Manžel dal prednosť milenke
Manžel odišiel k milenke, so mnou je nešťastný. Máme tri malé deti, najmenšia ma len rok a pol. Vraj to bude pre všetkých lepšie, lebo že žije len raz tak sa nebude trápiť pri mne.... Baby, ako to mám zvládnuť a psychicky aj fyzicky sa nezlozit... 😔
Tak dnes som bola u pravnicky... Výživné je od 20-30%,na malé deti by som viac ako 20% z jeho platu nedostala, čím staršie tým viac %. Žiadať 500€ na dieťa je vraj nereálne. Tak isto na deti a na manželku ešte pred rozvodom, keď odíde. Jedine ak by mi nedával nič. Deti mu nikto nanutit nemôže, keď ich nezoberie sám, mam smolu. Takže môžem byť vlastne rada, ze mi dá tisícku na všetko, kmitat okolo deti a on si bezstarostne rozflaka s milenkou zvyšok jeho platu...
@vorkola dnes som bola u pravnicky a povedala mi, že tento prípad sa rieši len vtedy ak muž úplne odstrihne od financií alebo sa naťahujú o deti. Inak nie... Ze by mi bolo zbytočné dávať tento návrh, lebo viac ako mi dáva teraz by som nedostala...
@vorkola Pred 15 rokmi, bol paragraf cisla si uz nepamätam,. Paragraf § ten cislo a t cislo odstavec ale uz si to nepamätam,,,znel .Bol to rok 2008 MANZELIA MUSIA MAT ROVNAKU ZIVOTNU UROVEN aj ked spolu nebyvaju. Pri kazdom pojednavani vzdy sudca povedal medzi prvymi vetami Navrh na rozvod nie je podany . A sud sa tykal len toho vyzivneho na mna., ale tuto vetu vzdy spomenul, mali sme asi 6 alebo 8 pojednavani A to prave nase 4 deti boli uz vystudovane ,akonahle uz aj 4 ta spromovala hned riesila cez advokata my sme tiez 4 deti ´+ja zili bez manzela 14 rokov.Ja som totiz ani nevedela ze mam narok na vyzivne na seba, to sa ma az moj advokat pytal kolko mi plati, na mna ?ja ze nic vsak deti uz zarabajuce samostatne,. a on ale vy mate narok na vyzivne na vas .Skoro som odpadla od radosti Ja totiz som s nim isla riesit, ze ked nechce dostavat rozostaveny dom ,tak nech mi vrati pridavky aj tie akesi bonusy na deti co bral on k svojej vyplate .Lebo nebyval u nas, a este aj stavebne sporenie Toto vseetko som mu dala, len a len aby sa dostaval dom. A ja naivna vsak vsetko co som mu dala, pojdu do domu, a ja zistila, ze on o rodinu nema zaujem ,a dostavat dom tobôz nie.Nebyt toho vratenia pridavkov a stavebneho sporenia,, co som dala do domu a zacala to riesit sudne, ani by som nevedela ze existuje vyzivne cisto len na manzelku.Ale kedze paragrafy sa castokrat menia, treba si zistit, ake su teraz.Treba si najs dobreho priebojneho advokata.
Podľa mňa skús ešte konzultáciu u iného advokáta. Pohladaj recenzie. Niekoho kto ti povie aj na čo nárok máš, nie len na čo nie 🙈
A hľadala by som advokáta muža lebo v podrobných prípadoch, keď sa súdiš s manželom o výživné, mávajú muži lepšie výsledky.
Ak to nieje osobne ,on sa nejak aj vyjadril ohľadom výživného ? Lebo ideálne by bolo keby sa dohodnete …nereálne neznamená ,že ten návrh podať nemôžeš a z vlastných skúsenosti viem ,že dá podáva viac .Kľudne môžeš dať návrh na 3 deti 1.500€ . Z jeho platu určite …súd bere do úvahy životnú úroveň akú ste mali doteraz ,aby deti rozvodom “netrpeli” myslím tým ,že niečo stratia - krúžky ,výlety ,sporenia a pod .
Urcite si ziadaj viac, kludne 500 eur na dieta, mozno to neschvalia, ale za skusku nic nedas. Ja by som hrala na city, ako ta muz opustil, deti su same, on o nich nrma zaujem, ziadny, ty im chces pripraviť program, aby nemuselu trpiet, ze nemaju otca... Ze potrebujes aj ty isty cas sa s tym vyro nat, ze potrebujes peniaze na psychologa, aby si vedela, ako to prebrat s detmi, ako s nimi zit v tejto situacii.. On ma proste nadstandardny prijem tak aspon peniazmi by mal kompenzovat svoj nezaujem...
@babo_n nie, nevyjadril, ale myslím, že kým budem ešte na rodicaku, že mi bude dávat 1000 na tri deti aj na mňa
@betulinka1 len každý druhý? Ja by som každý víkend
1000€ na tri deti a bude platit tvoje byvanie s detmi? To je ok. Ale ak mas z toho zaplatit aj byvanie, tak je to malo pre 4 osoby. Ved polovica z tohto výživného je len danovy bonus.
Nemáme spoločný účet, takže musím byť nakoniec vďačná za to, že mi pošle 1000 € na tri deti a mňa na všetko, pretože súd by mu dal len 20% platu co je maximálne 850€...🤷♀️😢
Overovala si si to aj u iného právnika?
@luccija skúsim ešte iného asi... Ja už neviem...
Záleží aj od sudcu ktory rozhodne .. ak sa mu nebude páčiť že vás takto opustil a pri tom mas 3 malé deti....môže nariadiť aj to že ti bude platiť aj 2000 e. Ide nie len o percentuálne určenie výživného ale hlavne o to že ak sa nebude chcieť starať a nemá záujem o deti a hlavne on opustil rodinu je dosť možné že sudca bude na tvojej strane.
Ahoj, ako to u vas dopadlo s vyzivnym?
Normalne mi je do placu,,ze takyto trol vidi len seba ,a teba s detickami odvrhol. Neboj sa karma je zdarma,,Zle mu nikdy nepraj,ale ak si veriaca ,daj seba ,deti manzela manzela do bozich ruk.Mozno sa spamäta
@liliana8 ešte žiadno, sudkyňa odročila pojednávanie
@vorkola žiaľ, nespamata...

@majada35 áno, našťastie mám oporu vo svojej rodine. Presne týmto sa utesujem, ich láska je úprimná...