Mám priateľovi prezradiť minulosť?
Ahojte,
koncom minulého roka ma priateľ požiadal o ruku. Trocha som to aj čakala po troch spoločných rokoch, no aj som sa toho trocha bála, lebo mám nejakých kostlivcov v skirini z minulých čias, keď sme sa ešte nepoznali. Už som sa ohľadom tohto pýtala na inej stránke, tam mi cca polovica ľudí napísala, že to mám priateľovi prezradiť, polovica napísala, že si to mám nechať pre seba, že čo bolo, bolo. Takže nie som oveľa múdrejšia. Čo si myslíte vy tu na MK? Mám si to zobrať do hrobu alebo povedať mu o tom?
@ibatanecnica tym chcem povedat ze za NIKOHO by som ruku do ohna nedala....aj poslusny krestan moze manzelku podvadzat s prostitutkami a ta ani netusi....
@zooeynka to môže, ak na to príde, tak to bude riešiť. A možno ani nie, veď koľko jetu takých žien, že muž podvedie a ona si s ním spraví ešte jedno dieťa
@ibatanecnica hej, cloveku sa az rozum zastavuje co su schopne zeny tolerovat....
Nuž veď každý si je strojcom svojho šťastia, ja by som do manželstva nešla kým by som takéto veci nemala vyriešené. Po tekejto minulosti by som si hľadala partnera ktorý by to bol ochotný akceptovať.
Žije v rovnakom meste kde to robila a robila to naozaj dlho. Je otázka času kým sa stretnú s výrečným klientom alebo "bývalou kolegyňou". Nemusí sa to stať zajtra, môže sa to stať o rok, dva, päť alebo desať.
Potom to len bude "paráda" keď to chlap nezoberie dobre a budú musieť riešiť rozvod a zverenie detí (to budú parádne súdne pojednávania). Ak mala inzeráty a foto na internete tak už dupľom je len otázka času kedy sa to objaví zase (aj ak to vymazala, čo je raz na internete ostane tam navždy).
Takže môj názor je radšej to podať partnerovi "jemne" a teraz nech si dobre rozmyslí či je ochotný sa cez to preniesť.
@hugger Niekedy povrchné vzťahy znesú toho viac ako tie hlboké, ak ide o niečo, čo je pre toho druhého zásadné. Autorka by v každom prípade mala poznať jeho názor na túto situáciu, ku ktorej sa dá dopracovať aj inak, ako vlastným priznaním. Aby do budúcna vedela 🤔
Bol tu raz taký príspevok, kde k bývalej pracovníčke už vydatej prišiel elektrikár, ktorý ju spoznal a vydieral, že to prezradí a tlačil na ňu, aby sa s ním vyspala.. takže ak k takejto situácii príde musí byť jasno čo urobiť, či tá morálka povolená nebude mať problém to ,,ututlať,, alebo to nebude pripadať do úvahy… Čo by si urobila? Riskovala by si s dieťaťom a slušnou povesťou prevalenie?
Ja nie som moralista a nikoho nikdy za nič neodsudzujem a to by som aj očakávala od partnera, aby sa na nič nehral predomnou, nechcem mačku vo vreci😀 Jemne by som mu naznačila, že v minulosti boli prešľapy, žiješ v BA, kde je skôr umenie sa niečomu takému na výške, v kluboch vyhnúť, keď je človek mladý a sprostý😅
A tiež by som na tvojom mieste chcela chlapa, ktorý sa za mňa postaví v akejkoľvek situácii a nepozeral by len na seba a svoje ego.. lebo takých situácií v živote bude viac ako dosť.. netreba konkrétne nič, možno mu len vysvetliť, že tú svätožiaru si nemala vždy, ale už ju máš a zostane to tak 😊
Treba zvážiť či to bolo dávno, v akom meste, ... Keď to budeš však stále vyťahovať nikdy tu hrubú čiaru neurobíš.... Na druhej strane, keby som muž chcela by som to vedieť, s kým strávim život, komu vlastne dôverujem ....takisto ale chápem že si to obdobie uzavrela, ľutujes to a chcela vykročiť správnou nohou a odzačiatku. Ty musíš vedieť aké je riziko či má šancu sa to dozvedieť v živote, od priateľov, rodiny....ak by bolo riziko, že sa to môže dozvedieť, určite by som mu to radšej povedala...
@realny Určite mu to ako sranda nebude pripadať, to si môžeš byť istý.
podla mna v tomto je vacsie riziko to povedat, ako nepovedat... nie len pre nastrbenie napr. jej povesti pred nim.. ale vyhrabe sa na svetlo nieco, aj pre ostatnych ludi okolo, co malo uz ostaat zahrabane. Pri nejakych konfliktoch to kludne roztrubi do celeho sveta...
Ak je malá šanca, ze by sa to dozvedel, ja by som to nevyťahovala.
Citala som priatelovi tuto diskusiu a v ramci srandy som sa ho opytala co by robil on.
Povedal, ze toto by nepredychal a uz by ho nebolo, a moze ma milovat najviac ako vie, ale tak ja viem, ze jemu sa take veci hnusia.
Pokiaľ nestretávaš svojich zákazníkov na ulici, tak je to v pohode.😁
Toto je dalsia tema na udrzanie velkej diskusie. Nie,ziadny normalny chlap by toto nepredychal a nehodil len tak za hlavu. Nech sa autorka rozhodne akokolvek, je to jej vec.
@adalee
Je to platená aplikácia.
Najlepšie by bolo keby sa k tomu vyjadril aj nejaký právnik alebo niekto kto ovláda zakony, pretože jedna vec je morálne hľadisko a dalšia právne. Manželstvo je oficiálny zväzok a zamlcanie závažných skutočnosti môže byť neskôr dosť veľký prúser a na súde by ti toto raz určite neprešlo. Musíš aj na to myslieť, ze predsa len sa to moze prevalit. Dokonca aj na svadbe padne tá otázka o závažných skutočnostiach a prekazkach.. Budú sa pýtať na námietky. Podpisujete oficiálne dokumenty, ste oficiálne manželia a s tým sa spájajú urcite práva a povinnosti a základná povinnosť je informovat o takýchto veciach. Manzelstvo to nie je len tak obyčajný vzťah. Nie je to sranda zatajiť taketo závažné veci, aby si v budúcnosti nemala ešte väčšie problemy nez si mala v minulosti.
@bbshop Máš na mysli morálnu ujmu, ktoru by utrpel, keby sa to prevalilo?
Mojej dobrej kamarátke vtedy už manžel zamlčal, že bol spolupáchateľom pri vražde, prišlo sa na to až po 10 rokoch. Samozrejme, že jej nič nepovedal. Je z malého mesta a myslela, že bude chodiť kanálmi. Ale pokiaľ viem, tak nič v tomto smere sa neriešilo.
@grof_monte_christo tak toto je ešte lepšie, a nevystrelo ju hned na nosítka?
Ak chcete počuť názor chlapa, tak za mňa osobne, jednoznačne mu to povedzte. Len vy viete ako bude, resp. ako môže reagovať. Ale musíte sa pripraviť na to, že máte asi po svadbe a asi aj po vzťahu. Ale samozrejme, sú aj chlapi, ktorým toto vôbec nevadí. Nejako sa s tým zmieria. Ale netuším aký je práve Váš chlap. Ak by toto povedala mne moja potenciálna manželka pred svadbou a po niekoľkoročnej známosti, je to okamžitý koniec a to bez akýchkoľvek slov. Ja potrebujem žene, s ktorou mám stráviť zvyšok života a dokonca si založiť s ňou rodinu, veriť a spoľahnúť sa na ňu. A ak ma dokáže vodiť za nos celú tú dobu, čo sme spolu a dokonca je ešte aj schopná ísť do manželstva a založiť so mnou rodinu, napriek tomu, že mi tají takúto podstatnú vec, tak jej samozrejme veriť nemôžem, keď už teraz je schopná ma podraziť. Navyše, čím neskôr by som sa to dozvedel, tým horšie. Ak sa prizná ešte pred svadbou, OK. Svadba sa zruší, pôjdeme od seba a je to vybavené. Ale ak sa to dozviem až po svadbe a nedajbože už budú aj deti, tak tým ublíži akurát tak deťom. Pretože svadba-nesvadba, deti-nedeti, šli by sme aj tak od seba a ešte by som bojoval o to, aby mi deti dali do výhradnej opatery. Ono, tým, že žena robila šľapku, ostane poznačená už navždy. Pretože VŽDY je možnosť, že sa to prevalí. A ako som písal, čím neskôr, tým horšie. Ale ako som napísal, toto je len môj pohľad na vec. Váš partner to môže vziať úplne inak ako ja. Takže za mňa je to jednoznačné, určite mu to povedať a dať mu čas na spracovanie a hlavne bez nejakého nátlaku a citového vydierania. Teda, mňa by to aspoň vytočilo ešte viac. Ale zaujíma ma jedna vec. Prečo ste robila šľapku? Naozaj by ma to zaujímalo, čo vedie ženy k tomu, aby sa ku.vili, predávali sa na onlyfans a podobne. To už nemajú ženy žiadnu hrdosť? Je nutné zo seba robiť prachprostú handru, vec, ktorá je dobrá len na to jedno? Našťastie je ešte veľa normálnych žien. Týmto nechcem na Vás samozrejme útočiť, len by ma fakt zaujímalo, čo k tomu niekoho vedie. Či len vidina peňazí?
@karolinakr Ja som s ňou v tom období nebola práve moc v kontakte, ale neskôr sme sa o tom rozprávali. Bolo to ťažké najmä pre deti a to vieš, že to bola pecka. Napísala by som viac, ale chodí tu jedna kocka z našej dediny, mohla by ma spoznať.
@pochabel1984 to vážne sa pýtaš prečo to robila? Ak by nebolo záujemcov, tak by to žiadna nerobila. Kto sú záujemcovia? chlapi. 👍
Môj názor je taký, že toto by mal o tebe vedieť životný partner. Musíš počítať ale s dvomi následkami. Prvý ten, že sa nedokáže cez to preniesť a hneď vzťah ukončí a druhý ten, že to síce spracuje, ale je pravdepodobné, že pri nedorozumeniach a konfliktoch si na to spomenie a vyhodí ti minulosť na oči... Neviem, ťažko povedať...
@sashabb A okrem toho si myslím, že diskrétnosť sa vyžaduje na oboch stranách, to by musela byť osobná pomsta, keby to niekto zavesil na nos budúcemu manželovi autorky.
Prehodnotila som svoj včerajší príspevok a mením názor: zatĺkať. Aj v manželstve sa vzťahy časom menia a manžel by mal príliš veľké eso proti tebe, v prípade, že by ste sa náhodou rozvádzali alebo naťahovali o dieťa a pod. alebo proste prechádzali krízou.
@grof_monte_christo ak by to manželka niekde oficiálne nahlásila, tak ma problém. Je to napadnutelne, keď takéto veci človek zamlci pred svadbou. Neviem aká ujma voči manželovi by sa uviedla v tomto prípade, ale je to dosť veľká vec na to, aby mala z toho autorka v budúcnosti problémy, ak to niekto niekde nahlási. Môže to skončiť "len" rozvodom, ale môže to byť aj vacsi problem.
urcite povedat .. obe veci su take, ze nato moze v klude niekedy prist a vacsinou sa tak aj stane … ale hlavne preto lebo ma pravo vediet vsetky okolnosti aby vedel koho si berie … lebo teraz si chce zobrat svoju “ predstavu o Tebe “ ale nie si to skutocne Ty …
@bbshop A aký je tvoj názor z morálneho hľadiska? Povedala by si mu o svojej minulosti? Alebo inému mužovi? Ak áno, v akom štádiu vzťahu?

@zooeynka tak mne je jedno čo robia druhí, pre mňa je dôležité to, čo robí môj partner