Robí váš partner niečo pre inú ženu?
Ženy aký by ste mali postoj ku tomu, keby váš chlap niečo zadarmo urobil inej žene? ( nebudem konkretizovať čo, nie je to podstatne, ide o to ze si niečo dala vykonať už vedome s tým že ho poprosi či môže zaplatiť až o nejakú dlhsiu dobu)
S touto ženou je v našom vztahu stále problém, mala som dôvody na to aby s ňou prerušil kontakt a celkovo sa správal voči nej inak ako ku ostatným. už ubehla dosť dlha doba a stále od nej peniaze nepýta, odkladá to. Ja sa do jeho financií nestaram-sú to jeho peniaze, no tu ide o princíp. Je x veci ktoré by namiesto toho čo urobil pre ňu mohol urobiť pre mna ako pre partnerku, zaplatiť mi niečo čo potrebujem a podobne. Vždy sa niečo nájde tak preco by mal dávať inej žene? Jasne som povedala- s kamaratmi rob čo chceš, nech ti platia kedy chcú ked to tak chceš ale INÁ ŽENA vyslovene zena s ktorou prišli len problémy, to si neprajem.v tomto jedinom prípade mal urobiť výnimku vzhľadom na všetko čo bolo predtým.ani nekomentujem to, že jej samej to malo byt blbe no budis, aspoň on sa k tomu mal postaviť zodpovedne.
Vždy sa mi dostane len to ze to nie je moja vec. Povedala som mu, či aj ja mám byt taká ze teraz pôjdem niekam za inými chlapmi a tiež budem toto využívať, nech platia niečo oni mne. Viem ze keby chcem nasli by sa takí, no bolo by mi to proti srsti keď ja mám svojho partnera. Dotyčná má tiež svojho priateľa, neviem ako si to vôbec predstsvuje zvlasť po konfliktoch ktoré už kvôli nej prebehli. Len ma provokujú.
Stále sa mi len dostava pocit že ja som ta divná, ja nič nechápem a podobne. Nedokaze jednu osobu vyškrtnúť z nášho zivota alebo lepšie povedané správať sa tak aby niečo napravil a dokázal mi ze môžem byt kludna, a ja mám byt so všetkým v pohode.
Pre mňa by to bol problém nech už islo o čokoľvek ! Mali sme s priateľom tiež nezhody, taktiež v našej dedinke bývajú ženy s ktorými bol problém, priateľ ma rešpektuje a nikdy by jej nešiel s niečím pomôcť
poznam viac párov ktoré sa rozišli a to v zlom, kvoli takejto dobrej duši a teda kvoli slabosti chlapa tu zenu odstrihnut. otazka ci chceš byt vo vztahu s clovekom ktory nevie co chce a je slaboch.
Ahoj, úprimne, tie čo ti píšu aby si nežiarlila a podobne, neviem ako by sa cítili v tvojej situácii, asi niečo také nezažili. Pokým fakt nejde len o nejakú hlúposť, či totálnu banalitu, ťa chápem. Ak chlap robí niečo, o čom vie, že ti nie je vo vzťahu príjemné a máte za to problémy a aj napriek tomu to robí, v poriadku mi to nepríde. V predošlom vzťahu som zažila niečo podobné, on mňa vykresloval kvôli tomu ako hysterku a dookola robil to, čo mi vyslovene prekážalo a potom ja som si prišla tá hlúpa. Teraz po rokoch vidím, že problém vo mne nebol a ľutujem že som ho nenechala oveľa skôr, pretože sa to začalo len zhoršovať a odrážať na iných veciach. Avšak tie veci čo mne vadili hlúposti rozhodne neboli a s terajším partnerom sa to nedá ani porovnať. Každopádne treba sa poriadne porozprávať a vyjasniť si určite veci, no v mojom prípade nepomohlo, on bol ťažká povaha🤷🏼♀️
Autorka- píšeš, že ste mali nejaké pravidlá fungovania.. Možno si si len ty myslela, že máte nejaké pravidlá, on si zjavne urobí, ako on uzná za vhodné. Áno, vidno, že ťa to trápi, táto situácia, ale čím viac budeš tlačiť na pílu, tým horšie. Jeho to netrápi vôbec.
Ešte by som chcela dodať, že my sme mali viac problémov, ale všetky boli v podstate založené na tomto princípe, za to ľutujem, že som ho skôr nenechala, nemyslím to tak, aby si sa s ním rozišla. To už ty musíš vedieť aký máte celkovo vzťah 🙂
@larrylurex presne to iste som zazila aj zazivam s novym 🙂
Ahoj, nechcem schvalovat ako sa priatel sprava k dotycnej, ale tato konkretna zena nebude problemom. Z mojho pohladu sa citis nedocenena vo vztahu, nedostatocne milovana, a preto ti vadi, ze obracia svoju pozornost na nu. Keby si pocitovala istotu z jeho strany, mozno by si sa nad celou situaciou iba pousmiala.. Cize moja rada, zasluzis si viac, a zasluzis si muza, kt. ti neda dovod k takymto myslenkam. Drzim palce pri spravnom rozhodnuti.
Nečítala som všetky komentáre, ale pointu som hádam pochopila. Môj názor je - neponižuj sa a nepros sa mu. Určite by som dotyčnú nekontaktovala, nič jej nezakazovala, ani žiaden dlh v jeho mene nevymáhala. "Vzťah", ktorý sa tu sformoval, vznikol medzi ňou a Tvojím partnerom, on jediný by ho mal nejako vyriešiť, aj keby bol čisto obchodný (poskytnutá služba). Úplne Ti rozumiem - nie, nie si stíhačka, ani prehnane žiarlivá, máš len prostú ženskú intuíciu, na ktorej Ti bliká kontrolka, že niečo už prekročilo medze "normálnosti" a Váš vzťah je v ohrození. Zažila som dve podobné situácie. V prvej bol môj brat, od ktorého kolegyňa potrebovala pomoc. On ako veľký dobrák s radosťou pomohol, lenže pri jednom raze to nezostalo. Kolegynka ho začala využívať až zneužívať na pravidelnej báze, on sa, chudák, namotal, videl v tom čosi viac, až kým nezistil, že je iba na smiech - z neho vyťažovala všetky dostupné výhody, ale náručie mala pre iného. V druhej situácii som sa ocitla ja sama. Manžel pracuje v čisto mužskom kolektíve, no odrazu k nim prišla žena. Mladá, atrakatívna, slobodná...a z nejakého dôvodu sa zakukala práve do môjho muža, hoci sme mali mesiac po svadbe. Pravidelne mu "plakala na pleci", aká je v meste osamelá, ako nemá s kým ísť na bicykel, na túru, nikoho v meste nepozná, kamarátky sú ďaleko. Občas bolo treba v prenájme čosi opraviť, presunúť, chuderka nevládala, nevedela. Nie raz mu poslala "nevinnú" smsku, čo robí aj cez víkend či neskoro v noci. A on, hlupák, polichotený záujmom, sa ešte urazil, keď som rázne namietla. Nemám nič proti pomoci ľuďom. Keď suseda mala muža dlohodobo v zahraničí, sama som jej ponúkla, že ak bude potrebovať mužské ruky, nech klopne. Keď iná suseda padla na ulici a bolela ruka, poslala som muža, nech ju zavezie autom a pod. Sedel s ňou na urgente, otváral dvere, nosil kabát. Ale sú situácie a osoby, kde na sto honov cítiť postranné úmysly. A situácie, ktoré opisuješ, neveštia nič dobré. Buď sa ona namotala na Tvojho partnera a jemu to lichotí, alebo to medzi nimi iskrí a ťahá ich to k sebe. Ale čím viac bojuješ, aby si ich od seba odohnala, tým je to horšie pre Teba. Okolie Ťa môže vnímať ako hysterku, žiarlivú fúriu a ich dvoch to ešte viac spojí. Nemá zmysel sa niekomu prosiť o lásku a pozornosť, ak je mysľou či srdcom inde. Na Tvojom mieste by som sa s ním pokojne porozprávala, vysvetlila, že Ti prehnaná pozornosť inej žene prekáža a ako ženu a partnerku Ťa uráža. A ak v tom napriek Tvojim pocitom bude pokračovať, dá Ti tým vlastne najavo, že jej dal prednosť a Váš vzťah tým pádom nemá zmysel. Venuj sa teraz chvíľu sebe, dopraj si kaderníka, niečo pekné pre seba, choď niekam von bez neho, daj mu najavo, že stojíš za to, aby o Teba zabojoval. Ak ho to k tej žene náhodou ťahá, je zamilovaný, mohla by si ho aj zamknúť doma v izbe, nepomohlo by to. 10 spoločných rokov nie je málo, je škoda ich zahodiť, ale to si musí uvedomiť hlavne on. U Vás už nastúpila rutina, viete, čo od seba môžete očakávať, tretia osoba je nová, neokukaná, lákavá. Veľa mužov sa už takto pobláznilo a po mesiaci prosilo expartnerku, že sa chcú vrátiť. Mužské ego a hormóny sú niekedy silnejšie ako rozum a cit ☹ Držím palce, nech sa Vám vzťah podarí zachrániť a už v ňom nefiguruje nikto tretí.
Nemam s tým problem. Ja som práve pysna na to, keď nie je sebecky a pomoze druhym, aj ženám. Napr sme videli, ako baba roztrhla pneumatiku, tak som ho poziadala, aby išiel za nou a pomohol jej (zadarmo) vymenit rezervu. Baba Chuderka už plakala, keď za nou prišiel, ďalšej zaparkoval, ďalšej pomahal s autom, keď zapadla. Ja mám tiež kamarata, ktorému pomáham zadarmo a nič medzi nami nie je, pomáham aj jednemu oztku zadarmo. Keď by muž mal žiarliť, tak by sme sa daleko nedostali vo vztahu.
@larrylurex jasne, nech žiarli...ale nech si to vydiskutuje s partnerom a nie s tou ženou...nech sa pred ňou nestrapňuje, povedala raz a ak to nepomohlo, tak načo znova sa strápňovať pred ňou? Doma nech si to rieši s mužom.
@tanyag áno, to je pravda, za to píšem nech sa spolu oni - partneri poriadne porozprávajú
Tak aka to je ina zena- ex priatelka? Ci ex manzelka, sestra, svagrina ci dokonca svokra s ktorou nemas dobre vztahy....lebo je to rozdiel.( necitala som celu disk.)
Uz to tu sice zaznelo, ale nie je tvoj partner taky typ dobraka a ta zena ho proste len vyuziva a jej priatelovi je to jedno, ked zadarmo pomaha, aspon nemusi on, ale teda mysli si o tvojom partnerovi, ze je riadny ch... ked cosi take robi.
Po dodatocnych informaciach by mi toto popisovane spravanie extremne vadilo, a to standardne nie som ziarliva vobec. No ale vcul otazka, co s tym. Zakazovat podla mna kontraproduktivne, zakazane najviac chuti
Autorka,
vies si predstavit zivot bez neho? Ak ano smelo do toho a odid prva! Neviem ci mate deti to by komplikovalo situaciu. Ale ak nemate, zbal seba alebo jeho, podla toho ako to mate s byvanim. Mozno nechce byt on za zmetka a caka kym ty odides.
Vzdy sa moze vyskitnut hociaka zenska ale problem je tvoj mm. On s nou evidentne byt chce.
Mne by to tiez v tvojom pripade vadilo a nemat deri, rozhodnutie by bolo jednoduche pre mna
Cau lasko a lovu zdar.
Ak mas fajn kamosov chlapov - idealne slobodnych alebo po dohode s ich zenami ak sa poznate- poprosit aby robili v dome chlapse roboty namiesto tvojho muza. Aby pochopil, co znamena nerespekt!
Neostavala by som v takom vztahu.
No tvoj chlap zrejme mal záujem o tu dotyčnú pani, nezdajú sa mi tie dlhé spravy poza tvoj chrbát, ona možno zneužila že videla že má záujem a takto si nechala opraviť auto zadarmo. Druhá možnosť je, že je jej tiež sympatický a chodí na "fušky" za ňou a tebe povie, že išiel ku nej niečo opraviť, ale možno neupravoval nič, len trávili spolu čas a preto si žiadne peniaze z opravy nevidela...
Tak či onak ženy majú dobrú intuíciu, vidíš že sa niečo deje a ten tvoj nadväzoval kamarátstvo aj keď videl že ti to prekáža. Prečo zrazu potrebuje kamarátku na vypisovanie, keď desať rokov nikoho takého nemal...
Napis jej partnerovi, ze je ti to sice neprijemne ale ci by jej nepripomenul platbu za sluzbu, ktoru jej tvoj priatel poskytol. Ze sice sa s tvojim priatelom stretava casto aj si denne pisu ale na platenie nejako zabudla. 😁 ...a cakaj, ono sa to mozno poriesi same.
Btw nestrpela by som toto spravanie. Bol by koniec vztahu. Nevedela by som partnerovi doverovat.
No určite by som ja nekontaktovala inú ženu, ani jej partnera, nikdy by som sa tak nestrápňovala.
@ibrunova a ja hej, lebo sa jej ta ochechula bude dalej skerit do ksichtu a namotavat jej partnera.
Ale teda bola by som pripravena na rozchod. Lebo urcite sa nieco pohne. Minimalne by som cakala ze sa partner kobecne vyfarbi. Nevedela by som zit v takejto neistote a strese zo vztahu nejakej zeny a partnera. Tak nech sa to prevali.
@terezka1947 ja by som to musela postuchnut, nezniesla by som taku neistotu.
Evidentne uz autorka tej zene nieco povedala, dotycna to ma u pr*ele, a chlap neriesi lebo mu to vyhovuje.
Kebyze je autorka vo vztahu rok, tak ok, neriesim, rozchod. Ale 10r ...to by som len tak nenechala. Najviac by ma stvalo ze zo mna obidvaja robili blbu. A ked chcu byt spolu preco im nepomoct 😁
@tykat no,ja nie. Jednak by som s mužom,nebola len tak 10r. A druhá vec,mám svoju hrdosť. Normálne by som mu povedala,že ok...rešpektujem,že má nový objav a že ja odchádzam. Lebo už keď raz stratí chlap záujem o ženu,resp.nevie,čo má doma a ťahá ho to inde,načo robiť cirkus?čo budem ja bojovať o muža?a keď aj vybojujem jeden boj,čo ďalej?načo taký chlap,čo si neváži,čo má?
Budem rada,že sa ho zbavim,aj keď s ťažkým srdcom.
chlap by ti nevadil, ale baba áno. Hm... no vieš, cudzia vie za službu poďakovať, vlastná to berie ako povinnosť. Asi sa mu doma nedostáva uznania a tak ho potrebuje inde? Nehovorím o sexe. Keby ti vadilo, že iným pomáha a tebe nie, bolo by to smutné, ale písala si, že chlapom pomáhať môže, ale jej nie. Poradiť ti extra neviem. Možno by pomohol normálny úprimný rozhovor bez výčitiek, prečo má potrebu jej pomáhať. Na druhú stranu - sú ľudia aj dobráci, ktorí proste pomáhajú radi. Bez postranných úmyslov.
Sme spolu 10 rokov pozname sa dokonale moja niekedy človeka nespoznaš ani celý život a nie po 10 rokoch napíšeš pozname sa dokonale hlúposť ako traky.Ked jemu to nevadí je svojprávný 18 rokov asi už mal,OP asi tiež má .TY máš v sebe žiarlivosť a jedina vec sa môže stať že jedneho pekného dňa si ten tvoj zbali veci a odsťahuje sa podľa toho čo pišeš mi pride že je mu to jedno čo ake pocity máš a preživaš.Lebo to ako žiarliš to je až nezdrave.Nechápem prečo by mal pýtať od nej peniaze ked nechce pýtať prácu ktoru odviedol urobil ON tak ON sa rozhoduje či peniaze vezme alebo nie.Píšeš že ten čas mohol využiť aj ináč moho to je sice pravda ale nehcel s tebou asi byť.Preto si zvolil cestu svojej znamej.Podľa mňa ON to možno chce ukončiť a nevie ako možno zvyk to je tých 10 rokov.Bude ťa to zožierať horšie je že nechce sa s ňou prestať stretavať a ani ho to netrápi vôči tebe je mu to jedno.Máš sa trápiť tak to radšej ukonči. Keby chcel a mal ťa veľmi rád tak sa s ňou už nestretne lebo bude vidieť že ťa to štve.Alebo čo chceš počuť že bol TI neverny bol raz bude viackrát vlastna skusenosť zažila som ja na vlastnej koži. Sú v živote veci ktore je lepšie niekedy nevedieť.Máš s atrápiť ukonči to.Pozri povedz mu že bud TY alebo ONA a uvidiš čo urobi.
ved s cim jej isiel pomoct a aky maju vztah? pravdepodobne len z kolegiality a ci brat peniaze? podla toho aky maju vztah, ak su kolegovia, tak pravdepodobne mu za pomoc nieco kupila...mozno je v situacii, ked jej nema kto pomoct a snad jej nebude treba pomahat stale...

Tak po tomto vysvetlení a postupný h príspevkoch, ako píšeš, je jasne, ze toto nie je "kóšer" z jeho strany a pochopiteľne ta to hnevá a trápi.
Keď on ani po tom, ako si mu to teda povedala a vyjadrila, že sa ti nepozdáva jeho správanie, nič nezmenil na kontaktoch s ditycnou, tak bohužiaľ je tam už z jeho strany dosť jasný obraz, že sa namotal a ktovie ako to už bude ďalej. Plus jeho vyjadrenie že "nechce hanbu a rozide sa" keby že ju nejako konfrontujes, je dosť jednoznačne. V akom zmysle, už asi tušís a vieš aj sama.
Bohužiaľ, tento vás vzťah už zrejme "dlouho nepokvete".