icon

Dilema medzi dvoma mužmi

1. nov 2022

ahojte, som 3 roky po rozvode.

Kratko po rozvode som sa dala dokopy so sucasnym partnerom, stretavame sa, rozumieme si.

Benefity zo vztahu s nim:
empaticky, laskavy, starostlivy, nema deti, ale s tymi mojimi vychadza skvelo, vieme sa porozpravat o hocicom, pozname sa 25 rokov, neziarli, neobmedzuje ma, mame fantasticky sex, byva odo mna 1km, je to moj rovesnik

Nevyhody:
nema moc chut sa viazat, netravime spolu vela casu, je to abstinujuci alkoholik, v mnohych smeroch sme uplne rozdielni - ja mam rada spolocnost, kulturu, sport, knihy, cestovanie. On ma rad lezanie pred TV a samotu.

Mali sme teraz na jesen taku vacsiu krizu, kedy to vyzeralo na rozchod. V tom obdobi som zacala viac komunikovat s jednym davnejsim znamym - z cias ked som chodila na online zoznamky. Obcas sme si napisali, zvykli sme si zavolat.

Muz cislo dva - je starsi o 7 rokov, zdielame spolocne zaluby - cestovanie, sport, kulturu, lasku ku kniham a hudbe, ma deti, cize vie, co to obnasa, ma ich v striedavke, s ex ma dobry vztah.

Nevyhoda je, ze byva 120km odo mna. A ze sa zatial moc nepozname. Stretli sme sa raz. Doniesol mi kvety, bol velmi galantny, dobre sme sa spolu bavili, je to muz, ku ktoremu mozem vzhliadat.

Muz 1 robi skladnika, muz 2 pracuje pre e-goverment a na vysokom poste pre banku. Svoju pracu specifikovat nechcem, ale moj cisty mesacny prijem je viac ako 2 nasobok priemerneho svk platu. (to len na ozrejmenie aj financneho zazemia)
Muz 1 je velmi empaticky, ludsky, pozna ma lepsie ako poznam ja samu seba, ale okrem minulosti mi pride, ze nemame nic spolocne. Plus neustala hrozba navratu k alkoholu, aj ked vyzera, ze to ma v sebe upratane, ale obavam sa, ako bude reagovat pokial sa mu v zivote stane nieco zle. Dost sa stresuje kvoli banalitam ( z mojho pohladu).

S muzom 2 sa teoreticky k sebe hodime ovela lepsie, len ta vzdialenost je proste velka na nejake stretavanie sa ked este mame aj obaja deti a obaja sme pracovne vytazeni.

Nejako som sa do toho zamotala. Nechcem sa rozchadzat v sucasnom vztahu momentalne, ale na druhu stranu neviem sa vzdat telefonatov s muzom cislo 2. - zeby prislo k nejakemu fyzickemu zblizeniu s cislo 2 kym som vo vztahu, to uplne vylucujem. Stretli sme sa zatial len raz na kave.

Ta vzdialenost je problem, avsak v priebehu cca roka sa planujem odstahovat zo sucasneho bydliska. Muz cislo 1 sa za mnou stahovat pravdepodobne nebude. Viem, ze by som mala ten vztah asi ukoncit, ale nedokazem to.
Ani neviem co cakam. Proste som sa do toho celeho nejako zamotala a neviem, co chcem :( a co by som mala.

autor
4. nov 2022

@atinkaa dakujem este raz. to je prave to, s jednotkou sme to uz vsetko diskutovali 1000 krat. jeho postoj je, ze vie, co mi vadi, ale on potrebuje cas, a pokial nie som ochotna sa prisposobit, tak si mam najst ineho. nie je ochotny mi nic slubit, nie je ochotny ist do ziadneho zavazku - prenho je problem sa v pondelok dohodnut na tom, ci sa v piatok stretneme. to sa dalo po urcitu dobu znasat, ale uz sa mi to zda dlho. on mi na to vzdy len povie, ze som netrpezliva.

na deti ohlad samozrejme beriem, uz rozvod bol pre ne rozkolisanie ich istot, teraz je to uz konecne ako tak ustalene, aj deti su jednym z dovodov preco sme s jednotkou stale spolu, lebo uz si nanho zvykli, aj ked s nim travia malinko casu, mozno dokopy 5 hodin tyzdenne, aj to rozkuskovane.
deti vidia, ze sa ku mne chova pekne, dava im to dobry vzor, len ja by som asi tiez potrebovala/chcela nejaku istotu, ale pri nom ju nemam.

ak aj ukoncim tento vztah, urcite nemam v plane sa hned vrhat do dalsieho, to viem sama, ze by nebolo dobre. ani pre mna, ani pre deti. kedze ich mam v OS, tak s nimi travim vela casu a nechcem im narusat tuto stabilitu kvoli ziadnemu chlapovi.
s dvojkou volavam vzdy az ked deti spia.

majkabambulik
4. nov 2022

Suhlasim s predchadzajucou mamickou, ani jeden nie je vhodny. Ty si rozvedena, cize nadobro zranena, pretoze ak by si nebola, tak nehladas nahrady a si stastna, mas zdrave deti, ktorym sa naplnom venujes, si sebavedoma, financne sebestacna a vsetkych posles niekam. Ak lezies do postele, tak to ta len vyuzivaju ako pises galantny, empaticky blablabla len aby dostali to co oni potrebuju - tvoj servis zdarma. Pekne povedane ako pisali niekde mamicky, robis matrac a snivas naivne ako sa ty rozhodujes, lebo oni vraj maju o teba zaujem. Tvaris sa sa ako pubertiacka o ktoru sa biju chlapci v triede. No opytaj sa samu seba aky zaujem maju oni? O vidinu lepsieho zivota kde su tvoje peniaze? O tvoje telo? - rozvedeny casto nema zabrany pouzit viac matracov a ty si iba jednym z dalsich. O tvoje citove sluzby? Mas uz dost zbabrany zivot, tak si ho nezbabri este viac, lebo to co vidia na tebe tvoje deti, tak sa budu aj oni raz v zivote spravat. Neusetria ta ani o par rokov, menom "rozvedena prostitutka" ta pomenuju oni alebo ich kamarati hned ako dosiahnu pubertu.

lacibo
4. nov 2022

Tak zvolni,uzivaj si zivot a neplanuj,pokial nemas existencne problemy, a to nemas,tak nemas vlastne ziadne problemy..a ostatne sa uz vyvinie aj samé

karolinakr
4. nov 2022

Čo mate všetci s tymi deckani a stahovanim? Ja som vzdy tuzila cestovat z miesta na miesto a moji rodičia vrastli do zeme a neboli ochotni žiadnu zmenu.Niekedy clovek ide za lepšim.Aj ked opusti stare istoty.Ja som dokonca chxela aj medzištatne sa stahovat..Lebo ze pri rozhodovani beriete ohlad na deti.Dobre.Ty teraz nepocestujes za galantnym mužom a čo ty vies, decka ked budu mat 18 rokov či sa neprestahuju 400km za vysokou školou hehe tuto možnost neberies do uvahu? Vsetky moje kolegynky boli z vychodneho Slovenska a studovali tu

autor
4. nov 2022

@lacibo presne tak 🙂 prilis to riesim. co vsak mozem urobit je, ze budem cestna a uprimna k obidvom.

autor
4. nov 2022

@majkabambulik uplne mimo koment, prepac 🙂
tou poslednou vetou si to zaklincovala uplne, kopnut si do niekoho, o to Ti islo. nie o poradenie.

autor
4. nov 2022

@karolinakr ja sa na stahovanie uprimne tesim 😀 len to tak nemam uplne vo svojich rukach, ze kedy a kam. ale budem sa stahovat tam, kde chcem ja, nebudem sa prisposobovat ziadnemu muzovi, v tomto mam jasno 😀

isabella15
4. nov 2022

dost si protirecis vo vyjadreniach, cele mi to pride jeden zmatok co riesis, napr. pises ze c.1 chce deti aj rodinu a zaroven pises , ze mat teba len ako ,, priateľku,, mu vyhovuje a nezasahuje mu to do jeho rezimu. ked to zhrniem, riadne si komplikujes zivot ze to tahas na dve strany, nikto ti neporadi nakoniec si sama musis rozhodnut a rokov uz mas dost takze by si mala vediet co chces od zivota.

katkine_terapie
4. nov 2022

Autorka: "jeho postoj je, ze vie, co mi vadi, ale on potrebuje cas, a pokial nie som ochotna sa prisposobit, tak si mam najst ineho. nie je ochotny mi nic slubit, nie je ochotny ist do ziadneho zavazku - prenho je problem sa v pondelok dohodnut na tom, ci sa v piatok stretneme." Prosím, kde je u neho ta empatia? Aj na zaklade predchadzajucej temy, ja ju proste neviem u neho najst. A k abstinencii, ja by som sa nevedela zarucit za niekoho takeho ako ho popisujes.

alexandrahaspi
4. nov 2022

Prosim Ta, rozid sa s c.1. Ved on ti to aj sam hovori. Ma ta zrejme viac nenej len na sex a na pokec. Tebe asi posluzil
Po rozvode, je empaticky, mohla si sa vyrozpravat a mala si sex. Svoju ulohu uz splnil a absolutne to nema dalsiu perspektivu. C.2 by som potom kludne spoznavala, uvidis ako sa to vyvrbi, mozno sa nakoniec prestahujes blizko k nemu. a ak nie, pride niekto dalsi.

1234321
4. nov 2022

Autorka, podľa mna si len namyslas ako ťa obidvaja chcú 😱 prečítala som si celu konverzáciu a teda, neprídeš mi Zrovna taká osoba, že vie čo chce. A ďalšia vec, keď máš deti tak ako máš čas na dvoch ďalších mužov??? Pol roka si bola po rozvode a už si si nejakého narazila. Nejako skoro, nie? Začni žiť s prestaň si namyslat somariny 🙂 bude ti lepšie. Uvidis…. Aj tu v jednej správe vysmiate smajliky a v ďalšej akože plačeš 🤦‍♀️ nie si vyrovnaná,žiaľ.

autor
4. nov 2022

@isabella15 vsak to. on na jednu stranu tvrdi, ze chce rodinu a dieta, ale myslim, ze uz ho to preslo. ze uz je na to prilis pohodlny. tvrdi mi, ze keby som nemala deti, tak uz sme mohli skusat spolocne byvanie. ze keby nebolo hento takto, tak uz by mohlo byt nieco nejako. zacina mi to vsetko pripadat ako vyhovorky z jeho strany.

on si to vie vzdy vsetko krasne obkecat, ale ked sa na to pozriem cez fakty a skutky, tak je to uplne inde cele.

autor
4. nov 2022

@alexandrahaspi skor ja jeho mam na sex 😀 v tomto som trosku atypicka zena. ale ano, suhlasim s tym, ze jeho uloha bola mi pomoct v tazkom porozvodom obdobi a dalsiu perspektivu to nema.

autor
4. nov 2022

@1234321 to je jedno, ci ma chcu, dolezite je presne to, co pises, ze ja neviem, co chcem vlastne ja. a neviem si to v sebe nejako upratat a rozhodnut sa.

alexandrahaspi
4. nov 2022

Mozno je to vzajomne, ale kazdopadne, sama musis vidiet ze mu vlastne vadi ze si rozvedena a mas deti. a rovnako ty si asi nevies moc predstavit zakladat si rodinu so skladnikom, ktory zije v podnajme. Z toho co pises, ocakavas od muza nieco uplne ine. Mozno ti to moze dat ten druhy, ale to nezistis, kym nepustis k vode toho prveho. O neho sa neboj, mam pocit ze aj jemu odlahne 🤣

1234321
4. nov 2022

Poradím ti. Daj si pokoj s obidvomi a venuj sa deťom. Tie ťa potrebujú. Tvoje “potreby” nech idu bokom. Vychovaj si deti aby sa raz za teba nehanbili. Pekný deň.

autor
4. nov 2022

@1234321 nevidim dovod preco by mali moje potreby ist bokom 🙂 ked su deti s exom, tak hadam mozem nalozit so svojim casom ako uznam za vhodne ja, to sa deti ziadno netyka. ci sa mam teraz akoze obetovat detom a byt sama dalsich 10-15 rokov kym neodrastu, a potom mozem zacat zit aj pre seba?
to je uplne pomyleny nazor podla mna. obetovat sa detom. ja nemam batola, okolo ktoreho musim skakat cely den.

autor
4. nov 2022

@alexandrahaspi ano, to je dalsi dovod na rozchod. on chce do buducna vlastne dieta, ale ja uz sa na dalsie dieta necitim.
a ano, mas pravdu, mozno mu aj odlahne 😀 tazko povedat

marsmykkok
4. nov 2022

autorka v úvode píšeš, že muž číslo 1 sa viazať nechce, teraz, že chce mať dieťa s tebou, to mi nejako nesedí?

autor
4. nov 2022

@marsmykkok nie, nechce mat dieta so mnou, resp urcite nie teraz. ale chce mat vlastne dieta.

wheel
4. nov 2022

Jednotky sa zbav, zasexuj si s exom (ked ti ide len o tieto potreby) a deti budu tiez spokojne, ze nemaju v zivote chaos. A hladaj dalej ;)

autor
4. nov 2022

@wheel ked s jednotkou je asi tak 1000 krat lepsi sex ako s ex. ako som spominala, aj to celkom zohrava rolu, ze preco sme stale spolu.

som sama zo seba na prasky niekedy 😀

wiqux
4. nov 2022

Nikdy by mi nenapadlo pytat sa cudzich ludi na takuto otazku. Ale ked sa uz pytas...podla mojho skromneho nazoru nechces ani jedneho. Prveho poznas skrz-naskrz a kedze sa obhliadas po druhom, zjavne ti ten prvy nevyhovuje na 100%. Ak by ti vyhovoval, nebola by si ochotna ho vymenit za cloveka, ktoreho (ako sama pises) ani nepoznas. A ten druhy? Za mna je uz odpoved to, ze sa nepoznate. Mozno sa ti paci, ze je zabezpeceny a mala by si pri nom lahsi zivot (teoreticky). To, ze ti priniesol kvety alebo sa ta snazil akokolvek ohurit absolutne nic neznamena, pretoze to bolo prve rande. Nic to nehovori o tom, kto je ci aky je. Ak ti nevyhovuje dialka a nechces sa stahovat, hladaj dalej...takze ako pisem, nechces ani jedneho, skor by si mala z kazdeho jednu polovicu. 🙂

zuzanalila20
4. nov 2022

@majkabambulik Na tom, čo píšeš, niečo pravdy aj bude, ale ten spôsob je vyslovene ohavný. Dúfam, že takto nekomunikuješ aj v reálnom živote a len sa tu ventiluješ. V opačnom prípade seriózne vyhľadaj pomoc, pre tvoje dobro.

lacibo
4. nov 2022

@wheel tak to zase nie, ak je uz zadany, to by nebolo asi fer voci jeho partnerke

lacibo
4. nov 2022

Ved sexuj ked ste s tym obaja v pohode a neries to tu medzi mamickami, ktore ani nepoznas

autor
4. nov 2022

@lacibo ja som tu sex vobec neriesila ako nosnu temu, naopak som pisala ze nemam v plane sa s nikym dalsim intimne zblizovat v dohladnej dobe.

lacibo
4. nov 2022

Ja som to myslela tak, ze nemusis to, ze mas s niekym dobry sex, obhajovat tu na MK..to je tvoja osobna vec..a vztah do buducna..to uz sa nejako same ukáže..mozno pride niekto, koho ani vo sne nečakaš..tak to uz v zivote byva

heleninamama
4. nov 2022

Ak je len čiastočne pravda to, čo si o sebe napísala - ze si inteligentná, úspešná a s dobrým platom, číslo 1.je absolútne neprijateľné - je to lúzer, nevzdelaný skladník bez ambícií a navyše, abstinujuci alkoholik. To by mala inteligentná žena cítiť, že takéto niečo nie je vhodné pre spoločný život, dokonca, ani nie vhodné, aby Ťa s ním niekto z Tvojho sveta spájal.
A práve preto si taká hotová z čísla 2, hoci ho vôbec nepoznáš. Ale vieš, že je na vyššej úrovni - vzdelaný, s dobrým spoločenským statusom a peniazmi, navyše, vie ako na ženy - kvety, dvorenie. A to Ti stačí, aby bol v Tvojich očiach ideálny. Ostatné sú len prázdne reči. Ale po jedinom rande sa už vidíš ako jeho partnerka, nevnímaš možné problémy s jeho deťmi, Tvojimi deťmi.... Príde mi to fakt pubertálne, nezrelé zmýšľanie.

vanilka83
4. nov 2022

Pozri sa my ti tu môžme každá povedať za seba ktorý by bol lepší pre nás...to akože co chceš počuť, že s ktorým my by sme randili?vždy v takýchto situáciách sa máš rozhodnúť srdcom,počúvaj ho ono ti napovie a najlepšie nie my tu na konikovi a ak po čase zistíš ze si si vybrala zle, jednoducho to ukončis.Nikto ti nikdy nezaručí, že ti to vyjde s jedným ci s druhým.