Mám 35, on 29. Ešte nechce deti
Mám 35 on 29 a nechce ešte deti,sme spolu skoro rok a ja už veľmi chcem deti,je to dôvod na rozchod?
Určite to dôvod na rozchod je, najmä keď už máš 35 a plánuješ deti.. plus zas on nemá už tak málo aby deti teraz úplne odmietal.. nám sa narodil najstarší syn keď mal muž 25 a tehotná som bola ešte skôr (24) no žiaľ o prvé bábo sme prišli. Sme rovnako starí.
On ma cas aj 10 rokov, ty nie. Ujasni si, ci ti on ako partner stoji za to cakat s neistym vysledkom, alebo budes extra zbesilo hladat dalsieho darcu spermii. Rok je velmi kratka doba, este len zacnu padat ruzove okuliare a ty zistis, ze sa k sebe nehodite. Ja v 29 rokoch som na dieta nemala ani pomyslenie a to som zena. A kedy mi frajer začínal spomínať po roku v randenia dieťa-utekala by som raketovou rýchlosťou.
@cocolino234 nezrely nieje len este nechce deti a ona ma 35.
V mojom okoli vztahy 1-2rocne maju pekne manzelstva, naopak 7-10rocne sa po svadbe alebo tesne pred nou rozvadzaju rozchadzaju ci s dietatom alebo bez.
Určite nezrely nie je. Ja som po prvom roku bola požiadaná o ruku, hneď otehotnela(chceli sme) 3mesiace presne na deň pred mojou 19 som porodila syna bude mať 12r máme aj dcérku skoro 4 ročnú mám 30r môj manžel má 36r. Brali sme sa keď mal syn 1,5r.Keď sa narodil malý mal 24r tešil sa naňho od začiatku. Februári budeme spolu 14rokov. My sme hned sa rozprávali že chceme. Ale teraz si už povieme že tretie sme chceli,len je tam momentálne ALE. Ja už sa ani necítim nato aby som bola tehotná a nie ešte keby som staršia.
Dať si pauzu?! To mi príde úplne divné. Sadnúť si a porozprávať sa hlavne o tom čo všetko hrozí tebe,si už predsa staršia pre otehotnenie ( nie v zlom )
Nie - mate 35 / alebo si sama v sebe urcit ci je pre vas v zivote dolezite mat dieta ze to naozaj cítite tak ze ho chcete alebo vas partner je ten dôležitejší
Verte mi muzi sa nemenia
Ja sim si az pri dietati kopec veci uvedomila
@barbarka488 nie akože nie je dôvod na rozchod ,alebo nie neostavat vo vzťahu?
@cocolino234 vobec to nie je pravda , ze po roku nevies co chces a ci chces mat s tou osobou deti. asi spolu nerandia raz za tyzden a nemaju 17 , ze sa vlacia za rucicky a prvy sex maju po polroku, su to dospeli ludia, urcite spolu byvaju, tak by mali vediet co od zivota chcu…
Máš už svoj vek.zial po 35 kvalita vajíčok je dosť na prd. Druhá vec ani nevieš ako si na Tom s plodnosťou či už nejdeš do prechodu. Možno nakoniec budeš aj rieisit Ivf Alebo sa snažiť prirodzené aj 2-3 roky. Toto je žiaľ realita aj mladších párov a to nehovorím boh vie ako je na Tom zdravotné on.
Čo sa týka toho zostať - ostať. On nechce rodinu s tebou teráz a možno nikdy. A možno o 5 rokov. A čo keď ani o 5r nebude chcieť dieťa? Tak čo?
Pokiaľ nie ste v tomto zajedno, radšej ísť z krátkej cesty a je jedno že ste spolu,,iba,, rok
Autorka, ja by som to s nim skoncila, aj ked sa tu niektore nad tym pohorsuju. Pre mna je priorita dieta, ja by som proste moje posledne plodne roky chlapovi neobetovala.
@cocolino234 rok je dosť aby si Vedela čo je to za chlapa. Vo chce v živote aké má zvyky, čo má rád atď.
Za seba ti poviem mne muž na 3 rande povedal že chce so mnou deti. Žiaľ ešte ich nemáme. Sme spolu 21 skoro manželia. A po roku čo sme sa spoznali sme sa brali. Áno nie každá má to šťastie ale ak je človek všímavý a baví sa aj o živote s tým druhým tak vie kto má aké priority a hodnoty a čo chce v živote.
Joj, bud rada, že v tom veku si s ním bola už nejaký čas. My sme len začali, keď ja som mala 35 a on 30....🤷♀️ Tiež som rôzne rozmýšľala
Tak ja si zas myslím, že dieťa má vzniknúť z lásky a ako prirodzený míľnik vzťahu. Nie ako pointa vzťahu. Ešte deti nemáte, mate pestovať v prvom rade vzťah. Ak si inak vo všetkom rozumiete, tak spolu zostaňte a uvidíš. Zas dobrého voľného chlapa nenájdeš za každým rohom. Ak však cítiš aj iný nesúlad okrem tejto témy, tak až vtedy je rozchod vhodná voľba. Ľudia toho narozpravaju, aj ja som kedysi vravela, že nechcem deti. To sú veci a názory, ktoré sa môžu zmeniť veľmi rýchlo. A koľkokrát príde dieťa úplne nečakane, práve ako ten prirodzený míľnik.
@gabika0825 a ked sa on nebude citit na dieta ani o 5 rokov?
Bola som presne v tej istej situácii, bol presne o šesť rokov mladší, stále nechcel dieťa, že ešte nie, že máme čas, že nie sú peniaze a podobne. Čakala som až do 40-ky (čakala som 13 rokov!!!), to už som si povedala, že viac čakať nemôžem. Keď mal malý 5 rokov, našiel si mladšiu a odišiel... takže za mňa určite nie!
Treba si to zvazit a vazne sa o tom porozpravat. Lebo zasa ked sa aj rozides zasa si zrátaj ako rychlo najdea nienoho uzasneho s kým by si chcela stravit zivot, nejaku dobu treba s nim aj chodiť tiez to trva.
Zásadná vec je taka, ze muzi si ešte stále neuvedomili, že žena je limitovana vekom a nemôže mať deti donekonečna. Ma 29 rokov, nie je to extra malo a jeho by necakali také starosti ako teba s dieťaťom...skús mu to takto vysvetlit. Rok nie je extra dlhá doba ale jasne ze sa nebudete teraz vláčit za ručičky ešte ďalších 5 rokov a nebudeš čakať na zázrak. Ak ti tvoje srdiečko hovorí že to je ten pravý,tak ostaň..ak nie a máš pochybnosti, odid, lebo čas na dieťa sa kráti ...
Ťažko k tomu zaujať postoj....každý chlap je iný .Daj na svoju intuíciiu. Ja som v 28 po 2-ročnom vzťahu naznačila partnerovi, že sa cítim na dieťa...sa zľakol, ako by som od neho chcela vilu s bazénom. Rozišli sme sa. V 34-ke som stretla manžela ...nepoznali sme sa ani rok a už sme začali pracovať na deťoch. Manžel je odo mňa mladší o 2 a pol roka. Každý vzťah aj muž je iný.
Jeden dieťa veľmi chce, druhý nie. Áno je to dôvod na rozchod, duplom ak ste spolu len rok... A je jedno či by bol on starší o 10rokov, alebo ty mladšia... Jednoducho toto je dôležitá vec v živote, v ktorej sa partneri majú zhodnúť. Ak zhoda nieje, je to dôvod na rozchod...vždy...
Ano, je to dovod,...ja som s mojim manzelom chodila, on mal 30r, ja 26r a chcel deti, pre neho to bola samozrejmost mat deti a rodinu.
Ine je sa necitit v 20r, ale v 30r by uz clovek mal vediet co chce.
A co pisu, ze rok je malo..."starsi" uz vedia co chcu, tam to ide rychlejsie ako v 20r.
My sme sa brali po 2r, moj starsi brat po roku, on mal 32r a svagrina aj okolo 35r.
Ahoj. V komentároch vidím, že si mala predtým dlhý vzťah a ten skončil. Úplne chápem, že teraz nechceš ďalší dlhý neperspektivny vzťah. Len ako to rozoznať, však... Veľmi odporúčam podcast Ako si nezobrať teľa zvlášť prvá časť 10 spôsobov ako vstúpiť do zlého vzťahu. O tom, čo si všímať na druhom (v podstate aj na sebe) či je schopný naozaj milovať. https://podcasts.apple.com/sk/podcast/10-spôsob...
Ahoj, nečítala som všetky komentáre. Ja som si nikdy nebola istá, či deti chcem. Ale manžel áno. Tak sme mali dieťatko. Môj manžel bol môj najlepší kamarát. Píšem bol, pretože aj keď som si myslela, že som našla moju spriaznenú dušu… po narodení synčeka sa veľa zmenilo. Tehotenstvo, pôrod, všetko bolo v poriadku. A tri mesiace od narodenia syna sa začal kolotoč vyšetrení a lekárov. Napriek tomu, že v rodine nemáme históriu žiadnych chorôb, synček má celiakiu, diabetes, poruchu rečového centra, autistické črty, pervazívnu vývojovú poruchu… moja pointa (okrem vyrozprávania sa). Naozaj si vyber partnera, ktorý za to stojí. NAOZAJ. Ja si už nemyslím že mať dieťa je “len tak”. Môj manžel sa o nás finančne stará (vďaka Bohu za to, lebo ja som už päť rokov na rodičovskej), ale psychickú podporu od neho nemám. Ak môže, nie je ani doma. Vždy si hľadá aktivity sám, mimo domu. Ak chceš deti, super, ale dobre si rozmysli s kým :-/. Mať deti je obrovská zodpovednosť. OBROVSKÁ ❤️.
@cocolino234 rok urcite malo neni. Stym nesuhlasim. Ak partner nevie, to znamena, ze partnerka pre neho neni ta pravá. Má pochybnosti a skor ci neskor tento dovod vytiahne, ked mu pride vhod rozchod a autorka clanku strati roky.
Necitala som celú diskusiu. No pridám vlastnú skúsenosť. Asi v tvojom veku som pol roka chodila s priateľom o 4 roky mladším. Tiež som uvažovala asi ako ty, ze raz chcem mat deti a ze pri žene je ten biologicky vek dôležitý. Otvorene som sa ho spýtala ako to vidí on, vysvetlila dôvody. Je normálne a dôležité vo vzťahu hovoriť o tom, keď nás niečo trápi. Nie je to tak, ze ho do niečoho tlacis, ale potrebuješ vedieť na čom si, ako sa zariadiť. Normálny partner to pochopi. Nechcela som si s niekým budovať vzťah 2-4 roky a potom zistiť, ze som zmeskala čas mat vlastne dieťa. Nám sa tie biologické hodiny skratka krátia.
Vtedy mi priateľ povedal, ze raz deti chce a asi tak za 4 roky. Zdalo sa mi to (pre mna) neskoro, aj sme sa o tom občas rozprávali. Asi po dvoch rokoch zmenil názor, pokúšali sme sa o bábätko, vyhľadali sme i pomoc asistovanej reprodukcie. A po cca 4 rokoch, asi dva dni po svadbe sme zistili, ze som tehotná. Teraz mame 1,5 ročnú dcérku.
Skúsila by som sa na tvojom mieste (citlivo ale otvorene) porozprávať, kedy by bol pre neho ten správny čas, nech to trosku konkretizuje, lebo práve ta jeho odpoved “neviem” musí v tebe vyvolávať neistotu a nevies ako sa rozhodnúť. Potom by si skor vedela, ci vo vzťahu zotrvat. A tiež sa s ním porozprávať o tvojich pocitoch, obavách, o reprodukčných problémoch vo vyššom veku. Možno to tak nevyzerá, no vela mužov nerieši a nevie, akú ma žena šancu v tok ktorom veku otehotnieť. Uvidíš, ci začne nad tým premýšľať a snažiť sa to pochopiť, aký bude mat k tomu celému prístup.
Ak by som mala pocit, ze je mu všetko toto jedno a mysli skôr na to, čo chce len on (netvrdím, ze to musí byt zle), v tomto prípade by som sa s ním rozišla. Asi väčšia sanca na rodinu by bola s niekým inym.
Myslím že je zbytočne čakať
Čakala som 11r. Nasla som si iného priateľa a v 35 som porodila prvé dieťa. Urobila som veľkú chybu, že som čakala...
Nečítala som všetky komentáre. Pripadá mi, že si ešte veľmi záľubena a vidíš vás vzťah cez ružové okuliare. Priateľ a tým mu nechcem krivdit lebo o ňom okrem toho čo si napísala nič neviem môže vzťah vidieť úplne inak. Ujasni si, či v ňom máš oporu. Ako to máte s financiami? Spoločný rozpočet, 50 na 50, alebo ťahás väčšinu ty lebo ako staršia máš lepšiu prácu? Kto iniciuje dôležité rozhodnutia? Máte spoločné záväzky napríklad hypotéku na bývanie? Alebo býva v tvojom byte? Môžno to znie hnusne ale potrebujes vedieť či máš pri sebe chlapa alebo večne decko pre ktoré je váš vzťah kamaráti s výhodami a tie výhody sú hlavne pre neho.
a co si myslis ze po pauze akoze bude pripraveny byt otcom?To je blbost podl mna,skor by som s nim normalne fungovala estw rok,dva,kludne mozes ozehotniet na prvy krat.Ale teraz co nwchas ho a myslis si ze si niekoho rychlo najdes?Ved to toez ide trvat dalsie dva tri roky kym vlastne niekoho makdes ude pripraveny byt otcom a to moues aj s tymto cakat.Nvm konas rychlo a tlacos n pilu,zsa vek nieje az taky vysoky aby si nwmohla tie 2-3r pockat.

Ja mám 36, manžel 31, sme spolu 2,5 roka a čakáme druhé dieťa v priebehu pár mesiacov 😄 Vymeň ho.