icon

Skúsenosti z narodeninovej oslavy bez manžela

11. mar 2024

Mám narodeniny...manžel išiel uspať malú a už neprišiel.som sama tento večer ako aj každý iný.keď vstáva o 5 pochopim.zajtra ale nejde do prace...dostala som zlatý prsteň.úplne mimo moj vkus a je mi malý.pritom sme sa dohodlu, že prsteň si vyberiem sama a nie na narodeniny ale bolestné za pôrod.takto chcel zabiť dce muchy jednou ranou.nevyšlo mu to...ako ho poznám bude veľký problém ho ísť vrátiť.možno ho ani nevráti.už dlho sa mi baše manželstvo nepáči ale jemu to tak vyhovuje...

autor
12. mar 2024

@nelca0510 tak zase ja by som to takti za jeho chrbtom neurobila.necháoem, ze si nvšimol, že máš iné šperky.moj je zase na take vech všímavý.hneď by si všimol.ja som sa snažila pred nim tváriť v pohode, ale sam videk že si ten prsteň na prst nenavlečiem...

autor
12. mar 2024

@momoftwo ďakujem.si jedna z mála ktorá to chápe

autor
12. mar 2024

@drago12587 vyjadrim sa len k jednej veci.nie nepracuje tazko

autor
12. mar 2024

@1ryba dnes sme nemohli.mali sme ine povinosti.a ja oslavovat nechcem.chcela som vcera trosku jeho casu.nenasiek si ho tak ok.dodatocne oslavovat nebudem.

autor
12. mar 2024

@maryetta ja ani kvety.a sama si nebudem kupovat darceky.mna by to nepotesilo.kupujem detom jemu blizkym...

janage
12. mar 2024

Vy mate zle vzťahy? Ci prečo by tam mala neostala, keď tam bude mať aj tata. Véd povenovat sa môže svokra a keď by sa malej cnelo tak ho budú pozorovať pri práci.
Mala píšeš ze ma 2 rocky. Mnohé deti už vredy chodia do škôlky.
B. Môžeš ísť inokedy o týždeň v sobotu ci niektorý deň čo bude manžel doma.
C. A aký záver teda u vás nastal po celom tomto ignorovani tvojich narodeninovych želaní? Ako si to ďalej riešila? Porozprávali ste sa? Navrhla si iný deň, večer?
My sme napr.rozlietani cez týždeň, jedine co dodržiavame, že v deň D oslavencovi ráno zaspievame happy birthday😁
Dáme malý darček a večer koláčik.
A posledný rok, dva keďže jedno dieťa je letné oslavuje na tabore bez nás a nikto to neberie tragicky lebo inak fungujeme.
Vy zrejme nefungujete. Ty niečo ocakavas a nedeje sa to, si sklamaná. Možno aj tvoj manžel niečo očakáva čo nedostáva a tiež je sklamaný. Preto som sa pýtala čo nasledovalo? Rozhovor? Jasná predstava? Určenie hraníc a dôsledkov ich prekročenia, výčitky, či tichá domácnosť?

autor
12. mar 2024

@k47 ja ho chapem ze spi.ale ako pises vynimka sa spravit da...

autor
12. mar 2024

@monicatko20 nie nepredala by som ho...asi insk zmýšľaju.no je mi to luto

autor
12. mar 2024

@deedol ni ja tiez by som to.neurobila.v tom s tebou suhlasim

diana20
12. mar 2024

Máš nejaké kamarátky? Strašne z tvojich komentárov cítiť smútok a že sa cítiš sama.. podľa mňa sa musíš mať viac rada. On už sa asi nezmení, buď s nim chceš aj tak ostať, alebo nie. V oboch prípadoch by si mala nájsť spôsob, ktorým ťa baví tráviť čas, aj s dcérou chod von na kávu, urob niečo pre seba, choď aj s kamarátkami aj s dcérou.. neviem.. podľa mňa je pocit samoty spôsobený tým, že nevieme byť šťastné samé so sebou. A večer ho nechaj teda spať a nájdi si niečo čo budeš sama večer robiť, na čo sa budeš tešiť.. ja napríklad keď mám dobrú knihu tak sa teším, že všetci spia a môžem konečne v kľude čítať. Hľadaj v sebe svoje šťastie. ❤️❤️ držím ti veľmi palce

monicatko20
12. mar 2024

Podľa mňa sa úplne zbytočne trápíš..viem, že ti to je ľúto, ale myslím si, že mi ženy niekedy proste veci cítime inak ako chlapi.ne napríklad raz doniesol prsteň len tak pre radosť, bez toho, aby vedel akú veľkosť nosím 🤣 jasné, že bol malý.. poriešila som si výmenu sama..on bol rád, že som rada..viac mi prsteň nekúpil 🤣 ale tiež mi nosil darčeky ktoré proste nepochopím..ja napríklad alergia na bižu, striebro..nemôžem skoro žiadne náušnice, puchnú mi uši..jasné, že som na narodeniny jedny dostala 🤣🤣

autor
12. mar 2024

@betulinka1 no prave ked spi ten priestor nie je.spi aj on.nieco som mu uz dnes naznacila.no memyslim, že sa nad tym zamysli a zmeni to...

autor
12. mar 2024

@gabriela2952 tu nejde o prsteň ale o jeho čas so mnou.prsten mu nevysiel no stava sa.a s tym uspatim stale ked ide on zaspi s nou.ked idem s nou ja len tolko ci otvorim dvere spalne zdvihne sa a hned ide spat do izby.

gloria31
12. mar 2024

@autor ani na Valentína ani na MDŽ nič.

autor
12. mar 2024

@patrixxx23 aj mne je to divné.nejak tomu neverim.ze je ti skutocne on koho fotky tu pridava.

autor
12. mar 2024

@iwesska mam vyhodu.bruchioma neboli...a nebij sa uplne rychlo zaspal.netrapilo ho.to

autor
12. mar 2024

@patrixxx23 ved to ma trapi, ze ma berie sko samozrejmost a uz akoby mu na mne nezalezalo.

deedol
12. mar 2024

pockat, takze ked ide uspavat on, tak tam rovno aj zaspi, a ked ides uspavat ty a douspavas a vyjdes naspat za nim, tak on okamzite odchadza prec? spravne som pochopila? ak ano, tak je dost divne.

autor
12. mar 2024

@weronika171717 mala teraz nebude s nikym.inym.len s nim alebo so mnou.naviazala sa az privelmi na mna.place ak ma vidi odchadzat

diana20
12. mar 2024

A hlavne bez rozhovoru sa nikdy nič nevyrieši.. on si to nevie domyslieť, chlapi rozmýšľajú inak a ja teda pri mojom som pochopila, že málo vecí mu dôjde ak mu to nepoviem na rovinu.. takže nie ze "niečo som mu naznačila ".. tak sa nemá ako zmeniť.. aj ak to povedie k hádke tak je to lepšie ako nič.. ja teda neviem ale často keď sa pohádame s mojim priateľom tak nas to donúti oboch porozmýšľať nad situáciou a možno aj vidiet veci z iného pohľadu.. podľa mňa sa aj môže zmeniť, že sa začne snažiť, ale ak mu to nepovieš tak on nemá ako vedieť, že ty plačeš keď on spí...

autor
12. mar 2024

@rorino no asi to prestava fungovat len si to este nechcem priznat

janage
12. mar 2024

Autorka ale keď toto je každý večer, tak načo tlačiť na pílu?
Keď prišiel z roboty mala si oceniť snahu, úprimne, jasne a jemne povedať, že bohužiaľ prsteň nesedí a že ho pôjdeš čím skôr vymeniť, aby si sa mohla potešiť takým čo ti sadne. Rovno sa spýtať keby by povaroval malú alebo ci pôjdete všetci ako výlet aj s obedom v restike.
Dat na stôl niečo malé čo má rád, a spýtať sa čo by mu viac vyhovovalo. Večera kino či víkendový pobyt s animáciami pre deti, kde by ste zrelaxovali (predkladaj moznosti ktoré tebe vyhovujú )

autor
12. mar 2024

@domkakvet dufam ze sa v co najkratsom case porozpravame

autor
12. mar 2024

@belaaaaaaaaa my sme spolu dlhsie ako len 3 roky ale uz je to jedno...

autor
12. mar 2024

@deedol ano vue.pochopil to.no mam pocit , ze to nezmeni.ale vyčkam

autor
12. mar 2024

@janage nie nemame zle vztahy ale nechce byt velmi so svokrou.nie su spolu casto.nie je na nu zvyknuta.a vlastne mala je teraz dost naviazana namna nechce buy s nikym len so mnou a este aj manzelom.on sa jej venovat nebude moct budu tam robit.a svikra tam budec tiez ale skor to bude organizovat.tiez by sa jej nemohla venovat.vraveka som mu svije pocity ake nejak ti s nim nezamavali.dnes dme mali ine povinisti.mal olnu hkavu unych veci.a dodatocne oslavovat nechcem

autor
12. mar 2024

@diana20 zopar kamaratok mam.ale kazda mane svoje zivoty a malo casu na seba...citska sim kedysi vela a rada.musim sa k tomu vratit

autor
12. mar 2024

@deedol no hej.on malu uspi skor.pri mne.sa dost vrti a dlhsue zaspava.to je uz viac hodin po 9 tak ide spat.

deedol
12. mar 2024

tak skuste mozno o tom sa porozpravat. mali by ste mat aspon nejaky cas pre seba vy dvaja, hoci aj polhodinku denne. ale povedz mu rovno, co chces, nie naznaky.

aurinia
12. mar 2024

Zober prsten, nech ti da ucet, sadni s malou do auta, zabal desiatu, a chod si ho vymenit za taky aky ty chces. Prepac, budem uprimna. Po 22 rokoch manzelstva viem ze najhorsie je očakavat. Ja keby som sa s muzom chcela vecer rozpravat tak mu to poviem, "uspi malu a pridi". Keby zaspal, pojdem ho zobudit. Skratka neocakavam, poviem. Nieco ma trapi, poviem. Necakam kym si to uvedomi, necakam kym sa nieco zmeni. Uprimnost. Ak aj vsetko to robis, tak je to debil a stracas cas. Zivot je len jeden. Treba ho zit a nie sa trapit. Vyrieste si to a buddte k sebe otvoreni.