icon

Tri roky klamstva: Odpúšťať alebo sa rozviesť?

17. apr 2024

Ahojte. Pred mesiacom som sa dozvedela, že môj muž má tri roky pomer. Zrútil sa mi svet, ale to netreba rozpisovať, každá ktorá si tým prešla, vie, čo prežívam. Neskôr som sa dozvedela viaceré detaily o tom, že mal u milenky pyžamo, papuče... komplet výbavu, často jej pomáhal s rôznymi vecami, v počítači som našla rôzne dokumenty. Poznali sa z práce, chodili spolu do fitka atď... Môj muž chodí na pracovné cesty, takže sa mu to dalo ľahko kamuflovať, mobil mal vždy zablokovaný a pri sebe. Po všetkých zisteniach som sa rozhodla vzťahu ukončiť, aj keď môj muž tvrdí, že ľúbi len mňa... Ja sa však nedokážem zmieriť, že toto divadlo robil tri roky. Niektorí ľudia z okolia ma prehovárajú, že sa nemám rozvádzať, ale neviem si predstaviť pokračovať v takomto "vzťahu". Manželstvo sme mali dobré, dve veľké deti, ale už nevidím dôvod pokračovať, zachraňovať ani kriesiť ho. Chcem sa spýtať, či by ste išli do rozvodu hneď, prípadne kedy ste sa rozhodli rozviesť. Ďakujem

simca06022011
17. apr 2024

@h2 a nie ze neverna, nahodou raz.. ale dlhe roky!! a u milenca by mala pekne zubnu kefku, pyzamko, papucky :DDD upratovat a rpat by mu chodila.. :D to by jej odpustil ako nic, a sypal by sebe popol na hlavu :D

taktotedanie
17. apr 2024

Isla by som som do rozvodu a ani o inej moznosti nepremyslala, maj hrdost

autor
17. apr 2024

@subartic áno, ona ho volala k nej bývať, aj sa spolu hádali kvôli tomu, ale je mu to vyhovovalo doma žena a milenka v prípade potreby.

autor
17. apr 2024

@taktotedanie presne tak, vážim si samú seba, viem, že s tým nedokážem žiť.

joannita
17. apr 2024

@fido69 uz niesme v roku 1980, kedy zeny tolerovali muzom neveru a ostavali s nim lebo bola taka doba, lebo muz mal vacsi prijem, lebo sa to patrilo. Doba pokrocila, zeny su samostatne a emancipovane, nepotrebuju chudaka co nevie co chce, zabezpecia sa sami a kludne aj ostanu sami, nepotrebuju dalsi vztah, robit niekomu sluzku. Staci im najst si mladeho schopneho a pekneho zajacika na sex a je im fajn.
A ano myslim ze prwsne to autorka chce, aby skoncil v rukach milenky, presne aj ja som to tak chcela. Hlavne nech ho uz nevidim. Rozvod bol najlepsie riesenie.
A otazka na teba, keby si zistil ze manzelka mala 3 roky milenca, odpustis jej? Lebo neuveris, ale aj manzelky podvadzaju, ale vy chlapi si myslite ze toho zeny niesu schopne 🙂

brendaa
17. apr 2024

držím ti veľmi palce, u nás v obci muž okolo 50tky, dospelé deti už aj vnúčatká malé.... a manželka sa náhodou dozvedela, že on má malého syna, Dovtedy pekný život.....rovno mu zbalila kufre a caky paky ho vyhodila....

milanemila
17. apr 2024

Ja si neviem predstavit, ze sa toto dozviem o svojom muzovi, musi to byt strasne sklamanie, ponizenie, hnev ach :/ taketo nieco sa neodpusta jednoducho, lebo ak to trva 3 roky, tak to nie je jednorazove zlyhanie 🤷🏼‍♀️ rozviedla by som sa hned.
Viem si mozno predstavit s velkymi tazkostami odpustit jednorazovu neveru, ale takto, ze chlap ma dlhodoby pomer a hlavne vedia o tom ludia naokolo, tak to by som fakt ani sekundu nerozmyslala.

maxalla
17. apr 2024

Necitala som diskusiu, len uvodny prispevok. Ja by som sa asi nerozvadzala, ak sa ani on rozvadzat nechce. Zila by som si sice svoj zivot, ale ak by som s nim doteraz vychadzala dobre a mala by som pocit, ze ma ma aj tak rad (hoci miluje inu), asi by som s nim ostala byvat ako spolubyvajuca a nezahadzovala vztah, hoci by sa pretransformovla asi skor na kamaratsky. To, ze ma tri roky klamal by som sice vstrebavala tazko, ale myslim, zeby som to prekusla, ak by sme si inak rozumeli. Urcite by som si ale vymienila vlastne podmienky, nedopustila by som, ze u mna by mal full servis a chodil by sa zabavat inde. Taktiez by som sa neobmedzovala vo svojom zivote a ani by som nezniesla, ak by spolocne financie isli inde. Kazdopadne, takto to vidim teraz. Ak by som bola v danej situacii, ovplyvnena cerstvymi emociami, mozno by som mala inu optiku.

fido69
17. apr 2024

@joannita Vyššie píšem, že na neveru musia byť minimálne dvaja... 😉

naneta258
17. apr 2024

@fido69 áno, manžel a milenka 😀

nevenka
17. apr 2024

@fido69 chod do certa s tymi teoriami

fido69
17. apr 2024

@naneta258 a čo keď je to manžel a milenec? Alebo manželka a milenka? Píšem o tom vyššie... 😉

autor
17. apr 2024

@maxalla skutočnosť je neznesiteľná, človeku sa zrúti celý svet, všetko prestane dávať zmysel. Nič iné mi neostáva, ako odraziť sa od dna, a začať budovať všetko nanovo.

fido69
17. apr 2024

@nevenka Keby teórie. To je život. 😉

nevenka
17. apr 2024

@h2 no isto by sa podelil. Lebo takisto mozeme povedat, ze ani zena nie je monogamna. Boze, jak mi dvihol tlak.

h2
17. apr 2024

@fido69 Na neveru nemusia byť dvaja. Milenka autorke vernosť neprisahala, ona jej neverná nie je. Ani autorka nie je neverná manželovi. Jediný neverný je tu on.

joannita
17. apr 2024

@fido69 si neodpovedal. Odpustil by si manzelke 3 rocny paralelny vztah, v ktorom boli city?

nevenka
17. apr 2024

@fido69 dobre, takze keby Tvoja zena chcela mat 2-3 muzov, bolo by to v poriadku? Akceptoval by si to?

h2
17. apr 2024

@nevenka Nieee, žena má byť pekne doma, pri sporáku, veď monogamní sú len muži! 🤦🏻‍♀️

maxalla
17. apr 2024

Drzim palce, aby si sa rozhodla tak, aby to bolo pre teba co najlepsie. Mozno je predsa len lepsi cisty rez, ak je to take bolestive.

fido69
17. apr 2024

@joannita A ty vieš, že tam boli city? Bola si pritom? Ale city sú pyžamo a zubná kefka?

nevenka
17. apr 2024

@maxalla to sa podla mna neda, len by som sa na neho pozrela a bolo by mi nevolno. Eeeee...

h2
17. apr 2024

@nevenka Najprv by sa hlboko zamyslel, kde urobil chybu a potom by si našiel 4-5 mileniek. 😂

nevenka
17. apr 2024

@h2 🤣🤣🤣. Si to zivo predstavujem, ako sa zamysla 🤣

naneta258
17. apr 2024

@fido69 Takže ak tam neboli city, tak je všetko v poriadku. 😀😀

joannita
17. apr 2024

@fido69 ano predpokladam ze ked to trvalo 3 roky, boli tam city. A keby aj nie, ok, to je UPLNE jedno. Proste šukal 3 roky s inou.
Stale si neodpovedal na otazku

naneta258
17. apr 2024

@joannita Fido sa bojí odpovedať 😀😀

autor
17. apr 2024

@joannita vraj jej povedal, že ju lúbi, ale nemyslel to vraj vážne 😂 neviem, či sa dá ešte klesnúť hlbšie

autor
17. apr 2024

je to veľký geroy

mandzula
17. apr 2024

@fido69 polyamoria funguje na dohode vsetkym zucastnenych, nie ze on bude trtusit pol republiky, chudacik nemonogamny, a ona mu bude doma prat trencle.