Už nie je panna. Ako sa s tým vyrovnať?
Ahojte,
som pripravený na to, že ma tu ukameňujete, ale možno to je práve to čo potrebujem. Hľadám pomoc a potrebujem otvoriť oči lebo ma to vnútorne zožiera a viem, že nemám na to racionálny dôvod.
Ide o to, že ja som bol panic do 24, teda.. nemal som ani len žiadny vzťah. Zrazu som sa ani neviem ako zamiloval, iba z nevinného písania si s nejakým profilom bez fotografie. Stretli sme sa a bola ešte krajšia ako som si predstavoval. Keď to začínalo byť vážnejšie tak došlo na otázku, či som už niekoho mal a teda ja som sa jej spýtal to isté. Dozvedel som sa, že ona áno a že už nie je panna, mala 1,5 ročný vzťah predomnou kde to aj spolu už mali. V tom momente som bol smutný, lebo stále som si predstavoval, že to stratíme spolu naraz, ale ľúbil som ju po iných stránkach a tak som sa s tým snažil vyrovnať.. že o nič nejde a tak.
Ale z odstupom času, po roku vzťahu, zas sa ozvali tie myšlienky. Nejakým spôsobom sme sa dostali zas na tú tému o tom aké vzťahy mala predomnou. A cítim, že stále s tým niesom úplne vyrovnaný, stotožnený.. neviem opísať moje pocity ale chcem sa toho zbaviť. Viem, že nemám na to žiadny dôvod a odkedy sme spolu ani raz mi nedala dôvod pochybovať o tom, že som pre ňu momentálne ten jediný. Naozaj ju ľúbim a viem, že potrebujem sa zbaviť týchto myšlienok lebo ma to zničí a s tým aj náš vzťah.. blbá otázka viem, ale viete mi prosím pomôcť 😔
Stále rozmýšľam či som lepší ako jej predchádzajúci.. v bežnom živote ale aj v sexe. Dlho som mal pocit menejcennosti najmä kvôli tomu, že stále som si myslel že mám malého. Mal som nízke sebavedomie.. či som pre ňu dosť dobrý a či nebude mať časom dôvod sa somnou rozísť a vrátiť sa naprikald k bývalému.
Maš bezproblemový vztach tak prečo si nevyrobiť problem kvôli blbosti.Vyhladaj psychologia kým sa jej to nedostane do ucha, aj ona môže byť na MK a keď to prečita nebude taka blbá aby neprišla na to že sa jedna o ňu.Ženy nie sú sprosté i keď píšeš anonymne
V prvom radeklobuk dole že rozumom chápeš a nespochybňuješ ze problém nie je v nej. V druhom rade ti musím povedať ze ti rozumiem a viem čo pociťuješ. Neriešil som síce presne to isté ale pocity boli podobné. V treťom rade pokús sa za to neobviňovať. Nehovor o sebe ze si idiot, neospravedlnuj sa za to že si introvert. Minulosť už nezmeníš a nevŕtaj sa v nej. Podľa mňa si v skutočnosti veľmi silný a rozumný. A ona to o tebe vie preto je s tebou. Ženy vycítia aké je skutočné vnútro muža. To že vieš že mala nieko iného a ty nie Môže spôsobovať že sa cítiš voči nej nejaký hendikepovaný alebo menejcenný. Ako keby si sa porovnával. Alebo si si zidealizoval nejakú predstavu o žene Ktorá s tebou bude aby bola aj panna. Prosté ty máš hlave nejakú predstavu o nej nejakú požiadavku. A táto požiadavka sa ti nesplnila. A z nejakého dôvodu si sa práve na ňu teraz začal sústrediť. Podobne ako keď na bielom papieri je malá škvrna ty sa netešíš z bieleho papiera ale koncentruješ sa na tú malú škvrnku. Tvoja psychika si to ako si vzala do hlavy a veľmi sa tým zaoberáš. Odporúčam ti zmeniť myslenie. Ako? Myslením. Sleduj načo myslíš a kam sa ti vedú myšlienky. Počas dňa môžeš myslieť na rôzne veci na prácu na to čo robíš alebo čo budeš robiť môžeš sa myslieť na minulosť na budúcnosť. Akonáhle myslíš na niečo čo sa týka nej tak hneď sa ti tam derie myšlienka že veď ale ona… A vtedy sa zastav. Skús vedome túto myšlienku zastaviť a myslieť na všetko dobré čo si s ňou zažil. Môžeš si aj na papier napísať všetko dobré čo na nej je prečo sa ti páči prečo ste spolu všetky dobré veci si napíš na papier a spočítaj ich. A keď to budeš mať už napísané tak ešte do píš 3 veci. A toto si opakuj ako desatoro. A opakuj to nahlas. Druhú vec ktorú by si mohol urobiť môžeš za pracovať na svojom sebavedomí. Na prijatí sa. A na prijatí nej.
Opakuj si nahlas tieto formulky: hoci pociťujem nespokojnosť s tým že Evička nie je pána aj tak sa prijímam a mám sa rád. Hoci ma to hnevá aj tak sa prijímam a mám sa rád. Hoci sa cítim vinný za to že som introvert aj tak sa prijímam a mám sa rád. Som hrdý na to že mám skvelú priateľku a mám ju rád a som šťastný že má ona rada mňa. podobne si môžeš formulovať rôzne iné sugescie môže sa ti zdať smiešne alebo trápne tak to si hovoriť ale ak nedokážeš povedať že sa máš rád tak je to prvý znak toho že niečo nie je v poriadku. Preto to povedz hoci aj nasilu a potom sa to bude zlepšovať. Práve to seba potvrdenie je dôležité. Seba vedomie vedomie si seba a svojej sily svojej mužnosti a príťažlivosti. Každý sme aj sexuálna bytosť a ty tiež. Aj keď si panic. To nie je nič za čo sa treba hanbiť práve naopak. A že si pred tým nejaký iný muz niečo skúsil s ňou? Môžeš sa na tom zasmiať že on skúsil a ty nie len že skúšaš ale ju máš.
Tak si nájdi pannu a buď spokojný. Akurát ona nebude lebo bude chcieť časom pravdepodobne vyskúšať aj niečo iné. Tiež aj ty budeš časom premýšľat aké by to bolo s niekým iným, tomu sa nevyhnes. Ja neviem ale tieto vzťahy prvá s prvým na dlhodobo vydržia málokomu. Samozrejme su aj výnimky, ja také tiež poznám ale je ich málo. Takže sa teš a buď vďačný že si rozumiete a nevymýšľaj sprostosti.
@ildiko36 kľudne nech si to prečíta aj tu, nemám s tým problém. Vie o všetkom čo sa toho týka, totižto vravíme si všetko čo nás trápi a spoločne ten problém riešime.. aj tento, ale ako píšem chcel som aj názory iných, nestranných ľudí.
@slovakboy naozaj ďakujem! Myslím si, že celkom presne si opísal môj problém. Cítim sa byť pochopený tvojou odpoveďou. Je to tak.. mal som to zidealizovane a nebolo to tak.
Ďakujem ti na skvelý návod ako môžem zapracovať na sebe a svojim sebavedomí, uvedomujem si že to naozaj potrebujem a kvôli nej to urobím. Začnem minimálne týmto a keď sa to nebude zlepšovať tak skúsim vyhľadať aj odbornejšiu pomoc, aj keď nie veľmi rád by som šiel s týmto za niekým osobne.
@nikpa nie, toto nieje cesta nájsť si pannu.. a ver mi, že som na to pri nej ani nikdy nepomyslel, že nechať ju kvôli tomu, alebo nebodaj ju podviesť
@mimka1402 Počet predchádzajúcich sexuálnych partnerov ukazuje/prezrádza čo o povahe-charaktere daného človeka - žena aj muž. Sex bral len ako potešenie, nepotreboval nič ,, hlbšie,, po emocionálnej stránke. Takže áno, počet tvojich zárezov, môže niekomu vadiť, kto má inak nastavené morálne hodnoty 😉 Príliš použitý tovar zvyčajne odrádza od kúpi...
Som rad že ti možno pomôze moja rada. Podobne afirmácie si môžeš hovorit aj v spojitosti s ňou. Aj keď nie je panna aj tak ju prijímam a mám rád. Aj keď mi vadí na nej to a to aj tak ju …, atd. Uvedom si že prvým predpokladom aby si mal niekoho rad je mat rád sám seba. Preto je potrebné aj to vyrovnanie sa so sebou aj svojim sebavedomím. Cítim že si silný a niekto v minulosti zadusil v tebe sebaúctu a sebavedomie (netvrdim že si k sebe neúctivý a nemáš žiadne sebavedomie) iba že trošku mohlo byť utlmené a ty len potrebuješ nájsť znovu ten správny smer myslenia a zamerania svojej pozornosti.
@katkazocele a keď mal niekto dlhodobé vzťahy, ktoré z nejakého dôvodu nevyšli? Lebo je rozdiel striedať partnerov castejsie ako ponožky ( v tomto pripade tam vo vacsine pripadov ide len o sex ) a nemať šťastie na "toho pravého". To je len môj názor na to.
Jej prvý nebudes, ale mas sancu byt posledným. Je to na tebe.
@slovakboy ďakujem! Áno.. bohužiaľ deti to berú inak ako dospelý.. myslím si, že všetko to začalo tam, keď som bol šikanovaný a neraz ma naháňali po škole. Nikomu som sa s tým nezdôveroval, prestal som veriť ľuďom. Do toho mi v tom čase zomrel otec ktorý bol pre mňa vtedy jediným človekom ktorému som veril najviac. Uzavrel som sa ešte viac pred okolím, nechodil som medzi cudzích ľudí veľmi, celé detstvo som mal len dvoch ozajstných kamarátov.
Nemôžeš riešiť,čo bolo pred Tebou, lebo sa zblaznis. Čo bolo, bolo. Je to za Vami, za nou. Teraz je dôležité,čo je v prítomnosti. Nenechaj si pokaziť vztah len kvôli tomu, že máš pochybnosti. Je Vam krásne, ľúbite sa a to je dôležité. Držím palce!
To nie je málo mať dvoch ozajstných kamarátov. Niektorí ktorým lezú do zadku a možno aj tí čo ťa sikanovali nemajú ani jedného. Tvoja priateľka si ťa kvôli niečomu vybrala možno je tiež introvertka alebo má rada mužov ktorí nie sú mačovia. Ale určite by ťa nechcela ak by si bol slaboch. A aj to že teraz bojuješ so svojimi pocitmi znamená že si silný a môžeš byť za to na seba hrdý.
Nerieš čo bolo.. každý má nejaký príbeh. To, že mala jedného sexuálneho partnera nie je nič hrozné, sú ženy, ktoré ich mali aj 20. Sústreď sa na prítomnosť, na to, že je vám spolu dobre a rozumiete si a zameraj sa na budúcnosť, aby ste boli spolu aj naďalej.
@bessie12 keď má človek dlhodobé vzťahy, tak ,logicky jeho číslo sexuálnych partnerov nebude vysoké😉 Ja som mala na mysli 25 ročné dievča , ktoré počas štúdia na vysokej škole nazbieralo číslo povedzme 30zárezov. Ja viem, že dnes je móda o promiscuite tvrdiť že je to feministické, ženské a ukazuje tým žena svoju slobodu a také nezmysly, ale ja sa s týmto nestotožnujem.😇 Čím je vyššie číslo, tak tým je problém pre nich sa emočne viazať na jednu osobu atď.
@katkazocele take to striedanie partnerov si ja osobne predstaviť neviem a ani nechcem. Mne sa také niečo hnusi, ale je to každého vec kto ako žije 🙂
Autor, dostal si nádhernú šancu na krásny vzťah. Prečo sa hrabať v minulosti?
Ja som tiež bola panna do 23, manžel prišiel o panictvo ako tínedžer, ale ani jednému z nás nenapadlo vyčítať jeden druhému, že nezostal pannou, či panicom pre náš vzťah.
Nevracaj sa už do minulosti, nechaj ju zamknutú na sto zámkov, lebo svoju drahú stratíš.
Dýchaj a ži pre prítomnosť a budúcnosť, ktorá vás čaká.
Dostal si od života možnosť milovať a byť milovaný, preto nerieš, čo už aj tak nemôžeš zmeniť a miesto toho vŕtania sa v minulosti, choďte na romantickú večeru, na prechádzky, pustite si romantický film, urobte si krásny výlet, kde sa budete venovať len jeden druhému.
Začni žiť život plným priehrštím, lebo viac takýchto šancí mať nebudeš.
Už ti neostáva nič nič iné, len sa s tým vyrovnať, že nie je panna.
Ako ona mohla vedieť o tvojej existencii? Keby to predsa vedela, tak si vienok zachová pre teba, že?
Držte svoje šťastie pevne v rukách, človek stretne lásku svojho života len raz.
Prajem ti krásny dník.
A to ta panenska blana dava zene nejaku pridanu hodnotu? Nechapem...
@bessie12 Tak vidíš, aj mne je to proti srsti, máme teda rovnaký pohľad na danú vec, trošku teda nastáva otázka prečo si na mňa zareagovala 😀 Nič v zlom,ale z tvojej prvej reakcie, som mala pocit, že nesúhlasíš s mojím názorom na ,, bohatú,, sexuálnu minulosť.
@katkazocele zareagovala som kvoli tomu "pouzitemu tovaru" alebo ako to bolo napisane 😀
Hodnota zeny podla toho ci je panna? Co sme v nejakej moslimskej krajine? Ak si rozumiete, je dobra zena tak neries taketo kraviny 😋 bud rad ze ju mas, ze je s tebou...asi ta sklamem ale ak ty mas 24 a hladal by si pannu v 24, dlho by si hladal 🤣🤣 este doplnim ine by bolo , keby sa vyspala kde s kym na discoteke....ale mala priatela skoro 2r, tak to je ine a my zeny to celkovo bereme inak, prenas su dolezite ine hodnoty na chlapovi ako tie ze ktory bol lepsi v posteli 🤦
Uz len tym, ze mas pocit menejcennosti a zozieras sa tym tak takto ju s velkou pravdebodonostou od seba aj odzenies a kludne aj k byvalemu. Proste to ze mas maleho nie je ziadna tragedia. Ktora bude tvrdit opak, tak je len roztahana hajtra, do ktorej by zaparkoval aj Boeing. Proste aj s malym sasom sa da spravit velke divadlo a mas prsty a jazyk. Nie kazda sa spravi vaginalne… Takze nezufaj a uc sa nove techniky alebo “nezufaj, strc do ula, pobuchaj” 😉
@nikpa My sme spolu už desiaty rok 🙂
@loliku nie nesklameš ma. Poznám pár žien ktoré to mali prvýkrát aj v 26 naprikald.. ale to je jedno, nejde o vek a panenstvo ako také.
@duunlo áno to je pravda, uvedomujem si to a preto som to chcel riešiť.
.. to som si celý život myslel ja, že nieje dosť veľký.. ale čo sa tejto stránky týka klape to aj tu. Ale nebudem sa tu rozpisovať po tejto stránke.
Tak budem k tebe úprimný, ak bol bývalý skúsený, tak pravdepodobne aj bol lepší v posteli... A teraz čo? Nie je láska aj o tom, že sa to môžte naučiť spolu a spoločne sa aj v týchto veciach zlepšovať? Dám ti jednu radu, užívaj si teraz ako to je, ak to je fajn, nemusí to byť tak stále, vo vzťahu prídu problémy, takže situácie, rozhodnutia a potom si budeš búchať hlavu o stenu, prečo si si ten krásny začiatok viac neužil... Očividne ťa má rada, tak si to nekaz. Ber to tak, že teraz máš fajn vzťah, zajtra byť nemusí a je to ok, už nie sme v dobe našich babičiek že sme sa brali na celý život, teraz môžeš za život stretnúť x ľudí, ktorých budeš milovať a pravdepodobne ani jeden/jedna už nebude panna...
Urcite v sebe nedus psychicke problemy. Je to treba riesit. Poznam ludi, ktorym velmi pomohli ci uz psychologovia alebo NLP, hypnoterapia. Tych moznosti je uz dostupnych naozaj vela. Treba to riesit cim skor.

Počuj ry už si pri nej tiež stratil tvoju nevinnosť, čiže ak by aj ona nebola ta pravá s ktorou zostaneš, príde iná a potom ta to bude tiež zozierat, že už si není panic? Vztahy sú niektoré na celý život, iné nie. Nevieme, kto je ten pravý a taky asi ani neexistuje, lebo každý vzťah ta učí niečo nové, a formuje ta. Vyčítať jej blbosť. Ver mi .....ide tu o to, že je dôležité ci ta ľúbi, chce byť s tebou......o nič iné.