icon

Riešenie problémov vo vzťahu po narodení dieťaťa

martini17
8. nov 2024

Zdravím, som tu prvý krát a... Nemám možnosť sa s nikým o tom porozprávať. Je tu možno mnoho podobných tém. No neviem ako mám ďalej fungovať. Takže... Všetko začalo narodením dieťaťa, ja som sa snažil chápať určité veci, ako napr. jej zotavovanie po pôrode a starostlivosť o dieťa. Zo začiatku to bol pre nás riadny šok, vedel som že príchod dieťaťa nebude jednoduchý, ale mali sme problémy ako (reflux, kolíky). Bolo to dosť zložité, priznám sa, nevedel som v tom momente pomáhať s dieťaťom, bolo to pre mňa istým spôsobom náročné, keďže som nemal mladšieho súrodenca o ktorého by som sa staral.
Takže som pomáhal aspoň, keď chcela doniesť vaničku, doniesol som, snažil som sa postupne aj prebalovat, doniesť kočík, také normálne veci čo dajú zvládnuť. Ale nezniesol som uspavanie a vstavanie ku malému, dieťa bolo viac náchylné ku matke a veľmi zle mi robil detský plač. Už je to teraz lepšie. Dieťa má 1,4 mesiaca a už skúšam aj ja. Robím hlavne prípravu raňajok keď som doma, , večeru pre všetkých, niekedy neurobím pre dieta, podľa toho ako vyjde situácia, umývanie riadov bolo väčšinou na mne, vyhadzovanie odpadu separovaného, komunálneho atď. čistenie sporáku, občas skladanie prádla zo sušičky, manželka má zas na starosti pranie, umývanie podláh a vysávanie, kúpeľňa. Mali sme to skoro rovnomerne rozdelené. Ide mi vlastne o to, že sme sa začali akosi často hádať. Prečo? Tvrdí mi že jej vyčítam veľa veci. Čo je asi aj pravda, len sa skôr snažím to premeniť skôr do rozhovoru a vzájomného pochopenia sme predsa manželia. Ide napríklad o. (z mojej strany na ňu) vadí mi jej nezáujem o intímnosti, málokedy začne ona, viem že by to mala byť mužská rola, ale, vzťah je založený predsa na obojastrannosti nie? Tiež mam iste predstavy, vlastne, sú to veci ktoré kedysi boli, a už zrazu príchodom dieťaťa skončili alebo sa zredukovali na minimum , niečo čo predtým robila, a teraz nie, to beriem ako strašný podraz na ňu. A ak ich aj urobí, všetko jej to musím povedať, lebo ju to väčšinou vôbec nenapadne urobiť. Tiež, sme malo spolu, robím školu a nie vždy toho času je dosť ale, vždy dá nájsť. Preto ma aj štve, že sa nevieme dohodnúť ani na tom kedy môžme byť spolu. Už viem ze poobede sa dá, ale, ako kedy, lebo povinnosti. Večer je to tiež len občas robím nočné, ale mám aj voľno kedy sa to dá. Vždy ju prosím aby prišla ráno ku mne (spíme oddelene) ale jej sa proste nechce vstať, aj keď keby mohla. Lenže to neurobí pretože, ponocuje a tým pádom ráno nevstane. Tiež je stále unavená, takže intenzita sexu je raz do týždňa. Lenže väčšinou len z mojej iniciatívy. Málokedy ju napadne začať ako prvu. A tiež aj málokedy mi pomáha s riadmi, keď som doma skoro vôbec. A teraz ma už štve aj to že mi nepomáha s prípravou večere. Predtým to robila ale už je to čím viac tým menej. A raňajky? Nikdy mi žiadne nenachystala, sama mi povie že jej chystať nič nemusím, no chcem jej raz za čas tak pomôcť a mňa by to tiež potešilo aspoň raz za mesiac ich mat urobene od nej. Som už frustrovaný, lebo sa všetko točí len okolo dieťaťa a ja mám pocit, že so všetkým len opakujem, keď ju tým konfrontuje začo vždy, sa už nato naštve, že mám stále nejaký problém. Ešte taká vec, áno, ja tomu rozumiem ze je náročné sa starať len i o jedno dieťa, ale, aby som počul skoro každý deň že je unavená, a s tým pramenia všetky ostatné veci... Tiež ma štve že ma nevie pochopiť, moje pocity, je jej to niekedy jedno, lebo ona pedluje a má na všetko právo. Nedá sa to už vystáť. Ak robím niečo zle, poraďte mi prosím. Neviem či to má zmysel ešte čakať alebo mám odísť i za cenu rozbitia manželstva. Viac sa trápim ako teším z nášho manželstva. Možno už mám aj ja sám jasný signál a síce taký že viac sa pozerám na iné ženy ako moju vlastnu. Aj štýl obliekania, schválne si niekdy dáva veci ktoré sa mne nepáčia. Aj keď som jej navrhol aby si to nosila keď aspoň nie sme spolu. Ja by som tiež rešpektoval, kebyže sa jej nepáči niečo čo nosím, tak to nosiť nebudem prednou. Je toho aj viac ale. Toto je z časti asi všetko. Takže prosím, ak robím chybu ja prečo? Robí aj ona chybu? Som v práve alebo sa naozaj len sťažujem? Ďakujem.

nevenka
8. nov 2024

@lucilaines vies co, nasa najmladsia bude mat v januari 2 roky, teraz ma take obdobie, ze do polnoci je hore 4x, od polnoci aspon 2x a o 6 vstavame. Idem spat pred polnocou cca, niekedy aj o 1 a ked ma muz zacne hladkat, tak by som vrazdila. Ale snazim sa premoct aspon 2x do tyzdna. Ale fakt nemam naladu a chut. Dalsia povinnost pre mna.
No ale co sa cudujem, ked som tak unavena, ze zabudnem, totalny vymaz, ze som postavila vodu na caj 😨

vladino212
8. nov 2024

No ... Ako to poňať ... Nečítal som si čo ti radia alebo komentujú...Na jednej strane ťa chápem ... Ale na druhej ... Počúvaj , ja som otec piatich deti, chystám raňajky, prebaľujem ,upratujem , varím ,periem do toho sa starám o nich a to sa im ešte aj venujem potom večera kúpanie všetko proste všetko a vieš prečo ? Lebo žena tiež chodí do roboty, robí na zmeny tak som veľa krát na celú divočinu sám. Ale ona v hlave drží to čo ja len pri snahe instantne zabudnem. Tiež nezačína , tiež s tým mám problém ale nepozerám po iných ... Hľadám riešenie na šetrenie energie. Alebo inak , pozri sa sám na seba či keď si vážne unavený a doje...y po celom dni máš na niečo chuť ... Nie , preto si frustrovaný. Ženy fungujú inak chlape , keď majú kopec starostí tak na sex ani nemyslia. A hlavne sa nepozeraj po druhých... Och ... Nebuď tela prosím ťa , čas to spraví lebo dieťa rastie a ver že to bude lepšie , čím menej starostí okolo nočnej pri dieťati bude tak bude lepšie , a skús si pamätať dátumy, alebo použiť kalendár, zožerie ti to pár minút a jej to pridá na energií chápeš ? Máš hlavu tak ju použi na efektivitu a šetrenie energie.👊😉

kikush182329
8. nov 2024

@vladino212 ❤️

slavka1988
8. nov 2024

@martini17 a ty jej pomáhaš s jej ,,povinnosťami,,keď čakáš že ona ti bude pomahat pri veceri? Možno je rada že to robis ty a ona si môže oddýchnuť ,bravas dieťa cez deň von?sex raz týždeň je malo ale ruku na srdce niekto ma aj menej,čo nehovorím že sa tým máš uspokojiť ale myslím že nemáte reálne problémy ktoré by sa nedali riešiť

jajanka31
8. nov 2024

Ja ta sudit nebudem ale napisem ti ako sme to pri prvom dietati ktore ma teraz 2 roky a 9 mesiacov mali resp. Mame my. Malo koliky aj reflux to ma 85% deti. Okrem toho je predcasne narodeny. Po 30 dnoch v nemocnici ma poslali domov lebo sa prislo na to ze mam coronu a nase babo tam ostalo. Moj manzel sa chodil kazdy den testovat a kazdy den chodil najprv za nami a potom za malym. Klokankoval ho,prebaloval,krmil,podaval lieky.a ked sme ho po 40 dnoch doniesli domov. Kazde 3 hodiny moj manzel vstal prebalil nase dieta a nakrmil z flase a podal lieky, ja som za ten cas cca 20 minut odsavala mlieko aby sme mu mali co dat jest o dalsie 3 hodiny. Syn sa narodil a mal kilo. Bol tak krehky a malinky. Ze som sa ho bala kupat a tak tak sme to robili spolu s manzelom. Fungovali sme tak 9 mesiacov, tak sme presli na umele mlieko a prikrm ktore sme pripravovali obaja.. a v noci sme sa zobudili obaja s tym ze obaja sme povedali idem spravit flasu ja ty spi..Do toho prisli zuby, cvicenie vojtovky a kopec ineho..
Place 100% deti. Mnohe maju kopec inych problemov nez je len reflux a koliky.syn mal mnohe starosti nechcel jest, nechcel chodit do ziadneho obchodu, nechcel byt v autosedacke, nechcel spat. Hodiny sme ho klokankovali, nosili na rukach, vyvazali v aute.. atd. Moj manzel sa stara o nase dieta rovnako ako ja.. tak isto o nasu domacnost.
A vies co sex mu nikdy nechyba.. lebo zijeme jeden spolocny rovnaky zivot..
Teraz mame druhe dieta je kojene tak vstavam k nemu v noci len ja.. ale manzel sa 95% venuje starsiemu..

ivangeline
8. nov 2024

Vies, ono to vo vztahu vacsinou tak nechodi, ze kto ma pravdu. Pravdu maju obaja. Otazkou skor je.. Kto ma lasku? Kto rozdava lasku? Nezistne.
A k jednotlivym problemom. To si treba kazdy vecet urobit cas pre seba alebo aspon kazdy vikend a rozpravat a rozpravat a rozpravst.. Niekedy to budu krasne xhvile pri filme, v posteli ale ibokefy smutne a osamptene ale vzdy je to dobre vypovedat. Kde je laska, tam je aj sucit a snaha o jednotu. Casom sa zladite. Zn 5 deti a muza milujem stale viac. 🙂 Az sama tomu neverim. :D

nevenka
8. nov 2024

No odo mna, ked by cakal, ze po prebdenej noci cela natesena nabehnem, ze podme sexovat, tak si potukam na celo, ci je drbnuty (este pekne povedane).
Moje deti teda ale ani nikdy nespali dlhsie ako ja. Vstavaju v lete o pol 5 rano a teraz o 6 🥴

zuzka1117
8. nov 2024

Si nevyzreté decko.

adka176
9. nov 2024

Ja ti napíšem len jedno....my máme tri deti, nespavali sme oddelene ani náhodou. ..o raňajky a večere sa každý postaral sám o seba a sex máte jeden krát za týždeň ? Tak to si môžeš blahoželať, to je viac než skvelé, môže byť ešte aj horšie...prestaň sa sťažovať, začni si užívať spoločný život s dieťaťom a manželkou...

evaachesa
9. nov 2024

@martini17 myslím že ti už riadne naložili a súhlasím so všetkým čo tu bolo povedané. Ja len stále nechápem ako ti vôbec môže napadnúť sa úplne vážne pýtať kde robíš chybu ty a kde ona? To vážne? Potom ako sa výdatne každý večer vyspíš v druhej izbe, mimo tvojej ženy a dieťaťa, stále máš zatmenie mozgu? Potom čo žena niekoľko krát za noc vstáva k dieťaťu ty očakávaš že si dá na ráno budíček a plná elánu a vášne skočí k tebe do postele? Si normálny? Už len to že si sa odsťahoval do druhej izby od nich a máš takéto ranné požiadavky by mne na chuti absolútne nepridalo a mala by som voči tebe až odpor! Jeden sebecký a rozmaznaný chlap. Sa spamätaj! A že ti nepomáha s raňajkami a večerou? To VÁŽNE???? Prosím ťa daj si zopár faciek a preber sa! 🤷🤦🏻‍♀️🤬

lucia147852
9. nov 2024

Takže to zhrniem, nestaras sa o vlastne dieťa lebo nemôžeš počúvať krik, lebo nemáš k tomu vzťah, lebo lebo lebo, v domácnosti skoro nič nerobíš, lebo lebo lebo… ale vyčítaš manželke, ktorá je skoro čerstvo po pôrode a padá dole hubou lebo stará o!!!!!! vase!!!! spoločne dieťa, že nemôžeš zasunúť? Si nezrely človek, ktorý by mal prehodnotiť svoj život od základu. Tvoja žena ma doma ďalšie decko, ktoré sa zaliečala raňajkami kvôli tomu aby si vrzlo. Absolútne sa nečudujem, že nemá chuť. Je 2:02 a vieš čo robil pred chvíľou môj muž? Držal naše dieťa, aby som mu mohla dať sirup od bolesti zubov, lebo sa metalo ako zmyslov zbavené. Nelamentuje, že nezvláda krik, pretože ho ma plne zuby každý. Ale je to naše dieťa, takže mu môžeme jedine pomôcť napriek kriku.

lacibo
9. nov 2024

@martini17 tak v prvom rade je zle, ze nespite spolu..prichodom dietata sa manzelsky a partnersky a ani intimny zivot nekonci..to si len mnohi takto vysvetlili v rodinach..nechapem osobne ze preco..za dalsie, ak je tvoja zena este v sestonedeli, tak intimnosti su obmedzene, ale samozrejme maju byt s ohladom na moznosti, ty ako muz sa zaujimaj o nu, ako sa citi co preziva..zena aj ked nic nehovori, tisic veci ma v hlave, ak je nevyspata a unavena, vsetko pocituje ako zataz..spolocne chvile by nemali byt zatazou ale radostou..po tretie, urcite vyuzivajte pomoc ak.mozete, aby ste mohli byt aj samj pre seba..aj 2 hodinova prechadzka s kocikom starou mamou je lepsie ako nic..vy si vtedy spravte peknu.chvilku..nemusi ist iba o sex..staci pokojny rozhovor..pri kave..film..alebo.chodte vy dvaja von sami..skratka podporte vas vztah..treba sa o vsetkom rozpravat..aj to, co tu pises povedz svojej.zene..to je zaklad..urcite neprerusujte komunikaciu za ziadnych okolnosti..opytaj sa hned teraz zeny, co mozes pre nu spravit, aby sa citila dnes stastne a dobre..pobozkaj ju a objim..posledna vec - aj toto je len urcite obdobie a raz pominie, neber to tak smrtelne vazne vsetko a nerob hned zavery ze chces radsej inú ženu ( to nic nevyriesi, iba skomplikuje)

ema22270
9. nov 2024

Mne napríklad uz len udrelo do oci to tvoje uplne chladne vyjadrovanie, ona, jej, keby si ju aspon manželka oslovil v tom čo píšes, moja manželka... dieťa má 1.4roka, a čo tak nás malý, naša maličká má ... vies to by hneď inak znelo... necítiť z teba že by si ich nejako mal veľmi rad 😬 resp tú tvoju lásku ku nim,, asi to bude ten kameň úrazu...

ema22270
9. nov 2024

Skus si nieco precitat o bezpodmienecnej laske 🙂

pestenuliky
10. nov 2024

My máme deti 3. Som na nich sama, pretože muž pracuje mimo SR. Mame dom, psa, furt treba okolo domu robiť. Či mali mesiac, rok, dva. Všetko som robila len snimi. Deti sedeli v kočíku. Ja som kosila. Keď som si bola v stihl kupovať krovinorez 😂 chlapci nechápali . Mne to príde úplne v pohode.Ale je pravda že ja robím aj chlapské roboty. Nemám problém zobrať zbíjačku do ruky. Naložiť deti, zapojiť vlečku a ísť si vyviesť trávu.
Ale každý sme iný. Mám kamošky ktoré sú úplný opak a potrebujú muža na všetko. Moj muž by mal zjavne bozkávať ruky na nohách aj rukách 😂
Musím mu preposlal túto diskusiu.

lucilaines
10. nov 2024

@pestenuliky lenze tvoj muz nie je doma, to je ten rozdiel. By som sa pozrela na to, ako s usmevom zapajas vlecku s tromi detmi, kym tvoj muz oddychuje na gauci a caka kym mu prinesies veceru.

iceberg
10. nov 2024

Takéto veci sa máš poradiť s chlapom , lebo teraz si pichol do osieho hniezda 😂

sense
10. nov 2024

@pestenuliky nuž rozdiel je že tvoj muz je mimo domu a nie príde z práce domov ,ľahne na gauč a vezme do ruky mobil alebo tv ovládač a čaká kedy pokosis aby si mu dala večeru a večer čakala pripravená v sexi prádle lebo on má málo sexu

A máš pravdu mal by ti ruky nohy bozkávať. Keď je v zahraničí mal by zarobiť toľko aby sa žena nemusela doma zodrat

lucilaines
10. nov 2024

@iceberg ja by som bola uprimne zvedava na tu chlapsku radu

nekonecna_katastrofa
10. nov 2024

@martini17 Tvoja žena má dve deti. Vaše spoločné a teba. Ja chápem, že ťa veľa vecí frustruje, ale tento výlev, len ja ja ja. Akú pomoc potrebuješ pri chystaní večere a raňajok? My máme 2 deti a dnes ráno robil raňajky manžel, kým ja som ležala v posteli. Lebo spávam ešte s deťmi v izbe, presúvam sa z jednej postele do druhej, raz sa chce túliť jeden, raz druhá. Starší vstáva o 5ej ráno. Do polnoci som sa venovala manželovi na gauči. Skúsil by čo i len pol slovka povedať, že som mu nepomohla tých 5 párkov, 2 jogurty a 4 čaje prichystať.

nekonecna_katastrofa
10. nov 2024

@lucilaines si to úplne presne vystihla. Ono tej viditeľnej práce s dieťaťom nemusí byť nutne až tak veľa, keď si žena zariadi systém pri varení, upratovaní...ale ako si písala, je XY neviditeľných vecí, ktoré má žena nonstop v hlave. Má topánky na zimu? Treba kúpiť novú kombinézu, aby bola aj praktická, aj cenovo výhodná, akú veľkosť, aby vydržala celú zimu? Predám tú minuloročnú? Za koľko? Kde dám inzerát? Ešte mi treba nafotiť. Potom poslať, keď to niekto kúpi. Bude stačiť jedna kombinéza na zimu, či kúpim dve? A takýchto vecí bežná matka rieši milión. Aj môjmu to musím občas pripomínať, že tie veci v detskej skrini sa tam samé neobjavia a nie nestačí, že mi vyloží 100ku na stôl nech im nekúpim.

minenkak
10. nov 2024

@iceberg a ty by si mu čo poradii v tejto téme

demodun
10. nov 2024

@iceberg aj ja chcem vedieť, čo by si poradil

demodun
10. nov 2024

@goodidea ale no vitaj. A rozvod! máš kde? 🤔

buba183
10. nov 2024

@vladino212 Máš zdravé ruky tak si to urob sám. Vieš si predstaviť co všetko sa aj jej príchodom zmenilo. Tiež sa musí prispôsobiť. A ešte aj hormóny. Takže ako píšeš bud jej oporou a všetko bude časom. Len si treba nájsť režim. Držte spolu a bud trpezlivý

ada510
Autor odpoveď zmazal
sofia1979
11. nov 2024

@martini17 ešte, že si napísal. A dúfam ti to tu otvorí oči. To tvoja žena by, sa mala pozerať časom po inom manželovi. Ty si jednoducho nepochopil čo to obnasa aká je to zmena štát sa matkou atď, si chudák a tvoja žena si ta nezaslúži skúša prebrať

vladino212
11. nov 2024

@buba183 Ano viem používať ruky😅, viem čím si prechádzala a viem čo všetko sa zmenilo, preto aj ja píšem že čas to spraví , a režim pri deťoch je vzácna vec , čím viac som sa snažil mať to v režime pod kontrolou, tým to bolo horšie ... Preto teraz keď to príde tak to príde a je to o to väčší zážitok 😁.

apolka77
11. nov 2024

Kolko máš vlastne rokov ?
Podľa toho čo píšeš tipujem okolo 20 ..rozmaznany jedináčik ...
Nehnevaj sa, toľko fnukat.
Kvôli sexu ...však zmeň taktiku . Miesto to som doniesol to som spravil ( fakt mi to pripomína argument školácika na ZŠ ) rob pre manželku a vaše manželstvo veci nezištne. Nebuď padavka.
Zober si rady od
@vladino212 k srdcu. Ako zrelý muž ti určite poradí . Musíš dospieť a dospejes len vtedy keď prekonas aj ťažké situácie v živote .

margotka17
11. nov 2024

@vladino212 👍 konečne zdravý pohľad a fungovanie domácnosti oboch rodičov. Máš môj obdiv 👍