icon

Mám 35, on 29. Ešte nechce deti

14. sep 2022

Mám 35 on 29 a nechce ešte deti,sme spolu skoro rok a ja už veľmi chcem deti,je to dôvod na rozchod?

liljana
14. sep 2022

On bude chciet deti. ... neskor, o 10 rokov. Bude mat 39 a ty 45.

liljana
14. sep 2022

Iba po roku spolu chciet dieta? Kde si bola doteraz? Nahanas zmeskany vlak a on ma pocit, ze ma iba darovat spermie a vyzivne...

vilma7
14. sep 2022

@gabika0825 to patrilo k jednému komentáru, že rok je spolu málo. Vôbec nemusí byť málo.

A keby si autorka bola až taká istá, myslím že táto diskusia by vôbec nevznikla.

irusa
14. sep 2022

@liljana no myslím, že si mala nájsť staršieho partnera...ak je 6 rokov mladší má úplne iné priority ako ona...čo sa mu ani nečudujem...medzi mnou a mužom je rozdiel šesť a je starší ...do 35 to nebolo vidno...teraz už je....

autor
14. sep 2022

@thoughtfulweirdo že teraz sa na to ešte nevitit

autor
14. sep 2022

@liljana mala som 9 rocnu vzťah potom dlho pauzu

liljana
14. sep 2022

Zial. Investovala si do nespravneho cloveka prilis vela casu ... Potom zbytocna pauza. Keby ste aspon s ex mali spolu dieta, dnes by ste boli sice rozideni, ale mala by si dieta a netlacil by ta teraz cas.

krisbar
14. sep 2022

Viete čo.ma na celej veci zaráža? Že "ja chcem dieťa, on nie".
Ja keď som stretla muža, tak po 4 rande som vedela, že s NIM chcem dieťa. (Na margo
@cocolino234 že rok je malo).
Čiže otazka znie - chceš dieťa s NIM? Je to muž ktorého si vieš predstaviť.ako otca? Bude dobrým otcom? Pomáhať, zdieľať starosti?
Čo ak on presne toto necíti s tebou? Že deti RAZ chce ale nie teraz a s tebou. Lebo si ta nevie predstaviť ako matku. A to vôbec nemá nič spoločné s tým či je mu teraz s tebou dobre. Je mu. Inak by s tebou nebol.

A ďalšia otázka. Vieš si predstaviť život s nim aj BEZ deti? Vedeli by ste mat naplneny partnersky zivot aj bez nich?
Vôbec

stanzi
14. sep 2022

Fakt vás niektoré nechápem, ženy... Píšete, že ju tlačí čas, a zároveň že čo by chcela, mať dieťa po roku vzťahu...takže ak sa s terajším partnerom rozíde a bude hľadať nového, tak bude na tom časovo akože lepšie alebo čo?

@liljana Ty máš vešteckú guľu, keď píšeš, že bude chcieť dieťa až o 10 rokov? Nám sa dcéra narodila, keď mal môj muž ešte menej rokov, ako autorkin, a predstav si, máme šťastné manželstvo a šťastný rodinny život...

Autorka, nič si nerob z nepríjemných komentárov. Tlačiť partnera do dieťata samozrejme nemá zmysel, každý na to musí dozrieť sám, ale bolo by namieste sa s ním vážne porozprávať, že ako teda vidí blízku budúcnosť medzi vami dvoma. Zdôrazni, že ho naozaj nechceš do ničoho nútiť, ale takisto povedz, nech si je vedomý toho, že ty už tak veľa času na prípadnú rodinu nemáš tak ako on. Ak vám všetko klape, mal by ti vedieť povedať aspoň to, či si vie dieťa predstaviť v najbližších rokoch...ak nie, tak bohužial musím súhlasiť s komentov vyššie, a teda že vie, že deti chce, ale nie je si istý, či s tebou...

janickacrazy
14. sep 2022

@cocolino234 my sme sa o svadbe a dieťati s mojím začali rozprávať asi na druhom rande, lebo ja som nechcela strácať čas s niekym kto svadbu a dieťa nechce. Ked moj neušiel, tak som vedel, že to bude dobré. 😀

simca06022011
14. sep 2022

no ono vies, asi nie je tak zalubeny.. keby prisiel s tym, ze sme spolu rok a chcem byt s tebou cely zivot a ci si ho vezmes,tak riesim deti.. takto on to neberie tak, ze uz mas svoj vek. Pripomen mu to, ak s tebou do buducna nechce byt, deti chce.. o 5r, moezs mu teda na rovinu povedat, ze o to zaujem nemas. LENZE je tu velke ale, ci najdes do roka-dvoch-troch chlapa, s ktorym zase budes randit/chodit/planovat a zase bude otazne ci chce alebo nechce mat deti :D
Bohuzial, ked sa odkladaju vztahy a rodicovstvo a vsetko, daleko za 30tku, tak to takto dopadne (nic v zlom) a treba ratat, ze dieta sa do riadneho vztahu nemusi dostat do roka/dvoch.

drake122
14. sep 2022

@pribinak presne tak. A naozaj nič v zlom autorke, ale len po roku spolu je to dosť pochopiteľné, že chlap s nou nechce mať ešte deti. Nuž autorkine ovária sú už blízko expirácie, takže z tohto bude patová situácia. Ale tak v dnešnej dobe sa dá porodiť aj v 40ke... aj keď teda ten generačný rozdiel medzi deťmi a matkou vtedy nie je nič moc...

nurielka
14. sep 2022

@janickacrazy presne, kamoška sa poznala s mužom ledva rok, a bola svadba a na druhé výročie prišlo bábo na svet, vek je absolútne irelevantny, keď vedia dvaja, že spolu chcú byť, zhodnú sa na dieťati, tiez mi vravela, že už po 3 mesiacoch vedela, že si ho vezme a budú mať dieťa, sú spolu viac než 12 rokov..
@autorka podľa mňa to tak tvoj priateľ necíti, chce si ešte užívať a neráta s tebou zatiaľ ako so ženou svojho života, možno ta láska tam nie je taká silná, na tvojom mieste by som veľmi pouvažovala čo ďalej.. aj s tým mladším výberom si sa preratala, možno si nečakala, že nad ním vôbec budeš uvažovať.. sú muži čo chcú dieťa do 30tky a muzi, ktorý ho chcú do 40tky (no s podstatne mladšou partnerkou). Máš to ťažké, chce to rozhovor, no rozhodne netlač na pílu (ak sa ho budeš pýtať v akom horizonte si predstavuje mať dieťa to je ešte horsie, lebo ty ratas asi s tým "čo najskôr"), musíš si to v hlave upratať, či je to tým vekom, že chceš rýchlo dieťa lebo je to tvoja priorita, alebo či ten muž je pravý pre teba. Nemusí byť. Držím palce.

hefo
14. sep 2022

Pri takomto "opačnom" vekovom rozdiele, aby to fungovalo, musel by byť chlap mentálne výrazne "vyspelejší" než je priemer. Trošku zjednodušujúco, 29-ročný chlap obvykle uvažuje ako 25-ročná žena, a nie ako 35-ročná. A tento zrejme "neobvyklý" nie je...

janetinka27
14. sep 2022

ste spolu len rok. najprv porieste stabilitu vasho vztahu, pripadne byvanie, fin. rezervu a najma sa spoznavajte. preberte otazky buducnosti, je ich velmi vela a tykaju sa vsetkych oblasti zivota.
mas 35, najst dobreho chlapa trva nejaky cas, plus sa zasa spoznavat atd.
no ak nie si spokojna abo sa nezhodujete v pohlade na buducnost, nestracaj cas.
aj tak sa musis rozhodnut sama, dieta prist moze, nemusi, s partnerom ale zostavas dlhodobo (cely zivot).

thoughtfulweirdo
14. sep 2022

Autorka, ale prečo sa na to necíti? Lebo ste spolu krátko, lebo si teba nepredstavuje ako matku svojich detí, lebo necíti dostatočnú materiálnu istotu, lebo nechce ďalšie povinnosti, lebo sa boji záväzku na celý život? Každý z dôvodov má iné možnosti riešenia.

mpg
14. sep 2022

Toto nie je dobrý vzťah, lebo on má čas na deti a môže aj nechcieť, ešte ho nič netlačí. Ale ženu v 35 rokoch už tlačí čas. Keď sa necíti ešte na dieťa, vyzerá to, že nie je až tak veľmi zaľúbený, že by chcel s priateľkou zostať a mať záväzky. Ako si tak všímam, teraz sa mladí muži neponáhľajú do svadby a záväzkov. Možno je to s ním len strata času.

autor
14. sep 2022

@thoughtfulweirdo asi. Každého trochu.,

ivangeline
14. sep 2022

Myslim,ze to niw je len o veku. Znama ma mladsieho. A chcel deti este pred skoncenim vs...a vie proste co chce...rodinu..pracu..ako a co..

zuzubb007
14. sep 2022

Je tam dost velkovy rozdiel, myslim, ze chlapec skorej ako po 35 deti urcite nebude chciet, prehodnotila by som to aby si nerodila potom po 40tke

janinah
14. sep 2022

Autorka.pauza je blbosť.Ake má pravidlá? Aj spolu aj nie a medzitým sex s niekým iným.lwbo však pauza? A trvať má dokedy?
Rok vôbec nie je málo.ja som s mojím mužom chodila až 9 mesiacov a dieťa sa podarilo mesiac po svadbe.teda počať nie porodiť.Ak človek dieťa chce a stretne toho resp.tu pravú tak niet na čo čakať.Na tvojom mieste mu dám čas do vianoc a potom poprosím o jeho vyjadrenie k veci.ak áno tak huraaa ak nie tak prepáč idem ďalej s niekým iným.lebo môj život bez dieťaťa nebude šťastný.Mozno to niekomu príde ako ultimátum.mne nie ale ty nemáš čas čakať.

autor
14. sep 2022

@janinah tak pauza lebo ho ľúbim a či bude chýbať či to bol len zvyt taký mesiac,že či zmení názor a či ja

85miska
14. sep 2022

@cocolino234 ja som so svojím začala chodiť 15.9.2020. 1.11.2020 sme začali spolu bývať a 2.2021 som otehotnela. Teraz čakáme druhé dieťa a sme spolu 2 roky. Všetko plánované. Nejde o to koľko s ním si. Žila som s mužom 8 rokov a myslela som si že sa poznáme a opak bol pravdou.

kukulienka999
14. sep 2022

@cocolino234 Rok vôbec nieje krátka doba v pomere ich veku. Sú to dospelé osoby, nie násťročne deti, kde otázka deti a budúcnosti je šokujúca, neprístupná a neistá. Keď som sa dala dokopy s mojim mužom, prve vážne otazky z mojej strany boli, či chce rodinu alebo aku ma predstavu o budúcnosti. Povedala som mu narovinu, že moja predstava je porodiť deti do 30tky a čakala som na reakciu. Našťastie on povedal, že ak by to medzi nami v spoločnom bývaní a spolužití fungovalo, nevidi v tom problém niečo naťahovať. A tak aj bolo, nasťahovali sme sa spolu, vyše polroka sme spolu bývali a na Silvestra mi o polnoci pošepkal jeho prianie do nové roka, že by si má chcel vziať a mat somnou v novom roku dieťa. Tak aj bolo, otehotnela som a 3.1 som nám porodila syna 😁 takze takmer do roka a do dňa sa nám naše prianie splnilo, teraz čakám druhé a je to moje najlepšie životne rozhodnutie, že som sa nebála opytat na názor a oredstavu o budúcnosti tak skoro. Aspoň sme vedeli odzaciatku na čom obaja sme a nestrácali sme čas 😊 život píše rôzne príbehy a neviem ako to u nas bude o 15-20 rokov, ale teraz zijeme krásny život.
@autorka Pevne verím, že aj autorka si sadne za stôl s terajším partnerom a naberie odvahu na vážny rozhovor a budeš vedieť na čom si, ak je vzťah pekný, vysvetlila by som mu tvoju situáciu, ale ak by názor nechcel zmeniť, prehodnotila by som to

nevenka
14. sep 2022

No neviem...my sme spolu dlho, to je ine, ale vekovo to bolo tak, ze ked sme sa vzali, povedali sme si, ze ak si nenajdem robotu, tak niet na co cakat, ideme skusit. Lebo sme boli spolu 9 rokov a len sme si "davali pozor" a ja som navyse mala podla lekara mat velke problemy otehotniet prirodzene. Do pol roka som bola tehotna, rodila som v 30, muz mal vtedy 28 rokov. Nie je mlady na dieta. Keby mal 18, tak poviem, ze ma cas. Ak by chlap zenu lubil a chcel s nou byt, tak si uvedomi, ze v 35 uz je pre nu najvyssi cas. Moze sa aj nedarit, ako napriklad svagrovcom, ze horko tazko po 4 rokoch a niekolkych cykloch IVF sa podarilo a svagor uz mal 38. Svagrina je mladsia, ona mala tusim 32. A mali problem pocat.
Moja sestra mala pred 2 rokmi potrat a teraz tiez ma rizikove, ma 36 rokov a ktovie, ako to dopadne. Dufame, ze uz uspesne. Ten vek u zeny nepusti.
Ak by muzovi na zene zalezalo a vidi, ze ona uz tuzi po detoch, lebo prirodzene, ma aj strach, ze to nebude lahke, tak by sa nad tym zamyslel a aspon jej povedal nejaky casovy udaj. Toto tu mi zavana vykrucanim sa a tym, ze nie si je tym vztahom isty.

janka1011
14. sep 2022

No odhliadnuc od toho, že je aj o dosť mladší, príliš tlačíš na pílu. Skoro rok vzťahu je fakt málo na to, aby som si bola istá, že s tým človekom chcem mať dieťa, veď to je obrovský záväzok. Možno niekto 40+ by neváhal, lebo ho tiež tlačí čas ako aj teba, ale tento chalan sa nemá kam ponáhľať.

lenkakravcova
14. sep 2022

Mne príde 29 ročný muž dosť starý na to, aby mal alebo vedel, či a kedy chce mať dieťa.
Môj ma 27 a čakáme tretie.. Ten tvoj by teda mohol dať jasné stanovisko ako to vidí. Nie pauzy (čo budeš čakať 2e pauzy na neho?). Proste jasné stanovisko, nech vieš ako sa zariadiť.

ropucha6
14. sep 2022

@janka1011 on sa nema kam, ona sa ale ma. Zrejme bola chyba ist vobec do toho, ak mala autorka taketo pocity aj pred rokom.

dominikamacakova
14. sep 2022

Dobre, tak sa rozídete a koľko potrvá kým si nájdeš nového chlapa? Potom zase rok dva v novom vzťahu... Veď počkaj ešte rok a uvidíš. On deti chce, ale nie teraz. Môj chlap tiež nechcel deti hneď po roku

kornelies
14. sep 2022

@drake122 V 35 ke blizko expiracie? To snad nie 🙉. Mam o 10 rokov viac ako autorka, fungujem ako hodinky, Kamaratka porodila v 43 rokoch, pocala prirodzene po troch mesiacoch snazenia.