icon

Muž ma podviedol

8. nov 2022

Nie je mi dobre. Mam chuť sa zbaliť a už sa navrátiť. Môj manžel moj vysnívaný muž ma podviedol a nie bez následkov. Zistila som to náhodou. My mame dve malé deti. Keď som sa dozvedela chcela som ho zabiť..potom tu kur...vu, plakala som. Rozbila som mu počítač dostala som strašný amok. Muž je teraz na služobke, deti mi zobrala švagriná vyhovorila som sa, že mi je zle. Nemôžem to nikomu povedať. My sme celkom normálna rodina. Žili sme šťastne ja som bola hlupa puča a žila v tom, že ma miluje aj naše deti. Čo mám robiť?

h2
8. nov 2022

@vevesh
@lienka.7 Dievčatá, tu ale nejde o to, že sa milenka chce obohatiť. Ide tu o to dieťa. Prečo ono nemá mať nárok na žiaden dedičský podiel z majetku jeho otca? Ako k tomu príde? Ak manželia niečo budovali spolu, manželke z toho patrí polovica. A ešte bude aj dediť z manželovej polovice, spolu s jej deťmi a aj jeho deťmi. Veď som to tu už raz písala. Aj s príkladom, že ak sa rozvedú a muž si s dotyčnou milenkou kúpi ďalší dom a potom umrie, bude aj milenka vyplácať deti bývalej manželky. Lebo tiež budú mať zákonný nárok na "jej" dom. Ja nedržím stranu nikomu. Len sa mi nepáči, že to nevinné chúďa je tu označované za využívačného pankharta, ktorý chce obrať počestnú ženu a jej deti o strechu nad hlavou. Akože, na toho chlapa si nadávajte, koľko chcete, to je úplne pochopiteľné, aj zaslúžené. Ale dieťa?!

prevsetko
8. nov 2022

Sviniar nezaslúži si ťa

lienka.7
8. nov 2022

@h2 este raz a naposledy. Pride ti fér, aby tvoje dieta dedilo podiel na byte/dome, kde si ty ani ono nedalo ani jedno jediné euro, nekúpili ste tam jedinu kachličku, nezaplatili jedinú splátku hypotéky? Len preto, ze si kedysi sexovala s jeho majiteľom? Prepac, ale mne to teda fér nepride ani omylom. A k tvojej druhej poznámke ohľadom milenky ako potencialnej druhej manželky. Ta sa uz moze dopredu zariadiť co a ako, nakoľko oproti bývalej manzelke ma vacsinou "náskok" minimalne v tom, ze vie, ze nejaki dedici vobec su na svete.

h2
8. nov 2022

@lienka.7 Tak isto, ako sa manželské dieťa nijako nepričinilo a dedí. Nededí predsa tá milenka, ale to dieťa. Ja už neviem, ako to mám ešte vysvetliť.

lienka.7
9. nov 2022

@h2 napisala som ti co a ako sa da/neda urobit do budúcna ked o tom vieš, ale ty si musíš ísť proste svoje. Vies co, uz dalej to nema význam. Fakt ti neprajem, aby si raz bola postavená pred taku hotovú vec, ze na dedicskom konami zistíš, ze su este aj ďalší ini dedici, ktorí požadujú okamžite vyplatenie dedičského podielu na dome na ktorý ty nemas. Jeho/Ich reakcia je v style však predsa si požičaj alebo predaj ten dom a vyplat ma/nas a to kam vy pôjdete (ty s tvojimi maloletými detmi ich absolútne nezaujima). Z domu, do ktorého nedali jedno jediné euro.
Maj sa pekne

h2
9. nov 2022

@lienka.7 Ale veď ty si ideš tiež svoje. Podľa zákona dedia všetky deti. A ten zákon nie je nespravodlivý, taký by bol, keby to dieťa nemalo nárok na nič.
A čo sa mňa konkrétne týka, keď môj muž, nedajbože, zomrie, na dedičskom budú okrem môjho dieťaťa ešte aj mužove dcéry z prvého manželstva. Neplánujem si robiť nárok na vôbec nič z mužovho majetku. Mám totiž svoj vlastný, nie som závislá na tom, čo ja, alebo moje dieťa, zdedíme. Dom, v ktorom bývame, je môj. 😉

lienka.7
9. nov 2022

@h2 no vidis, tak to napis hned, ze ty si sa "poistila" tym, ze dom je hned tvoj a inym detom okrem tvojich sa z neho proste neujde.
Mimochodom, tvoje sa ako pričinili, ked ho maju dediť, hm? (Vychadzajuc z tvojej logiky pričinenia sa ohladom dedenia). Stavali ho? Platili ho? Ci v nom len bývajú? Preto oni majú nárok a tie druhe uz nie? Trosku to totižto nekoresponduje s tvojimi predoslymi príspevkami, vies. Ale ok, tu je to celkom bezne vodu kázať, víno pit 👌

vevesh
9. nov 2022

@h2 ty si sa zariadila vopred, lebo si vedela. Ale pochop, ze vela zien nema taku moznost (nerataju s mimomazelskym "uspesnym" pomerom, s predscasnou smrtou a vlastne dieta sa ani podla zakona vydedit neda). Pripad kamosky je taky, ze ma iba jeden byt este zatazeny hypotekou, financie ziadne, vdovsky ziadny a ma tomuto dietatu vyplatit cca. 150tisic eur. Sama so 4 detmi na materskej, lebo dieta/ jeho matka chce. A to pred smrtou manzela mali pohodovy zivot bez financnych problemov. Zda sa ti to fer? No mne nie. To nemam nic voci dietatu a ani matke. Ale vlastny pribytok by som z takehoto dedenia vynala. A podobny priprad sme mali v rodine na sk- cely zivot to dieta ani ten byt nevidelo, ale ked rodic zomrel, hned bol na prahu, ze chce svoj financny obnos z dedictsva. Pritom otec sa druhykrat ozenil, az ked bol chalan tiez zenaty a teda ho normalne vychoval, nicim nestradal. Ale tyzden po smrti hned vzal druhej zene strechu nad hlavou (tiez nemala na vyplatenie, musela predat byt a teraz ziadny nema a cestuje od dietata k dietatu na stare kolena po tom, co cely zivot budovala, aby mala kde byvat....).

autor
9. nov 2022

Celú noc som nespala. Švagrina mi odniesla deti do škôlky. Ja mám dovolenku. Postrihala som mu všetko jeho drahé obleky, košele trička všetko. Jeho drahocenné hodinky su rozbite. Dnes mi pride pán vymeniť zámok nechcem ho už ani vidieť nech vypadne za tou kúr...vou a nech su žije s jej deckom. Vyklepem z neho take výživné že sa poserie . ešte olutuje čo spravil. Žili sme spolu 10 rokov a on nevie udržať vtáka v nohaviciach nenávidím ho! Má prísť poobede ale do domu ho už nepustím nech na mna zavolá hoci aj políciu do domu uz nevstupi

mrkvicka060
9. nov 2022

Akoze, ja chapem, ze mas nervy, ale ty budes asi tiez trosku mimo... Zazila som neveru v manzelstve, ale teda taketo sialenstvo okolo mna neslo ani omylom... skor smutok..
chlap sa sice zachoval ako debil, ale pomaly mi ho zacina byt aj luto, ak zenu prestal milovat lebo je mozno trochu ujeta, a zalubil sa inde... urcite to mal riesit inak to je jasne, ale aj tak...
odpajam sa od temy, doslova nesympaticke mi to tu je, tolko zloby a nenavisti v zenach ze dovi 😕 v kazdom pripade autorka, drzim ti palce nech sa mate vsetci nakoniec dobre a ste stastni... chce to cas

lienka.7
9. nov 2022

@vevesh vidis, ona sa pekne zariadila vopred, preto sa jej tu dobre mudruje ostošesť. Som zvedava, ako by reagovala byt v situácii tvojej ci mojej kamosky. Ale jasne, s radosťou by predala strechu nad hlavou a sla s detmi pod most👌
Milujem takéto "hrdinky", fakt!!!

lienka.7
9. nov 2022

Chapem, ze tebou lomcuju emócie, ale neunahli sa.... ak aj zámok vymenis, on ma pravo byt v dome ak je vas spolocny. Ak je len jeho, tak už tobôž. Skor zbehni zatial za pravnikom a porad sa co a ako. Aby ta panko este nahodou neodprosil a ty si nezmenila názor na celu situáciu.
Drzim ti palce ✊🍀

ankare
9. nov 2022

Och, bože, to si už prehnala. To si nemala robiť. A do domu ho musíš pustiť.

jamacka
9. nov 2022

@pribinak Presne ja by som tiež vybrakovala účet a kopnúť ho do riti a zohnať si dobrú pravnicku a narubit mu alimenty čo najvyššie. Hajzel nezodpovedný, nech ma riadnu škodu. Ja by som bola strašne zákerná, keby ma chlap podviedol.
Sú to obyčajný ko....,takýto chlapi,doma ma manželku a deti a ešte sa stíha aj inde kurvit. Len mu to pekne oslad, nedaruj mu to.
Neboj ty sa s toho dostaneš, teraz to boli,ale kvôli takému hajzlovi nemá význam sa trápiť. Držím palce

aurora33
9. nov 2022

No ja som veľmi zvedava ako to dopadne. Autorka prosím napis ako zareagoval muž keď sa dozvie že o tom vieš.

autor
9. nov 2022

@mrkvicka060 Je mi jedno čo si myslíš Ja som môjmu mužovi obetovala svoju kariéru, lebo on chcel vybudovať svoju ostala som doma starala sa o deti o domácnosť on chcel ísť si oddýchnuť sám do Tatier išiel lebo ma náročnú prácu chcel aby som schudla 10kg prefarbila vlasy ja som to aki puča spravila lebo som ho ľúbila bol môj prvy muz moja velka laska môj život a teraz toto? Zaslúžila som si to ??? Co teraz sp mnou našimi deťmi?? On na mna a deti nemyslel keď ju preťahoval a ani ja nebudem na neho myslieť!

queeninthenorth
9. nov 2022

@autor Viem pochopiť to čo tu niektoré baby nazvali “šialenstvom”, keby sa mne toto stane asi by som nebola ina ak nie horšia…je mi veľmi ľúto čím si prechadzas, len sa drž kvôli sebe aj deťom, vy to dáte! Chce to čas a bude lepšie aj keď to tak teraz možno nevyzerá…daj mu to poriadne vyzrat a hlavne žena drž sa si silná si mama!

luuckka
9. nov 2022

@akbara77 kur--va je hlavne tá ktorá vlezie do postele ženatému chlapovi a ešte sa teší z toho ako zničí rodinu.

h2
9. nov 2022

@lienka.7
@vevesh Dievčatá, ale ja som sa nijako "nezariadila vopred". Dom som kúpila ja, za svoje peniaze, hypotéku som splatila tiež zo svojho. Nebol v tom úmysel, že kúpim dom len sama na seba, aby som obišla mužove deti.
@lienka.7 A fakt neviem, čo splietaš s tým pričinením sa o dedičstvo, veď o tom si písala ty, že nemanželské dieťa sa ničím o ten majetok nepričinilo. Tak som ti len na túto tvoju poznámku napísala, že ani tie manželské deti sa nepričinili. To vobec neznamená, že ja si myslím, že dieťa sa má o dedičstvo nejako pričiniť, veď práve naopak, dedí v každom prípade. Čiže nie, neprotirečím si, len si ma asi nepochopila. Nerozumiem ani tvojej vete "Preto oni majú nárok a tie druhé už nie." Veď píšem, že nárok majú všetky deti. Práveže ty píšeš, že nemanželské by nemalo mať nárok. Celé si to prekrútila.
@vevesh Neexistuje, že tvoja kamoška má vyplatiť nemanželskému dieťaťu 150 000€, keď má byt, zaťažený hypotékou a 4 deti. Polovica toho bytu je predsa jej, či nie? A z druhej bude dediť ona a jej 4 deti + 1 dieťa nebohého manžela. Čiže to dieťa reálne má nárok na 1/12 hodnoty bytu, aj to ešte znížené o hodnotu nesplatenej čiastky hypotéky. To koľko stojí ten byt, keď taká malá časť jeho hodnoty má byť 150 000? Aj keby ona na tom byte nevlastnila nič, celý by bol na manžela, tak vždy je to pre to dieťa len 1/6 z nesplateného bytu. 🤷🏻‍♀️

stanulienkat
9. nov 2022

@luuckka to co mas za chore zmyslanie? Hadam ON znicil rodinu a ON pretahoval cudziu zenu, ON je zenaty.

luuckka
9. nov 2022

@stanulienkat a ona len náhodou šla po ulici a on sa na ňu vrhol hej ? Pokiaľ vedela že je ženatý a má rodinu iné oslovenie si proste nezaslúži.

kvetinka75
9. nov 2022

úplne ťa chápem. Kašli na neho, Vytiahni z neho všetko čo sa dá.

lenkakravcova
9. nov 2022

Teda nepríde mi normálne niekomu rozstrihat obleky, zničiť hodinky. Čokoľvek sa stalo, reaguješ ako psychopat.
Takym prístupom bude z teba o pár mesiacov zatrpknita xantypa. Aj keď popravde.. Normálna žena, ktoru aj muž podvedie, by takto nereagovala, takže ktovie ci už taká nie si. Schudnúť a prefarbiť si vlasy vie barskto. Udržať si muža už nie. Asi to medzi vami nebolo ideálne, keď odišiel za inou.. Výhovorky mizes mat, nervy mizes mat, ale bez vetra sa lístok nepohne. A fakt málokedy sa muž zamiluje do inej ženy, ak má doma to, čo potrebuje. Co vidím v okolí, rozpadli sa vždy vzťahy kde sa jeden nevenoval druhému. A nie 10 rokov ani deti toto nezachránia.

vevesh
9. nov 2022

@h2 tych 150tisic je 12,5% bytu, ktore dieta zdedilo (nebyva na sk). Kamoska nededi polovicu, len 25%. A bohuzial na hypoteku sa nepozera, len na momentalnu trhovu cenu bytu. Cize po lopate, skonci na ulici, lebo novy byt si nemoze dovolit kupit, hypo jej nikto neda, pojde do podnajmu, kde sa jej mozno urcity cas financne bude zit lahsie, lebo jej nieco zostane. Ale kedze najom u nas stoji 2500e bez nakladov + so 4 detmi nema sancu dostat nieco do najmu, tak ruzove to mat ani nahodou nebude....Si velmi jednoducho to predstavujes, vsak vyplatime, nie je problem. Pre normalne rodiny to vo vacsine problem je (ak otecko nebol podnikatel alebo borisko...). Vdova s viacerymi detmi sa len obtiazne a vo vynimocnej situacii dostane k hypoteke.

autor
9. nov 2022

@lenkakravcova Je mi to jedno čo si kto mysli. Náš vzťah bol dobry - to som si myslela do okamihu keď som na to prišla, že ma sprosto podviedol. bola moja reakcia emotívna? No a ? On rozbil všetko čo sme spolu budovali všetko tak ja som zničila jeho drahocenné obleky.
PS su to len posrate materiálne veci on rozbil našu rodinu to je oveľa viac ako materiálne veci!

lenkakravcova
9. nov 2022

No vieš, napíšem ti to tak priamo, neuraz sa, ale - každá žena, ktorú poznám a ktorú muž podviedol mi tvrdila, že ich vzťah "bol dobrý". Vyjadrenia muža s tým však už nesúhlasili. Väčšinou sa nechcel rozviesť, lebo však načo si to komplikovať, tak si len popri žene, s ktorou ten vzťah taky dobrý nebol, ako ona tvrdila, našiel inú.
Rodinu nerozbil. Iba manželstvo. Ktovie v akom bolo stave.. Trebalo by tu stanovisko druhej strany. Preto sú na súde výpovede vždy oboch strán. Ale samozrejme - mal sa najprv rozviesť, potom si začať s inou.
Skús sa s tým zmieriť. Nič iné s tým už neurobíš. Ak sa budeš správať tak ako sa správaš, tak nakoniec odídeš s minimálnym výživným. Lebo zase ničiť majetok to úplne nie je normálne a aj na to bude súd v deň rozvodu prihliadať - a on to proste ľahko použije proti tebe. Takže sa ukludni a správaj sa ako dospelý človek. Nie ako pomstychtivé decko.

soldi
9. nov 2022

autorka, ja velmi dobre chapem Tvoje emocie. kym som nezazila na vlastnej kozi ten pocit zrady dovery, tu bolest, ze ako mi to mohol urobit, tak by som neverila, ze som schopna takeho emotivneho vybuchu. myslela som, ze ma to roztrhne zvnutra, musela som to nejakym sposobom dostat von zo seba.
a tym, ze este s nou aj caka dalsie dieta, uuuf, o to je to hroznejsie, lebo nezradil len Teba ale aj vase deti, toto uz sa neda ziadnym sposobom odpustit ani vratit spat.

mne psychicky velmi pomohol sport. vybit zo seba trosku napatia a nacerpat endorfiny. najhorsia (aj ked najlakavejsia) moznost je zatvorit sa doma.

soldi
9. nov 2022

och, good point
@lenkakravcova vsetky znicene veci vyhod do kontajnera, nech o tom nema ziadne dokazy.

lienka.7
9. nov 2022

@vevesh darmo jej tu budeš písať, ona to nechce pochopiť, ze je to síce zakonne ale nespravodlivé, žiadať niečo, do čoho som ani euro neinvestovala, obzvlášť, pokial ide o strechu nad hlavou. Nevadí jej, ze zena s deckami skonci na ulici... Ide si to svoje. Nejaká morálka ci etika kej nic nevraví.
Ona sa predsa zariadila ze "cudzie" zo svojho vyplácať nebude, tak sa jej tu ľahko mudruje. Inak chcela by som vedieť, ci jej muž jej ani po svadbe nikdy nedal ani euro, nekupil do domu co i len ten kotol, ked sa tak prsi, ze si všetko zabezpečila sama a v podstate aj teraz zabezpečuje ona sama. Ked bude treba menit strechu, bude to platit len ona, ano? Nie sú nahodou v manželstve peniaze spolocne? Ak teda nie, a je to ako tvrdí tak v podstate de facto si svojho muža vydržiava.
Ešte nech tu @autorke napise, ze je v pohode ze ten lavobocek ma v buducnosti podstate narok na časť ich domu, len preto ze ho splodil jej muz a rovno ju tu klepne.

oblecenie99
9. nov 2022

@lenkakravcova Zvyčajne s tebou súhlasím v diskusiách, ale tvoja odpoveď mi naozaj nepríde férová voči autorke, je to kopnutie do niekoho, kto už leží na zemi. Nevieme, ako by sme zareagovali my v podobnej situácii, nevieme, ako to medzi nimi vyzeralo, akú má ona povahu (súhlasím s tým, že podľa jej reakcie možno naozaj bude mať slabé nervy a prehnala to, ale možno, že keby to nevypustila von, tak ju to viac položí psychicky, potrebovala ventil ), ale polemizovať ani nie 24 h od momentu, kedy sa dozvedela, že sa jej zrútil celý doterajší život, či za to nemôže ona, je naozaj veľmi kruté. AK by to aj tak bolo, tak ten zamilovaný chlap sa mohol kľudne rozviesť, byť so svojou novou partnerkou šťastný a striekať do nej ostošesť, koľko len chce.

Autorka, už si tú paru vypustila, skús sa už teraz naozaj upokojiť a rozmýšľať racionálne. Bude z teba robiť harpyu a hysterku, nesmieš sa na to chytiť, ešte má aj dôkazy - zničené veci. Čo najskôr kontaktuj advokáta, ideálne ešte dnes a najmä takého, ktorý sa aktívne venuje rodinnému právu - vedia ti poradiť nielen po právnej, ale aj taktickej stránke. Ešte ťa čaká ťažký prvý rozhovor a konfrontácia (on už vie, že to vieš?) s manželom, priprav sa na to. Emócie skús krotiť. To, čo sa stalo už nezmeníš, musíš sa sa však nejako zariadiť. Drž sa.

stanulienkat
9. nov 2022

@luuckka keby nesla nahodou po ulici ona, isla by druha. On je zenaty, on sa ma kontrolovat!!! Ona je slobodna. A uz vobec nevies, co jej nabulikal. V tomto pripade je on na vine.