Niekto niekoho podvádza. Mám to tomu druhému povedať?
Ahojte co robiť ak viem, že niekto niekoho podvádza. Mam to tomu druhému povedať? A ako? Som úplne zhrozená a zhnusena
Nie, pokiaľ sa Ťa to netýka, tak sa do toho nestaraj. Ak to nie je tvoj vzťah, takto nie je Tvoja vec. Niekedy je sladká nevedomosť pre podvádzaného lepšia ako krutá realita, zvlášť ak sú tam deti, spoločný majetok atď. A možno ten čo podvádza s tým sám prestane a uvedomí si kde je jeho miesto. Proste to nerieš. Nikomu nevidíš do kuchyne. Inak nevera často vyjde na povrch medzi partnermi aj sama - Teba k tomu nepotrebujú.
Urcite to nehovor podvadzanemu.
Ale ak si si blizsia s osobou, co podvadza, v pohode mu / jej povedz na rovinu, ze je to debil / ka a ze tomu druhemu ublizuje
Ja ako podvádzaná by som to chcela vedieť a ak by som zistila, že niekto o tom vedel a nechal ma ďalej strácať čas s tým kurevnikom, bol by to pre mňa rovnaký podraz ako samotná nevera a ten človek by u mňa definitívne skončil. Neviem, odkiaľ sa berie to "netýka sa ťa to, tak nerieš", ale pevne verím, že ja mám okolo seba lepších ľudí a ak náhodou raz budem slepá a naivná, nenechajú ma v tom kvasiť.
Kontaktuj anonymne toho, co podvadza, a povedz mu ze ak neprestane tak to povies jeho zene/jej muzovi a vsetkym jeho znamym 😐
Povedala by som to. Najmä ak tá podvádzana osoba by mi bola blízka.
Neviem sa stotožniť s takým hlúpym výrokom ako nehas čo tá nepali či sladká nevedomosť
Neviem ako by som sa pozrela do oci príbuznej vi kamoske, keby sa to celé prevalilo a ja by som o tom vedela
V podstate svojim mlčaním by som to schvaľovala
Nie som mravnostná polícia ani si neosobujem právo rozhodovať o tom kto sa čím vo vzťahu ktorý sa ma priamo netýka previnil. Takže nepovedala.
To je velmi tazka tema. Ak to povies,mozes skoncit ako najhorsia,osobna skusenost. No zas,ak nepovies,dotycna osoba na neveru pride a zisti,ze si to vedela,moze to povazovat za zradu. Neviem ako by som sa rozhodla
Možno o tom ta druhá osoba vie, len sa tvári, že nevie. Aj to sa môže stať. A osobne by som to chcela vedieť, presne zato, aby som nestracsla zbytočne cas
Ak si si 100% istá že ide o neveru a podvádzana osoba ti je blízka tak áno. Ja osobne by som to chcela vedieť keby sa mi to deje za chrbtom. Radsej sa to dozvedieť od blízkej osoby súkromne pri rozhovore, ako neskôr zistit že o tom všetci vedeli a mlčali a bola som za hlupaňu. Ak ide o niekoho s kým prehodiš iba pár zdvorilostných viet alebo sa len poznáte z videnia tak asi nie.
Nie, je to ich problém a nakoniec sa to môže prekrútiť proti tebe.
zalezi o koho ide.
ja mám napríklad v rodine prípad, že muž podvádza ženu 5 rokov s tou istou milenkou, 3x mu to na to žena prišla a aj tak nikdy neodišla. Vždy mu odpustila (spoločný majetok, deti a zvyk a jej strach zo zmeny, možno pohodlnosť), On jej vždy sľúbil, že to ukončí a vždy sa to zas prevalilo, že pokračovali - naposledy začiatkom tohto roka. Sama tá žena ich pristihla po tom čo jej to povedal jej dospelý syn, ktorý z toho vyšiel ako totálny somár, bonzák atď. Zakaždým žena robila scény aj pred deťmi, zaťažila tým celú rodinu a nikdy neodišla od muža. A to nie je jediný prípad kde som videla takéto reakcie žien. Nie každá žena je pripravená to radikálne riešiť, zvyčajne im to len ublíži, oni proste nechcú počuť pravdu. Ja po týchto skúsenostiach, vzťahy iných proste neriešim, zvlášť nie také kde už sú deti. A ja si stojím za tým, že každá žena vycíti neveru manžela, partnera a tá čo to vidieť chce tak to vidí a sama pátra a teda aj to zistí.
niekedy dokonca žena otočí svoj hnev voči oznamovateľovi. Ja som to napríklad ako 19 ročná povedala najlepšej kamarátke o nevere jej frajera. Ona nie že sa s tým chalanom nerozišla, ona ešte mňa zobrala do kaviarne v ktorej on pracoval, akože na kávu, a tam mi on strašne, ale že strašne vynadal a ona pipinka ho pri tom ešte držala za rúčku a obvinila ma, že som chcela rozbiť ich vzťah lebo žiarlim, že ona má frajera a ja nie a nemám sa viac do nich starať, že ona verí jemu. Priprav sa na všelijaké reakcie ak sa rozhodneš byť poslom zlých správ.
@dominikak4 chúďatko. A ako nakoniec dopadli ti dvaja holúbkovia?
Ja zas nepovazujem za hlupe - nehas co Ta nepali. Ak ide o susedu kolegynu znamych ktorych len poznas no nemas snimi vztah ., vtedy urcite neries. Ale ak je Ta podvadzana osoba Niekto na kom ti zalezi . Kamoska sestra mama brat atd.. tak im by som citila moralnu povinnost povedat “ videla som tvojho v kaviarni s nejakou babou sa bozkavat ., “ to ze sa na nositela takychto zlych sprav moze dana osoba hnevat je znamy fakt .Don’t shoot the messenger “ale ak ti na tej osobe zalezi raz sa vsetko rozvie aj to ze ty to davno vies a to by kedy bral ako vacsiu ranu.
@dominikak4 podla mna si urobila spravnu vec pre nespravneho cloveka, ci skor v nespravnom case... neviem, ako by som sa dokazala bavit s najlepsou kamoskou a pritom vediet, ze ma taky problem.
v tom pripade by bolo asi najlepsie povedat kamoske - ok, hovorim, co som videla, a ako sa s tym zariadis ty, je tvoja vec...
ale to asi bolo tym vekom - v 19tke naivnej kamoske mohlo napadnut, ze jej zavidis alebo co...taka 30tnicka by sa asi lepsie zamyslela a overila si, co jej vravis 😉
Môj názor z pohľadu tej, ktorá bola podvadzaná je taký, že to treba určite povedať... Aj o nevere môjho muža strašne veľa ľudí vedelo a nikto mi o tom nepovedal a vieš čo by som za to dala, keby sa našiel nejaký úprimný človek?? ... Každý iba nečinne čakal kedy sa to prevalí a ja som stratila roky života zbytočne s tým chujom...veľmi sa hnevám na tých ľudí a nechápem ich... Ak sa to bojíš napriamo povedať, napíš to dotyčnej aspoň anonymne, ak o nevere netuší, minimálne zbystrí zrak, prosím urob to pre tú osobu.... Pravda je vždy lepšia ako život v klamstve ... Osobne nechápem, ako tu môže niekto písať, že sa nemáš "starať", neznášam takýto sebecký postoj...ale kto nezažil, nepochopí... ☹️😢
@ummimaryam A ešte nech za mlčanie pýta 5000eur good. Job ☺️☺️☺️
Samozrejme recesia
@ummimaryam Ak by som sa uz chcela do toho nejak starat, tak presne toto by som urobila.
Anonymne varovala podvadzajuceho, ze ta nevera je uz verejne tajomstvo a ma poslednu sancu s tym prestat. Inak bude verejne odhaleny/a.
Keby som vedela o nevere,nechcela by som sa starat a asi by som bola zbabelo ticho. Ale ked sa na to pozriem tak,ze ja by som mala byt ta podvadzana,tak by som chcela vediet.
Ja by som to povedala... Pretože keby som bola podvádzana anapr kamoška by o tom vedela a nepovedala by mi to, bol by to taky istý podraz ako od partnera ktorí by ma podvádzal....
V akom vzťahu si k podvádzanej osobe? Ak blízka, určite to povedz..
Ahoj, pozri ak ti je uplne jedno co si pomyslia ti dvaja o tebe a je ti jedno, ze mpzno budes najhorsia, tak daj len nejaky signal...ze napr. Pocuj kto je ta baba, s ktorou vidavam tvojho muza? Jeho sestra? 😄😄😄😄Alebo tak... Ze vies co minule som videla Ivana, s nejakou babou... A tak. Kluden to sprav... Ja som raz mala kamosku, kotra podvadzala stale svojho priatela... Mne to uz tak liezlo na nervy, lebo ju pretiahli aj jeho kamarati🤦♀️aj mu to vraveli, ale neveril... A az raz sa mna opytal, ze Prosim ta ty mi povedz, ze ci je to pravda... A ja som mu na to povedala, ze Ver tomu co ti vravia...
To je na tebe...ale napr.pokial by to nebola moja naj kamoska, alebo sestra alebo proste niekto blizky bolo bymi to jedno.... Ja sa uz nestaram do nikoho a do nicoho. Lebo ako bolo vyssie spomenute, oni si to vyriesia a ty bides ta co si "vymyslala" takze zhodnot ci sa ta to tyka a ci su to tvoji blizky
Určite nepovedať, nestarať sa, aspoň zátiaľ. Nechcela by som nikomu ublížiť a ktovie, ako to naozaj je.
@ibrunova máš zaujímavý pohľad na ubližovanie.... Ak by ti niekto povedal a nevere tvojho muža, mala by si pocit, že ti daná osoba ublížila? Teda nechápem, že niekomu sa môže páčiť život v klamstve, hlavne že o ničom neviem, nech sa kurvi s kadekým, len nech mi to nikto nepovie...
@mell27 trochu si to prekrútila, ale nevadí. Ale ok. Treba si uvedomiť, že my nevieme, ako to tá osoba vezme, či to psychicky zvládne atď. Nie že ja to vyblafnem, mne sa uľaví a potom čo? Moja kamarátka po takejto info zbrklo spáchala samovraždu. Neviem si predstaviť, že by som jej to vtedy povedala ja, a spôdobila toto. To sú hrozné veci.

Nestaraj sa do toho ... nakoniec budeš najhoršia.