Milovanie po päťdesiatke
Sme spolu 30 rokov a môj manžel (55 rokov) má stále záujem o milovanie so mnou (56 rokov). Minimálne raz za týždeň, najlepšie asi možno aj každý deň. Je to normálne? Mňa to mierne povedané už nebaví. Robím to len kvôli nemu, ale zakaždým si to viac menej iba odtrpím. Ak by som ho odmietla, on ma bude rešpektovať. Iné vzťahy mimo manželstva nemá. Celkovo naše manželstvo funguje OK. Aké máte skúsenosti? Je normálny? Som normálna?
Mam 56 rocneho nadriadeneho a asi ma manzelku ako si ty, lebo pravidelne si sex doplna s mojou 40 rocnou koleginou. Takze... divna si ty.
@kikush182329 To si jej teda poradila peknu somarinu.Mňa chlap otravovať denne tak ho zkopem z postele.Nie som otrok na sex.Môj má 54 ja menej ale toto teda nie že denne jak králici.Ano nech si nájde on inú a ona iného niekoho normálneho.Alebo ako tu niekto písal je to dobrý blud.Žena po prechode nie je povinná niekomu denne rozťahovať nohy.Že gél či použivajú,no jasné to pomôže😆
@bastet7 mám 54 a už ma nevzruší cudzia žena len tak pri náhodnom pohľade na ňu. Ešte pred pár rokmi áno. Vidím pokles vzrusivosti a libida. Ale s manželkou to robim 2x do týždňa a je to v určitom skova zmysle lepšie ako za mlada. Ťažko mi je o tom hovorit ale intimne sme na seba ovovela lepšie napojení. Pred tým som bol akoby hlavou furt aj kdesi mimo. Teraz to je pekné a manželka je vzrušená rovnako. Zbližuje nás to veľmi.
Ako som už písala, ďakujem za všetky príspevky. Libido mi to síce nezdvihlo, ale aspoň vidím, že sme normálny.😁 Človek nemá veľa príležitostí spoznať názory iných v tejto oblasti a v tomto veku.
Ako som už písala, ďakujem za všetky príspevky. Libido mi to síce nezdvihlo, ale aspoň vidím, že sme normálny.😁 Človek nemá veľa príležitostí spoznať názory iných v tejto oblasti a v tomto veku.
@bastet7 skús pozrieť na nete aj niečo prírodné pre teba na zvýšenie libida...dnes už sú na trhu rôzne preparáty na bylink.báze,ktoré si myslím, že by bola škoda nevyužiť, za skúšku nič nedáš 😉👍veď žijeme len raz,a ak je len toto u teba problém v 56rokoch tak sa dá tomu veľmi ľahko pomôcť 😊
To nie je len o veku, ale o zmenách v organizme vekom, ktoré žena cíti viac ako muži. Kedysi sa preto preferoval väčší vekový rozdiel medzi manželmi ako 5 rokov. Jednoducho žena po prechode už nedisponuje hormónmi, ktoré pochádzali hlavne z vaječníkov, ktoré svoju činnosť skončili. Libido sa tratí, až úplne stratí a pohľad na samotný sex je úplne iný. U niektorých môže sex spôsobiť aj nepríjemné pocity. Takže to, čo cíti autorka je úplne normálne v jej veku. Dedkovia to vydržia viac, ale aj na nich to príde a môžem povedať, že svoju menej schopnosť znášajú veľmi zle. Menia sa na mrzutých uhundraných nespokojencov so všetkým. Takže odporúčam autorke radšej to nejako ustáť, ako mať skoro takého nespokojenca.
Odkaz pre andreenu: 30 rokov po päťdesiatke už nebude času ani na hnitie na gauči pri sledovaní televízora. To bude už večné chrápanie ako doplnok k programu. Žiadna nuda, len chrápanie a odfukovanie pri každej polohe mimo stoja.
Odkaz pre andreenu: 30 rokov po päťdesiatke už nebude času ani na hnitie na gauči pri sledovaní televízora. To bude už večné chrápanie ako doplnok k programu. Žiadna nuda, len chrápanie a odfukovanie pri každej polohe mimo stoja.
@evkatk tak ja dúfam, že nič také nenastane. Ja aktívne cvičím, posilňujem, zdravo sa stravujem, a určite nechcem mať na dôchodku taký pasívny život ako vidím napríklad u svokrovcov: jedia, spia, kukaju telku. Podľa mňa je to hnitie zaživa. Veď ale my sa tu bavíme o patdesiatnikoch prepana, veď to sú aktívni pracujúci ľudia na vrchole života, konečne deti odchádzajú z domu a manželia sa môžu venovať sami sebe a koníčkom, a tu budú nariekať, že akí sú starí, a že potom len chápať budú....tak vidím, že všetko je len v hlave. Ja to vidím na našich rodičoch. Sú úplne rovnako starí, majú čerstvo 70. Mužovi rodičia žijú ako som spomínala: telka, chladnička, posteľ, keď majú niekam ísť, treba ich odviesť, podoprieť. Od rána do večera. Moji rodičia aktívni , lietajú autom, chodia na dovolenky, mama vkuse.cosi objednáva cez net (čo svokra ani počítač nevie zapnúť), záhradku majú, dokonca mama robí dobrovoľníctvo. A rovnako starí sú, ja to neviem pochopiť, proste to musí byť v hlave. Ja mám čoskoro 40. Fakt si neviem predstaviť, že o 10 rokov bude všetkému koniec. Veď my ešte jedno dieťa plánujeme, veď v 50tke ešte budem chodiť na rodičovské združenia. A tu sa niekto odpisuje, že dosiahne 50, a koniec životu. Ja nevravím, že nemusí klesnúť libido, ale tak ani žiadna snaha? Veď keby dovolila mužovi, aby sa jej povenoval trochu, možno by sa navnadila viac. Veď sex zbližuje manželov, aj po duševnej stránke. Toto čo autorka píše, že len roztiahne nohy a nastaví sa mužovi, no mne to príde extrémne smutné. Ale tak vravím, ako to má každý v hlave nastavené...
@evkatk tak ja dúfam, že nič také nenastane. Ja aktívne cvičím, posilňujem, zdravo sa stravujem, a určite nechcem mať na dôchodku taký pasívny život ako vidím napríklad u svokrovcov: jedia, spia, kukaju telku. Podľa mňa je to hnitie zaživa. Veď ale my sa tu bavíme o patdesiatnikoch prepana, veď to sú aktívni pracujúci ľudia na vrchole života, konečne deti odchádzajú z domu a manželia sa môžu venovať sami sebe a koníčkom, a tu budú nariekať, že akí sú starí, a že potom len chápať budú....tak vidím, že všetko je len v hlave. Ja to vidím na našich rodičoch. Sú úplne rovnako starí, majú čerstvo 70. Mužovi rodičia žijú ako som spomínala: telka, chladnička, posteľ, keď majú niekam ísť, treba ich odviesť, podoprieť. Od rána do večera. Moji rodičia aktívni , lietajú autom, chodia na dovolenky, mama vkuse.cosi objednáva cez net (čo svokra ani počítač nevie zapnúť), záhradku majú, dokonca mama robí dobrovoľníctvo. A rovnako starí sú, ja to neviem pochopiť, proste to musí byť v hlave. Ja mám čoskoro 40. Fakt si neviem predstaviť, že o 10 rokov bude všetkému koniec. Veď my ešte jedno dieťa plánujeme, veď v 50tke ešte budem chodiť na rodičovské združenia. A tu sa niekto odpisuje, že dosiahne 50, a koniec životu. Ja nevravím, že nemusí klesnúť libido, ale tak ani žiadna snaha? Veď keby dovolila mužovi, aby sa jej povenoval trochu, možno by sa navnadila viac. Veď sex zbližuje manželov, aj po duševnej stránke. Toto čo autorka píše, že len roztiahne nohy a nastaví sa mužovi, no mne to príde extrémne smutné. Ale tak vravím, ako to má každý v hlave nastavené...
@adreena áno, je to v hlave. Môj muž má 51, cíti sa na 25. Ja mám 45 a tiež sa cítim na 25.
@torysheer Ešte otázka. Máš/berieš niečo na zvýšenie libida? Prirodzená hladina hormónov predsa prirodzene klesá.
@bastet7 tak u mňa práve naopak. Nič neberiem, deti som si vychovala vzorne, no užívam si život ,,sevsimvsudy'. Neriešim vek, a cítim sa vitalnejsie ako keď som mala 20. Užívam si to že deti sú už samostatné a môžem byť na ne hrdá, a mám viac svojho osobného času ( aj keď sa už teším predčasne na vnúčatá). Moje libido je ale na najvyššom stupni. Uvolni sa a užívaj, nerieš vek, je toľko veci okolo ktoré si môžeš užívať....

Absolútne mi to nepríde od tvojho muža divné. Ja si zas neviem predstaviť, že v 50tke skončíme so sexom. A zvyšných 30 rokov života čo budeme akoze robiť? Sledovať televízor a hniť na gauči? Veď 50tnici, to je zlatý vek, ešte chodíte do práce, ste aktívni....Ja sa práveže teším na také obdobie s mužom, konečne sa nebudeme schovávať pred puberťákmi.....