Sex ako zážitok len pre jedného z partnerov
Je v milujúcom sa páre v poriadku mat aj sex pre potešenie len jedného z partnerov?
Ak by výsledkom rýchlovky určenej na potešenie len jedného bolo, že získate partnera ktorý vás miluje a hlboko si vás váži za to, že chápete a akceptujete jeho potreby, je to pre vás dostatočná hodnota ktorú tým pre vzťah získate alebo je potrebne niečo iné? Alebo je sex len pre potešenie toho druhého úplné no go.
Nehovorím o nejakých výkonoch nasilu, jednoducho sa bez hranej vášne a bez zahraného orgazmu odovzdať partnerovi a na par minút prenechať celú iniciatívu a aktivitu na neho. Téma je samozrejme obojstranná a rovnaké očakávanie by bolo aplikovateľné aj na mužov s cieľom uspokojiť partnerku, len tej aktivity by tam bolo treba viac, lebo muži nevedia pasívne poskytnúť sex.
Naozaj sa sex v páre musí podriadiť výlučne partnerovi s nižším drajvom? Lebo v situácii keď je (dočasne alebo dlhodobo) rozdiel v potrebe fyzickej intimity, ak by sme išli striktne podľa pravidla, že sex ma byt chcený a dobrovoľný tak frekvencia sa vždy zníži na úroveň partnera ktorý potrebuje sex menej. Žiadne hľadanie kompromisu, pretože akýkoľvek kompromis by znamenal nechcený sex pre partnera ktorý má potrebu nižšiu.
Je len malá šanca že dvaja budú mat rovnaky sex drajv; je lepšie pre vzťah nechať partnera s vyšším drajvom riešiť si svoj situáciu sám, bez možnosti vytvorenia puta a pocitu blízkosti v páre, alebo obaja partneri by mali prevziať zodpovednosť za všetko čo sa týka ich vzťahu a riešiť to spoločne?
Tí z vás čo takýto postoj neakceptujete:
Čo je tou bariérou ktorá vám v tom bráni? Akú hodnotu by ste vo vzťahu museli získať aby to pre vás bolo akceptovateľné riešenie? Čo by pre vás musel váš partner robiť aby takýto sex bol bežným doplnkom ku sexu v ktorom sú obaja partneri rovnako vzrušení?
Neriešim žiaden aktuálny problém, len sa snažím porozumieť či a čo som vo svojom predchádzajúcom vzťahu urobil nesprávne. Téma si nevyžaduje zdieľať ako to máte doma, len ma zaujíma váš názor.
@toskanka lebo ženy sú ženy..presne o tom to celé je, že odmietajú bezdôvodne a preto sa naskytne otázka či nemôžu aspoň kvôli mužovi sa premôcť. Ale nie nemôžu - lebo chudinky nemajú chuť. A nemajú ani záujem na tej chuti popracovať😀 o tom je celá diskusia, že so zenou nehneš ani tak ani tak ani s chuťou ani bez chute ani nijak..celkovo mužom sa so ženami veľmi ťažko žije a ženy nemajú štipku sebareflexie v tomto smere
@hugger za mňa by to bolo okej, ak sa odomňa nečakajú nejaké oscarové scény. Každopádne, ideálne po rýchlovke by bolo, keby následne (alebo predtým) uspokojil aj mňa - pomalovkou 😄. Ale ak by chcel napr. sex každý deň, tak ja to nepotrebujem tak často. Čiže bola by som v tom prípade s rýchlovkami ok, s tým, že ca 1-2x do týždňa očakávam nejaký revanš (toť moja potreba pomaloviek...🤷). Všetko je o komunikácii. Niekto iný možno by uprednostnil masturbáciu pred jednostranným sexom, ťažko povedať... To, že ja by som s tým bola ok, ešte neznamená, že s tým bude ok tvoja sexuálna partnerka 🤷. A možno z dlhodobého hľadiska by mi to začalo vadiť a odkázala by som ho radšej na tú masturbáciu, ťažko povedať...
@hugger za mňa čo opisuješ vôbec nie je rýchlovka. To si myslel asi ten "udržbový" sex vyšší level, keď sa chlap všemožne snaží partnerke chuť urobiť "učebnicovými" spôsobmi, ktoré dúfa, že zaberú. Tu sme zasa pri tom, že dobrý milenec nečíta učebnice, ale snaží sa spoznať konkrétne svoju partnerku. A to predpokladá fakt, že partnerka sa tiež pozná a je ochotná "spolupracovať" a sprístupniť tajomstvo úspechu partnerovi. Ale keď je žena vychovaná v kadejakých vzoroch a predsudkoch k svojej sexualite, tak je možné, že sa nechce a nevie spoznať sama a to už ten chlap vôbec nemá šancu. Ak vôbec má snahu porozumieť polovičke a nejde len po povrchu. Ženská sexualita je zložitejšia a neučia ju v škole.
A keď ideme do hĺbky pri spojení muža a ženy, tak výraz " vyčistiť si hlavu" pochádza asi z toho, že pri spojení sa muž čistí a žena všetko prijíma. Preto sa môže stať, že žena po tom preberie emócie a kadečo od neho, a keď na to nie je pripravená, tak to pre ňu môže byť dosť ťažké uniesť to ako ho ,,udržiava". Nemusí chápať svoje pocity aj po uspokojivom sexe. Preto potrebuje tú oporu od neho v bežnom živote a prijatie svojich emócií. Lebo ona ich za neho dostáva von. Chlap orgazmom prichádza o energiu, uvoľňuje pretlaku alebo chce po tom spať. Žena dostáva energiu, aby v prípade oplodnenia mala ,,štartovný balík" na tvorbu života. Ak žena nepoužije získanú energiu tvorivo a muž jej nepomôže energiu usmerniť, tak žena ,,vytvorí problém" 🫣 a potom vznikajú témy ,,pri pive" aké sú ženy neznesiteľné lebo majú dostať krámy 😂😂😂 a kramami sa žena očistí a zasa je z nej milá žena 😉 a tak každý mesiac dookola. A keď chce chlap ,,udržbák" pred krámami a už na ňu v priebehu mesiaca navalil svoje ,,čistenia hlavy" a ešte jej nepomohol zvládnuť a usmerniť svoju energiu a emócie, tak nemôže asi čakať príjemný zážitok a nadšené mexické vlny 🫣
Toto nevyriešime hugger napiše novu knihu Muži su z Marsu, ženy z Venuše, ale z inej galaxie k tomu
Bude to trhák 😊
@karolinakr Autor: Hugger 🙂
@toskanka 🤣🤣
@hugger za mna je v poriadku niekedy uspokojít len partnera, len tak pre neho a potesit ho, ked mal tazky den alebo sa len tak pohrať inak ako klasicky sex. Ale neviem si predstavit, ze by som 3x za den mala drzat chlapovi, len pre to, ze jemu sa chce a mne nie. To by sa mi nie len nechcelo ale aj by ma to ubijalo. Za mna je dolezite aby aj v tomto bola súhra ale aby sa to nestalo ako take sup sup a hotovo.
@hugger preco to stale riesis tu????? ty si zariadis svoj vztah a buducnost podla ludi z MK???? ROZPRAVAJ SA S NOU!!!!!
@hugger O slow sex som si nieco precitala a uz mam lepsiu predstavu, co si mal ma mysli. Ide tu o prehlbenie intimity medzi partnermi a uvolnenie tlaku zo vzajomnych ocakávaní pri sexe. Pre mňa by to bol napr. aj skvely začiatok intímneho života s novým partnerom. Ale slow sex medzi dvoma milujúcimi sa ludmi som pochopila ako vsuvku do ich intímneho života a nie ako náhradu nefunkčného sexu, kde by mal trvalo pôžitok len jeden partner a ten druhý by sa z lásky z nemu mal obetovat.
Nesmies sa hnevat na to, ze diskutujúci tu riešia teba, hlavne tí, ktorí už poznajú tvoj príbeh a príspevky v témach. S tým, ako tvoj vzťah dopadol, sa budeš musiet jedného dňa vyrovnať a verím, že to zvládneš 🙂
@hugger ten druhy vtip čo som ja dala - to nie je o tebe
@karolinakr ďakujem za vyjasnenie, cenim si to😁
@hugger ty si si to dal ako fotku? ja umriem..teraz ti dam aj palec hore👍
tak to je pecka
😆😅
A ten atraktivny vek je tiez pecka 🙂)
@hugger myslím, že záleží od ľudí, toho paru. Myslím, že je to v poriadku. Na oboch stranách. Je to dosť romantizovane ako obaja musia všetko naraz. Nie, každý je iný. Keď ex nemohol, tak som pomohla si sama. Niekedy to bolo naopak. Myslím, že obom - či žene, či mužovi... Nejde sexom len o vyvrcholenie. Je to určitý druh intimity, kedy citis bezpečie... Niečo čo ti nik neda. A buď k sebe patria, neriesia kraviny... Ty chces viac, ja chcem viac .. to je kravina.. buď mi na niekom záleží a snažím sa aby bol šťastný pri mne... Alebo nie...
Horšie je, keď sa mu oddáva iba telom, a duša alebo mysel je mimo.... To je ten najdôležitejší problém. Ale potom netreba riešiť frekvenciu. Problém je inde.
Za mna osobne, nie. Kratkodoby prenajom telesnej dutiny aka. "Vaginalny AIRBnB" je pre mna nezaujimavy. Ruky mi funguju. Sulozit mrtvolku prenecham inym labuznikom. Je to samozrejme komplexnejsia tema, diskusia to ukazala. Trvaly stav nechute u partnera je pre mna patologicky (ak sa spravam tak aby som druhej strane poskytol to co si vyzaduje aspon v dostupnej miere, ak je to zoznam kriterii na 3 A4, od domu 400m2 na "hradnom vrsku" po umyvanie riadov v obleku tak asi musim vyhodnotit, ci rovnako aj ja dostavam adekvatnu pridanu hodnotu) a nevidim dovod vobec to ziadat. Ak ja mam k sexu pozitivny vztah a zena ma negativny, je to signifikantny rozpor, ako napr mat/nemat deti, zivot mesto/dedina (samota). Za mna, akakolvek osobnostna, intelektualna symbioza bez zhody vo vnimani sexuality nie je cesta a ani vobec k zaciatku formovania vztahu ako takeho. Ak situacia nastane uz pocas formalneho vztahu trebars so zavazkami, iste, isty boj o vztah je nutny, no ak by ani po max snahe (oboch!!!) v strednodobom horizonte (cca 1 rok) nenastala naprava, bolo by to pre mna znamenie, ze riesenie nie je mozne. Z dlhodobeho hladiska by partnerstvo aj tak zerodovalo. Ci uz by muz si nasiel milenku alebo aj zena ( ktora nahodou zazije sex obrodu len s inym a vsetko to osobnostne a intel a hodnotove suznenie ako by ani neexistovalo 😀 ). Bohuzial, mnoho parov tuto diskrepanciu v zaciatkoch ignoruje (samozrejme, je ovplyvnena incialnym vzrusenim akebo snahou udrzat partnera ci uz zena skor sa premoze, pretoze s dlhodobeho hladiska to pre nu prinasa domnelu dlhodobu stabilitu, resp muz sa zriekne zamyslanej frekvenie za stabilitu relativne uspokojujucej frekvenie) ale nic nie je staticke a dynamika sa meni a skor k horsiemu ako lepsiemu.
Zdoraznujem a citujem @anketarka :
"A to predpokladá fakt, že partnerka sa tiež pozná a je ochotná "spolupracovať" a sprístupniť tajomstvo úspechu partnerovi. Ale keď je žena vychovaná v kadejakých vzoroch a predsudkoch k svojej sexualite, tak je možné, že sa nechce a nevie spoznať sama a to už ten chlap vôbec nemá šancu." Avsak len malo zien, s tymto problemom ma realny zaujem to riesit. V konecnom dosledku, ak muz z takehoto vztahu odide, on ostava ten zly, pretoze bol plytke nadrzane hovado a nevazil si teplo domacnisti. Do zvazku maju vstupovat jedinci, ktory uz obstojne poznaju sami seba. No ak zaklad je mat svadbu lebo uz aj Mara mala a na instagrame mala krasne fotky a Feri uz leje zaklady....tak je predpriorava na rozvodoveho pravnika.
A inac, varit, upratat a vsetko okolo viem. Na to zenu nepotrebujem. 😁
No polozil si velmi zaujimavu otazku, podla mna to je tak, ze pre udrzanie vztahu je niekedy fajn sa obcas aj premoct v tom, ze suhlasit so sexom, aj ked sa mi az tak velmi nechce. Je to o dohode a je fajn, sa aj napr dohodnut kedy ten sex pocas tyzdna bude.
ALE uplne idealne je, ak sa najdu dvaja, ktorym uplne vyhovuje bud vela, alebo malo sexu, alebo nieco medzi tym. Ak sa najdu dvaja a jeden chce VELA, druhy chce MALO, je ta obrovsky problem a neexistuje, aby sa jeden do sexu "nutil" pre klud v rodine, alebo akoby som to povedala. Samozrejme vela zavisi aj od nastavenia partnerov, ci je jeden z nich v tom aj trosku rafinovany, urobit nejaku atmosferu, naladu, dobre jedlo, rozhovor... potom to uz ide tak nejako samo a netreba nikoho prehovarat..
@marca12 netrep. Muzom ide o uspokojenie zien. Sudis podla seba asi.
@hugger Sex by nemal byt len zivocisna zalezitost, ale aj aspon trochu intimny, s citmi. Aj pri rychlovke je mozne sa predtym objat, pohladit, pobozkat. Ved to sa da dokonca aj bez sexu. Moze byt nechut na sex a rychlovka, ale zaroven aj trochu nehy a nieze jak stroje, podme na to hop a je to. Hadam ludia, co sa lubia, tak aj ked nemaju chut na sex, si dokazu dat jeden ci dva bozky a az tak ist na vec a trochu to aj precitit a nebrat to len uplne mechanicky.
Ci sa ma partner co ma mensiu chut premahat... Podla mna vo vsetkych aspektoch vztahu ked sa dvaja lubia, tak si navzajom ustupuju. Raz si pozru film, co viac bavi jedneho a inokedy co druheho. Raz si navaria jedlo, co ma radsej jeden a inokedy druhy. Neviem si celkom predstavit, ze by v sexe to zrazu malo byt inak, ze vsade sa robia kompromisy a v sexe to budeme brat cisto zivocisne, ze len ked je chut, ako u zvierat, tak vtedy podme na to, inak nie? Vztah a laska by mali byt aj o inom a nielen o tom, ze prave teraz mam chut, tak podme na to. Keby sa vo vztahoch nerobili kompromisy v nicom, tak by asi vela vztahov ani nebolo.
Samozrejme, tu moze nastat velky problem, ked je sexualna potreba u partnerov prilis rozdielna. A jednemu staci raz mesacne a druhy by chcel 3x denne. V takom pripade asi neexistuje kompromis, ktory by bol prijatelny pre oboch. Ale to uz zavisi aj od povahy partnerov.
@cervenaruza123 pekny pohlad na temu, v podstate totozny s mojim. Ak moj uvodny prispevok vytvoril dojem ze ta rychlovka by mala byt len o zasunuti tak to musim korigovat: ta emocionalna stranka (dotyky, objatie, bozky, rozhovor) je mozno este dolezitejsia
@foterlotor niektorym muzom ide (pre dobro nich samych a aj ich partneriek dufajme, ze vacsine), ale zas neglorifikuj muzske pokolenie. Niektorym na tom vobec nezalezi.

@hugger Vieš, len potom sa mi natíska otázka, že prečo by si žena takýto sex vlastne nemala užiť, keď sú na to, aspoň z môjho pohľadu, splnené všetky podmienky 🤔. Môže byť, že som to celé nepochopila, ale idem radšej pracovat a neflakat sa toľko, lebo ma vyhodia z práce 😃.