Čo si myslíte o rovnosti párov?
Čo si myslite o rovnosti párov? Párov rovnakého pohlavia?
Ste za to, aby boli uzatvárané takéto manželstva, aby mohli mať deti?
Hlasujte v komentároch:
1. Som za
2. Niesom za
Ja za rozhodne niesom. Nie je to prirodzene. Prirodzenosť = muž a žena. Nech si majú aj tie vlajky, ale nech neorganizujú dúhové pochody. Je to choré.
@number19 ja neviem ako to este napisat aby si to pochopila, ale je tam uvedene, ze chlapca POZIADALI, aby si to tricko prezliekol a on odmietol. Znova, ziadny postih za to nemal. Nikto mu to nezakazal ani ho nepokutoval. Este je tam napisane, ze mu bolo zdoraznene, ze z toho nebude mat ziadne problemy. Poziadali ho na zaklade toho, ze tam boli studenti, pre ktorych to nebolo prijemne. On to nepovazoval za dostatocny argument, tricko si nevyzliekol, mal na to pravo, hotovo. On z toho urobil aferu, ze natocil tiktok video o tomto incidente, ale aj v tom clanku sa pise, ze sa mu nestalo vobec nic.
Duha na trickach sa nemusi pacit vsetkym, znova, ako mozme napriklad vidiet momentalne tuto v teme cislo jedna o putsci divadla. A tam sa pozaduje jeho stiahnutie. Aky je v tom rozdiel?
A znova hovorim, za mna nie je spravne ani jedno, aby bolo jasne. Nech si kazdy nosi a kresli co uzna za vhodne, ale ak si raz obleciem tricko s nejakym napisom, musim ratat, ze ma tak okolie bude posudzovat a komentovat. Ci uz je to tricko s duhou alebo s napisom ako mal chlapec. Ked nosim duhu a napisy podporujuce lgbti musim ratat, ze sa najde skupina ludi, ktorej to bude vadit a budu mat na mna neprijemne poznamky. Tak isto naopak. A ak sa vyjadrujem homofobne, mam na to plne pravo, ale ludia si o mne spravia nazor, ze som proste homofob.
@lucilaines "a neviem ako to este napisat aby si to pochopila, ale je tam uvedene, ze chlapca POZIADALI, aby si to tricko prezliekol a on odmietol. Znova, ziadny postih za to nemal. Nikto mu to nezakazal ani ho nepokutoval. "
Preco ho ma niekto ziadat aby si tricko ktore nikoho nedehonestuje, nenapada a nesiri ziadnu intoleranciu prezliect? A ja sa tu nebavim o postihu, ale o divnej ziadosti.
Len preto, ze to niekomu vadi? Mne sa nepacia cervene sukne (VADIA MI), preco ZIADAT kolegynu aby ich nenosila? Akym pravom?
Myslim, ze ak tu je niekto nechapavy (ked uz si sa sama tak voci niektorym vyjadrila), tak si to momentalne akurat ty.
@lucilaines pises totalne kraviny. Chlapca zo skoly vykázali na zaklade tricka. Ved sama pises,ze ho zavolali a poziadali, aby si to tricko vyzliekol! Aky mali dovod? Vies co? Aj ja by som rada do rozhlasu vyhlasila,ze rodina je zena, muz a deti, ale nemozem. Lebo som potom netolerantna. Ved aj ty utocis len preto, ze mam iny nazor ako ty.
@number19 kludne mozes kolegynu poziadat, ak mas nejaky dovod preco ti cervene sukne vadia a ona ti moze a nemusi vyhoviet, tak ako ten chlapec. Ak by si napriklad seriozne prisla za mnou a povedala mi, ze ti vadia cervene sukne, lebo ta rozptyluju v praci alebo nejaky iny pre teba dolezity dovod, ja by som sa ti vyhoviet prekvapivo snazila, len preto, ze proste by som nemala dovod robit ti nieco napriek 🤷♀️
@mamamasama ja vobec neutocim, ale ze nikde, normalne slusne argumentujem. A znova opakujem, vyhlasit si do rozhlasu mozes co len chces, to ako ta budu ludia potom vnimat a co o tebe budu hovorit je uz tvoja vec. Ja by som tiez rada vyhlasila do rozhlasu, ze podla mna homosexuali maju pravu na adopciu a tiez viem, ze napriklad ty by si tu potom na mna pisala hejty a utoky , ze vyhlasujem kraviny. A mas na to plne pravo, tak ako aj opacne. A nie v clanku sa nepise, ze chlapca poslali domov. V clanku sa pise, ze chlapec isiel domov s otcom, ktory ho prisiel podporit a vyzdvihnut zo skoly. Neposlali ho domov kvoli tricku.
@lucilaines "ak by si napriklad seriozne prisla za mnou a povedala mi, ze ti vadia cervene sukne, lebo ta rozptyluju v praci alebo nejaky iny pre teba dolezity dovod,"
Vec sa ma tak, ze ja by som nemala potrebu ta nejak obmedzovat len preto, ze mi cervene sukne vadia.
Istym skupinam, ale velmi vadia iste napisy na trickach a pod (hlavne tie, ktore sa nestotoznuju s ich agendou).
V pripade toho chlapca islo jednoznacne minimalne o obmedzovanie (ZIADOST o vyzlecenie tricka, lebo niekomu to VADI). Skola mala voci detom (rodicom), ktorym to vadilo zaujat jednoznacne stanovicko, ze pokial to tricko nikoho nenapada, nedehonestuje, moralne nepohorsuje, je na individualnom rozhodnuti jedinca co bude nosit na tricku (komukolvek to akokolvek vadi).
Ak nikomu nemoze vadit na tricku duha, tak nevidim problem vo vyjadreni napisu tohto chlapca.
A ver mi, ze ty by si tu cervenu suknu nosila nadalej.
@aalt zeby sama priroda?co je cielom kazdeho organizmu - zachovat rod...
nie som ani za manzelstvo ani za adopciu deti..
neprekazaju mi,mam tiez deti a neviem co vsetko sa moze stat...nech ziju spolu,ale pretlacanie tychto hovadin a nutenie vacsiny k tomu,aby sme sa prisposobili a este im snad tlieskali,je prilis....je to ideologia,ktore je spolocensky nebezpecna (treba si pozriet co sa deje v zahranici a kam az tieto "nevinne" poziadavky doviedli spolocnost)
@pipistrel13 ako konkrétne sa im prisposobis, keď im bude umožnené uzatvárať manželstvo? To by ma fakt zaujimalo…
@pipistrel13 jj a preto je homosexualita v prirode medzi zvieratami celkom bezna. Teraz mi napis, ze predsa nie sme zvierata. To byva bezny argument na homosexualitu v prirode.
K comu konkretne Ta homosexuali nutia? Ako to zmeni Tvoj zivot, Tvoju rodinu? Cim konkretne je to nebezpecne pre spolocnost? Ale prosim konkretne, lebo kydy o pliage, brani deti a navliekani prezervativov v skolkach pisat ani nemusis ...
@aalt no tak po tom tie "hovadiny" pisat ani nebudem😉
@tiezjedna ja nehovorim o sebe,lebo nevidim len seba,snazim sa vnimat v sirsom kontexte a poucit sa z chyb,ktore napachali ini,nielen v tejto teme,staci sa pozriet na vsetky benevolencie v inych krajinach,kde to zacalo manzelstvom a skoncilo vnucovanim ideologie v skolach bez moznosti rodica rozhodnut o vlastnom napr.o 13rocnom dietati,ci mu trebars dovoli tranziciu...
tuto temu velmi sledujem a nevychadzam z jednej veci a jedneho argumentu,a nikoho samozrejme nepresviedcam,reagovala som na autorkinu otazku a hned dostavam bodave otazky,lebo s tym nesuhlasim,hoc som sa v odppvedi vyjadrila mierne a slusne,uz to o niecom vypoveda☺️
@pipistrel13 vypovedá to o tom, že nemáš žiaden relevantný argument a nie si schopná dať na konkrétnu otázku konrétnu odpoveď. Takže ešte raz a pomaly. Ako sa spoločnosť prispôsobí tým, že budú povolené manželstvá homosexuálnych párov?? Pretože ja som reagovala konkrétne na toto, a tvoja všeobjímajúca odpoveď bola mimo.
@pipistrel13 skus si pozriet kde vsade su povolene reg.partnerstva, takmer vo vsetkych krajinach, v krajinach silno katolickych, dokonca v Orbanovom Madarsku.. a nemam pocit, ze sa tam vo velkom preoperovavaju deti... trosku reality
@tiezjedna ked myslis,odpovedala som argumentom,je to spustac,keby to skoncilo len pri registrovanych partnerstvach,tak nech,lenze skusenost mnohych liberalnych krajin ukazuje,kde to moze az zajst,pre to s tym nesuhlasim a s manzelstvo z presvedcenia,ze je to zvazok muza a zeny,lenze to ked clovek napise,ze ma presvedcenie a vieru,je nerozumny katolibanec,chory clovek,co vnucuje inym a pod.
cize vasimi utokmi sa len potvrdzuje,ze akykolvek argument by clovek dal,je nenormalny,homofobny,katolibansky atak
a moje vseobjimajuce troska sleduje co sa deje a dovidi si aj dalej pred nos a hlavne respektuje aj vas nazor bez utoku a urazania,ako to vie ten slavny liberalizmus..
@kat_ s Madarskom sa v zasadovosti velmi nemozeme porovnavat
@pipistrel13 v ktorých krajinách konkrétne prinieslo pravom uznane manželstvo homo ľudí skazu? A aku? Konkrétne. Lebo zatiaľ iba hučíš, ale argument nemáš.
@pipistrel13 Spúšťač čoho, akej apokalypsy?
@tiezjedna nesledujes zrejme gender propagandu,tak si nastuduj,so zenskou co si dupe nozkou a svetosvete sa citi najmudrejsia medzi mudrymi a dokazuje si tymto sposobom ako sa vyzna,nema velmi zmysel viest diskusiu,lebo diskusia s nou sa musi skoncit len jej vitazstvom,lenze ja nesutazim,myslim,ze som napisala dostatok argumentov,ktore zastavaju moj nazor a ten tvoj ti neberiem,pokus sa o to aj ty
@pipistrel13 nie, nenapisala si ani jeden konkretny argument. Asi preto, že žiaden racionálny neexistuje. Jediný, kto si tu dupká nohou si ty.
@pipistrel13 Ja som úplne blbá, na internete si nedokážem pohladať ani cestovný poriadok, prosím mne povieš k čomu to viedlo?
@ckocka nase moralne pohlady sa zrejme velmi lisia a nemozno v nich najst spolocne...
takto - nesuhlasim s registrovanymi partnerstvami ani manzelstvami,kiez by bolo tolko bojovnosti za rodiny,aby sa nerozpadali,nekalicili svojimi hadkami deti a pod.
suhlasim a neprekaza mi ak dvaja rovnako orientovani ludia spolu ziju,je to ich vec,ich zivot a nesudim ich,mozno zijem horsie ako oni,avsak z prirodzenosti (ktoru tiez uz bezne takmer kazdy spochybnuje),nesuhlasim s takym zvazkom zakone
je to moj nazor a prosim o jeho respekt bez urazania
apokalypsa to mozno zatial nie je,ale skuste si pozriet napr. Kanadu - najskor registrovane partnerstva,po tom manzelstva,po tom adopcie,po tom trans,po t sex.vychova od 4rokov,po tom...v tom zmysle je to spustac
tejto teme sa velmi specialne a podrobne venujem,z historie az podnes
@tiezjedna najracionalnejsi argumnet je zachovanie rodu a prirodzenost,ale vzhladom k modernej dobe,kde sa da uz aj clovek vytvorit sa bezhlavo tento zakladny princip zacal spochybnovat...tak co ti mam dalej argumentovat?teba nepresvedci nic a citis sa nesmierne hrdo ako skvele si ma odpalkovala,kludne
ale ako som uz napisala,ja s tebou nesutazim,ani s tvojim nazorom
@pipistrel13 Tak to som aj napriek svojmu mentálnemu handicepu pochopila, že s tým nesúhlasíš. A v tej Kanade teda nastal totálny rozvrat spoločnosti a morálky?
@ckocka to naozaj tymto smerom sa chces uberat?ako velka ironia a vtipky a si na seba naozaj hrda?
ja sa k takej ubohosti znizovat nebudem
prajem ti pekny den☺️
@pipistrel13 Má to jediný ciel, vytiahnuť z teba konkrétnu odpoveď.
@ckocka ja ale v mojom veku nestojim o diskusie,ktpre urazaju,zosmiesnuju a este aj nepocuvaju (necitaju)..
argumenty som napisala,opakovane,a ze ich neakceptujes a pozadujes tu odo mna,aby som ti popisala celu historiu gender napr. v Kanade a kde je to tam dnes,je az smiesne,kazdy priemerene inteligentny clovek si to vie nastudovat...
to ze mas na to iny nazor a akceptujes trebars taku spolocensku situaciu aka je ohladom toho v spominanej Kanade,je to co som napisala,moralne sme kazda uplne inde a nemozno nas spojit,ale rozdiel je v tom,ze ja teba a tvoj nazor akceptujem a nemusim si na tebe nic dokazovat ani ta urazanim do nicoho hecovat...

@lucilaines Chlapec nemohol nosit tricko s napisom ktory chcel na tricku mat.
Napis nebol dehonestujuci voci nikomu. Len konstatovanie, ktore sa mu paci...
Ja neznasam cervene sukne...budem zamestnavatela ziadat o nenosenie v ramci pracovneho prostredia?
A mimochodom duha na tricku sa musi pacit vsetkym, ze?