Po akom čase sa začína kaziť manželstvo?
Po akom čase sa Vám začalo kaziť manželstvo? Teda tým, čo sa to stalo.
Po roku sme sa rozvádzali
U mňa to bolo to ze mi sľúbil ze budeme mat dve deti, ale keď zistil co to po dvoch rokoch obnasa bol medzi nami rozdiel 9r tak mi povedal ze druhé dieťa nechce a u mňa to bolo sklamanie lebo vedel ze chcem dve deti a uz to s mojej strany ochladlo a uz som sa chcela rozvádzať vtedy, ale 5r som čakala co spraviť kvôli malej co bude dobre nebolo to dobre bolo to 5r strasne zabitých až som dostala odvahu a všetko mu povedala že buď sa zmení alebo je koniec aj tak bolo 3mesiace som mu dala čas a nic a potom som podala žiadosť a po 3m bolo po všetkom a som spokojná len škoda ze som to nespravila skôr, ale všetko to asi tak malo byt..
@lutam12 uplne ta chapem..ak su u vas podstatne veci v poriadku tak by som manzelstvo urcite nezavrhovala a pokusila sa ho obnovit..urcite poriadna komunikacia..bez deti..povedz mu toto vsetko co si tu napisala..opytaj sa jeho ako to vidi vsetko...nech on navrhne kam pojdete a ty sa prisposob a chod..je to proces..nepojde to zo dna na den ale ak aj on miluje teba..verim ze to dokazete spolocnymi silami..
Mnoho vztahov je v krize uz pocas chodenia, len sa z neho ludia boja vystupit a snazia sa krachujuci vztah zachranit svatbou a detmi. Keby sa ludia rozisli na zaciatku vztahu ked vedia ze to nefunguje a nesnazili sa udrzat vzdtah silou mocou, tych rozvodov by bolo menej. Sice by rozvody boli ale v mensej miere.
Mne s mojím ex 6 rokov super manželstvo a keď sa nám potom pomocou lekárov konečne narodila vytúžená dcérka tak za 2 roky si našiel milenku (a nebolo to tak že by som sa ja venovala len dieťaťu, fungovali sme skoro ako predtým ale možno preto, že už nebol stredom vesmíru...) a keď mala 3 roky dcérka tak nás poslal preč a rozvod ihneď... Druhé manželstvo je fajn hoci sa často hádame kvôli somarinam ale deti si z nás robia za to srandu lebo to je viac menej také naťahovanie a aj tak sa vždy stiskame na konci, tu sa nám podaril synček cca po 1,5 roku vzťahu a sme veľmi šťastní, že ho máme, už sme spolu pomaly už 7 rokov a je to fajn, ale vidno že obaja sa aj staráme o ten vzájomný vzťah nielen o deti a chceme ho udržať. 😊❤️
@mirkava nie nema toho zena vzdy viac… su vynimky, aj ja som jednou z nich a isto nie som jedina. S muzom sme spolu teda len 11rokov ale nonstop kedze robi z domu.. von nechodi bez nas.. vari on, uprace lepsie nez ja atd.. jasne ze to neznamena ze ja valam sunky. Ale urcite toho nemam ani o štipku viac nez on😄🙏🏼 A vztah mame po uplne kazdej stranke totalne dokonaly, da sa povedat ze bez hadok…..
@weronika171717 nie si sama, aj ja mám takého a sme spolu 40 rokov.😄
@aandrea9 moja by si sa cudovala co vsetko som sa popri otcovi naucila,, aj beton namiesat, aj motorovou pilou si popilit, aj to koleso vymenit... ale vdaka bohu toto moj muz zvlada,,, mojho muza som ucila ako prazenicu spravit,, ako cestovinu odvarit, ako triedit pradlo do pracky + samozrejme si zafixoval kt program pustit,,, z tohoto som len usudila ze viem kt sa mu venoval najviac,,ja sa do jeho roboty na pc, alebo drevospracujucich strojoch nevyznam,,,ale tiez som nechcela od neho aby piekol maso a zemiaky,, ale aby sa vedel postarat ked nahodou je mi horsie.. tyzden som bola v nemocnici,, dcerka mala 2 a pochopil ze pizu si kazdy den objednat nemozu🤷♀️🤷♀️ sam uz chcel aspon zaklad sa naucit,,, spravit prazenicu, ci rezance s tvarohom,, uvarit omacku s cestovinou, spagety so syrom... sam mi povedal ze nikdy ani len zemiaky doma necistil,,, a preco?? Lebo mama ho do chodu v domacnosti nezapajala,, a to nieje chyba 10 -15 r chlapcov aby im mama par x povedala pod sem, pod sa aspon pozret ako co,, aby si videl,, aby si vedel...ale je to chyba vychovy....ja sa bojim co bude s terajsich chlapov🤷♀️🤷♀️ pre moju dceru🤦♀️🤦♀️🤦♀️ vsak to vidim furt len sluchadla v usiach,do mobilu cumet, a to je zaklad buducnosti🤣
@lutam12 žena, tu si si napísala odpoveď: "urobila všetko preto, aby sa mohol realizovať - starám sa o deti, krúžky, o ich voľný čas, nákupy - všetko čo sa týka rodiny a zároveň som pracujúca žena"... veď toto je veľa aj na vola 😨 v podstate ste obaja dovolili aby sa z manžela stal len bankomat. tam mal pekne aj on deti rozvážať, neubudlo by z neho 😉 ty zvládneš všetko. no a ako to odpadlo? nie je to výčitka tebe, len toľko, že toto sa tu stále opakuje, ženy úplne potláčajú seba aby sa venovali všetkému okolo
U nas po 17 rokoch. Prve dieta sa narodilo po 13 rokoch vztahu, myslela som si, ze sa uz nema co pokazit. Zabezpecena som bola, kariera spravena. A ked prislo na svet druhe, akosi sa mu nechcelo vystupit z komfortnej zony. Islo to dolu vodou, 2 roky som to tahala ako kon a potom ukoncila, o jedno velke dieta doma menej. Predchadzalo tomu kadeco.
@greywolf presne tak🙂. Ale priznaj si, ze o tomu tiez treba toho muza, aby ta zena nemusela byt "otrokom" vsetkeho fungovania v domacnosti. Ale suhlasim, ja som v prvom rade manzelka😉, je to dolezita funkcia, a vzdy sa mi aj pacila
@jaga61 krása ❤️❤️❤️
po 10 rokoch, ked sme zacali riesit stavbu domu a ako smesa prestahovali sa to zhorsilo. neviem doteraz akym podnetom kedze nemam pocit, ze nejak viac robi okolo domu ale pridalo sa k tomu aj praca z domu skrz korony…cele zle
@mirkava tak ja mam potom doma tej safran. A nemusime zabudat a ani nechcem, ze som okrem matky aj manzelka a milenka. Je to velmi jednoduche. Nemusim s nikym bojovat, ani hladat nieco ine. Chce to iba dostatocne davku sebareflexie vsetkych zucastnenych
@daniela2202 áno, kým sa robia 🙂🙂🙂
Áno, pri deťoch. Proste deti sú skúška odvahy a vztahu🤭🤣
@greywolf tu ti skôr napíšem opak, veľa krát chlap zabúda, že nie je len "otec" ... ale sú aj manželia a milenci. Chlap očakáva, že príde domov a má doma full servis, o tom to žiaľ nie je. Jedno poviem, a toto mi každý jeden chlap dal a dá za pravdu, keď žene pomôžeš, večer sa ti aj povenuje. Pracujem v čisto mužskom kolektíve a počúvam, ako si mysleli, že to má vyzerať. Občas som im povedala, aj iný pohľad na vec a potom usúdili, a do riti ... takto to ísť dalej nemôže.
mi ženy sa potešíme, že nás zoberiete aj von - len žena a muž bez detí, aj ked len na blbú kávu.
@weronika171717 ďakujem
@stanislavicenka česť výnimkám 😊 držím palce
@greywolf
V dnešnej dobe je to tak trochu niekedy na hlavu.
Od žien sa vyžaduje, aby sa starali poriadne o deti a platili 1/2 výdavkov v domácnosti. To isté sa žiada od mužov. Muži tú starostlivosť o deti častokrát ale nezvládajú (a niektoréženy zase do polovičné prispievanie finančné) a sú z toho potom hádky.
Ak niekomu ten model 50:50 vyhovuje, je to super, ale čo vidím z okolia - väčšinou na to doplatia a.) deti - ktorým sa matka nevenuje (a otec koniec koncov to nezvláda tak ako matka) b.) manŽelstvo ako také - lebo ženy sú z toho častokrát riadne na nervy (myslieť na prácu i deti, všetky povinnosti).
Ja som vďačná za to, že môžem žiť v štýle "tradičnej" ženy, kedy nepotrebujem naháňať peniaze v práci - a naopak môj muž sa nestresuje s tým, že by behal okolo malých detí.. Mne osobne to viac vyhovuje tým tradičným štýlom: žena doma s deťmi porobí čo treba, muž v práci zarobí koľko treba. Po práci sa muž pohrá s deťmi, žena si chvíľku oddýchne a potom keď deti zaspia a majú čas na seba.
@lenkakravcova a teraz otázka. Ak by Teba zrazilo zajtra auto, čo urobí muž? Dá deti do domova lebo to s nimi nevie?
A ak by to auto zrazilo jeho? Z čoho budete žiť? Aj keď uznávam, ze tu sa to dá poriesit dobrou životnou poistkou. Ktorá po určitú dobu vykryje výdavky.
Malé deti znamenajú čo. Do 3 rokov, do 6, do 10, kým skončia školu?
@lenkakravcova a v tomto modeli mi chýba ešte jedna podstatná zložka a to mať čas aj sám/sama čas na seba. Bez partnera, bez detí.
Samozrejme pre každého je vhodný taký typ fungovania, ktorý obom vyhovuje. Len ja zas čo vidím ženy už po 50 čo žili celé roky len pre rodinu a muža, tak väčšinou to k ničomu dobrému nevedie.

Milé dámy, sme manželia 15 rokov/ poznáme sa celý život a aktuálne prechádzame asi krízou aj manželskou ( ja osobnou a dokonca aj profesnou). Máme dve deti/ZŠ a premýšľam, či ešte dokážeme násjť spoločnú cestu nakoľko žijeme paralelné životy vedľa seba, ale nie spolu. Výlety organizujeme spoločne s deťmi, ja sa s deťmi veľmi veĺa rozprávam a snažím sa im venovať maximálne ako sa dá. Manžel je zaneprázdnený prácou, nič nám nechýba materiálne, finančne. Bohužiaľ my dvaja ako partneri spolu nedokážeme tráviť čas samostatne - on nemá záujem ísť do divadla, do kina, kdekoľvek. Máme kúpené 3 pobyty z toho 2 som už musela predlžovať lebo sme neboli schopní za 1,5 roka nájsť spoločný termín. Je mi z toho smutno. Ja si viem na neho nájsť čas kedykoľvek. Neriešime žiadne problémy, v podstate všetko funguje ako má/ deti sú spokojné, Keď začínal s podnikaním tak som urobila všetko preto, aby sa mohol realizovať - starám sa o deti, krúžky, o ich voľný čas, nákupy - všetko čo sa týka rodiny a zároveň som pracujúca žena. A teraz mám dilemu, či je to prechodný stav, či už je koniec. Dokážeme vedľa seba sedieť a nerozprávať sa. Nemáme žiadne spoločné záujmy. Deti ho milujú, a ja tiež. Neviem, čo mám robiť.