icon

Dá sa odpustiť nevera manžela?

srnkaknm1
28. jan 2025

Ahojte prosím tie čo zažili. Neveru manžela ale veľmi veľmi to ľutuje a dokázali ste odpustiť. Naozaj sa to dá že odpustiť. Snažím sa ale je to krátky čas teda.

saraxyz
28. jan 2025

@srnkaknm1 všetko máš vo svojich rukách. Ja som to urobila a prišla som na to, že on sa nezmenil. Ja som mu pri väčšej hádke vykricala neveru. No u nás to bolo komplikované. Nie iba nevera. Ale ja som aj rada, že som ho vzala späť (po nevere), lebo som si uvedomila, že my dvaja už ku sebe nepatrime. Urob ako cítiš.

gov
Odpoveď bola odstránená
romino
28. jan 2025

Aka nevera ? Jednorazovo na dakom vecierku, teambuildingu ?
Alebo dlhodobo ?

alibaba33
28. jan 2025

Raz sa to stalo kde môžeš mať istotu že sa to nebude opakovať vie ti on dať tu istotu? Ľutuje alebo hra že ľutuje? Dosť by som sa zamyslela či ma význam udržiavať manželstvo kde očividne nie si prioritou pre svojho muža.

adka176
28. jan 2025

Kamoške takto manžel opustil...20 rokov sa jeden druhého nedotkli....výčitky zo začiatku pri každej hádke...ale sú spolu...síce len ako prevádzkovatelia rodiny, ale žijú si v pokoji vedľa seba ...takže podľa toho, o čo ďalej pôjde a či to bude len " akože " rodina, alebo sa dokážete cez to úplne preniesť...

lindusss2016
28. jan 2025

@adka176 pre kristove rany 😱 a toto je akoze nejaka vyhra? Takze ako 20 rokov riesia sex? Kazdy po svojom? Vlastne ziadna laska, ziadna intimita medzi nimi nie je a ziju spolu ako susedia? To znie hrozostrasne 🥶 boze a co si z toho museli zobrat ich deti? Strasne nieco... Nechapem, na co toto niekto spravi, dobrovolne si zablokuje stastie a slobodu...

marca12
28. jan 2025

@srnkaknm1 Poznam pripad,kde zena odpustila a ziju roky spolu bez nevery. Takze da sa odpustit,len to chce urcite cas a zalezi aj ake okolnosti vedu k neveru.

ibajaanikiny
28. jan 2025

@srnkaknm1 ja sa hlasim,odpustila som a velmi,veeeelmi lutoval…az tak,ze to urobil este 3-krat (vzdy ina) a viac nestihol,uz je ex🍀 a este dodatok-uz som mu aj tak nikdy nedokazala poriadne verit

janickacrazy
29. jan 2025

@lindusss2016 to je pekná blbosť za mňa, pokiaľ teda nemajú 60+ , ale žiť spolu len tak bez intímneho života to fakt nemá zmysel a teda možno sa dohodli, že každý si robí čo chce, alebo inak je to nad moje chápanie

adka176
29. jan 2025

@lindusss2016 ja som len vykreslila autorke, ako to môže byť, ak akože odpustí, ale samozrejme toto nemusí byť jej prípad...pre mňa je to tiež nepochopiteľné....

nikaeli
29. jan 2025

@srnkaknm1 odpustila. Resp. neviem, či je 'odpustila' to správne slovo. Snažila som sa to vytesniť, tváriť sa, že sme v pohode. Paradoxne - veľmi som sa za to hanbila a nikomu som o tom nepovedala. Hanbila som sa za jeho zradu a dávala si to za vinu. S nikým som moju bolesť nezdieľala. Po čase to zopakoval. Bez pardónu už je ex. Mala som to urobiť skôr.

tina1979
29. jan 2025

Poznám muža, ktorý sedí v kostole každý deň, mal minimálne 2-3 milenky ( možno viac), dokonca milenku podvádzal ďalšou milenkou , ženu má inteligentnú, tak myslím si, že to už dávno zistila. Ale žijú spolu, chodia spolu na dovolenky a tvária sa , že sú "dokonalý" manželský pár.
Záleží ako si to v hlave nastavis , čo je pre teba menšie zlo.
Držím palce

srnkaknm1
autor
29. jan 2025

@nikaeli ja som to rozoberala s viacerými znamimi. A tiež sa asi držím toho že uvidím čo bude ďalej. Ale budem sa pripravovať na to že to zopakuje čoskoro.alebo ho prestanú baviť výčitky a odíde

hefo
29. jan 2025

Dlhý článok o nevere od českého psychológa:
https://klimes.mysteria.cz/clanky/psychologie/n...
(strany 6-34 toho PDFka)

taktotedanie
29. jan 2025

@srnkaknm1 poviem len skusenost z okolia
Bol len dobry herec ked to tvrdil, nebola to pravda, vratil sa k starym zvykom ci milenke alebo nasiel dalsiu
Toto je len pociatocna faza lebo citi vinu, postupom casu ho to prejde
A nie neustalo ani jedno manzelstvo, iniciatorom rozvodu bola potom vzdy manzelka

anketkarka
30. jan 2025

To by musel ožratý spachať jednorázovú neveru. Inak určite nie. Tá neistota a nedôvera by mi ničila život a to pre človeka, ktorý mi vedome ublížil? Na to sa mám veľmi rada, aby som sa nechala niekým ničiť, lebo si nevie udržať vtáka v nohaviciach.

jozeffezoj
6. feb 2025

Poviem ti tak ze ja som to zažil. A odpustiť sa to nedá. Trápim sa už 2 rok. A pozerám len na dcéru.
Časom v sebe zavries aj posledné pomyselne dvere citov. Ochladnes.
Najprv príde šok, ľútosť, výčitky, sebavycitky, hnev, nenávisť a nakoniec ti bude všetko jedno.
Budeš chcieť len kľud pre svoju hlavu a pre rodinu.
Ženy to za mňa majú ľahšie. Do istej miery. Co sa týka deti. Ak by som bol ja moja žena, a ja podviedol ju tak sa vyhodím z bytu. Pre muža co miluje svoje deti akonja je to ťažké. Spustíš proces s tým ze vieš ze prídeš aj o deti....
A tak sa trápi.
Ale vráťme sa k podstate.
Pre niečo ta podviedol a otázne je ci to niečo sa dá alebo nedá zmeniť.

huxy
7. feb 2025

@jozeffezoj ženy to majú ľahšie? Zostať sama na dieťa, o všetko sa sama starať, všetko finančne sama ťahať, všetko si zariadiť? Nepoznáš ten strach, či bude žena schopná dieťa uživiť, všetko zabezpečiť. A nehovorím o emocionálnej stránke citlivých žien, ktoré to znášajú veľmi ťažko...

jozeffezoj
7. feb 2025

@huxy ak by si si to precital 2 krát alebo aj viac krát, tak tam píšem v tom smere, že nemusia prísť zakojite o deti, nakoľko im ich súd pridelí. V tom je to ľahšie.
Ak ide preč muž, musí sa s deťmi rozlúčiť. Maximálne ich distane do striedavej starostlivosti aj to ak je zázrak.

Co sa týka zvyšku je to horšie, keďže môžu byť na materskej a majú viac detí a nedá sa všetko stíhať aj zaplatiť.
Napísal som nieco zle?

huxy
7. feb 2025

@jozeffezoj aj tak si nemyslím, že to majú ženy ľahšie, keď zostane na ich pleciach všetka starostlivosť či zodpovednosť kvôli chlapovej nevere. Inak existuje aj striedavá starostlivosť, dokonca neraz idú deti otcovi, v okolí je takých prípadov niekoľko 🤷🏼‍♀️
Ale sú aj prípady, kedy ocinko nemá čas kvôli práci, alebo kvôli mladšej milenke...

jozeffezoj
7. feb 2025

@huxy na mňa sa nehnevajte, ja som vám v živote nič nespravil...
A čo sa týka tej šablóny, tak pri mne ste riadne vedľa...
A to ze dajú deti otcovi je mizivé percento.
V okolí? Kde ? V Lučenci?
Keď tam dajú dieťa mužovi tak len preto ze sa tam pije v celom meste ako na Kamčatke. Chodil som tam viem o com hovorím.
Ja tu hovorím o rozhodnutí. Ak sa žena rozhodne deti sú väčšinou u nej ako u vychodiskovej osoby. Zvyšok je na mužovi ci chce alebo nie. Ale ak sa rozhodne muž tsk ma ďaleko k tímu aby deti boli u neho.
Absolútne ste to nepochopila a vysvetľovať sa mi to nechce.
Pekný večer

huxy
7. feb 2025

@jozeffezoj ja sa nehnevám, nemám prečo..a že v lc sa pije??? To ste asi ešte nebol potom v iných mestách. A nie, žena nemusí piť, aby deti zverili otcovi. Úplne stačí, že chce bezstarostný život, má nového chlapa a deti sú jej príťažou. To sa často stáva aj opačne
Ako chlapovi veľmi na deťoch záleží, keď chodí za inou..

jozeffezoj
8. feb 2025

@huxy Áno pije. Je to klasické južanske mesto typu Rimavská Sobota a podobne. Zmes Rómov, maďarov, chudoby a kšeftov od rúbaniska po druhý koniec.
Percentualne je pomer zverenia deti otcovi možno tak 10% ku 90% a to som asi aj prehnal. Čiže netvarme sa ze pridelenie deti otcovi je nejaký štandard.
Vrátim sa k podstate. Ak sa žena, slušná žena rozhodne ze odíde od muža alebo ze zmení svoj život, tak na 90% sú deti s nou, minimálne do momentu súdu, ktorý sa rozhodne podľa toho či muž ma alebo nemá záujem o striedavu starostlivosť a podla toho v akom pomere.
Väčšinou to nie je v pomerne 50/50 ale sú to víkendy, parné neparne a podobne. Čiže slušný muž ktorý chce vidieť a mat pri sebe deti nad mieru alebo tak ako ich mal ked bol zenaty alwbo vo vztahu a chce odísť od ženy trebárs zo vztahovych dôvodov, (Nie preto ze je alkoholické, týrania a podobne) si musí a je vedomí toho, že proste deti sú zevrene žene a on ich ma podla uváženia súdu.
Dúfam že to už konečne chápeš, lebo 3 krát sa mi to fakt písať nechce

huxy
8. feb 2025

@jozeffezoj jediné, čomu ty nechapeš, že žena to nemá ľahšie, z akéhokoľvek uhla sa na tom pozriem. S tým sa proste nedá súhlasiť.
Nebudem sa tu doťahovať že sa v lc pije či nie. Je tu veľa slušných pracujúcich ľudí, ktorí nepijú. Teraz sa nebavíme o feťaķoch, cigáňoch a sockách, takí pijú v každom meste. Dokonca sú mestá ( kde som žila s ex), kde pili skoro všetci a neboli socky

slovakboy
8. feb 2025

@srnkaknm1 keď chceš odpustiť a on to ľutuje tak odpustíš. Len to nejde hneď. Budeš prechádzať fázami. Je to ako zranenie po úraze alebo po nejakej traume. Myšlienky sa ti teraz vracajú a to je normálne. Snaž sa ich zastavovať a nerozvíjať. Hlavne to rozvíjanie myšlienok do bludov treba zastaviť. Ale zas úplne sa pred myšlienkami neschovavaj a nezastavuj alebo nepotlacaj emócie nasilu. Hnevaj sa aj si poplač on bude musieť tiež niečo teraz od teba zniesť. Ale neostavaj v tom stave dlho. Pokles nálady môže byť ale zastavuj aj sa prepadák do zúfalstva a paniky. Robte to čo treba manažment rodiny atď. Neočakávajte krásne pocity teraz ale robte výlety aj pekne sa k sebe správajte tak ako sa má. To pomáha aj keď nie hneď. Postupne myšlienky budú riedšie chodiť a budú slabšie. Budú horšie aj lepšie dni. Také vlny. Ale aj tie sa zjemnia až odídu. A potom keď si na to spomenieš už to v tebe nebude vyvolávať žiadnu zlu emóciu. Bude to ako keby si si spomenula na neveru Maštalíra.

jozeffezoj
8. feb 2025

@huxy ty si mentálne v pohode?
Ci potrebuješ za každú cenu mliet svoje dookola?
Ti píšem 4 krát ze ja hovorím o tom co sa týka roz odu a pridelenia deti. Tak tu nepíše dristy o tom zvyšnom keď ja to.u dobre chápem a viem o tom. Tak kľudne mel svoje dookola a rozoravaj o jieco o com nikto nerozprával. S tebou musí byť radosť riediť nejaký problém.. des
A nemáš pravdu pije sa tam nadmieru.
Ale Rimavska je na tom ešte horšie tak to ta môže ukludnit

huxy
8. feb 2025

@jozeffezoj tak práve si ukázal svoj charakter 👏

jozeffezoj
8. feb 2025

@huxy jedno co v živote nenávidím sú ľudia ako ty.
Jedno mu vysvetľuješ, druhé rozprava. 8 krát mu niečo hovoríš aj tak bude svoje mlieť dookola.
Dáš mu vlastne aj za pravdu a slušne mu povieš ako si to myslel ty, aj tak si bude hovoriť svoje.
A čo si myslíš o mojom charaktere je mi totálne jedno.
S tebou by som ja nešiel vybrať ani stolovu lampu, lebo to musí byť horor!

huxy
8. feb 2025

@jozeffezoj choď si honiť svoje ego k svojej milujúcej manželke a mňa už láskavo neoznačuj.

jozeffezoj
8. feb 2025

@huxy vôbec nienje podstatné ku komu si ja idem hodiť ego.
Ja som tvojho muža alebo priateľa nikde nespomenul.
To tiež o niečom hovorí....
A to ze musíš mat posledné slovo a nepriznal si pravdu detto