Som zamilovaná do moslima
ahojky, zamilovala som sa do moslima, zatiaľ ešte spolu oficiálne nechodíme ale máme medzi sebou veľmi blízky vzťah. Keď som to povedala okoliu všetci ma zato odsúdili, že nech si s ním dám pokoj, že nebudem šťastná a podobne. Je tu niekto kto mal vzťah s moslimom? Ako to dopadlo? Oľutovali ste to niekedy? Najlepšie keby sa tu našla žienka kresťanka-katolíčka zaujímalo by ma akú reakciu mali jej známy veriaci a či niekedy sa s tým "zmierili". A ešte jedna vec všetci mi hovoria, že ma bude týrať keď s ním ostanem, no pre mňa to je kúsok prehrotený názor máte aj s tým nejaké skúsenosti? Zatiaľ ako chlap mi príde veľmi láskavý, milý, zaujíma sa o mňa, všímavý... jednoducho žiadne náznaky, žeby bol tyran ale odkedy som to povedala okoliu tak sa celkom bojím...
@lenkakravcova tk sama si odpovedala,moslim nemoze svoje dieta pokrstit.A alahovi je to jedno,to su len detaily a vymyslene bajky kt pozostali z tradicii a inych nabozenstiev,v Idlame to je tiez tak ,ved cely je zostaveny bud z tory alebo biblie.
@lasoli hovorím hlavne o tej poslednej vete a tým pádom aj o krste í dieťaťa "Ved alah vidi dobre skutky a isto mu nebude zalezt na takychto detailoch."
Ako je odklon od viery detail? Prijatie inej viery a velebenie iných bohov je najväčší a neodpustitelny hriech. A samozrejme deti nekrstime, žiadne dieťa sa nerodi ako hriešnik, to je nonsense.
Ja len tolko k tomu, moslima nepoznam osobne ani jedneho, ale poviem to tak. Ja som bola evanjelicka, ale len na papieri, venovala som sa aj ezoterike, vesteniu, liecitelstvu. Moj muz, vtedy priatel, bol katolik, ale naozaj silny uprimne veriaci, ale bol zamilovany, az tak do hlbky neriesil moje veci ohladom tohto. Ale prisli sme vo vztahu do bodu, kedy sme to zacali riesit. Hlavne ja som mavala dost velke depky, bola som ziarliva, naladova. Sama som sa rozhodla skoncovat s ezoterikou a pomahal mi pri tom jeden katolicky knaz. Isla som do Medzugoria a odvtedy som sa stala katolickou. Formalne az o pol roka na to a nasledne ma priatel poziadal o ruku. Vsetko do seba zapadlo. Teraz si neviem predstavit, ako by sme fungovali, keby som sa nezmenila. A neurobila som to kvoli nemu, mne fakt bolo zle a potrebovala som zmenu, uplne. Bolo to uz tak zle, ze som casto uvazovala nad samovrazdou. Takze to bolo z tohto dovodu.
@autorka podla mna, ak si katolicka a chces nou ostat, s moslimom nebud. Ak Ti teda naozaj zalezi na viere, zijes ju, chodis do kostola, slavis Vianoce aj Velku Noc... Urobis dobre sebe, aj jemu. Z tohto nic harmonicke nevzide. Uz duplom nie, ked pridu deti. My ich obaja vychovavame v katolickej viere, jednotne. Ked si predstavim, ze by mi ako evanjelicke mala vadit Panna Maria, nechcela by som sa modlit ruzenec a tak, tak by ten vztah nevydrzal. A to su tak podobne nabozenstva v zasade a neviem si to predstavit. Preto si myslim, ze ak nechces sa stat moslimkou, alebo aby deti boli noslimovia, tak do toho nechod.
Nejde ani tak o iné náboženstvo...ako o kultúru
Rýchlo sa odmiluj, ak sa máš aspoň trošku rada..
Moja najlepšia kamarátka chodila s moslimom. Bola krásna, mladá a vždy ho vedela krásne reprezentovať. Určite to bola láska, do tej doby (tuším dva roky boli best), kedy jej začal zakazovať stretávať sa s rodinou a nakoľko moc neuspel, dal jej gps do mobilu, aby videl kde kam chodí atd.... Po tomto zistení sa s ním rozišla po troch rokoch, bol to podľa nej ťažký rozchod, skúšal to na ňu, vyčkával ju. Našťastie bol jeden z asi inteligentnejsich a prestal, viac do takéhoto vzťahu by nešla a má muža Slováka už. Ale príhod na rozprávanie má dosť ....
@diamond007 Ona nepíše odkiaľ jej moslim je. Však na Slovensku nás žije cca 4000. Môže to byť kľudne Slovák ako repa.
Inak si ale myslím, že táto téma je vymyslená. Autorka nereaguje..
Moja spolužiačka si vzala moslima , na stretku hovorila že ju varovali a nakoniec to aj tak dopadlo , našťastie ostala tu a podarilo sa jej rozviesť ale vraj to bolo psycho čo nam spominala
Moja osobna skusenost bola presne taka ako Ti opisuju znami. 2,5 roka. Hold mlada blba zamilovana baba bez skusenosti. Najskor bol okuzlujuci, mily, pozorny, modre z neba by mi zniesol a postupne malickostami sa spravanie menilo a z okuzlujuceho princa bol chlap, ktori ma ponizoval a pod. do detajlov nechcem zachadzat. Baby z tej komunity neboli na tom lepsie. Netvrdim, ze nie su vynimky, ale skratka statisticky ma asi kazda kultura uz vo svojej dna nejake vzorce spravania, kedze to ide generaciami a v moslimskej kulture je zena vzdy za muzom. A potom zavisi od konkretnej povahy muza, ako velmi si tento vzorec osvoji. Drzim palce. Osobne by som strasne rada vratila cas.
@lenkakravcova "zasvätením dieťaťa vymyslenej trojici?" No toto znie fakt "tolerantne a mierumilovne" 😳
@0silvia0
Co je na tom nemierumilovne? Aj Rusom by bolo lepšie a mierumilovnejsie keby im povedali pravdu, než keď im ich ludkae vedenie klame.
@lenkakravcova predpokladám, že ona to myslela tak, že tá trojica bola vymyslená o niekoľko storočí skôr ako ten váš "jediný" 🤭😂🤣
Tak je úplne jedno, aké 2 odlišné náboženstva sa stretnú, keď každé je presvedčené o svojej a jedine svojej správnosti, dobrotu to nikdy robiť nebude.
@lenkakravcova ty si skus uvedomiť, že pre veriaceho kresťana to nie je vymyslená trojica. Problém všetkých takýchto úprimne veriacich je v tom, že každé iné náboženstvo považujú za pomýlené a neprípustné a jeho vyznávačov sa snažia presvedčiť o svojej pravde. Obrovský problém je, keď sa to snažia robiť agresívne.
A keď už sme pri vojne aj tam to tou neuctou a agresivitou jedného voči druhému začalo.
Nič nie je horšie ako keď si nejaká skupina myslí, že má patent na pravdu.
Úprimne veriaci kresťan, žid hinduista, a ďalších x náboženstiev si myslí, že pomýlení sú tí druhí. Tak ako si to myslíš ty o nich.
@lenkakravcova nemas k tomu dobry postoj. Takto nevyzera nabozenska tolerancia. Naco podsuvas ludom inej vieey ako je ta tvoja, ze jeho viera je ta nespravna?
A neprosin si citaty z Koranu, dakujem za pochopenie.
@dominikamacakova wtf ty si úplne na hlavu??
Ako keby slovenskí muži by boli veľmi lepší 🤣 veď nečítame tu každý týždeň ako sú slovenské ženy slovenským mužom alkoholikmi mlátené a ponižované 😉
@lenka567899 ale samozrejme, že aj Slováci kresťania vedia byť tyrani, ale podľa našich zákonov nepatrí dieťa pri rozvode automaticky otcovi a jeho rodine napr.
Preto ženy písali, že treba viac info. Odkiaľ je, kde budú žiť, čo v prípade rozchodu.
@mamamasama to musi byt strasne zostat zit v Dubaji🤣
Odporúčam prečítať si knihu od Evity Urbanikovej - Stratené. Ide o skutočné príbehy. Mne bolo až zle pri jej čítaní 🥺 Všetky príbehy majú svoj koniec. Niekedy lepší, niekedy horší.
Ale všetky ženy sa zhodujú v jednom: Túto knihu by si mala prečítať každá z vás, zvlášť tie, ktoré milujete muža inej mentality. Lebo potom je už neskoro.
@tncka pre mňa bolo... Človek sa časom nasýti všetkého...domovina je len jedna a ja mám silné korene
@tayla Ta trojica bola vymyslená o niekoľko tisíc rokov než náš Boh Jediný. 🙂
Dt 6,4
Počuj, Izrael, Hospodin je náš Boh, Hospodin Jediný!
Konkrétne a presne bola to dogma o trojici, ktorá vznikla v 3.storoci nl. Na tzv Nicejskom kongrese. O hlasovaní na tejto dogme sa zúčastnili kniazi a biskupi. Viacero biskupov, ktorí boli proti, boli vyhnaní, do vyhnanstva a prenasledovaný. Napr biskup Arian.
@janage
Počkat počkať.. Ale ani v islame nemá muž automaticky právo na dieťa.
V prípade rozvodu má žena na starostlivosť o dieťa väčšie právo ako muž. Približne keď má dieťa 7 rokov je opýtané, u koho chce ďalej žiť. Má právo si vybrať. Samozrejme posudzujúci orgán musí vziať do úvahy podmienky dieťaťa. Nezverí ho osobe, ktorá sa oň nebude dobre starať, len preto, že dotyčný/á má viac financií atď. Rovnako tak je potrebné pozerať na vývoj dieťaťa (nie je vhodné zveriť ho do výchovy rodičovi, ktorý nedbá o jeho vzdelanie, miesto toho ho rozmaznáva (Je normálne, že dieťa si takého rodiča vyberie, práve preto musí zverenie posúdiť súd).
„Abd-Allah ibn“ Amr povedal, že Prorok povedal žene, ktorá žiadala o starostlivosť o svoje dieťa od svojho manžela: „Máš naň väčší nárok, dokiaľ sa opäť nevydáš za iného\" (Abu Dawood, Sunan 2276)
@lenkakravcova jasné, stačí, že žena je nemoslimka a je vymaľované (oprú sa o formulu, že nie je iste, ze bude dieťa vychovávať ako moslima). To isté zrejme platí ak sa žena chce vrátiť do svojej nemoslimskej krajiny.
O kope svedectiev ako to funguje skutočne v praxi aj keď žena je moslimkou, ani nehovorím.
A zaujímavé, že každá jedna o to dieťa, deti musela bojovať a väčšina bohužiaľ neúspešne.
Zaujala ma aj tá formula na konci, že keď pokiaľ sa znova nevydá za iného. Tým sa myslí čo presne. Lebo väčšina žien čo ostanú samé s deťmi sa teda vydať opäť chcú.
A ďalšia vec, ako to je ak sa žena moslimská chce vydať za muža nemoslima? Je pravda, že ona sa vydať za inoverca nesmie?
Ja rešpektujem každé náboženstvo, ale teda to presviedčanie, že len my máme pravdu, náš výklad je správny, my sa jediní nemýlime. Tá ich istota je až desivá.
A fakt najhoršie, keď sa rozhodnú pre spásu tých druhých neveriacich, šíriť to svoje hlava nehlava.
@lenkakravcova a ešte jedna čisto praktická vec, ak sa muž o ženu staral a ona doma roky nepracovala, v prípade rozvodu ako teda uživí svoje dieťa? Nijako. Chceš povedať, že súd by dieťa zveril matke bez prostriedkov? Pochybujem silno.
@lenkakravcova a aby to nevyzeralo, že mám jednostranné výhrady, veľmi podobne to funguje u ortodoxných židov.
@janage No, ono sa nepozerá na nemuslimov v tomto veľmi. I keď reálne tie ženy co sú porozvadzane, tak väčšina z nich má deti vo svojej opatere, lebo mužom sa o ne nechce starať.
Čo sa týka islamu je to tak z dôvodu, že muž financuje rodinu a ženy tam veľmi nepracujú. Nemali by z čoho živiť deti. Takže bud sa dohodnú ze on platí výživné a ona sa stará, alebo sa oň stará plne o deti. Ale ako píšem, väčšina z tých súdov prisudzuje dieťa matke, pretože muži nejaví záujem sa denno denne starať o dieťa.
A áno, muslimka, ktorá sa narodila v muslimskej rodine sa nesmie vydať za iného než Muslima. Ja som sa vydala za papierového kresťana, teraz však keď už aj on sa hlási k islamu, tak naša dcéra sa bude môcť vydať len za Muslima.
@adrestia Ak rabín konvertuje k islamu, tak to znamená, že stále verí v Jediného Boha, tak ako veril, avšak musí prijať za proroka Mesiáša Ježiša a proroka Muhammada.
A potom musí zmeniť také základné veci ako ze v judaizme sú ženy nečisté počas menštruácie a musia sa strániť iných.. A pod.
Ak by bol islam dielom človeka, obsahoval by Korán chyby a dal by sa napodobniť. Dosiaľ ešte nik nepriniesol knihu po Koráne, ktorá by mu bola podobná..

@haley7897 ale netaraj,uz si niekde videla zeby moslim krstil dieta?Ved nech sa spyta zakladatelka toho svojho a dozvie sa ako ju bude milovat.