Dilema medzi dvoma mužmi

1. nov 2022

ahojte, som 3 roky po rozvode.

Kratko po rozvode som sa dala dokopy so sucasnym partnerom, stretavame sa, rozumieme si.

Benefity zo vztahu s nim:
empaticky, laskavy, starostlivy, nema deti, ale s tymi mojimi vychadza skvelo, vieme sa porozpravat o hocicom, pozname sa 25 rokov, neziarli, neobmedzuje ma, mame fantasticky sex, byva odo mna 1km, je to moj rovesnik

Nevyhody:
nema moc chut sa viazat, netravime spolu vela casu, je to abstinujuci alkoholik, v mnohych smeroch sme uplne rozdielni - ja mam rada spolocnost, kulturu, sport, knihy, cestovanie. On ma rad lezanie pred TV a samotu.

Mali sme teraz na jesen taku vacsiu krizu, kedy to vyzeralo na rozchod. V tom obdobi som zacala viac komunikovat s jednym davnejsim znamym - z cias ked som chodila na online zoznamky. Obcas sme si napisali, zvykli sme si zavolat.

Muz cislo dva - je starsi o 7 rokov, zdielame spolocne zaluby - cestovanie, sport, kulturu, lasku ku kniham a hudbe, ma deti, cize vie, co to obnasa, ma ich v striedavke, s ex ma dobry vztah.

Nevyhoda je, ze byva 120km odo mna. A ze sa zatial moc nepozname. Stretli sme sa raz. Doniesol mi kvety, bol velmi galantny, dobre sme sa spolu bavili, je to muz, ku ktoremu mozem vzhliadat.

Muz 1 robi skladnika, muz 2 pracuje pre e-goverment a na vysokom poste pre banku. Svoju pracu specifikovat nechcem, ale moj cisty mesacny prijem je viac ako 2 nasobok priemerneho svk platu. (to len na ozrejmenie aj financneho zazemia)
Muz 1 je velmi empaticky, ludsky, pozna ma lepsie ako poznam ja samu seba, ale okrem minulosti mi pride, ze nemame nic spolocne. Plus neustala hrozba navratu k alkoholu, aj ked vyzera, ze to ma v sebe upratane, ale obavam sa, ako bude reagovat pokial sa mu v zivote stane nieco zle. Dost sa stresuje kvoli banalitam ( z mojho pohladu).

S muzom 2 sa teoreticky k sebe hodime ovela lepsie, len ta vzdialenost je proste velka na nejake stretavanie sa ked este mame aj obaja deti a obaja sme pracovne vytazeni.

Nejako som sa do toho zamotala. Nechcem sa rozchadzat v sucasnom vztahu momentalne, ale na druhu stranu neviem sa vzdat telefonatov s muzom cislo 2. - zeby prislo k nejakemu fyzickemu zblizeniu s cislo 2 kym som vo vztahu, to uplne vylucujem. Stretli sme sa zatial len raz na kave.

Ta vzdialenost je problem, avsak v priebehu cca roka sa planujem odstahovat zo sucasneho bydliska. Muz cislo 1 sa za mnou stahovat pravdepodobne nebude. Viem, ze by som mala ten vztah asi ukoncit, ale nedokazem to.
Ani neviem co cakam. Proste som sa do toho celeho nejako zamotala a neviem, co chcem :( a co by som mala.

betulinka1
1. nov 2022

Pri oboch si na tom istom. 2 ma deti v striedavej a zije 120km od teba. Ten sa nepresťahuje k tebe. 1 sa tiez nevie viazať. Cize za mna zatial 1, je po ruke ale hladala by som 3.

simona20201309
1. nov 2022

Muža č.2. v podstate nepoznáš. Poznáš len to, čo ti o sebe on sám povedal. Máš ho veľmi zidealizovzneho. Bol by to risk. Písať a telefonovať s niekym je ďaleko od reality.
Na druhej strane, nebavil by ma život s domasedom a mat strach kedy opäť zacne piť. Nech by bol akýkoľvek empaticky. Nemôžeš žiť z minulosti, potrebujete žiť v prítomnosti a tešiť sa aj na budúcnosť.
Asi by som sa s muzom č.1 rozišla. Nie si s ním dlho (keďže si rozvedená len 3r) a už vám to neklape.

autor
1. nov 2022

@betulinka1 to ze ma deti v striedavej nevadi, ja mam deti rada, vnimam to ako vyhodu, lebo je plne sebestacny, byva v dome, upratuje, vari, stara sa o deti, je zvyknuty na rodinny zivot. sucasny partner byva v prenajatom 1 izbaku, nevari si, preferuje vlastne pohodlie pred rodinnym zivotom.
pri muzovi cislo 2 je najvacsi problem ta vzdialenost. a ze ho v podstate nepoznam.

betulinka1
1. nov 2022

To ho spoznas ale sťahovať by si sa musela ty. Nemyslela som to tak, ze deti su prekážkou ale ze on sa nepresťahuje k tebe 120km, lebo ma striedavku.

autor
1. nov 2022

@simona20201309 ano, oba Tebou spomenute fakty si plne uvedomujem. muza 2 v podstate nepoznam, viem, co to o nom povedat z toho, ako sa vyjadruje o inych ludoch (davam mu vela otazok) a aj z toho ako sa choval, ked sme sa stretli. nerobi na mna absolutne ziadny tlak, viem, ze sa mu pacim, ale chova sa dospelo, je scestovany, nie je to taky typicky slovensky muz, z toho co o nom viem, tak dost splna predstavy idealneho partnera pre mna. snazim sa si ho neidealizovat a zamerne ho dostavam do situacii, v ktorych sa prejavuje skutocna povaha, zatial som neobjavila ziadne red flags.
napr pri tom stretnuti sme boli dohodnuti, ze pojdeme spolu na jednu akciu, ze sa zdrzim dlhsie, nakoniec sme ostali len na kave, a potom som mu povedala, ze som unavena a idem domov. netlacil (napriek tomu, ze cestoval viac ako hodinu autom kvoli tomu stretnutiu), odprevadil ma k autu, doniesol mi kyticu (davnejsie som mu spominala, ze mam rada jedny kvety a tie mi doniesol), potom mi este napisal, ze ci uz som doma.

a ano, s muzom cislo 1 to nie uplne klape a ani jeden z nas v tom nasom vztahu nevidi tak uplne perspektivu, ale sucasny stav nam kvazi obom vyhovuje.

ale bojim sa to ukoncit, resp. nechcem to ukoncit kvoli niekomu, o kom takmer nic neviem. takze s cislom 2 si len obcas zavolame (tak 3-4 krat tyzdenne 1-2 hodiny) ale aj tak mam z toho zly pocit, ze taham za nos dvoch muzov. aj ked neviem, ci je to uplne tak, kedze muz 1 vie, ze nas vztah nie je uplne idealny a vie aj to ze som sa stretla s muzom 2 a ze si volame obcas.

proste neviem, co dalej robit, ci tomu nechat este cas a volny priebeh, alebo to razantne ukoncit s jednym ci druhym.

autor
1. nov 2022

@betulinka1 ano, on sa urcite stahovat nebude. ale ja sa urcite stahovat skor ci neskor budem. otazka je len kam. idealne k nemu 😀

dadis
2. nov 2022

Pre mna ani jeden. Je z tvojej strany ale nefer ostavat vo vztahu c.1. Preco sa bojis byt sama?

andreatytler
2. nov 2022

No uz si rozhodnuta pre muza c. 2, len potrebujes od nas pocut ze je OK zostat vo vztahu s muzom c. 1 kym sa lepsie spoznate a budes si na istom ze nezahadzujes viac menej OK vztah koli neznamemu.
Neviem ci je to OK. Ak by muz c. 1 mal znamu s ktorou by si 2x do tyzdna zavolali a isli na kavu, vadilo by ti to? Mozno to nemate vo vztahu zadefinovane ze co od seba ocakavate a mozno to obaja beriete len ako vypln samoty. Asi by som sa s nim porozpravala a povedala mu toto co si povedala nam.
Ziadna z tych veci co si povedala o muzovi c. 1 by ma netrapila, ale ja by som sa nevedela rozhodnut tak ze si napisem +- o kazdom a potom sa mi ukaze co je lepsia volba. Ja sa riadim srdcom. Rozum a logicke argumenty v takychto pripadoch idu bokom.

wheel
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
wheel
2. nov 2022

Repick. Ani jeden.

pragmaticka
2. nov 2022

Z tvojho popisu chlap c1 je dobrý akurát tak na sex. Nerodinny typ, bývalý alkoholik, doma TV, pohoda... Si predstav ako by to dopadlo, keby ste nedajbože začali spolu žiť. Po klasických bežných hadkach by sa veľmi rýchlo vrátil k alkoholu.
Muž č 2 - vzdialenosť. Kam sa ideš sťahovať? Budeš k nemu bližšie? Ak áno, skúsila by som to s nim.

ALE už máš jedno nevydarené manzelatvo za sebou... Nechápem prečo silou mocou chces opat vzťah... Osobne by som sa do toho vôbec nehrnula, ak vôbec. Máš kľud, deti, finančné si zabezpečená, máš milenca ako fakt nechápem čo a načo riešiš ďalšieho chlapa.

liljana
2. nov 2022

Ani jeden (nudny domased, byvaly alkoholik. Je otazka casu, kedy u neho nejaky problem spusti zase recidivu), ani druhy (vzdialenost). Jedneho si vyber ako priatela s vyhodami a hladaj dalej.
@pragmaticka Lebo nikto nemladne a chce zit dnes, nie stravit cas nezmyselnym cakanim, ze sa mozno niekto este ukaze vhodny na zivot.

terezka1947
2. nov 2022

Čo tak chvíľu byť bez mužov a nájsť samu seba a potom začať hľadať,či obzerať sa okolo.
Lebo máš také protipóly mužov,že podľa mňa,sama nevieš,čo chces. A veľmi sa do tých vzťahov tlacis.

dadis
2. nov 2022

Ja by som sa s detmi urcite za chlapom nestahovala. Deti maju svoj zivot, skolu, priatelstva a kvoli jednemu muzovi ich vziat a stahovat sa 120km daleko 🤯? A este k muzovi zo zoznamky, ktoreho ani poriadne nepoznas. By to spravil aj on pre teba? Zeny vsak majte svoju hrdost a cenu.

rakahaka
2. nov 2022

Rozid sa a ostan aspon chvilku sama. Mam pocit ze to velmi potrebujes. Hned po rozvode vztah a teraz tiez, v psychologii bolo na to spojenie ze zeny su ako opice, vzdy sa musia srzat nejakeho konara a nepustia stray kym nemaju novy.
Zostat chvilku sama, venuj sa seba a nehladaj nikoho. Nechaj to na cas.1 by som neriesila vobec a 2taktiez nie

martul
2. nov 2022

Môj názor je, že ani jeden. Si po rozvode, sebestačná, prečo sa potrebuješ niekoho. Krátko po rozvode si sa dala dokopy s č.1 medzitým si nadbiehaš s druhým. Toto ti je treba? Užívaj si, venuje sa sebe a svojim koníčkom a časom príde chlap, pri ktorom si budeš ista že je to on a nebudeš vyratovať plusy a mínusy.
Aj keď podľa toho čo píšeš, tak u teba vyhráva č.2, ale máš ho moc zidealizovaného.

martul
2. nov 2022

@rakahaka napísali sme obidve to isté.

martul
2. nov 2022

Nikde nevidím napísane, či máš deti, to je tiež dôležité pri rozhodovaní.

lasoli
2. nov 2022

zda sa ze ten cislo 2 ta oslobil viacej,ale miesi sinista tak v zalohe chces mat aj jednotku 1.
Tskze nebud vypocitava,nechaj 1 tsk kedze s nim si tiez taka ze ti vadia veci na nim plus nechce sa viazat riskni to s 2. Vzfialenost je ok ved nieste pubertiaci bez auta ja som mala 309km vzdialenost

marsmykkok
2. nov 2022

Neviem prečo všetci hľadajú chlapa na spoločné záľuby? Však na záľuby si nájdi kamošku, muž/partner má byť hlavne opora, spriaznena duša. Muža číslo 2 vieš z prvého rande posúdiť že je top chlap? Kto sa na prvom rande správa zle? Áno je fajn, že má dobrú kariéru, dobre zarába, ale ako si predstavuješ fungovanie s ním, keď bude mať deti doma a bude sa venovať im nebudete sa stretávať? Alebo budere bývať spolu, ty, on, tvoje dieťa, polku času jeho deti? To tiež prináša veľa trecich plôch a za mňa horšie ako keby deti boli len u neho stále.

loyda
2. nov 2022

Ja by som sa rozišla s mužom c.1, lebo žiadna spoločná budúcnosť sa nečrtá. Bola by som sama, s mužom 2 bola v kontakte ako doteraz, ale tam tiež nevidím v budúcnosti nejaký prienik...a čas ukáže🙂 ale byť chvíľu sama so sebou ti evidentne pomôže.

jajanka31
2. nov 2022

Z mužom číslo 1 až tak nie si spojmkojna. A alkohol je fakt na nič. Ja by som skúsila 2 ak by to nevyšlo tak stále môže byť 3. Financne si nezávislá. Môžeš sa odsťahovať a aj chceš ako som pochopila tak v com je problém... aspoň uvidíš ci jednotka v čase rozchodu nepodlahne alkoholu..

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jajanka31
2. nov 2022

@marsmykkok no pre mňa sú záľuby s chlapom dôležité...neviem si predstaviť mať kamarátku ktorá by so mnou chodila 30 rokov na dovolenku, na turistiku, stanovať, športovať, na huby, na záhradu, a k tomu s deťmi. A môj chlap by doma lezal pred TV.. nonsens ani si neviem predstaviť kde by som takú kamarátku našla co by mi venovala toľko času.. záľuby a spoločne trávenie chvíle sú vo vzťahu strašne dôležité

jajanka31
2. nov 2022

@marsmykkok kamarátka je dobra na kávu na nechty vlasy na nákupy ale myslím ze autorka spomínala ze ma iné záľuby ktoré by s chlapom chcela zdieľať.. ja nemám ani TV neznášam TV.. ja by som takého TV maniak nechcela

autor
2. nov 2022

@dadis ano, pripadam si nefer ostavat vo vztahu so sucasnym partnerom, ale zaroven viem, ze jeho by rozchod zranil a mozno mam ja teraz len take nejake pobluznenie. neviem sa na to odhodlat, potrebujem nejaky impulz, neviem. uz aj teraz viac menej fungujem sama z velkej casti

autor
2. nov 2022

@wheel ano, v idealnom svete by bola repick najlepsia volba. asi teraz konam sebecky, ak mam byt uplne uprimna tak v sucasnom vztahu v dost velkej miere zotrvavam kvoli sexu

karolinakr
2. nov 2022

Vyspi sa s jednym aj druhym a zrazu ťa osvieti, čo maš robiť

karolinakr
2. nov 2022

Ty si proste typ čo preferuje vrabca v hrsti ako holuba na streche Napriek tomu, ze muz c.1 ma vela nedostatkov, držiš sa ho zubami nechtami.Tamten je ďaleko ale idealny. Hm..tažka dilema

autor
2. nov 2022

@andreatytler nie, nie, nepotrebujem pocut, ze to je takto ok, lebo to nie je ok, to citim sama, preto som zalozila temu.
kym je to len na urovni telefonatov, tak mi to pride este akceptovatelne. neviem, asi by som potrebovala muza cislo 2 lepsie spoznat, kym sa definitivne rozhodnem ako dalej.
a ja sa riadit srdcom asi neviem, na sucasnom partnerovi mi velmi prekaza, ze nemame v podstate ziadne spolocne zaluby, tym padom sa pri traveni spolocneho casu viac menej ja prisposobujem jemu. kvoli tomu mame asi najviac trenic vo vztahu.

muz cislo 2 ma velmi laka, ale o nejakej zamilovanosti nemoze byt ani reci, na to sa prilis malo pozname. a tam sme si dokonca aj obaja povedali, ze ta vzdialenost je prilis velka, napriek tomu sa ani jeden z nas nedokaze tak uplne vzdat kontaktu.

autor
2. nov 2022

@pragmaticka nemala som v plane riesit dalsieho chlapa, lebo presne ako pises, momentalne mam idealny stav. napriek tomu mi chyba niekto, s kym mozem zdielat svoje zaluby a zazitky.
necakala som ze s muzom cislo 2 si budem tak rozumiet. stretli sme sa hlavne kvoli tomu, lebo som dufala, ze ked sa uvidime, tak nieco zlyha, ze si nesadneme a bude to vyriesenie. bohuzial, nestalo sa. a ja neviem ako dalej.