icon

Dá sa žiť bez sexuálneho kontaktu?

19. feb 2024

Ahojte. Tak sa zamýšľam a nedá mi to. Je tu veľa diskusii ako z nejakeho dôvodu jeden partner odmieta druhého, nemajú sex napr. mesiac, dva, tri… resp. majú ho občas len pár krat do roka, tak skoro všetky odpovede smerujú k tomu, že to nie je normálne, čo v partnerskom zväzku úplne chapem, to nie je pointa môjho príspevku. Ale veľa krát sú tu názory, že to by chlap / žena nevydržali, že určite sexujú inde. Ako je to úplne nepredstaviteľné, fyzicky nemožné, ako sa to nedá. Ale veď si predstavte, čo takí ľudia, ktorí sú sami bez partnera dlhé roky, možno aj cely zivot, alebo takí, ktorí ostávajú v nefunkčných vzťahoch, ale popritom nemajú nikoho? Žijú normálne, len ten sex skratka nemajú. Je veľmi veľa takých ľudí. Ja sama som dlho single, chuť by aj bola, ale jednoducho nie je s kým. Chlapi v mojom veku a okolí sú buď zadaní, alebo divní. A len tak sa vyspať s niekým, to nie je pre mňa. Čiže ani neviem, možno otázka na tých, ktorí zastávajú názor, že bez sexu sa absolútne nedá žiť, naozaj to takto vidite? Alebo ide len o presadzovanie si nejakej idei o dokonalom živote, ktorý údajne žijete?

chodec15
19. feb 2024

@kristiii Co si budeme hovorit, chlapovi ide hlavne o sex ... 🙂 A preto pre to a pre nu spravi vsetko. Preto to bola iba rada, neposuvat vyber partnera na neskor a neskor (45-55-60 r). Neoplati sa to.

autor
19. feb 2024

@chodec15 ale ja netvrdím, že žiaden nie je dosť dobrý, nič neodkladám, ani nečakám na žiadneho dokonalého princa na bielom koni. Ale bohužiaľ áno, pohybujem sa v prostredí kde sú väčšina zadaní, alebo no chytili ste sa toho slova, ze divní. Dieťa mám jedno a to že som single je momentálna situácia, ale to som vôbec nechcela rozoberať…

autor
19. feb 2024

@eternity24 to si vystihla presne 😁

janickacrazy
19. feb 2024

@chodec15 Tak vieš, ono je to dosť individuálne, ja mám mladšieho muža a som maximálne spokojná. A viem, že keby sa nedajbože rozvedieme, tak sama určite dlho neostanem. Čo ja pozorujem, tak niektorí ľudia si nájdu partnera v akomkoľvek veku a niektorí zase aj v mladosti majú problém, lebo sú príliš nároční alebo neprispôsobiví. To je na dlhú debatu a krása tam určite nie je ten hlavný faktor.

grof_monte_christo
20. feb 2024

@chodec15 Muži, ktorí mali problém zbaliť pekne rovesníčky alebo ešte mladšie ženy, keď boli mladí, väčšinou nemajú šancu u mladších žien ani teraz a vo veku 45 rokov sa môžu uspokojit aj s rovesníckami.

chodec15
20. feb 2024

@grof_monte_christo Otazka je, ci sa tie rovesnicky sa uspokoja s tymi, ktori im predtym neboli dost dobri. 🙂 A vyberu si klasicky, ze radsej pockaju a budu cakat a cakat ... A pride klasicke povzdychnutie, normalni sa uz minuli. 🙂

grof_monte_christo
20. feb 2024

@chodec15 Vo veku ženy 40+ sa žena ani tak nerozhoduje medzi viacerými mužmi, ako medzi tým, či jej je lepšie ako single alebo s tým mužom.

chodec15
20. feb 2024

@grof_monte_christo Prave to iste hovorim, ze to robia aj muzi. Rozhoduje sa, ci bude so starsou, ktora ho nepritahuje, alebo radsej single. A prisla nasrata odpoved, co si to vy chlapi dovolujete, si vyberat. My zeny si vyberame, my stanovujeme vzdy pravidla, nie vy. ;)

grof_monte_christo
20. feb 2024

@chodec15 Ano, ber, čo ti môžem ponúknuť, alebo nechaj tak 🙂. Platí to obojstranne.

chodec15
20. feb 2024

@grof_monte_christo Presne tak.

kiwi3
20. feb 2024

@kristiii je to asi individualne, ale ja som mala pocit uz po 30, ze vacsina chlapov pupkatie, plesatie atd., kym mne tipovali stale 20. zeny sa prave maju tendenciu o seba ovela viac starat (a nenicit sa alkoholom, nezdravym jedlom atd)... nechapem, preco si kazdy chlap mysli, ze plesatenim a pupkatenim zreje, kym zeny vekom len odkvitaju. ale tak je to asi postavene od zakladov, ze chlap ma prirodzene sebavedomie niekde uplne inde ako zena. co uz, aj ked pre mna je to niekedy smiesne.

milanemila
20. feb 2024

Ano ja si zivot bez sexu neviem predstavit, ale sudim podla seba. Mam tiez kamosky 30 rocne, kt mi povedia ze maju sex raz za 2-3 mesiace a vlastne im to vyhovuje a aj chlapov takych poznam 🤷🏼‍♀️ takze je to individualne. Dolezite je mat s partnerom na to rovnaky nazor, lebo ak jeden chce kazdy den a druhy raz za mesiac, tak je to realny problem. Vztah samozrejme nie je iba o sexe, ale intimita je dolezita a ak funguje toto, tak funguje aj vela dalsich veci jednoduchsie.

chodec15
20. feb 2024

@kiwi3 "ja som mala pocit uz po 30, ze vacsina chlapov pupkatie" To preto su tu (hlavne na jar) diskusie, potrebujem zhodit 30-40 kg? 🙂
Chlap casto pupkatie, lebo sa caka od neho, ze nadstandardne zabezpeci financne rodinu, idealne, aby zena nemusela chodit do prace, aj doma pomoze a nema sa co flakat po sportoch s kamaratmi🙂

kiwi3
20. feb 2024

@chodec15 pisala som o single chlapoch. jedine, ze mamku zabezpecovali.

chodec15
20. feb 2024

@kiwi3 Tak je jasne, ze sportova zena si nevyberie leniveho tucniaka, co sedi cele dni na gauci. A naopak. Ale nehovorme, ze vsetci su taki. Praveze je dnes trend ze posilky su plne metrosexualov a chlap travi viac casu v kupelni ako zena. 🙂 Az jej tym lezie na nervy.

radacak
20. feb 2024

Mám v okolí viac ľudí ktorý sú sami a to dlhé roky..tak sa to očividne dá 😜

kiwi3
20. feb 2024

@chodec15 hej, ved ja pisem, ze je to individualne. len vo vseobecnosti je taky uzus tvrdit, ze chlap po 30-40 stale len "zreje ako vinko", ale zena by uz nemala od zivota vlastne ani nic moc chciet, brat, co pride a uz si len pomaly zvykat na rakvu. a pritom fakt chlapi nemaju co zenam vycitat, fyzicky aj psychicky byvaju zniceni uplne rovnako (alebo viac, ved aj skor zomieraju) ako zeny. zjavne to su plody patriarchalnej spolocnosti, ktora sa moc nepozera do zrkadla.

chodec15
20. feb 2024

@kiwi3 To nikto nevycita. Ved o to ide, cas je jedina spravodliva velicina ku vsetkym. Starnu vsetci. Preto muzi nechapu, ked zeny cakaju a hovoria. Ja mam cas, pockam si aj 10-20 rokov, kym pride niekto vhodny. Aj ked som "precakala" celu mladost, aj ked budem stara, to dotycnemu musi stacit. Alebo ked povie, nikto normalny tu pre mna nie je, radsej budem sama. V 50tke zmeni zrazu nazor, uz nechcem byt sama, hybaj na zoznamky. To naozaj? Kto mi nezaplati dovolenky, nezivi ma, neprepise na mna nehnutelnosti,... o toho ani bicykel neopriem ... Tik tak, pozor, aby ten bicykel predcasne nezhrdzavel od nepouzivania. 🙂

janickacrazy
20. feb 2024

@chodec15 Tak možno si len samy sebe nechcú priznať, že ich nikto momentálne nechce, tak to musia dajako zaobaliť, aby nevyzerali tak zúfalo. 😀

kiwi3
20. feb 2024

@chodec15 zvlastne videnie, ale realne neviem o zenach, ktore by primarne isli po majetkoch. respektive sa s takymi nestykam, nezaujimaju ma. viem si ale predstavit, ze niekto caka na pochopenie a empatiu, ktora muzom casto chyba. realne mam tiez pocit, ze som kompatibilna tak max s 5% muzov v mne primeranom veku. niekomu to moze proste trvat dlhsie, kym najde niekoho na rovnakej vlne. je to ich zivot a nevidim zmysel v tom, aby ho prezivali tak, ako by chcel niekto iny, ved to vedie len k frustraciam a nespokojnosti. tieto veci su fakt velmi individualne. pre niekoho je viac byt slobodny ako zadany s kompromismi, ktore mu nevyhovuju. ved super, ze zijeme v sucasnosti a maru uz neslubili janovej materi, ked prezil prve mesiace.

lakebabe
20. feb 2024

@kiwi3 toto máš pravdu. S väčšinou chlapov to ide po 40tke dolu vodou aj fyzicky aj psychicky.
Keď som mala 20 ,žila som s o 15 rokov starším priateľom. Vtedy to bolo super, lebo mentálne sme boli na podobnej vlne. O desať rokov keď som mala 30 a on 45 to už tak super nebolo. Rozisli sme sa a do pol roka som bola s terajsim manzelom ktorý je o dva roky starsi a mentálne sme na tej istej vlne.
Väčšina chlapov po 45 už nestiha 30 ročným a mladším ženám, je tam ina energia, chlap začína starnut aj fyzicky aj psychicky.
V dnešnej dobe sa žeby o seba inak starajú chodia do fitka, zdravo sa stravuju, estetické zákroky ma skoro každá, len taky botox vie ubrať skoro desať rokov.
Práveže v poslednej dobe sledujem v okolí trend ze žena 40 muž 25-30 a majú takom veku aj deti. Každého chlapa priťahuje mladá žena, ale ta žena raz dôjde do bodu, že si uvedomí, že chce bud deti po 30 tke alebo ju ten chlap uz fyzicky alebo psychicky nepritahuje.

chodec15
20. feb 2024

@lakebabe Neviem, ci je to stastny priklad. Co sa da cakat pri rozdiele 15 rokov. Ved si dajte opacne garde, 45 rocna a 30 rocny, ci ta 45 rocna bude stihat tempo (deti, praca, zabava, cestovanie). 🙂 Alebo 35 rocny a 50rocna. Budes 50-60 rocna behat po diskotekach a zlanovat feraty? 🙂

chodec15
Autor odpoveď zmazal
janickacrazy
20. feb 2024

@chodec15 ale meniť bedrový klb v 45 je extrémne skoro, zvyčajne to býva u 70+, takže nemožeš to posudzovať podla jednej ženy

chodec15
20. feb 2024

@janickacrazy ale zaroven bola z kategorie vecnych "cakateliek" - bezdetna (uz sa s tym zmierila), nastvana, sama,.. Asi mesiac som vydrzal pocuvat nazory a postoje a zaradil som spiatocku aj ja.

janickacrazy
20. feb 2024

@chodec15 No musíš lepšie vyberať, večne cakatelky nie sú najlepšia voľba. Tiež som mala takú kolegyňu, stará dievka, bola aj celkom pekná, aj pracovitá, ale nikto jej nebol dosť dobrý. V 45-ke si našla chlapa, ktorý ju podvádzal a bol to otrasný slizoun. Niekedy sa čakať neoplatí. 🙈

lakebabe
20. feb 2024

@chodec15 sam si sa tu prezentoval že máš 45 a chcel by si mladšiu ženu že 40 ročne vyzerajú staro. Je to individuálne mam v okolí veľa vztahoc žena 40 muž 27 alebo viac a mali svadbu deti q žijú uplne super lebo veľa žien je mentálne mladších ako chlapov preto nechcú rovesníkov. Chlapi vo všeobecnosti majú väčšie ego ako ženy co sa týka svojho výzoru a povahy, tak majú aj nereálne očakávania že sa im budú mlade baby hádzať k nohám

chodec15
Autor odpoveď zmazal
chodec15
20. feb 2024

@lakebabe "sam si sa tu prezentoval že máš 45 a chcel by si mladšiu ženu že 40 ročne vyzerajú staro." Vyjadril som iba postreh, ze som tym prekvapeny a ze nechapem zenske vecne odkladanie partnera na neskor. Moje tri najdlhsie partnerky boli dve o 2 roky mladsie a jedna o skoro rok starsia. Ja sa nezeniem za extra mladymi. A ani nie som tucny, ani plesaty. ;D

lakebabe
20. feb 2024

@chodec15 práveže sa jedná po väčšine o veľmi sebavedomých chlapov ,ktorí veľmi dobre vyzerajú aj majú rozbehnuté kariéry keď som sa s jedným bavila co ma teraz dieťa s o 13 rokov staršou mojou susedou povedal, ze ho unavovali rovesnícky ktoré sa nechceli viazať a riešili len party a kamarátky . Že je spokojný, že ma ženu ktorá aj dobre vyzerá aj ma vlastne zabezpečenie a nepotrebuje byť každý piatok na diskotéke.