Má váš manžel niekedy zraňujúce poznámky?
A ked mu to poviete,ze sa vas to dotklo/urazilo, povie,ze nemalo co, lebo to je pravda?
@melanta daju sa aj neprijemne veci povedat slusne a tak, aby ten druhy nemal pocit, ze sa mu partner vysmieva. Tomu sa hovori slusnost. Pokial to povie stylom, ze to druheho zranuje, tak to za mna slusne nie je.
@melanta no ten suhlas potrebujem,lebo nebude kto mat byt s dietatom a on je vyalovene proti opratrovatelke,cudzej osobe v domacnosti. To by ma z koze zdral
Záleží či to ty chces, ja mám váhu rovnakú ako keď som sa spoznala s mužom a je tomu 18 rokov a deti mám tiež, ak si spokojná povedz mu nech si nájde druhu ak niesi spokojná začni makať doma bez výhovoriek, nepotrebuješ ani peniaze ani nič, pustim youTube a idem
Ak by si mala kila dole mozno by si nasiel nieco ine co by ti vycital.
Ak by mi muž vyčítal,alebo mal blbé poznámky čo i len o grame navyse na mojom tele,tak by veľmi rýchlo bol môj ex manžel.Uplne vazne
Ved super, ze ti to povedal. Sup si najst trenera a nechat mu deti 3x do tyzdna na strazenie. Alebo skupinové cvicenia. Vies ake je to super. Najdes si nove kamosky a prevetras si hlavu od muza a od deti. Ale sprav to pre seba, nie pre muza.
Autorka CHCES POMOCT?
Moja rada znie: Tvoj muz ma nauceny takyto komunikacny styl. Ty si to beries prillis osobne. Ale nech by na tvojom mieste bola akakolvek ina zena, s akymkolvek niecim inym, co by chel muz inak - tak on by to povedal polopatisticky a urazlivo kazdej.
Cize odosobni sa, pomoze ti to. A muzovi jemne, nie v hadke, nie mozno prave v tej chvili, ale nejakej kludnej vysvetli, ze to ako ti to hovori ta uraza, ale ze si si tho vedoma aj sama, a ak ta chce motovivat, ma urobit to a to.... a ma ti to povedat tak a tak.... Ze nech skusi, popros ho, ze uvidi tu zmenu, ze vam to prospeje obom viac. Ze si skratka len musite zosuladit, ako komunikujete.
Ja som mala takto podobne prostorekeho muza (aj svokru) - mna velmi bolieval chrbat po porode, rozchadzala sa mi panva a este asi rok som nemohla spat na chrbte, lebo by ma okamzite seklo. Napriek tomu, chodila som tri razy denne na siahodlhe prechadzky s kocikom, do obchodu sama, nakupy nosila... a on typicky rozmaznany muz - ze chrbat ma boli, lebo som este neschudla a necvicim. Mna to vzdy strasne zabolelo a on to nechapal, ze preco, ze oni si vzdy vsetko doma priamo hovorili. Lenze v tom jeho vypovedani bol iba jeho skresleny pohlad, nevidiaci co vsetko robim, bez kuska empatie. Lebo aj doma mama za neho vsetko robila.
Podarilo sa mi ho casom naucit vidiet veci inak. Pochopil, ze nie sme vsetci rovnaki. Ja zas naopak som nebola schopna povedat mu veci priamo, vsetko smo mu prepacovala a robila za neho, ze ved pochopi, ze ved musi vidiet. Prd makovy - on bol nauceny z domu na rozmaznanie a potom na povely a rozkazy. Aj to som zjemnila casom, povedala som mu, ze viem, ze tie povely a rozkazy potrebuje - ale vzdy sa za ne hneva. A ze ja nebudem znasat to ze nic neronbi, ja rozkazem a on si najde vinnika, na ktoreho vypusti svoj hnev za to ze musi robit nieco, co sa mu nechce. Ze bud urobi veci dobrovolne a rad sam, alebo neurobi... Proste trosku sa naucil byt menej rozmaznany ako z domu...
V tomto smere, myslm, ze tvoj muz je rozmznany, a ty si asi ta ustupovacna, asi mas toho na pleciach viac ako polovicu atd atd... proste bojuj za svoju spravodlivost, hranice, jemnejsim sposobom, za vase spolocne dobro. Roztapaj tu jeho hrubost, nadradenost, trvdohlavost... a ked sa ti to podari, bude vam dobre.
No chcela by som vedieť ako vyzerá on.
No, moja svokra sa mi kedysi pochválila, ako takéto čosi vyriešila. Keď sa z príjemnej moletky po dvoch pôrodoch stala žena "asimetrická" (asi meter vysoká, asi meter široká), jej svokra jej naznačila, že by mala so sebou niečo robiť, aby si nezačal viac všímať fešnú príbuznú, ktorá k nej chodila. So sebou nespravila nič. Ale v spolupráci so svojou mamičkou (ktorá s nimi žila, pretože bola pre ňu najdôležitejšou osobou na svete) ho vykŕmila tak, že ju aj.predbehol. A tak si potom pohodlne s v porozumení žili, posedávali, chodili po lekároch (a, predstavte si, dožili sa 80 rokov, obaja)...
osobne by som takého partnera nechcela 😔 čo je hrubý, neústupný, niečo chce ale zároveň nechce… chudnúť čisto iba stravou je super vec. človek schudne keď má deficit - ale kde je radosť zo života? pevné telo? … radili ti cvičiť doma - aj to sa dá - ale máš časový priestor? lebo mužíček ani nepomôže v domácnosti, ani dieťa nepostráži a ešte má aj blbé kecy 😔 všetko to čo on vraví vyžaduje energiu o teba, žiadnu od neho…
@biba_18 ked dieta spi na obed, tak sa snazim pocvicit aspin 20-30minut, podpa toho,co potrebujem spravit. Sle keby mam priestor hodinu 3x tyzdenne, to by bolo o inom.
@aniele ha ha, ale to zrovna nechcem 🙂 aby sme boli ako dva tulene.
@tamky123 tak priemerne, normalne.
Tak mu nechaj dieťa a choď cvičiť, keď nechce opatrovateľku.A, keď ty nemáš v pláne schudnúť, tak je to tvoja vec máš to robiť kvôli sebe a nie kvôli jeho poznámkam.Za chvíľu povie, že chce, aby si mala krátke červené vlasy?
mne ex povedal pol roka po pôrode : pozri sa ako vyzeráš si samá kosť a koža vyzeráš akoby si nemala čo žrať...
chudák zabudol že on k decku nevstal ani raz. zato ja som kojila každé 2 hod. v noci a ráno išla do školy.
urazilo ma to...
Tak nemá právo ťa kritizovať, aj on môže vyzerať lepšie.
napíš mi,ja ti neviem,keďže si anonym
Vo vseobecnosti je fajn, ked je partner uprimny. Ale v tomto pripade je to nejake podozrive. Na jednej strane vam hovori, ze mate schudnut, ale zaroven vam zakazuje ist do fitka a najst strazenie pre dieta. Vklada vas do situacie, kde mu nemozete vyhoviet. A ked mu poviete, ze sa vas jeho poznamky dotkli, tak vas gaslightuje. Zavana to psychologickym tyranim.
Áno. U nás sa to stáva často a my sa potom spolu ani nebavíme. Napr teraz sa už nebavime spolu 3 dní a mne je vtedy najlepsie🙂🤣🤣🙈
@aniele No to je rada za milión. Môjho by si mohla kŕmiť koľko chces, aj tak je chudý ako lata. Sú takí ľudia, ktorí majú problémy pribrať. Môj muž zje za troch a nič, ani gram nepriberie.
Ja ani dieťa nemám a pribrala som 17 kg behom 14rokov.
Je rád že zamnou nechodí na cintorín.
Chorá som celý náš vzťah, psychika. A ešte sa somnou aj oženil 🤸🏼♀️🤍🎉
Ja mám šťastie,že si neberiem všetko k srdcu, väčšinou sa zasmejem. Vo vzťahu ale ma byť úprimnosť. Tiež poviem chlapovi, že je metrak (100kg) a on na to, že posledné tehotenstvo bolo ťažké, že zo súcitu papal so mnou 😁
trebalo povedať máš pravdu, ale jednaj so mnou s úctou
Ak sa ťa niečo dotkne,tak s tým nie si vysporiadana
Nie, nemá. Máte doma burana.
Tak on ti povie, že nemáš chodiť do fitka, ale schudnúť máš. Sa mu vysmej nabudúce do tváre. Ale tak by som ho do pečka poslala, že by kukal. A v živote by mi nepovedal, že som pribrata. Nie je to len o strave, ale aj o pitnom režime, o pohybe, prechádzkach. Tak mu odkaz že sa veľmi mýli 🙃
Kolko bolo mojmu muzovi pridane ma IQ, tolko mu bolo odobrate na EQ, takze moj muz fakt ma posunute hranice, co je vhodne a co nevhodne povedat a este je k tomu aj matematik, takze sa uz zoparkrat stalo, ze som mu musela vysvetlovat, ze sice som sa pytala "mam nohy do O" a on odpovedal "ano mas" a ze teda vhodnejsie by bolo odpovedat politicky korektnejsie 🤷♀️ on je skratka taky a takeho som si ho vzala, takze sa ho nepytam na veci, na ktore nechcem vediet odpoved 😂 ale zasa spontanne by mi v zivote nepovedal "si tucna" alebo "tvoje kamaratky schudli a ty nie"
Ak by mi muz povedal, že som sa po pôrode nedostala na pôvodnú váhu .. by sa má to určite dotklo.. a hneď by som dala protiútok nech sa pozrie na seba 😂😂 ale asi by som to riešila .. každá vieme , akého mame muža .. a každá sa mu chceme páčiť stále .. sú muži, ktorí to neriešia,,,, a sú muži, kt áno.. tak keď viem, že mám muža, ktorý to rieši, asi by som s tou napr váhou, čo to urobila .. nevravím, že máš drzat hladovku a chodiť do gym 7x do týždňa .. ale tak možno spolu si zašportovat.. aspoň 1-2x do týždňa pokial to možnosti pri dieťatku dovolia …
10 kg je veľa... Že sa poznáte roky, to s tým nič nemá. Keď pôjdeš takou rýchlosťou koľko budeš mať v 55 po prechode? Treba s tým dačo robiť, aj keď ti to tak nemal povedať...ale musí ho to riadne trápiť/hnevať keď ti to povedal.
Ak potrebuješ čas a peniaze, tak si to u neho vydup. Také reči neobstoja, že si skúšala a vrátila sa ti váha. Buď tú zmenu chce alebo ťa chcel len uraziť. Podľa mňa by si mala investovať, aby ti nejaký odborník vypracoval aj jedálniček. Tam bude aj nesprávne stravovanie.
Veď pri malom dieťati keď zdravo jesť a hybes sa, neexist že váha nejde dole. Alebo máš hormonálnu poruchu so štítnou žľazou.
Jednoduchou daj ultimátum...aby videl, ze to s chudnutím myslis vážne o to viac, že ti to povedal. Nech ukáže aký je geroj a on investuje do teba čas a peniaze...to je dôkaz lásky.

@zuzubb007 mam navyse 10 kil ako ked sme sa spoznali ale to bolo 13r dozadu.