icon

Má to význam?

29. nov 2022

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na vaše názory. 3 roky som vo vzťahu, priateľ cca 60 km býva odomňa. Ja bývam sama, mám svoj byt, chodí často ku mne aj na týždeň. Je jedináčik. 24.12. ani raz sme nestrávili spolu, pritom som vždy túžila byť v dvojici tento sviatočný deň. Snažila som mu navrhnúť nejaký kompromis. Napr. že jeden rok ok pôjde domov a druhý rok nech príde ku mne. Máme obaja krátko po 30-ke, pomaly ale isto túžim po dieťati ale nie som presvedčená či on je ten správny. V lete strýkovi pomáha okolo domu, preto chodí často domov. Až keď to spraví, príde ku mne. Veľakrát sme sa o tom bavili. No žiadna zmena. Teraz mu vážne ochorel otec (podotýkam, keď malý bol neprejavil žiadny záujem o neho, uprednostnil krčmu než svojho syna) tak pomáha mame v starostlivosti. Ok chápem, choroba je choroba. Je vážne chorý, možno o mesiac či dva už nebude žiť. Lenže potom jeho mama ostane sama, určite bude chcieť aby syn sa jej venoval. Vždy čakám, že chce to čas, uvedomí si to časom ale žiadny posun dopredu. Tento rok 24.12. tiež doma bude. Vraj aj ja mám ísť domov k rodičom. Som z toho smutná. Vie to, odpoveď: život nie je ružový.

zuzka_t
30. nov 2022

Prečo nebyvate spolu po 3 rokoch vzťahu, obaja krátko po 30? Už aj to mi príde ako strácanie času

dominiknoemi
30. nov 2022

A ty sa poznáš s jeho rodinou? Stretávaš sa s nimi?

kika147
30. nov 2022

Urcite by som s nim uz nebola, strácas cas

simonaveselovska
30. nov 2022

akože vôbec nechápem načo čakáš a strácaš s ním čas. Mladšia už nebudem hľadaj ďalej.

dzt
30. nov 2022

Ja som mala niečo podobné, frajera som volala k nám stále, narodeniny, meniny, moje, mojej rodiny. Nikdy neprišiel a ani mna on k svojim rodičom nikdy nezavolal. 3 roky by som to ale nevydržala. Je to už ex, chvalabohu 😂

ivik4
30. nov 2022

Nie nie nie, tento chlap nic vazne nechce . Odisla by som z kratsej cesty.. a bolo by mi fakt smutno ze so mnou nechce byt na Vianoce. Ale kaslat takeho chlapa

iwuska10
30. nov 2022

9 rokov som zabila v takomto vzťahu,nikdy nebudeš prioritou, nikdy sa nezmeni

natalka81
30. nov 2022

Vzhľadom na vás vek a dĺžku vzťahu, mam pocit že sa vás vzťah neposunie dopredu, ale bude cuvat. Ukonči to

basska_b
30. nov 2022

Ja by som bola aj rada... ak by ste sa vzali a svokra bola vdova, onedlho zalozis diskusiu, ze musite kazde Vianoce travit u svokry, aby nebola sama a ze chces mat vianoce sama vo vasom kruhu

linki90
30. nov 2022

prepáč ale toto nieje vzťah a nemà to význam už dávno si mala odíst

elenka.k
30. nov 2022

Ja by som v takom vťahu nebola, skôr

nika_17
30. nov 2022

Prepac,ale podla mna si moc narocna.Ja som tiez Vianoce stravila u rodicov,az kym sme sa nevzali. Co sa tyka starostlivost o rodicov,co cakas? Ma sa na nich vykaslat,lebo tebe sa to nepaci a chces ho mat len pre seba? Nie si trochu sebecka? Nie ste ani manzelia a ty chces,aby bol stale pri tebe.

jankaa26
30. nov 2022

Len k tym Vianociam, my sme boli tiez kazdy u rodicov. Nebyvali sme oficialne spolu,nemali sme dieta a ani sme neboli manzelia. Mne to pride v pohode. O ostatnych veciach sa s nim porozpravaj.

veronicka88
30. nov 2022

Nestrácala by som vás s niekým pre koho nie je vzťah prioritoi

amalka000
30. nov 2022

Myslim si,ze obaja ste uz zreli na rodinu. Obaja mate vlastne byvania. A z toho sa stala takato nejaka rutina,alebo zvyk. Tak by som to spravne nazvala. Chalanovi vyhovuje takyto vztah..slobodny. volny. Ste spolu a vlastne nie ste. Myslim si, ze je to slobodne a prirodzene. Jemu to takto vyhovuje a bolo by najlepsie,aby aj tebe. Myslim si, ze on viac uz nebude chciet. On nema zaujem o vas dvoch. Neberie ta ako sucast svojej rodiny.. Ty velmi dobre vies odpoved. Lebo ty vies,ako ti chyba,ked nie je na vianoce s tebou.
Lenze u neho to tak nie je. Nezmenis to. Nijako. Tento vztah nie je zdravy. Skor by som ho nazvala pohodlny..ved naco by hladal inu? Ved istotne si ta vazi,lebo si na jeho urovni(ked mas aj ty vlastne byvanie),,,ale ver ...teraz sa mi to tazko pise,, ,ale tento clovek ta nemiluje. Zije pri tebe z nejakej vyjody, z nejakeho dovodu....ale laska nezistna, ktora sa prehlbuje, ktora rastie do manzelstva s vidinou spolocnej buducnosti tam nie je.
Mozno ani sam nevie dovod, mozno to prave odislo....a mozno treba urobit koniec a on sa zobudi.

zoeeoz
30. nov 2022

Tiez som netravila vianoce s frajermi a nechcela som to ani od nich, takze mne to pride okej

tanusenka
30. nov 2022

Tuto je priorita asi inde … ak ozaj ani rozhovory nepomahaju a co napriklad u nas musim si zaklopať pomáhajú (chvalabohu) tak naozaj by si to mala zvážiť .. sice rodičia su rodičia ale ak by to s tebou myslel vazne tak aj ty budes jeho rodina a ty by si mala byt priorita … nie mama ani otec ale ty!

lavinis
1. dec 2022

A toto sa musíš pýtať tu? Sama píšeš, že cítiš že nie je ten pravý. Aký dôkaz ešte potrebuješ? Nechať si urobiť decko a čakať kedy zdrhne?
Na to, aby ste spolu trávili Vianoce by ste mali spolu aspoň bývať.

petkazamborska
1. dec 2022

@nelka93 my sme prvy rok chodenia po 5 measiacoh mi dal uz prsten , a prve vianoce sme boli kazdy v svojej rodine , lebo prisli surodenci z cudziny, boli sme doma ale po 8 sme sa stretli a dali si darceky, ine dni sme boli na striedacku u nich aj u nas , pekne to bolo , prve roky dokonca sme boli na veceriach u nich aj u nas, no potom sa to zlomilo ...teraz chodime len k nasim , dokonca cez kovid ma svokra pobavila lebo povedala ze nech k nim nejdeme , lebo ze sa boja ze ich nakazime , reku konecne super vianoce :D

petkazamborska
1. dec 2022

myslim ze u vas to nie je len o tych sviatkoch , problem je ze nie je pripraveny este nevyzrel pre rodinu, alebo neciti ze chce byt s tebou ...lebo chlap ktory uz chce rodinu tak vobec neriesi mamu a podobne...ale hned hlada riesenia ako to urobit , kludne by ta pozval k nim nech budes u nich ale vyhyba sa ...nebud smutna , ale asi ako baby pisu , potrebuje po papuli aby si ta vazil , lebo stale budes hrat len 2 husle ...a ked pridu deti bude to pre teba este viac zranujucejsie ...tiez som bola v takych vztahoch , zobralo mi to len najkrajsie roky a nic z toho ....chalan ktory nechcel ist ani zo susednej dediny lebo on je pri rodicoch zrazu ked som sa vydala a otehotnela , nemal problem sa prestahovat 500 km na uplne ine miesto zmenit na kompletku pracu , nechat doma rodicov dom a "cely zivot"...on ma tym svojim pasivnym pristupom dovtedy obral jedine o 5 rokov mojho zivota a prilezitosti ...

ivuuus
1. dec 2022

@miadi presne vystihnute ☝️

atinkaa
1. dec 2022

@autorka, myslim, ze ty sama poznas odpoved na to, ci ma vyznam byt s niekym pri kom nemas miesto. Asi sama citis, ze problem nie je v tom, ze 3 roky spolu nebyvate ale ze sa to nejak neposuva, kam by si rada. Detto pri rodine asi nie je problem, ze chce a aktualne aj potrebuje byt tieto Vianoce doma, skor to, ze nejak do tej druhej casti rodiny ani po 3 rokoch ani ako priatelka, natoz v takom veku po 3 rokoch asi vazna znamost nezapadas do konceptu spolocneho sviatkovania a vobec spolocneho nazivania.

Co mne pride zvlastne je, ze on to odbije vetou - zivot nie je ruzovy a ty to nechas. Asi by to chcelo rozvinut, ci sa ho nebude snazit pre teba urobit farebnejsi ani teraz? vies si predstavit, co potom asi bude po svadbe?
A ak o tom sam nehovori on, tak by si asi mala rozhovor naviazat ty, pretoze sa tym evidentne trapis a jemu je to evidentne jedno a v tomto bode vidim asi najvacsi problem nielen pre tu konk. situaciu chory otec a oddelene Vianoce ale aj pre ten neruzovy zivot, ktory ta on asi rad necha samu pretrpiet, bez zaujmu. Pretoze ruzovy/neruzovy/farebny on by mal byt najma spolocny, a po troch rokoch myslim este intenzivne spolocny, ruka v ruke.

Kazdopadne nech sa ti to podari nejako zistit a pripadne do Vianoc mat jasno v tom ako zacinas Novy rok. Drz sa!

petkazamborska
1. dec 2022

@atinkaa presne super si to napisala

petkazamborska
1. dec 2022

@petkazamborska je to strasne smutne odstihnut sa od niekoho koho milujes ..ale na druhej strane si uvedomujes ze to nie je ta prava laska,...a aj ked silou mocou chces je ti to doplacu ale bohuzial to nechodi nepride...maj odvahu ho nechat aj ked ta to bude strasne trapit ale boh ti to vynahradi 1milion x....ja som zazivala to iste a presne som sa vcitila do minulosti...och....brrr , mozem ta povzbudit , ten o ktoreho som stala mohla som aj stojky urobit a nic...a ked prisiel moj manzel ovela krajsi , bohatsi ale hlavne lepsi , vobec nebol problem ist von , potancovat , mal stale cas pre mna a je tomu tak doteraz ...je to zvlastny zazrak toho zivota....bol uz pripraveny mat rodinu a urobil pre to vsetko ...

galioska
1. dec 2022

je jedinacik, pomaha mame aj otcovi a mama pocita, ze budes byvat s nimi. Ked sa ti to nepaci , chod od neho, lebo budes cely zivot riesit svokru

karolina196
1. dec 2022

@nika_17 Ona je sebecka kvoli tomu,ze ma 30 rokov,su spolu 3 roky a ani spolu nebyvaju?Takymto stylom nikdy jeho zenou ani nebude.Nie je nahodou on sebec,ked za nou pride iba ked to jemu vyhovuje?Kedy sa maju taki ludia spoznat,ked ani spolu neziju.

karolina196
1. dec 2022

Ja ti iba strucne odpoviem:"Nie,takyto vztah nema vyznam."Stracas s nim cas a ked uz mas aj tuzbu po rodine,k nemu cesta veru nevedie...

ikuska27
1. dec 2022

Jediné čo z toho vypichnem je:"Ale niesom presvedčená, že on je ten pravý...".. čiže nechápem na čo si s ním ešte 🤔

nika_17
1. dec 2022

@karolina196 pride za nou,len ked mu to vyhovuje? Ved pisala,ze velakrat tam zostava cely tyzden.Dakedy sa ludia poznavali tak,ze sa spolu stretavali, potom sa vzali a byvali spolu.To teraz musia zit spolu,aby sa poznali? A ano,je pravda,ze takyto vztah nema zmysel,ale nie kvoli tomu,ze chudak chalan sa venuje rodine,ale ze autorka ho chce len pre seba…

karolina196
1. dec 2022

@nika_17 Len po 3 rokoch znamosti sa to podla mna nikam neposuva.Urcite ho nechce len pre seba,ale podla toho co pise,tak ten chalan sa nehodla v zivote osamostatnit a uz tym duplom,ked je jeho otec na tom teraz zle a za chvilu ostane pravdepodobne jeho mama sama.To,ze pomaha rodine,je pekne,tak by to aj malo byt,ale tu je ocividne kde su jeho priority.Je to proste jedinacik a rodicia si ho priputali k sebe.To tiez nie je spravne,takato rodicovska laska...