icon

Tri roky klamstva: Odpúšťať alebo sa rozviesť?

17. apr 2024

Ahojte. Pred mesiacom som sa dozvedela, že môj muž má tri roky pomer. Zrútil sa mi svet, ale to netreba rozpisovať, každá ktorá si tým prešla, vie, čo prežívam. Neskôr som sa dozvedela viaceré detaily o tom, že mal u milenky pyžamo, papuče... komplet výbavu, často jej pomáhal s rôznymi vecami, v počítači som našla rôzne dokumenty. Poznali sa z práce, chodili spolu do fitka atď... Môj muž chodí na pracovné cesty, takže sa mu to dalo ľahko kamuflovať, mobil mal vždy zablokovaný a pri sebe. Po všetkých zisteniach som sa rozhodla vzťahu ukončiť, aj keď môj muž tvrdí, že ľúbi len mňa... Ja sa však nedokážem zmieriť, že toto divadlo robil tri roky. Niektorí ľudia z okolia ma prehovárajú, že sa nemám rozvádzať, ale neviem si predstaviť pokračovať v takomto "vzťahu". Manželstvo sme mali dobré, dve veľké deti, ale už nevidím dôvod pokračovať, zachraňovať ani kriesiť ho. Chcem sa spýtať, či by ste išli do rozvodu hneď, prípadne kedy ste sa rozhodli rozviesť. Ďakujem

naneta258
17. apr 2024

@mandzula hlavne si tí ľudia nesľubujú vernost pred oltárom 😀

muchotrafka298
17. apr 2024

Toto nie je nevera, to je paralelny plnohodnotny vztah. Na tvojom mieste by som sa s nim rozviedla co najskor a netolerovala toto. Nebrala by som ohlad na ziadnu jeho rodinu, na nikoho, iba na seba a svoje deti (nech su akokolvek velke). Jeho krestanska rodina vie o tom, ze on ma tento paralelny vztah? A mozno aj vie. Neexistuje, ze teba on miluje a 3 slovom tri roky ma vztah s niekym inym. Zachranit by sa nieco mozno dalo, keby to bol jednorazovy ulet, nie dlhorocny vztah. Nech si ide k milenke, vy sa rozvediete, rozdelite si majetok (ak je co rozdelit a nema vsetko prepisane na ine osoby), ty mozes zacat novy zivot inde a inak.

autor
17. apr 2024

@muchotrafka298 nič iné mi nedáva zmysel, iba sa ho zbaviť a ísť si svojou cestou.

muchotrafka298
17. apr 2024

Ja ta nechcem navadzat na nieco, co ty nechces, to v ziadnom pripade. Ja poznam vztah, kde to funguje ako pises. ALE. Oni sa nerozvadzaju z dovodov financnych, maju majetky, nehnutelnosti niekolko tu aj v zahranici, firmu a pod.Kazdy si zije ale vlastny zivot, manzel funguje s milenkou so "svojich" penazi, rodina ako manzelka a deti ziadno nestrada. Maju dve deti, tiez su uz vacsie. Vidia toto fungovanie a su s tym zmiereni. Ano viem, ze v manzelstve su financie spolocne. Ja osobne by som toto netolerovala, aj za cenu straty financii alebo spolocenskeho statusu.

autor
17. apr 2024

@muchotrafka298 žiadne peniaze ani majetok pre mňa nehrajú takú rolu, aby som stratila vlastnú dôstojnosť, presne ako píšeš.

rachel36a
17. apr 2024

Jasne ze by som sa rozviedla...ani by som nad nicim inym neuvaxovala....

maranco
17. apr 2024

Jeho nábožensky založená rodina nech si najprv prečíta List Hebrejom 13:4, List Galaťanom 5:19-21, Malachiáš 3:5 a keďže porušil tieto príkazy tak máš právo na rozvod ktorý ti aj schvaľuje boh Matúš 19:9.

h2
17. apr 2024

@nevenka Podľa mňa sa zamýšľa, že urobil chybu, že sa vôbec zapojil do tejto debaty. 😂

chodec15
Odpoveď bola odstránená
h2
17. apr 2024

@chodec15 A to je aká obrana mužov? Akože "Ahá, tak on má rád obe a nevie sa, chudáčik, rozhodnúť?! Tak to celú situáciu úplne mení!" 🤦🏻‍♀️

maranco
17. apr 2024

@chodec15 ako môžeš niekoho ľúbiť a zároveň mu kruto ubližovať? To je len sebecké využívanie a nie láska.

simsalabim
17. apr 2024

@fido69 v polyamorii rozhodne nezili. Tam sa lubia a vedia o sebe vsetci zainteresovani. Ona bola presvedcena, ze zije v monogamnom vztahu. On vyslovil zavazok, ze bude zit monogamne a namiesto toho ju nehanebne 3 roky klamal a podvadzal. Ved jej to mal oznamit! Toto sa neda vysvetlit tym, ze “musi nie su monogamni”, ale tym, ze je to nehanebny klamar. Tu ide o moralku, nie o “biologicke nastavenie”.

autor
17. apr 2024

@maranco číro-číry egoizmus, nič viac. Ja a aj ďalší by si vedeli užívať, ale sú si vedomí, že by tým zradili tých, ktorých milujú... žiadne ospravedlnenie pre toto neexistuje.

lucka_ke
17. apr 2024

a 3 roky si si vôbec nič nevšimla? všetko klapalo?

autor
17. apr 2024

@simsalabim áno, ešte aj po tom prvom raze by som mu dala šancu, snažila by som sa nás zachrániť...

nevenka
17. apr 2024

@h2 jeden lepsi ako druhy 🙄😨

autor
17. apr 2024

@lucka_ke áno, nehovorím, že vždy bolo slnečno, ale ja viem, že jemu bolo pri mne dobre. Postarala som sa o deti, domácnosť... on si odišiel, kedy mal potrebu... Dobre mu bolo

kassandra25
17. apr 2024

Ja sa ti velmi, ale velmi čudujem, že preco si si tu o tom zalozila diskusiu a teraz to tu urputne musis vysvetlovat a dokazovat, ako ti bolo ublizene, a preco ano a preco nie. ! Vysvetlis mi to? Chces si akoze precitat, ze vlastne mas alebo chces pri nom ostat, chces si silou mocou precitat, ze si mate dat 50ty x posledne šance alebo tu budes 8 zenam z 58 dokazovat, ze sa ides a chces rozviest. ? Ved ked nieco chcem a je to tak, tak ticho a urobim to. Ved nam nemusis písať, ci mal po dobu 3 roky u nej papucky a pyzamo a ze aj tielko a slipy sa tam nasli a ze jej musel urcite tvrdit, ze sa rozvedie, lubi a chce iba ju a s nou skoncí na penzii, nie s tebou...... ved to úplne kazdy primitiv pozna celu schemu a si domyslí aj to, co ty si sa za tri roky nedozvedela aký detail, tak ja si domyslim skorej. A inak, nepatris k nemu. Tri roky aby jeden manzel mal niekoho za tvojim chrbtom a ty to vies az teraz, je tvoja vizitka, ani by som sa s tým nechválila. Moj muz mal naproti tebe len 4 mesiace kolegynu a zistila som. Rozvod bol hned a s nikym som sa neradila, co chcem a co nechcem a kam vytrcim nos z domu. Bud to chces, alebo to nechces, ale nestrapnuj seba este viacej. Ver tomu, ze jeho strana o nej vedela. Aj ludia, ktorí vas poznajú. Samozrejme, ich spolocné nemanz.dieta sa nevylucuje. A , rád je za dobraka, tak ti nakecá, ze ta lúbi, aby mal ulahcené podmienky ku odchodu a ty tu uz rozmýslas, ze ta lúbi, 😆🙉🙊🙈, z teba sa fakt musel dobre vzdy smiat.

autor
17. apr 2024

@kassandra25 debata sa vybrala inou cestou, ako to bola otázka, to je fakt. Moja otázka bola, že za aký čas podali žiadosť o rozvod, či to bolo hneď, neskôr... a ak ťa to tu rozrušuje, pokojne ignoruj 🙂

banderaska29
17. apr 2024

mne sa páči ten pofiderný detail, že jeho naboženská rodina teba presviedča, aby si s ním ostala, ale že ich nábožensky synáčik porušil jedno z najdôležitejších náboženských prikázaní "nezosmilníš", to už je akože zametúce pod koberec ? nakopala by som ho ale tak.. žena milá, toto si si nezaslúžila. ani neviem, ako sa musíš cítit. už nehľad nanho, iba na seba.

betulinka1
17. apr 2024

Dobre ze ti este nepovedal, ze kolko pre rodinu ušetril, ze mohol byvat u milenky a nie po hoteloch, ked bol na sluzobke. 🙈🙈🙈 rozved sa hned, kvoli tomu aby si to mohla cele uzavrieť. Ten sud bude taka posledna bodka, tazka, ludia si aj poplacu na pojednavani, aj po nom aj pred nim. Ale v podstate to tak mentalne ukonči ten vztah uplne.

alickapusinka
17. apr 2024

U mňa si silná žena si hrdinka. Deti dospelé konečne podaj žiadosť o rozvod a nech si žije s inou. Milenka to nebola lebo mať 3 roky vzťah to je súbežné mať dve ženy. Odsťahuj sa a daj na rozvod. Jeho rodina náboženský založená to sú len dirsty. Kresťanský založený človek nikdy ženu nepodvedie lebo to sa berie ako hriech. Vyser sa naňho skonči toto nefunkčne manželstvo. Myslím si že aj keby si mu odpustila ON s ňou kontakty nepreruší. Ako by prerušil ak je zvyknutý na niekoho 3 roky podľa mňa sa to nedá len tak zo dňa na deň. Never dobre rozmýšľaš skonči to s ním. Ak sa rozvedieš ži si život po svojom. A nie z neverníkom. Never to sa nezlepši. Presne tak iba trepe dve na tri aby si zostala ale ver z tou druhou by neskončil. Neverím dobre robíš odsťahuj sa vyrieš neskôr majetkove právne a nech si žije sám. Ak by sa to stálo raz no človek zavrie oči aj keby že mne sa stalo aj neveru neodpustím myslím sex spať spolu. Raz dajme tomu ale nie 3 roky a ak si na to prišla hra divadlo ináč ak by si na to neprišla ťahal by to znova na obe strany .Kto vie koľko rokov. Dobre rozmýšľaš žiadne šance nedávaj neoplatí sa to. Aspoň vidno že ako si seba samu vážiš a vieš akú máš hodnotu že si nezaslúžiš byť podvádzaná.

h2
17. apr 2024

@alickapusinka Už zase rada, že sa má ona odsťahovať? Prečo? Byt je spoločný, ale aj tak stále niekto radí, aby sa odsťahovala žena, keď ju muž podvedie. Tak on ju podvádza a ešte mu ona má dať priestor v spoločnom byte?! Ani by ma nehlo! Podvádzaš? Tak padaj!

pinkgirl
17. apr 2024

Ahoj autorka, áno rozveď sa s ním. Maj svoju hrdosť, sebaúctu. On to dokázal 3 roky tajiť. A zrejme to nebolo len tak na skok tam, ale ako píšeš v názve príspevku - viedol dvojitý život. Nuž a z každej línie tohto života si bral len to, čo bolo pre neho výhodné, užitočné u tej ktorej "ženy". U teba mal zázemie, deti, rodinný život, u nej mal dobrodružstvo, milenecké radovánky bez zodpovednosti za rodinu... Skrátka užíval si to a obe vás vyúžíval vo svoj prospech.
A jeho rodinu by som mala "v paži". Ich uvažovanie je - joooj nevadí, že on 3 roky žil v smilstve, len nech sa nerozvádzate. Lebo ako oni potom budú pred ostatnými ľuďmi/kresťanmi vyzerať, že oni taká pobožná rodina a budú mať v rodine rozvedeného. Veď to je hrozné a TY budeš na vine rozvodu, nie ich syn!!! ...asi tak.

alickapusinka
17. apr 2024

@h2 odsťahovať sa má ale nie v zmysle že mu ma nechať polku bytu. Písala že je to pol na pol takže majetkovo právne bude riešiť potom ak sa odsťahuje a po rozvode ako to aj píše že nejde teraz riešiť majetok. Nikde som nepísala že bývanie mu ma nechať. Odsťahovať sa ONA myslím do času nevieš čoho je ten chlap schopný a pre pokoj a nie že mu ma nechať celý byt a tak sa odsťahovať.

retatka
17. apr 2024

ROZVOD ,tu neni o čom ,nevera sa neodpúšťa a čím skôr nech ti zmizne z oči .Tak hnusne ťa zradil .Neboj sa ,to iste urobí aj tej ďalšej .Tito chlapi sa nemenia .A možno ,že to nebolo prvýkrát .Zvláštne ,že sa mu darilo ťa tri roky klamať .Bude zrejme profík .Máš život pred sebou ,ešte môžeš byt šťastná .A jemu sa môže všetko vrátiť i s úrokmi .Držím palce !

fineta
17. apr 2024

Tri roky sa takéto niečo dá skrývať? 😱 Ma podrž.
Nie, nebola by som viac v takomto prapodivnom vzťahu. On ho totiž dávno zabil, takže nie je o čom. Jej pomáhal, válal sa s ňou a ty si mu prala, chystala a čakala "zo služobiek." Okamžite by som sa s ním snažila dohodnúť na rozvode a rozdelení majetku. Alebo využila všetky zbrane, aby požiadal ihneď on o rozvod.

h2
17. apr 2024

@alickapusinka Ale prečo sa má ona sťahovať? Predpokladám, že nemá na to, aby si hneď kúpila byt. Tak bude musieť ísť do podnájmu, zatiaľ čo pánko si bude bývať na striedačku v prázdnom byte a u milenky?! Na vysporiadanie majetku je podľa zákona lehota 3 roky po rozvode, plus kým ich rozvedú, potom ešte musia byt predať, aby sa vysporiadali... tipujem, že možno aj 4 roky by musela platiť podnájom. To je kopa peňazí, ktoré by ju jeho prietrtky stáli. Ja by som na jej mieste nikam nešla. Dúfam, že taká sprostá nebude.

autor
17. apr 2024

@fineta žiaľ, bola som slepá a hlúpa. Strašne ma to zožieralo, že som to nevidela. Ale on mal telefon vždy zaheslovaný, takže som bola bez šance. A choval sa normálne. Čítala som, že muži, ktorí chcú byť vo vzťahu, to dokážu takto tajiť, akoby sa nič nedialo.

miriam11
Odpoveď bola odstránená