Mám priateľovi prezradiť minulosť?
Ahojte,
koncom minulého roka ma priateľ požiadal o ruku. Trocha som to aj čakala po troch spoločných rokoch, no aj som sa toho trocha bála, lebo mám nejakých kostlivcov v skirini z minulých čias, keď sme sa ešte nepoznali. Už som sa ohľadom tohto pýtala na inej stránke, tam mi cca polovica ľudí napísala, že to mám priateľovi prezradiť, polovica napísala, že si to mám nechať pre seba, že čo bolo, bolo. Takže nie som oveľa múdrejšia. Čo si myslíte vy tu na MK? Mám si to zobrať do hrobu alebo povedať mu o tom?
@rebeka7501 to že mlčia neznamená, že je to OK. Ktožvie akoby sa zachovali ich manželia, keby zistili, že ich žena bola na UPT a jemu to nepovedali. Ja by som to ako dôvod na rozvod nepovažovala ale určite by sa ma to dotklo, že mi natoľko nedôveruje aby mi povedala že podstúpila niečo tak vážne.
Zalezi kde si to robila a kto to vie. Ake su sance, ze sa to prevali cele. Ale radsej by som to povedala, ked je I len Mini sanca, ze sa to raz prevali.
Prepáč, ale ja neverím ze sa taky človek zmení. Skôr či neskôr sa v tebe opäť prebudí to co v tebe teraz len drieme.
Keď si raz robila prostitutku, neverím ze dokážeš viesť slušný život a byt vernou manželkou.
Moju reakciu ber len ako možnú reakciu tvojho partnera. Ja osobne by som sa na to pozerala tak, ako som to opísala.
Neviem, či veríš sama sebe? Si o sebe presvedcena, že sa chceš vydávať? Ak áno, tak mu nič nehovor.
Fiha...tak ja by som o tomto chcela vediet na 100% a ja osobne by som to priznala uz ovela skor a keby som bola ten chlap, tak by som to asi ukoncila, toto je podla mna dost zavazne
@alessavandervelden ja nie, ale každý musí konať podľa svojho svedomia.
Chyby robíme celý život, a je iba na človeku, či sa z nich poučí
@rebeka7501 tak áno chyby robíme, ale ako sa hovorí, za chyby sa platí a niekedy dosť kruto.
@stanulienkat prostitútky nie su spinave, len preto, ze využívala svoje telo na peniaze z nej nerobí nižšieho človeka. Aj prostitútky sú ľudia so svojim zivotom.
@ibatanecnica ešte doplním. ČLovek sa môže poučiť, zmeniť a pokračuje ďalej, ale aj s následkami.
@ibatanecnica presne tak.
Ja by som velmi dobre zvazila, ci toto povedat nastavajucemu alebo nie. LEbo na 99 percent by nasledoval rozchod. Aka je sanca, ze sa to dozvie? Ja mam tiez kostlivcov v skrini, kazdy ich ma a je treba sa naucit s tym zit. Komu to najviac ublizi? Tebe, nie partnerovi, ale tebe. Lebo mu to s doverou povies a on ta s velkou pravdepodobnostou necha, lebo ziadny muz nechce mat zenu s minulostou prostitutky a zlodejky.
Pokial mas trest zahladeny, nie je mozne to vypatrat beznou cestou. To co si robila, ano, moze sa objavit nejaky klient z minulosti, ale vacsina muzov sa uplne nechvali na kazdom rohu, ze chodia za prostitutkami do bordelov alebo vyuzivaju eskort.
@muchotrafka298 lenže predstav si, že sa to po rokoch dozvie manžel. Komu to potom ublíži?
Tu krádež by som povedala a o prostitúcii asi len vtedy ak by pri Tom rozhovore sa vyjadril že je pre neho dôležité vedieť o všetko o minulosti.
Fuu, toto by si určite mala povedať. Respektíve si to mala urobiť ešte pred požiadaním o ruku. On si o tebe myslí akú dobrú ženu našiel a pritom tá dobrá žena kradla a predávala sa na ulici.
Podľa mňa by si mu to mala povedať keď už to s tebou skončí nech je to teraz nie potom keď by ste poprípade už mali aj deti.
Mala si mu to povedať na začiatku vzťahu menej by ťa bolelo keby zobral nohy na plecia...
Tak toto sú brutálni kostlivci! 😳 Toto podľa mňa máloktorý chlap zoberie v pohode.
pozri, otázka nie je, čo si robila, ale prečo si to robila. ja nesúdim nikoho za žiadnu prácu. poznam ženy, ktoré takto začali ako VIP spoločníčky, pretože nemali ako nakrmit svoje deti. nie je to uplne standardna praca, ale ľudia maju keci a reči a pritom ti nijak nepomožu. to vlastne málokto v dneššnej dobe.
ja neviem čo by som na tvojom mieste v tomto štádiu robila. môj partner vie o mne všetky tajomstva, lebo s nim ratam do života a raz bude moj manžel, moja najbližšia osoba. ak sa to za tri roky nedozvedel, je šanca, že sa to dozvie ? vie o tom tvoja najbližšia rodina ? fakt neviem či by som mu to povedala po troch rokoch.
Neverim, ze taketo priznanie vas vztah rozchodi, podla mna to on ukonci.
Ste spolu 3 roky, prilezitost vsetko priznat bola, teraz je neskoro.. Na druhej strane, ja neverim, ze keby si mu to povedala na zaciatku, ze by vobec k vztahu doslo.
Tak si vyber...
Takze otazka znie, kto o tom vie?
Kde si sa realizovala? Je to ina krajina, alebo mesto "za kopcom"?
Si v kontakte s ludmi z obdobia "predtym"?
Vyhodnot riziko odhalenia a potom sa rozhodni.
Rataj vsak s tym, ze ak sa to aj dozvie neskor, bude to konecna.. a potom, ak uz budu vo vztahu aj deti, bude to tazke pre vsetkych..
Podla mna tvoja situacia nema riesenie, ktore by viedlo k spokojnosti vsetkych zucastnenych..
Mozno nic nepovedat a dufat, ze sa to neprevali ma vacsiu sancu na zotrvanie vo vztahu.. ale mysli na ziadne vratka..
hlavne sa o tomto nerad na modromkoniku, ale chod za dobrym psychologom, psychologickou, ktory ti poradia nie len či, ale pripadne aj AKO to povedat
Fúha, autorka...Tak toto neviem. Žiješ v blízkosti mesta, kde si robila spoločníčku? To je podstatné, či ťa vie niekto spoznať, stratiť dobrého muža kvôli tomuto, najmä, keď si urobila v živote hrubú čiaru je blbosť, myslím si. Dnes je trend estetických zákrokov a ktoviečoho, tvár vieš zmeniť, farbu vlasov tiež...no neviem, veru, neviem, čo by som ti poradila. Je na 90% isté, že ťa po priznaní muž opustí. Ako s tým naložíš, je na tebe...
Väčšina mužov je v čase sobáša nezrelých. Dozrievajú až pod vplyvom partnerky, rodičovstva, postupu v kariére, v dôsledku životných situácii ktorými prejdú.
Naviac zrelosť nie je binárna veličina ktorá je alebo nie je ale je to hodnota na nejakej škále. Väčšina tých ktorých by si za zrelých považovala by aj tak takúto minulosť spracovať nevedela.
Máš pravdu, vyhodnotiť riziko nie je ľahké. Ale viem si predstaviť že ak remeslo prevádzkovala 500 km ďaleko, alebo v inej krajine a dôsledne ustráži svoju históriu na internete tak šance že to utají nie sú zlé
jedine, ze partner je z rovnakeho prostredia, bol v base alebo navšteva bordelov mu nie je cudzia, dokonca s dievcatami velmi dobre vychadza, je šanca, že ta neopusti
Keď si to nepovedala doteraz, tak už zamlčat
Asi som divna Mne by viac vadila ta kradez. ( ale nie som chlap) ta prostitucia bolo tvoje telo tvoj business. Nikoho si tym nepošlodila neublizila len sebe lebo si sa nutila do veci ktore ti nemuseli byt prijemne. Z oboch veci vychadza ze si bola v zufalom stave a potrebovala/chcela si rychlo $. Nemyslim si ze ta to definuje ako cloveka. Ale ako partnerka manzelka by bolo lepsie pre oboch Keby o tom vedel. A bol stym ok. Lebo zit s takym tajomstvom cely zivot musi byt tazsie ako najst partnera s pochopenim . Je to dost osobna vec ale Mozno je uz neskoro po 3r mu povedat . Bude sa citit oklamany a ze ta vlastne nepozna. Ja som vsetko minulost vyklopila mojmu muzovi pocas prvych rande. Aby ma poznal taku aka som aj chapal preco som aka som. A cloveka co by ma odsudzoval by som nechcela. Chces cloveka co si ta vazi uz na zaklade toho ze si ludska bytost. Nikoho si nezabila Cize to nie je take hrozne. Ale ako tvoj muz by som to chcela vediet pred svadbou. Dovera je vo vztahu dolezita. Je dost mozne ze sa s tebou rozide. Ale mal by to vediet od teba nie od ineho. Momentalne som spoznala zenu co sa chce rozviest Lebo muz jej zatajil pred svadbou ze s ex ktoru mal tesne pred nou Asi mà dieta. A ta ex si ju nasla ked uz boli manzelia ked bola teho.. na fb a napisala jej celu story. A az teraz robia dna testy dieta mà 9r a manzelia maju 4r dieta no aj tak chce rozvod lebo sa hneva ze zatajil dolezitu info. ( plus vyzera to tak ze bude potrebovat 100k na vyzivne zanedbane a buduce roky) Cize minulost ta moze dobehnut. A bude to horsie ked uz budete manzelia a mat deti ako teraz ked maximalne sa s tebou rozide a zacnes lahko od znovu s inym otvorenejsi vztah .
@hugger jasne, zrejeme v priebehu celeho zivota, ale ja osobne by som nevstupovala do manzelstva s niekym, kto momentalne nie je zrely na to, prijat moju minulost.. naco by mi bolo take partnerstvo? sa budem spoliehat, ze snad v buducnosti na to dozreje? taketo riziko by som uz nepodstupovala, na to som uz dozrela 😀
Hovoríme o vysokoškolsky vzdelanej žene s inteligentným písomným prejavom ktorú jej minulosť evidentne trápi inak by to tu neriešila.
Požiadala nás o radu tak radím. Keby požiadala o feedback tak by som možno napísal niečo iné. A možno nie.
Z pohľadu práva má register čistý takže je nevinná. Ak ty máš prísnejšie kritéria na posudzovanie ľudí a myslíš že tým právom súdiť ťa niekto poveril tak dúfam že rovnako kritická si aj na seba.

Závisí od toho aká si povaha a čo na to tvoje svedomie povie. Ja mám stále kostlivcov v skrini a to som už vyše 15 rokov vydatá. Môj prístup je, že je to minulosť, ja som si to uzavrela, skriňa je zamknutá a zakopaná na pozemku, kde by môjho muža nikdy nenapadlo len tak pre zábavu kopať. Nevidím dôvod, prečo by som sa mala priznávať chlapovi s tým čo bolo a čo už sa nestane. Moje svedomie je s tým úplne ok. Kostlivci odpočívajú v pokoji.