Partner mi vyčíta skorý sex: Mám sa obávať?
Sme s priateľom 4 roky a nedávno mi vytkol, ze sme na sex išli skoro. Ze keby nie je tak zamilovaný, asi by mu blikala kontrolka. Tak ja som mu na to len dala protiotázku, či sa teda on nevyspal skoro so mnou a či by som si o ňom mala myslieť niečo zle. Čo si o tom myslite? Ja si myslím, ze mi nemá absolútne čo vyčítať a neviem, či na neho ide daka existenčná kríza alebo čo. Len pre objasnenie, keď sme sa spolu začali stretávať, vôbec som nestala o vážny vzťah, len o take motkanie sa, takže ma ani nenapadlo riešiť či ma bude chcieť ako vážnu známosť. Okrem toho ja sex vôbec nevnímam ako niečo s čím by sa malo čakať, nie je to pre mňa žiadne magické spojenie, ktore by som si šetrila, ziadna intimna zalezitost, ale čisto prostriedok pre potešenie.
@deti95060810 toto sex znamená pre teba. Ja si sex so vzťahom vôbec nespájam. Jasne, keď som vo vzťahu som verná, ale keď som single, nevidím nič zle na tom občas si občas uzit
Mate pravdu, je divne ze sa vymáčkol až teraz a zistím, či nemá nejaké úmysly. Ja si uvedomujem, ze sme na to skočili skoro, ale aspoň ja som vôbec neplánovala vážny vzťah, sme boli takí kamaráti, ktorí spolu chodia na párty, robia kraviny a proste to začalo nejak iskriť. Vedel, že sex nie je pre mňa nič špeciálne, pretože sme sa o sexe a našich partneroch rozprávali, keďže v čase keď sme sa spoznali sme obaja s niekým spávali
@grof_monte_christo asi mal moralne zasady🤣🤣
@stanulienkat Je to ten typ muža, ktorý oddeľuje lásku od sexu. Že sex je len sex, nic viac. Od ženy, s ktorou by šiel do vzťahu, ma iné očakávania, aj keď on sám je takto nastavený.
Autorka, fakt si nic nerobi z toho ako ta niekto chce sudit, normalni ludia kludne skoncia v posteli aj na prvom rande a nerobia caviky. Ale tu by som si okrem tychto jeho narazok spozornela, ci nema aj ine "vycitky" voci tebe a kritiky, lebo u nas takto zacal kolbeh zhadzovania a urazok. Vytahovat stare somariny, zvelicovat, vymyslat si, zrazu bol po asi 12rokoch vztahu problem, ze som bola pred 11rokmi na 2dnovej pracovnej ceste a kto vie co som tam robila, zrazu bol probelm sex, kedy bol, nebol -hadam aj do klastora by sa zavrel, nevadi ze pretiahol dovtedy vsetko co mu dalo, potom bol problem,ze sa obliekam nie podla jeho predstav (roky sa mu to pacilo, problme nemal, nenosim nic katastrofalne na sebe), dokonca po tolkyyych rokoch bol problem ze si spomenul ze sme boli na pizzu s ludmi z VS :DDD Ja to riesim tym ze ho poslem do tpelych krajin, predsa sme spolu dlho. A myslim, ze je za tym skor nespokojnost jeho, so sebou, a riesi si svoje komplexy na inych ludoch. Tato crta vobec nebola nejak extra viditelna, predtym pocas chodenia absolutne, pocas byvania sem tam nieco, ale to boli take narazky, ze som to proste vobec neriesila az neskor ked som sa zamyslela, som v tom nasla "prvotiny".
No ja neviem čo ho to napadlo. Nehľadá pomaly. Dôvod na rozchod? Lebo takúto blbosť vytiahnuť po rokoch, na ktorej sa sám podieľal...
Ja tieto príspevky tak rád čítam, vždy sa mi do očí tlačia slzy. Od smiechu. Kdeže to bliká tá kontrolka? Ale, keď sa na to mám vážne pozrieť z tvojho pohľadu tak by sa mne rozblikala kontrolka v momente akoby to povedal a kým by som hľadal príčinu, už by som ho dávno poslal do p_če. Také reči sú signálom, že vzťah smeruje veď vieš kam.
Toto je uz ake usmevne, keby po 4 mes, ale po rokoch? 😂😂😂 A dalsi tyzden sa bude citit znasilneny? 😀 Asi by som s nim mala diskusiu, ako k tomu vobec po rokoch prisiel a preco. Tiez sex nevnimam nejak prehnane intimne a emocionalne. Pokial mi partner povie ano a vyjadri jasny suhlas, tak potom neviem co by som ja mala robit zle. Mal povedat nie vtedy a hotovo. Divne
@simca06022011 dosť podobne reči ma aj môj. Je v takom extreme, ale keď si dam napríklad kratšiu sukňu, už ma narážku, ze kam sa chystám, dva krát ročne chodim na služobku, to tiež kadejaké pripomienky, prečo si žehliš vlasy keď ides do prace, prečo chodíš na botox, keď JA to od teba nevyžadujem atď. Ja to neriešim, prekrútim oči, poviem si, ze si potreboval povedať svoje ale ďalej to nikdy nezašlo. Je žiarlivý, ale vie, že ovplyvniť ma tým neovplyvní, tak ho nechám, nech sa vyrozprávať keď mu je potom lepšie
Jaj, s takymto cudom som aj ja volakedy randila. Za 4 mesiace sme sa nedopracovali ani k poriadnej puse, akurat na prechadzke vo vinohradoch mi pchal ruky pod sveter. Ked som mu nakoniec dala kopacky, tak mi oznamil, ze on ma vlastne nechcel, lebo citil ze som povolna a keby chcel, tak by som mu dala. Ked citam tvoj prispevok, vidim ze som spravila dobre ze som s nim nezabila viac casu.
🤦♀️ani toto som ešte nepočula...potreboval sa,, obuď,, do teba, nevyšlo 😃
Tak v tom prípade tie jeho vyjadrenia nedávajú žiadny zmysel. Nechcel by ťa najradšej obviniť zo znásilnenia? 😅🤣😃
No vidíš, tak to už duplom ti nemá čo vyčítať 😃 Veď aj tak sa niektoré vzťahy začínajú, nie ste jediný takýto párik. Ty mu môžeš vyčítať to isté, on sa prečo tak skoro s tebou vyspal? Nemá súdnosť, striedmosť, zdržanlivosť, keď s tebou sa tak rýchlo vyspal, to hociktorú tak bez rozmyslu opichá, nedôveryhodný? Proste presne tie jeho argumenty platia aj pre neho (ak to bolo niečo z toho, čo som spomenula 🙂) Takže nech ide do riťky s tým
A to sa 4 roky odhodlaval povedat Ti, ze to bolo prilis skoro? On to teda vlastne nechcel a cele to bol Tvoj vymysel. 4 roky Ti to toleroval, asi bol v kome, a teraz sa prebral.
Tak je teraz asi cas na to, aby sa ta kontrolka rozblikala Tebe.
Nemôže byť viac žiarlivý?
@darina77 no žiarlivý je, ale to mi nevadí, nejak sme si nastavili hranice ze dokážeme koexistovať v tomto smere bez konfliktov. Ale toto mi prišlo až komické. Dnes som s ním dala “reč” ja som v práci, takže lem cez msg. Napísala som mu dlhokansku správu o tom, ako sa ja vnímala naše spoznávanie sa dávanie sa dokopy a ze som si myslela podľa jeho činov, ze to prežíva podobne (myslím to, ze sme nikto do toho nešli za účelom vážneho vzťahu, ale chceli sme sa povedzme len ako niečo viac ako kamosi s výhodami, čo si vzájomne oližu ranky po nevydarenom vzťahu). On mi na to odpísal, že to tamto vôbec nevnímal a hned išiel do toho s tým, že to bude vážny vzťah. Tak som sa ho opýtala, prečo na mňa teda skočil prakticky hned ako som mu dala najavo, ze ho chcem. A on ze preto, lebo videl, že by som mu dala. Tak som sa ho opýtala, že keď vtedy dokázal nadviazať vážny vzťah s niekým, kto dáva na “prvom rande”, tak prečo je to zrazu pre neho po 4 rokoch problém. On na to nič.
Keď budeme spolu, plánujem sa ho opýtať, ako to s nami vidí ďalej, či s tým dokáže žiť, alebo sa chce posunúť alebo čo. Ja ho milujem, ale mám nejakú hrdosť a nenechám sa naťahovať ako sopeľ na rukáve ak chlap nevie čo chce. Tiež mi to takto s odstupom času príde ako blbosť a zámienka na konflikt
Zámienka na konflikt (žiarlivosť ) alebo rozchod (nový objav?). Inak to po 4 rokoch nemá žiadnu logiku.
Tebe by mala blikať kontrolka že mu vadí, že si mu dala 😂
sa ti divim, ze niekoho takeho milujes a chces s nim zotrvat vo vztahu.. vypadas na dost sebavedomu a triezvo uvazujucu zenu, co sa nenecha ovladat citmi.. mna by znechutila uz len ta ziarlivost 😖 .. vsak to si len zarabas na problemy do buducna, ak by ste ostali spolu a mali aj rodinu.. teraz sa ti mozno zda, ze ti to nevadi a neovplyvnuje ta to, ale mozno nebudes v kazdej zivotnej faze a situacii taka silna a vyrovnana a partnera by si mal clovek vybrat takeho, o ktoreho sa moze opriet a spolahnut sa na neho, ze ho podrzi aj v pripadnej slabej chvili, nie ze ty budes furt musiet zvladat nejake jeho slabosti a nenechat sa tym ovplyvnit..
Zacina hladat viac veci co mu zrazu na tebe akoze vadia?? Mne to pride ako zaciatok konca...
A ja to vnímam úplne inac. Podľa druhej vety. On proste ľutuje, že je s tebou. Píšeš, že keby nebol taký zamilovaný, tak by mu blikala kontrolka. Kontrolka nad tebou, že nie si žena, s ktorou by chcel stráviť život. Že sú tam veci, vlastnosti, ktoré mu na tebe vadia. A teda ľutuje, že s tebou v ošiali zamilovanosti vôbec spal.
no vidis, a to sa rokmi bude len stupnovat, neriesit to je fajn, len potom to zacne byt riadne otravne... ked pridete do fazy, ze si mu zle trenky poskladala, alebo nevies prat, lebo mamicka povedala.. tak sa rovno pakuj :DDD to su take povahy
Riadny lenochod ten tvoj priatel, ked vas prvy sex riesi po styroch rokoch... Prepanajana, vtedy bol cely happy a teraz co chce akoze...
@kiki68 presne si to napisala, o pol roka sa bude citit znasilneny, po dalsom roku bude trvdit ze ho aj o poctivost pripravila :DDD
@simca06022011 toto by mi raz skúsil povedať 😂 by som ho k materi poslala len by sa zaprášilo. Ale toto môj našťastie nerobi ani nezačne si myslím. Ja nie som práve ukážková žienka domáca, takže keby mu to vadí už mi to asi vyhodí na oči
A on pri tom nebol, ci si ho znasilnila, ci ako? 😂🤦🏼♀️
To som trochu prehanala, pre priklad. Ale teda ani moj to nerobil :DD kym sme nemali dceru chodila som domov len spat, potom som pracovala a starala sa o malu zaroven a postupne vsteko zacalo vadit :D uz mu tak svitorilo,ze pred cca 3r mu zacalo vadit aj ked som isla k susede na kavu, ked som sa pozdravila so susedom a nebodaj s niekym 5 viet prehodila, tak v depresivnom stave lezal ako zdochlina 3dni... inak my sme uz spolu takmer 20r.
Inak ja sa sama cudujem ako to davam.. :D ja som vzdy mavla rukou a jednym uchom dnu a druhym von..

No ja poznám jedného, kategória 50+ žien v posteli, aj platený sex a keď sa jedna s ním vyslala na prvom rande, už sa s ňou viac nechcel stretnúť, že keď dala takto skoro jemu, dá každému.