icon

Skúsenosti z narodeninovej oslavy bez manžela

11. mar 2024

Mám narodeniny...manžel išiel uspať malú a už neprišiel.som sama tento večer ako aj každý iný.keď vstáva o 5 pochopim.zajtra ale nejde do prace...dostala som zlatý prsteň.úplne mimo moj vkus a je mi malý.pritom sme sa dohodlu, že prsteň si vyberiem sama a nie na narodeniny ale bolestné za pôrod.takto chcel zabiť dce muchy jednou ranou.nevyšlo mu to...ako ho poznám bude veľký problém ho ísť vrátiť.možno ho ani nevráti.už dlho sa mi baše manželstvo nepáči ale jemu to tak vyhovuje...

autor
12. mar 2024

@diana20 s nim haslu nevyhras.on je v tkmtj majster.vzdu vujde z tohi on ako vitaz.argumentiv ma plnk.a mozno sa uz niekedy nad tym sj zamyslel ale malo.on ma dost tazku povahu.tu odkryvak ale postupne...a dosr sa zmenil potom v manzelstve.zacalo sa mu darit v praci a asi mu trochu stupla slava do hlavy a mna akoby "udupaval"

sonka333
12. mar 2024

@diana20 🙏👌👌👌vystihla si to ale že úplne...chcela som sa autorky zastať ale ty si to dala na Pána 👌napísala si všetko...a žiaľ...pravdivo...autorke želám všetko len to najlepšie k narodeninám 🎂🍾🥂🎉a nech sa dá všetko do poriadku ❤

veselo_neveselo
12. mar 2024

Och zena, maly prsten nie je predsa problem. Vies ty vobec svoju velkost prstena?
Neni ziadny problem predsa ist a dat si ho zvacsit, ved ti je uplne normalna zlatnicka sluzba. A ak ti da blocek, tak sa mizno dohodnes ze tu ho vymenia za iny co sa ti ciac bude pacit.
Ale ty vlastne nemas problem s prstenom, to je len zastupny problem. Riesit treba to vsetko podstatne, a nie blbo podnuci prsten.

diana20
12. mar 2024

Tak to ma mrzí, v tom prípade už len ty musíš vedieť, či chceš v takom vzťahu ostať, alebo nie.. držím ti palce.

autor
12. mar 2024

ĎAKUJEM všetkým za zapojenie sa do diskusie.ďakujem hlavne za úprimne komentáre a zvlašť za tie ktoré ste ma chceli podporit a povzbudit.prečítala som si všetky komentáre. viem že sa budem musiet s manželom porozprávať.napísala som dosť informácii a viac už do dis kusie písať nebudem.pekný večer.

betulinka1
13. mar 2024

Naznačiť nebude stacit, lebo treba najst nejaku chvilu na rozhovor normalny. Nevies dat dieta babke a pozvat muza na veceru?

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
natalka13
15. mar 2024

Prsten je pre teba dolezity?
Pytas ho 2 roky.
Mozno ten jeho nezaujem prameni z toho, ze zistil ako lipnes na kusku zlata. Mozno sa zahladel do inej zeny.
Patraj preco nema zaujem s tebou travit cas, nie preco kupil maly prsten. No preto ze vhce mat pokoj.

adriana1810
15. mar 2024

@dzulli1980 to je hrozna reakcia. Ona uspava dieta stale, obcas moze aj muz. A naco jej je zlaty prsten ked je maly a navyse sa jej nepaci?
Netreba sa hned rozvadzat ale vela vela rozpravat

syslik81
15. mar 2024

@natalka13 ked si si dala namahu na ustipacny komentar tak si daj aj namahu a precitaj si autorkine odpovede v teme ..davno to vusvetlila .. ale kazdy vidi len co chce vidiet a za pc na opacnej strane je hrdinka.. ze si radsej nesla na wc ako rypnut a nevyslo ti to ... zhodnotila by si lepsie svoj cas

miriamzba
15. mar 2024

@diana20
Pekný koment. Autorka už asi aj olutovala že sem napísala. Pritom ja ju tiež chápem.

nini1978
15. mar 2024

@dzulli1980
Prepáč maly prsteň je pre teba ok?
Aj keď môžeš nechať bokom to,že sa jej nepaci,ale nedať si námahu ani v tom,aby kúpil správnu veľkosť (stačí zobrat iný prsteň a priniesť do zlatníctva)
Ked sa teda dohodli,že si ho vyberie sama a nakoniec kúpi maly prsteň ,ktorý vybral sám?
To je tebe stále ok?
Mne absolutne nie,v každom vzťahu ak sa o niečom rozhodne spoločne,tak sa to ma’ dodržať
Išiel spat,bol unavený,môže sa stať,to beriem
Autorke-tie narodeniny sú pre teba akoby ta kvapka,kvôli ktorej pretiekol pohár
Tam už sú ďalšie záležitosti,ktoré ta dlho trápia ,podľa všetkého
Dialóg,sadnúť a prebrať s partnerom

natalka13
15. mar 2024

@syslik81 ???? Konkretne?
Nema o nu zaujem. Maju iba 2r dieta, asi to nieje 20rocny vztah kde nuda moze prist.
Vecer bud spi s dietatom alebo ked ona uspi dieta a pride do obyvacky on sa dvihne a ide spat. Podla teba uplne v poho vztah?

kp7333
15. mar 2024

Ide vikend, navrhni manzelovi, ze si spravite vylet do mesta. Vymenite prsten, date obed v restike a potom spolocnu prechadzku niekde v parku. Idealne len sami dvaja, ak to nepojde, aj s malou. Vecer nachystaj vino a povedz mu, ze ked uspi malu, nech pride si pripit na tie narodeniny. Mozes mu pri tom povedat, co mas na srdci.

danuso06
15. mar 2024

Bolestne za porod??? To co za kravinu...vsak dieta ste chceli spolu nie? Zaspal pri dietati? A co? Boze nerob z narodenin oslavu matky terezy....nemas snad 10 rokov ...ja si na taketo somariny nepotrpim,mala by si radsej ocenit snahu a nie frflat

amel
15. mar 2024

Ja mam deti 3 a žiadne bolestné....úprimne,ani po tom netúžim,odmenou mi bolo vonave babatko a nic ho nepredci.
Ty sama vieš,čo vo Vašom živote neklape.

lilli110
15. mar 2024

@syslik81 👏👏👏

radacak
15. mar 2024

Ak je unavený tak zaspal 🤷ja ti napíšem že riešiš hlúposti,spomenul si na narodeniny?spomenul
Neviem koľko máš rokov ale to príde ,,možno,, časom že si uvedomis že v živote sú dôležitejšie iné veci

radacak
15. mar 2024

@amel som na tom podobne ...pri prvej dcére som nič nedostala a ani nechcela a teraz pri druhej to budem mať rovnako...tiež nechápem tzv ,, bolestné,,pre mňa bude najväčší dar že budem mat maličkú pri sebe a že budeme v poriadku,nič viac mi netreba.🙏🙏🙏

tetaandulkova
15. mar 2024

Nemôžeš ho ísť vymeniť sama? Ak sa vôbec dá vrátiť 🤔 ale rozumiem ti, aj môj zabudol na moje narodeniny, a to ich nemám v nejaký bežný deň, ale rovno na Vianoce...i tak zabudol 🤦Nie všetci sú pozorní...ale inak s tým darom za pôrod ako bolestné, to som jakživ nevidela, nepočula v mojom širokom okolí, až tu som sa dočítala, že niečo sa za pôrod dáva, u nás sa to nepraktizuje.

nayeli11
15. mar 2024

Veľmi ma mrzí, že toľko žien ťa tu prišlo len zdrbať a vôbec nie pochopiť… ja tvojim pocitom úplne chapem, len toľko som chcela napisat🙏

zazrak1991
Autor odpoveď zmazal
patrixxx23
15. mar 2024

@zazrak1991 jedina somarina je,ze darcek,ktory dostane zena po porode od muza,ludia zacali nazyvat ,,bolestne za porod” 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ ja od mojho ex som pred 12 rokmi dostala prsten,ktory mi priniesol na 2 den po porode do nemocnice..bol mi maly,ale akonahle som sa vratila domov,tak sme ho boli spolocne vymenit …no a teraz s terajsim partnerom ma po porode doma cakala obrovska nadherna kytica a novy telefon(ktory som uz potrebovala)..a vobec to neberiem ako bolestne za porod,ale ako darcek od nich,proste mi chceli spravit radost 🤷🏻‍♀️ a poznam vela dalsich zien co dostali nieco od partnera po porode 🤷🏻‍♀️ a to nepisem kvoli tomu,ze sa vychvalujem alebo co (aby tu niektore nezacali zase rypat) ,ale ze to je nieco normalne…napriklad ako darcek na narodeniny-niekto ho dostane od partnera a niekto nie 🤷🏻‍♀️

natalka13
15. mar 2024

@patrixxx23 ano je to pozorne od muza ked nieco zene kupi. Moj nekupuje nic nikdy. Nevie co a neznasa obchody.
Kupim si co chcem a on to s radostou zaplati. Vcera letenky do Pariza.
Ale nedupem doma 2 roky kup kup kup kedy kedy kedy.
Podla kopy zien tu by bolo uzasne keby kupil k prstenu aj nahrdelnik za meskanie 2 roky.
Co tam potom, ze s nou odmieta travit volne vecery, volny cas. Hlavne ze ma prsten.
V tom vztahu ide o ine ako o bolestne.

zowie
Autor odpoveď zmazal
diana20
15. mar 2024

@natalka13 ale ona nedupe dva roky o prsteň, žiadne bolestné si nepýtala.. jej manžel sa rozhodol jej to sľúbiť ako "bolestné " a trvalo mu to dva roky, ešte k tomu tento sľúbený darček za pôrod jej dal na narodeniny , aby už nič iné hľadať nemusel.. 🤦‍♀️
Ty si vyberieš a on zaplatí. Autorka bola tiež dohodnutá s manželom, že si vyberie a on zaplatí.. na miesto toho on šiel bez nej a vybral taký, ktorý sa jej nepáči a ešte je aj malý...

alkapoiuy
15. mar 2024

Akože myslím, že ide o pozornosť ,ktorú potrebuje od manžela a prsteň je nepodstatný, ak manžel vkuse spí ,keď vie že má manželka sviatok a čaká na neho asi moc nemá záujem, to asi vie aj sama ,radšej ide spať, ako tráviť čas s manželkou. Prsteň sa dá zväčšiť v zlatníctve , ak ho chceš, ak nie vymeň ,nevidím problém, alebo bude v krabičke.Ako s ním , ako bez prežiješ.

vuvu163
15. mar 2024

Fuuu ako myslela som, že ja som komplikovaná a veľa od muža vyžadujem....ale....tak po 1. co je bolestné za pôrod? To je asi nejaká moderná novinka. To je až trápne toto..... Bolestné.... Ved sme ženy, na to tu sme, sú to aj naše deti aj my sme ich chceli... Niekedy chlap prišiel s kyticou kvetov za manželkou aj to možno jazdy tretí a bolo ôk. A ženy boli šťastné muži tiež.... Teraz si ženy narokuju bolestné? 🤦‍♀️ Bola by som rada keby ten môj bol po pôrode ku mne aspoň pozornejší, kúpil kvet. O výzdobe na privítanie môžem len snívať.... A bolestné? To by som dlho vysvetľovala co to je a to by isto neuspelo.....a to mam dobrého muža, len není na také veci.... Tiež sa mi celá veci nepáči na ňom.... Ved ani jemu na mne, to je normálne..... A ze zaspal s malou? Bud rada ze ju uspava. Môj zaspí vždy. A chápem ze je vždy unavený.... A keď niečo potrebujem zobudím ho a príde. Ze kúpil prsteň hocijakej veľkosti a nechce ho vymeniť to by bolo dosť divne nad tým by som sa pozastavila. To ze si si chcela kúpiť prsteň sama a kúpil ho on.... Môj by urobil to isté... To sú chlapi.... Ináč myslia, nepripisuju tomu význam a možno chcú aby sme nosili co sa im páči.... Mne to príde tak, že máš doma normálneho chlapa. Občas divný.... Ako všetci.... A ešte, ja väčšinou na narodky nedostanem nič a meniny často sú zabudnuté. Vždy sú to dní ako každý iný.... Vadilo mi to, no prišla som na to, že ho v tom nezmením.... Mam sa teda asi podla tvojho vnímania rozviesť? Neber všetko tak veľmi citlivo. Chlapi sú iní...

rna
16. mar 2024

@diana20 úplne súhlasím. Ženy sa uz k sebe nevedia pekne chovať len kritizovat, ponižovať. Normálna odpoveď okrem tej vašej tu nezaznela este.

lacibo
16. mar 2024

Tak mna by toto tiez nastvalo..preto sme v zivote deti ( mame spolu tri) neuspavali a vsetky vecery patrili nam s manzelom😉, rovnako by ma nastvalo, ak by dal kopu penazi ( pri dnesnej cene zlata obrovska suma pre nas) za nieco co nevyuzijem..taketo velke veci si normalne prejedname obaja..aj ked je to dar...pride mi, ze tvoj manzel tak trochu nasilu a z povinnosti je tvoj manžel a realne ti nedava, co by daval, keby ta miloval..ale to je len taky prvy odhad, ja samozrejme do vasho vztahu nevidim, tak ta urcite nechcem zneistit akurat ze ta uplne chapem, ked ta toto zranillo, podla mna opravnene sa tak citis