Mám priateľovi prezradiť minulosť?
Ahojte,
koncom minulého roka ma priateľ požiadal o ruku. Trocha som to aj čakala po troch spoločných rokoch, no aj som sa toho trocha bála, lebo mám nejakých kostlivcov v skirini z minulých čias, keď sme sa ešte nepoznali. Už som sa ohľadom tohto pýtala na inej stránke, tam mi cca polovica ľudí napísala, že to mám priateľovi prezradiť, polovica napísala, že si to mám nechať pre seba, že čo bolo, bolo. Takže nie som oveľa múdrejšia. Čo si myslíte vy tu na MK? Mám si to zobrať do hrobu alebo povedať mu o tom?
@anketkarka ahoj a prepáč mi, ale pracujem aj doma, aj keď som celý deň na počítači, tak občas musím odbehnúť. Vyššie som Ti však už odpovedal. Celé je to o tom, že mi je ľúto toho jej chlapa, ktorému je zo strany autorky uberané právo to podstatné o nej vedieť a slobodne sa rozhodnúť. To je presne ako s tými príspevkami žien na MK, ktoré podviedli, alebo podvádzajú a je im tu radené aby to partnerovi nepovedali a nezničili manželstvo. Čiže ona podvádza a ešte aj rozhoduje o tom či manželstvo bude pokračovať alebo nie. Také manželstvo nestojí za nič a nemá zmysel.
@grof_monte_christo ako vieme, ze autorka sa uz viac nad tym nezamysla? Mozno sa zamysla viac ako predpokladame🙂 a ako dava nezapajanim sa viac do tejto diskusie najavo
@hugger asi Ťa sklamem, ale nevidím v tom žiaden rozdiel. Ako si správne napísal, prostitútka sa SLOBODNE rozhodla spávať s inými chlapmi za peniaze (to je ten najzúfalejší spôsob ako sa dostať k peniazom, aj keď je mnoho iných čestných možností, aj keď nie takých výnosných) a teda nemá problém sa vyspať s hocikým na koho má chuť. Rovnako je to aj promiskuitnou ženou, ktorá tiež nemá také zábrany, aby sa vyspala s kýmkoľvek keď má na to chuť. Pre ňu je to len sex, nič viac. Jasné, môžu mať aj trvácny vzťah, ale to riziko, že budú podvádzať, je ďaleko väčšie ako u štandardnej ženy (stud, morálka, zásady ...).
@johny54 Práve v tejto chuti na sex je veľký rozdiel. Prostitútka nema sex s mužmi, na ktorých má prirodzene chuť, nevyberá si, sú to jej zákazníci, ktorí jej za sex platia.
Kdežto žena, ktorá to nerobí pre peniaze, strieda partnerov pre svoje potešenie a preto je tu väčšie riziko, že v tom moze pokracovat.
U prostitútky môže ísť o časovo ohraničené obdobie jej života, v ktorom sa dostala na šikmú plochu.
@grof_monte_christo tu ide o to, že bežný muž apriori nechce mať ženu s takouto minulosťou za manželku a matku svojich detí. Jedným z dôvodov je aj to, že sa mu hnusí. Ta predstava, že sa s ňou vyspalo veľa muzov je pre bežného muža nestravitelná. Na svete je toľko pekných a normálnych žien, tak prečo práve on by mal mať za manželku takúto .
@johny54 Tak, bez servítky si opísal, ako to vnímaju bežní muži. Šanca autorky na pekný vztah by bola takmer nulova. A niektoré si tu stále myslia, že úprimnosťou sa dá vybudovať dôvera.
@johny54 Nestačím sa čudovať, ako ma tu niektorí diskutujúci hodnotia a posudzujú. Ja totiž SOM (údajne) pekná, normálna i vzdelaná žena, dokonca aj romantická. Tvoja ex bola evidentne radodajka či nymfomanka, to som ja nikdy nebola. Ak nepočítame prostitúciu, počet mojich sex. partnerov by sa dal spočítať na prstoch ruky pracovníka píly a s každým som mala nejaký vzťah, chodbové jednorazovky som nikdy nevyhľadávala. Nemám potrebu podvádzať partnera ak máme fungujúci vzťah. Ja sa chcem vydať, mať deti i kariéru a vyzradenie mojej minulosti mi k tomu nepomôže.
Ešte tu nejaká diskutujúca mala dobrý point, že aj keby to priateľ rozdýchal, mohol by sa niekde prerieknuť opitý s kamarátmi v krčme alebo na chate a ja si potom môžem akurát tak zbaliť kufre do zahraničia. Mala som potrebu mu to pred časom povedať, ale určite tak neurobím.
Mám pocit, že keby som niekoho zabila alebo okradla o 10 miliónov, ľudia na Slovensku by to brali na ľahšiu váhu ako toto.
@grof_monte_christo prave som isla napisat nieco podobne a si ma predbehla. Pravdovravnost za kazdu cenu, aj za cenu znicenia jej novovybudovanej slusnej povesti. Chlapik by to mohol kedykolvek na nu vytiahnut, alebo este horsie roztrubit po okoli....to ze by sa s nou z urazeneho ega rozisiel(ako tuto johny v minulosti s podobnou)by bola este najmensia skoda....
@autorka S týmto pocitom už musíš žiť, nikoho si nezabila, ani neobrala o majetok, ale tvoja minulosť je pre 99% mužov príliš silná káva. Držím ti palce, aby sa tajomstvo udržalo.
Inak autorka, aj moj muz ti radi cusat. Povedal, ze kedze to bolo predtym ako ste sa spoznali tak ho do toho nic nie je. Vraj naco? Tvoja minulost, nie pritomnost. Nepotrebuje to vediet.
Prepáč, nechcel som Ti ublížiť. Prajem Ti zo srdca to najlepšie, nech sa už rozhodneš akokoľvek. Je to Tvoj život. Viem, že keby si to mohla vrátiť späť, tak tak urobíš. Bohužiaľ niektoré veci sa nedajú opraviť. Radšej to nehovor priateľovi, to by bol koniec vášho vzťahu. To by určite nerozdýchal. Budem Ti držať palce aby to nikto nikdy nevitiahol na svetlo božie. Majj sa krásne.
Tato diskusia snad bude sluzit ako varovanie pre vsetky vzdelane intelektualky, ktore si kedysi mysleli, ze k rychlym peniazom sa dostanu vdaka vlastnemu telu. Snad im tato diskusia pomoze usetrit sa tazkych dilem. Vyhnu sa negativnym pocitom samych zo seba.
A k tvojmu hodnoteniu pridavam aj inteligentná a vtipná ( to za toho pracovníka píly)😁
Nesnaž sa hladat to 1%, svojim postojom si zasluzis viac nez len niekoho kto bude tolerovat cim si prešla.
Pochovaj svoju minulosť hlboko a mas dobru sancu na šťastný zivot. Minimálne ja a @grof_monte_christo ti to urcite prajeme.
Autorka, len sa chcem opýtať, takze prvotný stimul k tomu všetkému bolo, že ti rodicia nedavali dosť na skolu? Teda nevychadzalo ti to vôbec, že si si ešte popri tom potrebovala nájsť prácu? Alebo by ti to aj vyšlo, ale musela by si byť v extrémnych podmienkach, napr. 1x za deň jedlo? Pýtam, lebo mám tiež doma baby, aby som sa tomu možno raz ako matka vyhla, keď pojdu študovať. Že co ma podľa teba rodič urobiť, úprimne. A nebola tá chyba aj tvoja naivita, ak si dievca z dediny, ktoré prišlo do veľkomesta?
Alebo sa opýtam ešte inak, čo môže robiť rodič, aby svoje dieťa raz pred týmto ochránil? Možno ako to teraz vnímaš ty s odstupom času. Či doma viazla komunikácia aj na tie horšie témy, možno nedostatok cestovania po svete, neviem… ak si mala aj sedenia s psychologičkou, nepovedala ti prečo si mala tento sklon k prostitúcii? Či si bola ľahko manipulovateľná alebo čo bol problém? Alebo povedať nie?
@autorka ,,Tvoja ex bola evidentne radodajka či nymfomanka, to som ja nikdy nebola." Toto myslíš vážne? No nie, ty si nebola radodajka ani nymfomanka, ale štetka, ktorej platili peniaze za sex a teraz sa tu hráš na to, že nejaká radodajka alebo nymfomanka je od teba horšia, ty etalón morálky a čistoty. 😂 Ja fakt zíram na túto diskusiu, by som si vás všetky, ktoré jej radíte nepovedať to mužovi pozrela, ako by ste zareagovali, ak by ste sa nejakou náhodou dozvedeli, že váš už manžel robil v minulosti spoločníka pre bohaté paničky, s ktorými mal sex za prachy (naschvál dávam taký príklad, keďže muži nerobia bežný eskort na byte alebo teda o tom neviem 😀 ). Ale je mi jasné, že tu ste všetky tolerantné, určite by vám nevadilo, ak by vaši muži pred vami spali s desiatkami žien.
@katkami123 len tipujem ale podla mna to bol nedostatok penazi, pekny zovnajsok, ludia ktori ju na tuto pracu nasmerovali a ona zistila ze su to relativne easy money, ine chudery brigadovali v tescu a ona zarobila xnasobne viac. Porovnala a zhodnotila ze to, na co ina maka cely mesiac ma ona za noc. A este tipujem ze je u nej nulova viera v Boha, veriaca by mala moralne zasady(aspon by mala mat)
@katkami123
👏
Same dobre otazky, dufam ze nam poradi
@lalala94 kks ty si inak odsudzujuca, v kostole ta neucili ze nie je na tebe hodnotit inych ludi? A ano, aj muzi spavaju so zenami za peniaze, dobre rano! Najma muzi v rozvojovych krajinach robia spolocnikov bohatym postarsim zenam, toto mam overene na vlastne oci. Nemky 50-60 rocne a pocerni zajacikovia ledva 20 mohli mat....akoze hnus, ale vsetci zucastneni vyzerali spokojni, chlapci zarobili a tetule mali fesakov na pouzitie
@lalala94 A kde som písala, že som nebola štetka a som lepšia ako radodajka?? Áno, bola som štetka a nie som lepšia od radodajky, ani nie som etalón morálky. Ja som len skonštatovala, že každá sme mali inú motiváciu - ona vysoký sex. apetít, ja peniaze.
@hugger V tejto diskusii sa akosi výnimočne zhodneme 😃
Výnimočne?
@hugger Tak boli aj diskusie, kde to nedopadlo moc dobre 😁
@zooeynka ale prosím ťa, nechoď na mňa s kostolom len preto, že netlapkám po pleciach ženy, ktoré robia prostitútky. Autorka založila diskusiu, ktorá sa rozbehla, tak som vyjadrila svoj názor tak ako ty a mnoho ďalších predo mnou. A áno, vždy je iná možnosť ako robiť šlapku, obzvlášť ak sa jedná o vzdelanú a inteligentnú babu. Inak, ja tvrdím niekde, že muži nerobia spoločníkov? Však som sa básnicky spýtala, či by ste boli všetky ok s tým, ak by vaši manželia v minulosti takýchto spoločníkov robili a vy by ste sa to dozvedeli až po svadbe. Ale ty by si s tým bola určite ok, že? 😀 Ja nie a je mi úprimne ľúto jej budúceho manžela. Ak to raz praskne, tak to ťažko prekusne.
@autorka prečítaj si svoj komentár o 17:45 - prvé tri riadky, vyzneli mierne povýšenecky, viac nemám čo dodať.
+ bod za sebareflexiu a sebauvedomenie. Mnohi na MK by sa mohli od teba ucit aj ked su presvedčení ze su tu na to aby ta poucovali.

@karolinakr
Ja by som to skor videl na staršieho zabezpečeného gentlemana ktory z vďačnosti za to ze moze mat vedla seba krásnu zenu by vedel privrieť oci nad jej minulosťou.