Nezáujem manžela: Ako oživiť manželstvo?
Ahojte. Mám otázku. Predstavte si, že máte starostlivého manžela, ktorý je úžasný otec, venuje sa dieťaťu, kľudná povaha, nikdy by na vás nezdvihol hlas, finančne zabezpečí celú rodinu, môžete mať koníčky, o dieťa sa nemá problém postarať, pomáha v domácnosti ALE: skoro vôbec nemá záujem o komunikáciu, za celý deň je schopný prehodiť s vami max.10 viet, (aj to sú len odpovede na moje otázky, že aký mal deň atď.on sa ma neopýta NIKDY), nesmejete sa pri ňom a čo sa týka sexu síce neodmieta, ale iniciátorkou ste VŽDY vy. Boli by ste s takýmto mužom? Milujem ho, ale cítim že som pri ňom zostarla o 20 rokov a to mám len 32. Sme spolu 10 rokov. Som k nemu často nepríjemná, on ku mne nie. Nechcem byť naňho zlá, potom si to vyčítam, lebo on je dobrý chlap, lenže z tej frustrácie, jeho pasivity a nezáujmu som už naozaj unavená :( 10000000 krát som sa s ním o tom chcela porozprávať, no on to asi nevie/nechce zmeniť a ten problém úplne ignoruje.
Mne stačilo prečítať "nesmejete sa pri ňom".
Nechcela by som chlapa, s ktorým nie je sranda.
Ale jeho to ani netrapi že ty to takto vnímaš? Ma to v paži keď mu to hovoríš?
podľa mňa toto je čistá katastrofa a nechcela by som takto žiť do konca svojho života, lebo žiť sa dá aj inak , podstatne lepšie . To je taká tichá pomalá smrť, kde tá druhá strana z teba vysaje všetok život . Ja som s mužom preskákala veľmi veľa zlých vecí , zvládli sme to ale toto by som nedala. Mám kamarátku ktorá to tiež nezvládala, dve deti a muž doma ticho . Celý deň ticho , večer v posteli ticho , ráno slovo dobrý , večer dobru a ticho . Zato na návštevách a s cudzími ľuďmi mlel ostošesť, kľudne sa pustil do rozhovoru s predavačkou , s čašníčkou , na firemnom posedení ale doma ticho . Deti odrástli a keď druhé bolo dospelé , podala žiadosť o rozvod . Dnes má 52 rokov , je rozvedená , žije , cestuje , život si užíva plnými dúškami , našla si priateľa s ktorým toto všetko absolvujú . Bývalý manžel sa deťom sťažuje že zostal sám a je doma strašné ticho .
Takze on ma 40, dost na to, ze by u neho mohla uz zacinat andropauza. Hmm, urolog? Chodieva tam? A ma dostatok testosteronu?😳🧐 Ak nie, aj to sa da riesit. A ked sa s nim bavis, chce to riesit?
Povedz mu v kľude, že si ty ta komunikativnejsia a vidis, ze je starostlivy👍, len potrebuješ viac komunikacie z jeho strany. Co povie…
A ze kde je ta vasen?
Tuto otazku som ja osobne raz vyslovila, potom som zistila/vypocula si, ze problemy boli pocas dna a sposobil ich ten a ten, co jeho vycerpalo. Riesil akutne veci za inych, nemal energiu a po mojej otazke, predstav si, lahol si na hodinku, odpocinul a potom co? Prisla aj z jeho strany vasen.
Komunikujte. Kazdy ma ine potreby. Kazdy ma ine prejavy. Ja komunikujem za oboch. To mne povedal. Smejeme sa na tom, ze ked som ja ticho, co byva malokedy, okamzite si mysli, ze co mi je? Ci som neni chora🫣🤪
Aha:
Pouzi “hamburger”, najprv pochvala, potom problem, potom pochvala. To kazdy muz aj zena lepsie znesu, ked pocuju aj slova o tom, co robia dobre.
Mne je ho az luto... ☹. Zrejme ma problem sam so sebou. Asi to uz treba riesit s odbornikom, sam si nevie pomoct a zmenit sa. Vyhorety clovek je rad, ze funguje, kdeze nejake aktivity..
Ty mas snahu. Tak mu hovor aj opakovane, ze to ticho z jeho strany je pre teba hrozne, co ti na to povie a ze ci to chce riesit a ako. Ze takto nevladzes uz dakej zit/byvat/existovat.
Nezabudni aj to spomenut, ze vidis jeho dobre stranky (vymenuj ich zopar-to je dolezite), nevies co sa s nim deje (nememu dietatu ani vlastna mat nerozumie) a ked ta ma rad, nech ti on povie/poradi riesenie. Ze chces s nim znovu tvorit pár a nebyt iba ako spolubyvajuci. Drzim palce🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
A predsa si myslim, ze testosteron nebude uz mať v takej hladine… hm,kedy bol u urologa?
Ved to ide riesit. Jedna injekcia do zadku na 3mes.
Mna na tom celom zaujalo to, ze so synom sa hra, sportuje a asi aj komunikuje. Tak ak ano, ak je pri synovi taky zivsi, tak asi az tak utrapeny nebude, resp ak ma problem tak mu nieco asi vadi na tebe, alebo netusim, a nema niekoho? Ze by mal z toho vycitky? Alebo nejake problemy velke v praci? Lebo ja ked som citim zle, citim sa zle aj pri detoch a nie ze pri detom som ok a pri partnerovi som ticho neviem nesedi mi to nejako.
Ak dokáže komunikovať v práci, aj sa jašiť so synom, tak je problém vo vzťahu s tebou.
Spomínala si, že vždy bol viac introvert a ty si bývala tá aktívnejšia.
Ono, časom sa tieto veci skôr zosilnia, než že by sa zrazu zmenil.
A tým, že mu dávaš celé roky najavo, že vlastne pre teba nie je dosť dobrý taký, aký je (čo chápem, že máš z toho nervy), tak jasne, že sa utiahne ešte viac a už ti nepovie nič, lebo ho sfúkneš ako malé dieťa.
Podľa mňa sa ti bojí aj čokoľvek povedať, aby si na neho nevyletela.
Ja si myslím, že ho tvoja energia proste vyčerpáva, lebo on to má temperamentne inak.
Skús si nájsť nejaké akčnejšie aktivity, a on možno, ak na neho prestaneš tlačiť, sa sám troška vzmuží.
Tak je mi luto co prezivas a uprimne neviem poradit nakolko je vidno ze si uz vyskusala skoro vsetko. Takze uz by som hladala len odbornu pomoc ako terapeut a podobne. A som prekvapena kolko zien zlachcuje tento problem. Vsak ty si jeho zena, teba si vybral ako zivotneho partnera, mala by si byt pre neho (popri synovi) najdolezitejsia osoba na svete a takto chladne sa k niekomu koho "milujes" spravat, vsak to je hrozne. A obzvlast ak k synovi sa tak nesprava a ani mimo domu, cize ani na povahu sa to neda uplne zhodit. A ked si to uz vsimne male dieta tak to je naozaj co povedat. Treba to naozaj riesit aby aj on na seba neprevzal tieto rodinne vzorce. Vsak dieta musi vidiet ze rodicia sa maju "radi". Drzim palce a dobre vidis ze to nie v poriadku a dufam ze casom najdes nejake riesenie.
Mňa napadlo,či v Tom nemôže byť niekto tretí...
Ak s inými ľuďmi rozpráva viac ako s tebou tak príčinou jeho mlčania je vzťah medzi vami. Tá hádka pred rokom zjavne nie je zahojená.
Ale co chces ho prerobit?Bud sa s tym zmieriš a budes ho brat taky,aky je.Alebo nezmieris a mozno Vas odvedieš az k rozvodu.Urob si súhrnná zamyslí sa ci toto vies tolerovat cely zivot s tym ze ty v sebe si urobis poriadok a upnes sa na ine veci alebo sa rozdiel.Lebo tazko je prerobit cloveka podla tvojich predstav.Je zvlastne ze ani po tych hádkach sa nevedel premôcť a nekomunikuje s tebou cely den,len nevyhnutne.Tak chod s nim sportovat,mozno tak si budete viacej bližší.
ako ste sa dali dokopy? čo vás spojilo? aké zážitky, záľuby máte spoločné? ako vznikla tá blízkosť medzi vami?
zblázniš sa keď syn odide a ty zostaneš sama doma s takýmto chlapom a k tomu ešte starým . To s tebou už neprehovorí vôbec. Postupne takýto spôsob života z teba všetko vysaje , zničí ti to sebavedomie a budeš rada že na teba aj pes štekne aby nebolo ticho. V kľude ho upozorni na to že ak bude takto pokračovať a trestať ťa tichom , tak je možné že odídeš .
Mala som takého manžela. Bol a stále je to výborný otec, postaral sa nám o všetko. Aj v domácnosti bolo na neho spoľahnutie. Ale my dvaja, keď sme boli spolu a nieriešilo sa niečo bežné, ako deti, nákupy, dovolenky a tak, nemali sme si čo povedať. Tiež sme sa spolu nesmiali. A intímne to bolo úplne nanič. Bola som s ním skoro 20 rokov a rozviedli sme sa. Sme stále priatelia, vychádzame si a uzavreli sme to, že sme proste veľmi neskoro zistili, že sa k sebe nehodíme.
prečítala som si všetko pozorne a vychádza mi z toho, že má pocit, že nie je pre teba dosť dobrý a preto sa už ani nesnaží, lebo na neho vždy vybehneš a v podstate okrem výčitiek od teba nič nepočuje... asi sa k sebe typovo nehodíte (poznám podobného človeka, je to Asperger a on je schopný rok chodiť do nejakého kolektívu a nič nepovedať... mne sa podarilo ho rozhovoriť a dozvedela som sa veľa, ale niektorí o ňom netušili aký je a ako žije ani po dvoch rokoch)
A ciele a koníčky?
Plánujete druhé dieťa, alebo uzavretá vec?
Možno daka kríza stredného veku.
Prácu má, ženu má, bývanie má..
Zariad mu sedenie u psychológa.
Ak by súhlasil.
Keď nekomunikuje "môžeš byť problém aj ty".
Teda skôr sa otvorí pred cudzími.
Čo jeho pôvodná rodina, otec, súrodenci..

On sa v tomto nikdy nezmení.Predpokladam,že v spoločnosti je obľúbený a aj rozpráva,doma sa stiahne do svojej jaskyne.Ty si nájdi iný okruh ľudí na vykecavanie.Doma môžete mlčať spolu,to neznamená,že sa neľúbite.Len s tým sexom vo vašom veku je to divne.