icon

Skúsenosti z narodeninovej oslavy bez manžela

11. mar 2024

Mám narodeniny...manžel išiel uspať malú a už neprišiel.som sama tento večer ako aj každý iný.keď vstáva o 5 pochopim.zajtra ale nejde do prace...dostala som zlatý prsteň.úplne mimo moj vkus a je mi malý.pritom sme sa dohodlu, že prsteň si vyberiem sama a nie na narodeniny ale bolestné za pôrod.takto chcel zabiť dce muchy jednou ranou.nevyšlo mu to...ako ho poznám bude veľký problém ho ísť vrátiť.možno ho ani nevráti.už dlho sa mi baše manželstvo nepáči ale jemu to tak vyhovuje...

lilli110
11. mar 2024

@diana20 suhlas 👍lepsie by som to nenapisala. Mne by bolo smutno tiez. Nech si pise kto chce co chce. A zjavne tu vacsina nepochopila, ze nejde o nejaky blby prsten...

gloria31
11. mar 2024

Ja autorke tak veľmi rozumiem. Ja som v niečom podobnom len to trvá dlhšie a dochádza mi trpezlivosť. A za pôrod nemusí byt zlato alebo čokoľvek aspoň kvety je krásne poďakovanie a bozkom zo slovami ďakujem za naše spoločné dieťa.

andrea2323
11. mar 2024

@diana20 pekne a citlivo napísané, čítaš presne medzi riadkami, že autorke ide o spojenie a pozornosť 🥰

nika523
11. mar 2024

@diana20 konečne to niekto pochopil čo autorka vlastne chcela napísať a čo jej vadí lebo dookola tu tie ženy omieľajú prsteň a bolestné a o to vôbec nie je o tom ale tu sú všetky také múdre a dokonalé že až zle čítať, tiež nerozumiem tej zlobe medzi ľuďmi, veľmi dobre si to napísala

nika523
11. mar 2024

Autorka porozprávaj sa s manželom, vysvetli mu že sa cítiš osamelo a že sa ti málo venuje atď

genoveva
12. mar 2024

Rozmýšľam či to nie je trochu aj o tom, že máte rôzne jazyky lásky. Stále spomínaš rozhovor, spoločný čas s manželom, ktorý ti chýba. A úplne tomu rozumiem. Ale jemu možno chýba niečo iné a nebaví ho už dáva to, čo potrebuješ ty, keď on nedostáva to čo potrebuje on, vďaka čomu by sa cítil milovaný. My sme s mužom chvíľu mali tento problém kým sme si to nevyjasnili. Ale možno som mimo a iba projikujem.

lb1984
12. mar 2024

Neviem aké to medzi vami je nežijem s vami. Ale začínam mať pocit ze zeny keď otehotneju a porodia niečo sa im v hlavičke udeje tiež....nie v zlom lebo som si tým aj ja prešla. A prešlo to okolo 5 rokov malej keď je relatívne samostatnejsia. Unava a hormóny, zmena života vedia urobiť veľa. Tiež okolie a sociálne siete nepridavaju. Hold normálny život s dieťaťom- tvoj chlap je len obyčajný chlap unavený z roboty co zjavne darček ponal po svojom. Za mňa od môjho chlapa ma poteší hocičo aj keď mi kúpi úplnú debilitu vidím ze mal snahu a nevy... sa na mňa. Zajtra bude lepšie ak sa v tom nebudeš utapat a svoje sklamanie riešiť a prehlbovať ...

hellionka
12. mar 2024

Všetko najlepšie! A z komentárov tu si nič nerob, tu mám pocit že sú poväčšine ženy, ktoré majú latku tak nízko, že sú fakt rady zato, že otec svoje dieťa na ženine narodeniny aspoň uspí alebo chudák unavený sám išiel do obchodu a niečo (ale úplne odveci) aspoň vybral. Ty si otravná s prsteňom, nepracuješ čiže unavená nemáš byt prečo a ešte k tomu si dovolíš chcieť pozornosť na narodeniny 🤦🏼‍♀️ Mrzí ma to, tiež by som bola veľmi sklamaná z takého prístupu muža a dala to patrične aj najavo. Ak nepochopil skus mu to dnes ešte raz jasne povedať a ak nemá záujem, zariad sa podľa toho do budúcna. Držím palce.

janage
12. mar 2024

@diana20 a autorka: ale predtým taký hádam nebol?
Ak áno, tak autorka vedela už čo čakať a mohla sa zariadiť. Nachystám jednu menšiu tortu alebo kúpim, alebo fľašu vína a nachystám večer tyčinky a 2 poháre (nemusia vypit celu flasu) alebo hocičo malé čo nás oboch poteší a ju nezaťažuje.
Autorka jasne sa dopredu vyjadriť čo očakávaš.
Miláčku nezabudni zajtra narodky, čo tak troska posedieť pri dobrom filme, pohári vínka, čaju atď doplň sama.
A darmo zajtra neostáva do práce. Dnes pracoval a unavený bol dnes. Som nepochopila či zaspal úplne či sa potom prebral a išiel spať do spálne.
Ak je dlhšiu dobu ignorant, tak by som nečakala, že akurát na tvoje narodeniny prejde zmenou a zmení prístup. Odmenila by som sa na narodky sama a jemu predložila účet.😉
A teda porovnávať mesiac chodenia do práce s dennodenne chodenim popri starostlivostio rodinu je za mňa neporovnateľne.
Dieťa nie je dojča tak si urobím výlet a zbehnem do mesta čo je hodinu cesty. Však hádam bus tam chodí aspoň jeden ráno a jeden večer spať.
Ak mu nedochadza, tak prsteň rovno vrátim jemu so slovami, že síce by ma potešil, ale iný rozmer a štýl. Takže ďakujem za snahu v sobotu alebo kedy najbližšie je doma mu nechávam malú a idem to poriesit alebo si urobíme výlet rodina.
Alebo pôjdeme všetci k svokrovcom a pôjdem odtiaľ ak je lepší spoj, cesta....
Ak to bol jeden krok vedľa hľadaj riešenia, ak je to dlhodobý ignor z jeho strany nemaj nereálne očakávania a tiež sa zariaď.

nelca0510
12. mar 2024

Dostala som tiež šperky na Valentína od muža. Nepáčili sa mi. Ale pred ním som ich vychvalila, ale vypýtala som si bloček,že si ho schovam,keby sa tomu niečo stálo. Išla som to vymeniť hneď druhý keď - nikdy si nič nevšimol.

momoftwo
12. mar 2024

Autorka ja tiez citim ze tebe nejde ani tak o prsten, o darceky, o narodeniny ale o to ze tvoj muz ti nedava pozornost. Ako sorry ale tie komentare, to je take waw ze muz ide uspat dieta? No tak potom latka je u niektorych pekne nizko. Ty si cakala ze aspon dnes s tebou bude travit cas. Mam pocit ze takto fungujete uz dlho, ze on sa o teba nezaujima? Necitis s nim nejake hlbsie prepojenie..asi ako otec je dobry, ale ako partner nic moc? Aj s tym prstenom mohol si dat zalezat, zobrat ti iny prsten aby vedel aspon tvoju velkost, ked uz ta chcel prekvapit, ale skor to odflakol len aby bolo. Rozpravala si sa s nim o tom ako sa citis? Ze sa citis sama?

janage
12. mar 2024

@hellionka tu ide skôr o princíp. Ak by muž napr. dlhodobo nevaril doma, je dosť naivne očakávať, že zrazu na moje narodky ho osvieti a navarí. Slovo variť môžeš vymeniť za čokoľvek od dávať pozornosť po dať rešpekt, lásku, uznanie dar, umyť auto.
Chyba autorky je v nerealnom očakávaní, že práve ten deň bude iný. Ak teda ide o problém dlhodobý.
Ak chcela tento deň nejakú zmenu vo vzťahu, mohla vyjsť len od nej.

drago12587
Odpoveď bola odstránená
patrixxx23
12. mar 2024

@drago12587 boze moj 🤦🏻‍♀️ tak toto len chlap dokaze napisat

1ryba
Odpoveď bola odstránená
momoftwo
12. mar 2024

@drago12587 ale ty si asi dostatocne blby nato, aby si vedel ze na Slovensku sa predmanzelska zmluva uzavriet neda😄👌 dufam ze si trol a ked nie tak minimalne pekny vol😉

patrixxx23
12. mar 2024

@momoftwo no nenormalne toto co niekto dokaze napisat 😀🤦🏻‍♀️ ani kavu nepotrebujem..taketo primitivne komentare mi tak vedia zvysit tlak,ze az..

diana20
12. mar 2024

@janage áno, určite ak to dlho trvá, tak už sa to len ťažko zmení, ale prepáč, ty na svoje narodeniny nečakáš, alebo nedúfaš, že niekto bude pre teba chcieť spraviť ten deň výnimočným bez toho, aby si o to musela pýtať? Že to spraví sám od seba lebo ťa má rád? Pre mňa úplne stráca akt svoje čaro ak som si ho musela vypýtať... Ako hovorím, ja nerozumiem prečo dávame toľko významu tomu dňu keď sú narodeniny, ja nič na ne nečakám, dokonca ma to aj otravuje ale treba sa skúsiť dať do jej kože a skúsiť pochopiť, čo cíti. Prišla si sem po pochopenie, ale už dnes asi ťažko nájsť niekoho, kto len vypočuje keď je zle a povie, neboj, bude lepšie, to prejde.. všetci hneď idú kritizovať blbosti, asi im to pomáha sa cítiť lepšie, smutné...

h2
12. mar 2024

@drago12587 Myslím, že po prečítaní tvojho príspevku je nám už všetkým jasné, prečo taký mladý a výzorovo OK chlap (ak si na fotke ty) nemá babu a zabíja svoj čas na fóre pre matky s deťmi. Je mi ťa ľúto.

mk1111111111
12. mar 2024

@momoftwo len ta foto nie je jeho, taky clovek, ako je na foto, by sa takymto stylom neprezentoval

maryetta
12. mar 2024

@dzulli1980 veru 4 porody a neviem. Ale pri poslednom mi doniesol kvety-lebo aj spolubyvajuca mala-inac by neriesil. Kazala som mu nech ich vezme domov-lebo ved ani vazu ani pohar som nemala. A kym som prisla domov kytica zvadnuta 🙂

Ale chcem si casom tiez kupit nieco na pamiatku. Staci aj sama sebe. Nemusi mi manzel nic davat. Neberiem to ako jeho povinnost.

momoftwo
12. mar 2024

@mk1111111111 mne je jedno ci ta fotka je jeho alebo nie, to co to pisalo to ma v hlave total pomotane, chudak/chudera😄

k47
12. mar 2024

Pre telo je prospešné chodiť spať a vstávať v ten istý čas celý týždeň. Jeho biologické hodiny sú nastavené na skorý spánok. Ale áno, dá sa občas spraviť výnimku.

jesenzima
12. mar 2024

Čo je to bolestné za pôrod? 👀

lakebabe
12. mar 2024

@jesenzima niekde sa to dava kamarátky dostali väčšinou hodinky alebo šperk svokra aj moja mama za každé dieťa niečo zlaté retiazku , prsteň alebo tak na pamiatku za pôrod je to taky zvyk ale už sa to málokde riesi

monicatko20
12. mar 2024

Predaj prsteň, kúp si čo chceš..neviem ale muži sú v tomto iný proste jak ženy..môj muž má obdobia keď je všímavý natoľko, že ak spomeniem nejaké nové vložky tak mi ich na druhý deň donesie..na ďalší týždeň zabudne na moje narodeniny (to je príklad, ešte na také dôležité udalosti nezabudol)..ale neriešim..proste je chlap, hlavou v práci, cele dni sa naháňa.. Ak sa k ničomu nemá, porozprávaj sa s ním.. ak ti to nevyhovuje ,odíď..

deedol
12. mar 2024

@nelca0510 tu vidiet, ake sme rozne a rozni. tebe toto pride ako dobre riesenie (a verim tomu, ze aj mnohym dalsim), mne to zas pride neuprimne a nikdy by som to partnerovi neurobila. ale nemyslim to v zlom, len som sa pozastavila, ze ake mame rozne pohlady na vec 🙂

betulinka1
12. mar 2024

Odhliadnuc od vsetkych komentarov, ktore su vacsinou zase negativne voci autorke, si mysli, ze by si si s muzom mala sadnut a v klude sa porozpravat. Ked dieta bude spat. Normalne si vyjasniť, ze co ta trapi, ze sa citis osamelá, ze ci to tak vníma aj on. Lebo, ze sa ti vyhýba je asi známkou toho, ze aj on sa citi osamelý, tak uteka radsej uspat dieta. Jasne, ze chlap ti to tak nepovie 😉😉😉. Musis byt trosku psycholog, jemne, ziadne vycitky a ani krik.

gabriela2952
12. mar 2024

Véd tak asi zaspal s dcérou keď ju uspaval, čo sa stáva... a prepáč ale bolestné za pôrod? Však pôrodom ste dostali obaja to najcennejšie , netreba k tomu bolestný prsteň...

drago12587
12. mar 2024

@mk1111111111 to je ina fotka z toho isteho dna :D .. som to ja .. reagujem adekvatne na absurditu z ktorej mi tečie krv z oči :D .. a ženu mam, to je asi to najlahšie čo vieš dnes dosiahnut :D .. tažke je nast normalnu...