icon

Prečo je pre mužov kondóm problém?

8. jún 2023

Ahoj, asi častejšie to majú chlapi ale aj ženy som počula o tom hovoriť, že im vadí kon_dom.
Zaujíma ma prečo, a naozaj je ,,menej" cítiť pre mužov to vzrúšo alebo aj pre ženy, že to menej cítite? Lebo ved sú všelijaké druhy, tenké a to ani rozdiel necítiť 🙂

autor
10. jún 2023

@veronikastrickova Ja tu neriešim problém s partnerom

derdia
10. jún 2023

Nuz ja len nerozumiem tomu, ako mozete ten kondom tak vychvalovat... Kedze pri sexe sa moze roztrhnut a muz to do teba vypali cele a ty to zistis az potom.
Ja som sa tak obavala 3 dietata, ze mam za sebou sterilku a bodka.
Viem, ze ani keby co bolo by som sa nedokazala starat o dalsie a ukratit tieto dve, a ak by sa mi to stalo, bola by som na dne a "musela" to zvladnut... Citila by som sa ako pritlacena k muru...
Interupciu by som nepodstupila to by som nedokazala... Takze pre mna jedine sterilka alebo vazektomia
Vsetko odstatne je HOP alebo TROP.

autor
10. jún 2023

@derdia Má to super + že chráni aj pred chorobami

viestta
10. jún 2023

@derdia a v casoch ked sa este dieta neplanuje, z roznych dovodov, studium, nezabezpecene byvanie... Ako sa v taky cas chranit?

sorciera24
10. jún 2023

@derdia za 20 rokov sa nam kondom nikdy neroztrhol! a ani mnohym, co poznam......akože co si ho dávas na halvu? alebo das 2?....jedine vteddy alebo nepouzijes spravne tak, ako mas....a da sa skombinovat s viac metodami, ak uz chces mat nejaku istotu....

veronikastrickova
10. jún 2023

Vsetko to spolu suvisi. A je to vzdy na partneroch, co im vyhovuje. Niekomu kondom neprijemny nieje, niekto ho neznesie, niekto pri jeho pouziti zazije alergicku reakciu. Bez uspokojenia oboch partnerov, je sex o nicom a ano niekomu vadi aj ten kondom, je to proste kus umeliny. Ako tu bolo spomenute, tiez sa nebozkavas cez igelit. A nespavam, ani som nespavala s niekym o kom som vedela ze strieda zeny ako ponozky, takze si mozem uzivat sex bez kondomu. A keby mi ho chlap doniesol domov, pomyslim si ze ma podviedol. A jedina 100% antikoncepcia je nesexovat.

derdia
10. jún 2023

Tak ja spavam len so svojim muzom, a verim, ze on len somnou tak ja nemusim riesit ze ci chrani pred chorobami.
Ale jasne ano pre tych co este chcu deti atd je to asi najvhodnejsie riesenie... Alebo vnutromaternicove teliesko hormonalne.

ibrunova
10. jún 2023

@derdia roztrhnúť? Za mladi sme doň naliali 10 litrové vedro vody a držal.

zuzanockamt
10. jún 2023

@viestta V takom čase sa dá chrániť pomocou HAK - maximálna spoľahlivosť. Určite by som sa v takých situáciách, ktoré si popísala, nespoliehala na kondóm.

zoeeoz
10. jún 2023

@marseillefan "Čo to máte za vzťah, keď sa nedá spoľahnúť na jeho slovo?" Hlavne ak mi povie ze si da pozor a neotehotniem jak viem ze je hlupak a ani nevie ako mu ustrojenstvo funguje

autor
10. jún 2023

@zuzanockamt čo som čítala tak hak aj kondom majú rovnaké % spoľahlivosti, tuším 95% som čítala

sorciera24
10. jún 2023

@zuzanockamt ja som sa spoliehala.....a som tu, nakolko umele hormony som si ja do tela necchela davat a vlastne ani muz nechcel.....ziadna nehoda sa tym, kt. ho vedia pouzit nestane a teda naistotu skombinovat bud s prerusenim alebo pharamtexom napr. .....osobne mu viac doverujem, nez HAK (a este si chranim zdravie...)

zoeeoz
10. jún 2023

Tak viem*

beronsche
10. jún 2023

@derdia nuz v porovnani s ostatnymi sposobmi ochrany (samozrejme mimo hormonalnej a invazivnej) je najspolahlivejsi.. preto tolke "vychvalovanie".. aj ked teda, osobne tu ziadne ody na kondom nevidim..

@zuzanockamt kondom je podla mna urcite lepsia volba ako HAK aj s jej zoznamom potencionalnych neziaducich vedlajsich ucinkov.

@veronikastrickova tento argument ma vzdy pobavi - ze nespavam s niekym, kto partnerov strieda... Kedze staci byt 2. v poradi a riziko uz je.. samozrejme neplati v dlhodobych vztahoch bez nevery.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
10. jún 2023

@sorciera24
@jabadabadu
@beronsche Keď to vám vyhovuje, tak ok. Len som napísala svoj názor - pre mňa to nikdy nebola a nie je správna voľba

veronikastrickova
10. jún 2023

@sorciera24 no uz len pharmatex je spolahlivy.

sorciera24
10. jún 2023

@veronikastrickova v kombinacii s kondomom a prerusenim....isto ano...nepisem sam o sebe....to uz radsej ten kondom, ale ked chce niekto uplnu istotu s kondomom, tak v jeho kombinacii (ved citajte poriadne)

veronikastrickova
10. jún 2023

@sorciera24 ked chcem mat istotu, tak nesexujem. Ochranim sa na 100% pred nechcenym tehotenstvom aj chorobami. Nic ine, nieje 100% ani pri kombinácii.

zdenin
10. jún 2023

Nijako len ma to tak udivilo 😅

sorciera24
10. jún 2023

@veronikastrickova ja neviem, ci nechces chapat, ci sa len tak tvaris......jasne, takže ty vlastne cele manželstvo nesexujes......ja sexujem len s tym, s kt. ratam s pripadnym tehotenstvom (cize len s mojim muzom), ale ked deti neplanujem, tak je mozne ist s co najvacsou pravdepodobnostou s viac skombinovanymi metodami (a to uz by sakra priroda musela chciet, aby ta kotuha spermia presla cez 3 metody - a tak by som to aj brala)....

zdenin
10. jún 2023

@veronikastrickova fiha ty asi nemaš muža ci?

veronikastrickova
10. jún 2023

@sorciera24 ja mam na papieri ze som neplodna, ze jedina moja sanca na otehotnenie je len na klinike asistovanej reprodukcie. A vies kolky krat som od tohto papiera tehotna? 4.x, z toho 2potraty na zaciatku. Takze asi tak. 🤷🏼‍♀️

veronikastrickova
10. jún 2023

@zdenin preco by som nemala?

vecicky1805
10. jún 2023

Jedna vec je sebeckosť kedy nechce a neprisposobi sa a nuti iba ženu toto riešiť..ale pýtaš sa na pocit tak aj keď máš uplne tenký proste je to rozdiel možno je to o individi pocite ak ho niekto má stále..ale teda vobec to nie je to isté ani pre ženu ani pre chlapa, nehccem to tu tak priamo napísať..necitiš všetko čo bez neho citiš, ako keď niekto strieda veľmi partnerov by som sa čudovala keby ho nepoužil..ak ma niekto stáleho partnera a dvaja spolu poriadne komunikujú a dohodnú sa aby to vyhovovalo obom…a to už má každý inak..to je o človeku keď nejaký chlap kondómy neznáša tak sa podľa toho zariadi inak ale nie že nech si to rieši žena ako chce…ak mi rozumieš.

sorciera24
10. jún 2023

@veronikastrickova nechapem ako to suvisi s tym, co som napisala....to, co opisujes nie je antikoncepcia,a le uplne nieco ine...ci aj teraz sa po 4 tehotenstvach spoliehas, ze si neplodna (len na zaklade papieru?)

oblecenie99
10. jún 2023

Moja babka hovorila, že najspoľahlivejši je panadol (silno držat medzi kolenami a dávať si pozor, aby nespadol).

viestta
10. jún 2023

@zuzanockamt antika, to vieme vsetky, (hadam aj vsetci), nie je riesenie pre kazdu a ani nie je taka bezprobemova ako kondom. Kondom je len o znizeni komfortu, antika je zasah do prirodzenych funkcii organizmu. Ano, je to lepsie ako sa spoliehat, ze sa neudari, ale kondom ma pre pripady, ked par nie je v trvalom zvazku aj dalsie benefity, ktore antika nenahradi.

marseillefan
10. jún 2023

@zoeeoz s manželkou tak fungujeme už viac ako 8 rokov a všetko na sto percent... ale je pravda, že ja pravidelne trénujem... keď má chlap sex raz za dva týždne, tak sa ani nečudujem, že to z neho nečakane vystrelí 🙂

veronikastrickova
10. jún 2023

@sorciera24 ked chce niekto kondom pouzivat, nech pouziva, ked nechce nech nepouziva. To je na sexualnom vztahu tych dvoch ludi, ktory to spolu robia. Je uplne jedno ako to maju druhy. Mne je kondom neprijemny. Jedina 100% ochrana pred chorobami aj otehotnenim je proste nemat sexualny zivot. A kondom bol vyvynuti ako forma antikoncepcie, a bolo to najprv crevo zo zvierat, co asi tiez nebolo moc iste a prijemne uz tiez nie.