icon

Mám 35, on 29. Ešte nechce deti

14. sep 2022

Mám 35 on 29 a nechce ešte deti,sme spolu skoro rok a ja už veľmi chcem deti,je to dôvod na rozchod?

kamatopo
14. sep 2022

Tik-tak....a ak si chcete dať pauzu tak to preskoc a hľadaj iného. Ak nie je v 29 zrelý na dieťa tak to nemusí byť ani po pauze. Ja mám tiež mladšieho manžela no ten už vedel v 25 čo chce...

drake122
14. sep 2022

@kornelies no práve preto je to "blízko expirácie" a nie "po záruke"🤣

zmrzlinka2021
14. sep 2022

@autorka

Mas 35, urcite to nie je malo, ani ani nejaky extremny vek, kedze vacsina zien bezne rodi medzi 35 - 40.
Urcite si treba k tomuto sadnut s priatelom a porozpravat sa o tejto veci a o tom, co pre neho znamena, ze urcite niekedy chce mat dieta, lebo realne mozno ak to bude o 10 rokov, tak on to dieta s tebou mat uz nebude a tu je otazka, ci ta nevymeni.

Treba byt k sebe uprimni a myslim si, ze po roku vam obom staci este 1 rok, a uz by ste mali mat v sebe ujasnene, ci chcete prezit spolu zivot a mat rodinu alebo nie.

Vobec netreba chodit dlhe roky a vy k tomu este aj byvate - bud chcete ist do rozhodnut na cely zivot, alebo treba sa rozlucit.

Neodporucam ti vsak mat dieta mimo manzelstva - muz, ktory ta bude milovat, velmi rad z teba spravi svoju zenu, skutocnu zenu, nie priatelku, ktoru bude nazyvat "zenou".

kassandra25
14. sep 2022

Dieta moze mat a chciet aj 27rocny, kludne aj 29rocny. Ale ku tvojmu pasuje ozaj 24ka. Ty mas 35. Kde sa ty hrabes na o 11 rokov mladsiu? Ano, vidime pary v showbiznise, kde zena starsia od chlapa o 11 rokov, 10, 16,.... ale ovela mensie problemy si zena vysoli , ked ma primeraneho vekom a nie ako mladsieho brata. Tebe by sa potesil 39 rocny, 40tnik, ..... su aj taki, co nemaju v tom veku dieta a cakaju na rodičku ako soľ, aby mali vlastné. S týmto tu ťa čakajú iné trampoty.... moze byt chutny, pekny, zabavny, uz s niem riesis prve z problemov, ale su aj pekni 40tnici, ktori by po tebe isli ako po udenom.

drake122
14. sep 2022

@kassandra25 prepáč, ale aj 40tnik by radšej bral tú 24ku...🤣

daniela2202
14. sep 2022

Zrušiť ho, zostaneš sama s dieťaťom

kassandra25
15. sep 2022

@drake122 ako ktory, su aj uvedomelí, co preferuju vekovo pribúzné ....

wiktoriamka
15. sep 2022

@pribinak musím nesúhlasiť... Ja mam 34 a môj partner má 25...sme spolu vyše roka a čakáme bábätko... Nie je to o veku, je to o vyzretosti oboch partnerov... Mala som partnera 6rokov a bol odo mňa o 4roky starší... Babo som chcela od začiatku on sa na to necítil. 34rokov mal keď sme sa rozišli a až 2roky na to mal dieťa.... Nehejtujem, iba nesúhlasím s tým, že to chce staršieho partnera. 🙏🏼😇

pribinak
15. sep 2022

@wiktoriamka ja nikde netvrdím že taký prípad ako je ten Váš neexistuje
Ale ruku na srdce, ste velka výnimka

wiktoriamka
15. sep 2022

@janickacrazy úplne súhlasím 🙏🏼

wiktoriamka
Autor odpoveď zmazal
autor
16. sep 2022

@wiktoriamka a to ste plánovali?ako reagoval?

gabika0825
16. sep 2022

@mpg Tak jej má radšej spravit dieťa lebo ona chce a potom sa nebude o dieťa zaujimat? 😀 podľa mna je fajn že jej to povedal narovinu. Mozno by aj dieťa chcel ale príde mu že sú spolu krátko, možno nad tým ešte neuvažoval, možno si mysli že by nevedel v aktuálnej situácii dieťa aj ju zabezpečiť. Proste je xy dôvodov nemusí to byt len o láske. Z lásky partnerov sa dieťa nenaje. Čiže netrepte prosím vás neviete ako to v skutočnosti je, nepoznáme druhu stranu

dankanka
16. sep 2022

Je to dovod. Ale neradila by som starsieho ci mladsieho, len rodinne orientivaneho partnera..

vandica
16. sep 2022

Radu ti nedám, no k tomu čo píšu že rok je malo, tak si to nemyslím. Môj bol s bývalou 10r, a vôbec necítil že je to budúca matka jeho deti. Dali sme sa dokopy a o 9m som otehotnela (on mal 29r. ako autorkin priatel) povedal, že od začiatku vedel že budem matka jeho deti. Kamoš bol s frajerkou 5r a tiež nič. O pár rokov neskôr si našiel druhu a o 6m tehotná. Teraz už čakajú druhé.

wiktoriamka
16. sep 2022

Áno plánovali... Bolo to také spontánne z jeho strany... Vedel, že ja chcem a jednu noc ma prekvapil. 🙈💗 A hneď na druhý pokus sa nám podarilo. Samozrejme, že sa veľmi tešil keď som mu oznámila, že sa to podarilo... Vyše roka už spolu bývame.. Ja si myslím, že sa ľudia za takú dobu spoznajú pokiaľ spolu aj žijú... Vieme co chceme obaja... Tak chce to isto rozhovor vážny ešte pred tým ako to ukončíte... A ďalšia vec, ja v pauzy neverím.. Držím prsteky 💗

anonym0001
16. sep 2022

Ano, je to dovod na rozchod. Bohuzial. KEd on bude chciet deti, ty uz nebudes moct.

autor
16. sep 2022

@wiktoriamka ako dlho spolu chodíte keď rok spolu bývate?

wiktoriamka
16. sep 2022

😇 Presne 494 dní... 🙂

wiktoriamka
16. sep 2022

@anonym0001 môj tiež nechcel hneď... Potom jedného dňa to bolo také spontánne rozhodnutie.. Ale tu ide o to, že my cítime, že k sebe patríme a dokazujeme si to každý deň.... Ak toto u nich nefunguje nech idú od seba, ale ak to funguje, ostatné príde. Mne trvalo 3roky kým som našla ďalší trvalý vzťah... Potom rok spoznávania sa... A našťastie nám to vyšlo a chceme spolu byt a zakladáme si rodinku... Ale nie každý nový vzťah je takto daný, že hneď po roku spolu aj zostanú... Nakoniec sa zobudí a bude mať 50r ako moja veľmi dobrá kamarátka... Priateľ ju opustil, hneď si našiel inú, založil si rodinu... Ona ostala úplne sama v dome na okraji dediny...treba aby sa porozprávali.. Ci on chce mať v budúcnosti deti, len nech jej toto povie... Keď jej dá jasnú odpoveď, že áno ch, ale tak najskôr o 5rokov tak to sa môžu rozlúčiť... Ale ak jej povie, že ešte trochu nech mu dá čas tak to nie je dôvod na rozchod... Lebo písala, že všetko im funguje... Ale je to vážne rozhodnutie... Ako hovorím, ja som 3 roky hľadala po neúspešnom 6r vzťahu... A nejedného som nechala pretože nemalo go budúcnosť... Až kým som našla svoje šťastie...

nominativ
16. sep 2022

Treba rátať s možnosťou, že kým autorka nájde nového chlapa a založí s ním rodinu, tak bývalý už môže mať aj dve deti. 🤷🏼‍♀️

wiktoriamka
16. sep 2022

Ale aha, ja som mu povedala na začiatku...
Ty si mladý chalan, ešte si si nič neužil... Ja už nemá toľko času ako ty aby som sa stala matkou...
Povedala som, že ja nechcem rodiť na 35r (aj tak už mi takto vychádza, že budem mať už 35r) ale toto už je detajl... Musíš mu vysvetliť, že tebe nejde len o to, že možno neskôr nebudeš môcť mať babo, ale je tu viac rizík pri pôrode aj pre teba...
Ja som svojmu aj to povedala, ze čím som staršia tým sa viac bojím pôrodu a všetkého okolo toho...
To je proste dôležitá a vážna debata pre vás dvoch..
Môžeme my ti tu dávať rady, ale ten život je tvoj, váš... Len ty musíš vedieť ci to ma s nim zmysel a ci si ochotná počkať ešte aspoň rok...
Ja aj keď som povedala svoje myšlienky na začiatku vzťahu, aj tak by som ešte čakala kým nebude pripravený... Veľmi ho ľúbim na to aby som ho kvôli tomu nechala... Takže veľa síl ti prajem a správne rozhodnutie 😇🙏🏼

wiktoriamka
16. sep 2022

@nominativ presne 👏🏼👏🏼👏🏼

autor
16. sep 2022

@wiktoriamka
@wiktoriamka nie si z KE náhodou?

wiktoriamka
16. sep 2022

Nie 🙂 prečo?

autor
16. sep 2022