGBT tematicke tricka sa nosia a nikto nikoho nenuti tieto tricka vyzliekat, lebo si nikto nemoze dovolit povedat, ze je to niekomu NEPRIJEMNE.
Tricko ze existuju len 2 pohavia a ze rodina je mama, otec a deti...sa musi ale vyzliect.

Este stale nechapes obmedzovanie prav len na istej strane?

lucilaines
3. sep 2023

@number19 no asi preto, ze niektorym studentom to bolo neprijemne a tak ho poziadali, aby sa prezliekol. On to odmietol. Koniec. Ziadny postih z toho nemal, nikto mu nic nezakazal, nikto ho nasilim nevyzliekal ani nevykazal zo skoly.
A znova..obmedzovanie len na istej strane..nie je nahodou uplne aktualny putac divadla POH a nasledne halo okolo toho a pozadovanie jeho stiahnutia nahodou obmedzovanie presne na tej druhej strane?