icon

Spanie s partnerom

30. okt 2022

Ahojte chcem sa podeliť o svoj problém. Máme polročnú dcérku ktorú dojcim a spi s nami na manželskej posteli. Manžel spal doteraz s nami ale posledné 4 mesiace bol jeho spánok zlý často sa budil nevedel spať niekedy sa celu noc pretacal. Tak skúsil spat v druhej izbe a tam sa mu spi perfektne no mňa to trápi a boli že spíme takto oddelene. Nie som na to zvyknutá a chcem spať s mužom nie sama. Vyzerá to že je zvyknutý mať viac miesta v posteli. A k tomu mu ani nevadí že spi sám bezomna akoby som mu nechýbala ale sex máme. Čo vy na to ako to mám riešiť myslíte že je zlé keď sa "hnevám" že nespí pri mne?

Strana
z2
marzuz89
31. okt 2022

Nie sme mudre mamicky.. Len nerozumiem, napriklad ja, lebo mam nastavenie ine, tak komentujem z mojho uhla pohladu. Mala by som rovnake pocity ako ty, keby muz nespal pri mne. On by mal rovnake pocity, neodisiel by zo spalne. Pre nas je dolezite zaspavat spolu a v objati a spolu aj vstavat. Deti nam spinkali vzdy v bezpeci svojej postielky pri nas v spalni. Ale same. Vo svojom priestore a my v svojom a v blizkosti jeden druhemu. Ked ti to vadi, ukladaj babatko do postielky a vrat si muza. Nic jednoduchsie nie je. Aj ja som vstavala xy krat v noci, dokonca aj s UM vratane umytia a odlozenia flasky, aby bola pripravena na dalsie zobudenie. Nikdy by som nekrmila v polospanku na velkej posteli, odkial dieta moze spadnut. Aj to je vec nastavenia, a za mna najma - zodpovednosti. A navyse, ak kojis pri kazdom sebemensom pomrveni babatka, aby rychlo spinkalo dalej, budes kojit este velmi dlho velmi casto. Praktickejsie je krmit babatko iba ak je hladne, vyspali by ste sa obe lepsie. Ale to nejdem dalej rozoberat, o tom otazka nie je.

zuzanapjat
31. okt 2022

@marzuz89 u mňa napr. takýto móres zaspávania s bábätkom skončil v momente, keď som bola neskutočné vyčerpaná a tak tuho som zaspala, že ma musel manžel budiť, lebo sa bál že zaľahnem dieťa. Niektoré by namietali, že to sa stáva len narkomankám, ale ja som trpela od pôrodu nespavosťou a po určitom čase ma takto extrémne vyplo. Ešte som to párkrát skúsila, ale už ten spánok nebol dostatočne plnohodnotný, stále som sa budila s bolesťami chrbta, stuhnutým krkom a stŕpnutými rukami, pretože podľa mňa som sa už podvedome bála, že dieťa zaľahnem. Ak to niektorým mamičkám nerobí problém, tak je to ich voľba, ale ja som prípad ktorý podliehal tlaku toho, ako je to najlepšie pre matku a dieťa a za mňa.... určite nie pre každú matku, nie pre každého otca a myslím si, že i matka a otec by mali pozerať aj na svoje potreby.

majlo1234
31. okt 2022

Aj ked mi obcas chyba ta intimita spolocneho spania v posteli, za to nechrapave pohodlie to nevymenim dobrovolne😃 a ja si zase myslim, ze babatko ma spat so svojimi rodicmi(alebo teda aspon jednym, ktory sa obetuje), je to ta najprirodzenejsia vec na svete.

mrva
31. okt 2022

do postele patri manzel, nie doeta. Radsej by som vstavala 8 x v noci, ako spala oddelene od manzela. Hovorim z praxe. Mame 5 deti a vsetky som si poctivo radsej odbehala.

autor
31. okt 2022

@mrva a tým, že vstávaš "8x za noc" k bábätku lebo plače, nebudi manžela?

cervenaruza123
31. okt 2022

Kazdemu vyhovuje nieco ine si myslim, takze podla mna je dost odveci sudit a hodnotit, ze to ma byt spravne len tak alebo len inak.
Autorka, skuste o tom porozpravat, najst nejaky kompromis alebo si to aspon vysvetlit. Mne by napriklad extra nevadilo, keby moj muz spal vedla, lebo tazko pracuje a mal by sa vyspat. On ale od narodenia dcerky trva na tom, ze spi pri nas. Uz si tak zvykol, ze ho ani nezobudi, ked dcerka vstava. Tak nebudem ho predsa vyhanat zo spalne. Moze dcerka spat medzi vami v manzelskej posteli, zvyknete si casom. Mozte prisunut detsku postielku k tvojej strane postele. Moze manzel spat vedla, ked pracuje a v dni, ked ma volno, byt pri vas, ze aspon niekedy. Mozte sa dohodnut, ze dobre, do isteho veku to takto bude, potom sa vrati do spalne, ked dcerka sa uz nebude budit tolkokrat za noc.
A tolkokrat sa riesi, ze mame byt prisni na deti, ze si zvyknu, aj na ten spanok aj na ine veci. No lenze to aj dospeli si zvyknu. Aj spankove navyky su casto vlastne len o zvyku, ale pokial clovek to chce inak a chvilu tak vydrzi, zvykne si inak. Taze si povedzte ako to chcete a pravdepodobne si zvyknete, ak to nebude nejaky extrem.

mrva
31. okt 2022

budi. Ale ved je to aj jeho dieta. Nevidim dovod, preco by sa mal chlap vyspinkat doruzova a ja chodit ako rozbita handrova babika. Normalne sa striedame, ked je treba. Toto setrenie ubohych oteckov nepochopim 🤦🏼‍♀️

autor
31. okt 2022

Ja by som rada aj odnaucila malú toho aby nespala pri mne ale od narodenia kojim nechce fľašu ani cumel uspavam na prsníku na rukách hojdanim. cez deň keď ju uspim tak ju dám do postieľky a spi pekne aj hodinu dve. Ale v noci tam nechce byť hneď sa zobudí keď ju tam položím ako keby vedela a to už neviem ako odnaucit keď už bude mať 8mes ochvilu. Vyplakať ju nenechám ..ako sa hovorí na prvom dieťati sa učis a mne nemal kto dať rady ako nastaviť spánok dietatku a pod. Keby sa mi toto podarilo tak manžel môže prísť k nám znova..lenže ak by som k nej vstavala casto tiež to nie je preňho vyhra

kristina2412
31. okt 2022

U nás to bolo rovnako, dojčila som obe dcéry dlho a manžel sa už nemohol pozerať ako 4 krát v noci vstávam , dojčím , čakám až bude mať dieťa tuhý spánok a môžem ho preložiť do postieľky a potom sama zaspím a za hodinu nanovo. Pamätám si situáciu ako som zaspala počas dojčenia sediac na kraji postele,vtedy som sa zľakla či mi malá nespadla. Manžel sa vtedy rozhodol že pôjde spať do obývačky , ja som spala s dcérou a zázračne sme všetci zrazu dobre vyspali, keďže uspávanie sa skrátilo na 5 minút. Som mu naozaj vďačná že bol chápavý ...O nič sme neboli ukrátení . Dcéra dostala veľkú posteľ keď mala okolo 2,5 roka, manžel sa vrátil späť a keď naša menšia ešte občas príde do našej postele "prespať" obaja sa veľmi tešíme 😀kedže toto obdobie už nebude dlho trvať.

magda15
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2