Nezáujem manžela: Ako oživiť manželstvo?
Ahojte. Mám otázku. Predstavte si, že máte starostlivého manžela, ktorý je úžasný otec, venuje sa dieťaťu, kľudná povaha, nikdy by na vás nezdvihol hlas, finančne zabezpečí celú rodinu, môžete mať koníčky, o dieťa sa nemá problém postarať, pomáha v domácnosti ALE: skoro vôbec nemá záujem o komunikáciu, za celý deň je schopný prehodiť s vami max.10 viet, (aj to sú len odpovede na moje otázky, že aký mal deň atď.on sa ma neopýta NIKDY), nesmejete sa pri ňom a čo sa týka sexu síce neodmieta, ale iniciátorkou ste VŽDY vy. Boli by ste s takýmto mužom? Milujem ho, ale cítim že som pri ňom zostarla o 20 rokov a to mám len 32. Sme spolu 10 rokov. Som k nemu často nepríjemná, on ku mne nie. Nechcem byť naňho zlá, potom si to vyčítam, lebo on je dobrý chlap, lenže z tej frustrácie, jeho pasivity a nezáujmu som už naozaj unavená :( 10000000 krát som sa s ním o tom chcela porozprávať, no on to asi nevie/nechce zmeniť a ten problém úplne ignoruje.
@dharmasanata presne. Intuicia napovie👍😁
Autorke - drzim palce🍀🍀🍀🍀🍀
@dharmasanata
A veľa ľudí sa pri práci s kyvadlom prestane baviť so svojou manželkou/manželom na tri roky??? To je súčasť práce s kyvadlom?
Vydesilo by to aj mna, a co peniaze? Nedotuje nejaku sektu? Ale konecne aspon vies ze o co ide preco bol stale ticho, ze predsa za tym nieco bolo.
@yoxinka áno cieľom je cca to čo píšeš, prepojiť duchovno so životom na zemi. Ale cesta k cieľu môže mať rôzne podoby, fázy a vývoj. Ja tiež nie som tam, kde som začínala. A ak má jej muž skutočne dar, tak mi prídu úsmevné rady typu, že prestieraj záujem, použi to neskôr proti nemu atď. Človek s darom takéto hry prekukne a vie si načítať energie daného človeka.
Asi záleží kto je tomu ako otvorený. Ten kto má blízko k témam duchovna, to nepovažuje za problém a niekomu je to jednoducho vzdialené a pozatvárali by takýchto ľudí na psychiatriu. Nie je podstatné kto má pravdu, skôr či sú dvaja na rovnakej vlne, alebo aspoň podobnej. Tu je autorka zrejme ešte v šoku, no keď si k tomu v kľude sadnú, možno nájdu spoločnú reč. Len treba naozaj byť aj realista a zistiť či za tým nie je sekta, alebo diagnóza, lebo aj také veci sa žiaľ stávajú
Idem ti napisat o mojej sestre, je odomna o 4 roky starsia, vzdy sme spolu dobre vychadzali, aj sme pred 15 rokmi spolu byvali nejaky cas, no a uz vtedy zdielala anjelov na fb, potom mala aj nejake knihy o anjeloch, ale to by som neriesila,, potom viem ze hravala automaty (inak by ste to nikdy ba nu nepovedali, lebo výzorom je krasna, vysoka, super vari, pecie, fotografuje, kresli).... a uz sa s nou prosto 3 roky nerozpravam. Jednoducho ja neviem, zacala sledovat Duseka toho cecha, stale pocuvala jeho videa, mne to pretlacala, tarala veci ako, - cukrovka sa da vyliecit - ona ma cukovku, lebo to Dusek povedal, korona neexistuje, dostanu ju len ti, ktori ji chcu dostat... ale hlavne, ze sa aj zaockovala... prosto, mne to vobec nesedelo, pohadali sme sa kvoli inym veciam, ale neviem si prosto predstavit s nou zdielat cas uz nejako, resp aj s mojimi detmi (ona deti nema) kedze ma takto vselijake scestne nazory.
@ema22270 ano, moze ho niekto tahat z penazi, cez neho tunelovat firmu... Autorka priznala, ze nema financie celkom pod kontrolou a ked ulieva nieco bokom, to uz je pase... Este mi napadlo, sektari vedia oblbnut jedinca aj cez "liecive preparaty" v tom rohypnoly, ci nedajboh drogy... No je mlada a pri rozume, nejak sa z toho vymota.
Zo zaciatku sa riesila odcudzenost, introvertnost a vysla z toho.. Smejdovina. 🥀
@janettdamian
Prepáč, ale správanie a spôsob fungovania autorkinho muža zaváňa skôr nejakými bludmi ako darom. Ale rada sa budem mýliť.
@dharmasanata malokedy sa clovek pokazi sam... Zvacsa pod vplyvom a lepsie nevediet, aky vplyv, odkial tam je.
Určite si ho vypočuj, komunikuj s ním, aby si sa vedela správne rozhodnúť. Daj tomu čas. Nemusí byť hneď chorý, niekoho táto téma fakt zaujíma a pohlcuje. Môže ťa to desiť, ale možno to s ním nebude až také zlé, keď budeš vedieť o čo vlastne ide. Neviem, či by dokázal pracovať vo svojej funkcii, ak by to s ním bolo extrémne. Myslím, že pri dostatku informácií sa budeš vedieť lepšie rozhodnúť, čo ďalej.
Tu je smutné okrem toho, že sa ti nezdôveril aj to, že tri roky ťa trápil smutným tichom, takmer bez dotykov, bez sexu, bez zdieľania pocitov, názorov.....žil vo svojom svete a zrejme tam chce žiť aj naďalej bez teba. Či ti povie dve vety, ak mu to kyvadlo dovolí, je slabá útecha. Na to by som ja osobne nečakala, takto pri ňom premárniš život, zostarneš rýchlosťou svetla.
@yoxinka nemusíš sa mi ospravedlňovať. Ja neriešim ani veľmi konkrétne ich dvoch, to je medzi nimi. Oni musia nájsť dôvod toho čo sa za posledné roky medzi nimi deje. Čo je skutočný dôvod toho ticha. Nemyslím si, že je to len jeho záľuba v duchovne. Ešte ma napadlo, že chlapi majú taký fokus, keď ich niečo zaujíma, že sa do toho "zažerú" a nič iné ich nezaujíma. Ako napr. športoví fanatici, rybári atď.
Ja som chcela skôr trochu uviesť do reality, že nie každý hneď patrí na psychiatriu, keď sa takýmito vecami zaoberá. To však nevylučuje, že sa z toho môže vyvinúť psychóza. Ako som písala, tieto veci ak sa robia neodborne môžu odpáliť nervový systém, nie je to pre každého.
ale ked si to tak vezmem, že kyvadlo vymenil za srandu a dotyky s manželkou, tak potom s nim niečo neni v poriadku, ešte by ma zaujimalo, čo mu to dáva..
mate sex, len ked kyvadlo dovolí, no do riti,aj by som sa bala chodiť do pracovne, že nejaka potvora odtiaľ vyskočí
vždy večer sa pyta kyvadla, či bude sex 😀
@janettdamian Ano alw toe bytosti by museli aj existovať,pokial (a to na 99%) su v jeho hlave ,tak je to problem.
Autorka, držím ti palce, lebo niet horšieho pocitu, ako žiť vedľa niekoho a cítiť sa sám…
A už je asi jedno, či je to kvôli milenke, kyvadlu, anjelom či manželovej nekomunikácii… prajem ti, nech sa z toho začarovaného kruhu skoro vyslobodíš a začneš zase žiť 🤍 či už s ním alebo bez neho.
Ahoj,možno v niečom je zo podobne aj u nás,,môj muž tichej povahy skoro všetkého som iniciátorkou ja okrem sexu(ten je výborný a skvele sa dopĺňame )avšak pre nás ženy je dôležitá aj tá emocionálna stránka života)dotyky,bozky rande,asi viem akí sa cítiš prechádzala sim si takouto frustráciou veľa sme sa i tom rozprávali ,,ale prijala som to a vážim si zo čo mám,,muža ktorý je zodpovedný ,pracuje ,miluje našu dcéru a venuje sa jej,nepije a samizrejme ma nebije,jedna kamarátka mi raz pivedala že si nemôžeme mužov prispôsobovať akých ich chceme mať ,,tiež nemáme spoločne hobby a viac menej sim prijala to že sim skoro všetkého iniciátorkou ja,,proste je taký a milujem hi za všetko čo pre nás robí ,vnímam tie pozitíva
@lady511 akože to je v pohode, ale ked muž odmieta povedať lúbim ťa, objatie, či bozk, to už vôbec neni v pohode ..a netreba sa vyhovárať, že on to nedokáže..to je najmenej, čo môže spravit a nič ho to nestojí..ruka mu neodpadne ani noha
@lady511 Máš oproti autorke výhodu skvelého sexu, ktorý iniciuje tvoj muž, veľa ste sa o vašej situácii/tichu rozprávali, takže mal snahu to riešiť, minimálne ťa aktívne vypočuť. A zrejme to najpodstatnejšie, u autorky to je takáto katastrofa posledné tri roky, takže prišlo k zmene, ktorú muž nijako nevysvetlil.....je rozdiel, ak je muž vo vzťahu nejaký a drží sa v tej polohe +- rovnako celý čas a rozdiel je, keď partner "otočí" o 180 stupňov a nemá žiadny záujem o pocity, prežívanie partnerky. Jednoducho sa emocionálne odpojí bez jediného slova vysvetlenia ako keby bola vzduch.
ja si myslím že takto veľa žien žije, len o tom nerozprávajú . Proste muž po nejakej dobe nadobudne pocit že žena je inventár v domácnosti , nereagujú na pripomienky , vyčitky , pokusy o rozhovory a jediné čo urobia začnú mlčať, ignorovať , nereagovať. žena sa ešte snaží nejakým spôsobom fungovať , ešte sa háda , komunikuje a zrazu stíchne aj ona . Prestane hovoriť, obrní sa a to je konečná . Vačšinou sa už ten chlap k nej nedostane.
Autorka dakujem ze si to sem takto otvorene napisala, a je to Vase rozhodnutie a vela stastia Vam obom zelam, hlavne aby ste boli spokojni vsetci aj syn.
Správne som pochopila, že syn bude bývať v byte, kde bývate aj teraz a vždy tam s ním bude jeden z vás, zatiaľ čo druhý bude v druhom byte a potom sa vymeníte? A v tom druhom byte budete bývať tiež obaja, na striedačku?
Ja by som na tvojom mieste chcela syna do svojej výhradnej starostlivosti, argumentovala by som, že manžel vykazuje známky psychického ochorenia. Byt nech si manžel kúpi sám pre seba, tento nech zostane tebe. (Môj názor, samozrejme, Vy si urobte podľa seba.)
a on už nechce váš vzťah zachrániť? ako sa k tomu vyjadril?
Veľa šťastia, tebe aj synovi. Možno sa tvoj muž spamätá, keď reálne zažije ten pocit prázdneho bytu a ak nie tak tebe prajem aby si raz stretla niekoho, kto sa o teba bude zaujímať a nikdy nedovolí aby city ochladli 🙂