icon

Znižuje sa vekom počet nápadníkov?

3. sep 2023

Ahojte.

Máte pocit, že vekom sa znižuje počet nápadníkov? Keď som mala 20 rokov, bolo okolo mňa množstvo chalanov, ktorí chceli so mnou chodiť a zrazu keď som sa ocitla v staršom veku single, mám pocit, že je o mňa oveľa menší záujem. Pritom žijem aktívne, cvičím a makám na sebe. Keď som mala 20 rokov, mala som pocit, že za rok som mala aj 10 nápadníkov a teraz tak možno 2ja a to len takí, o ktorých nemám záujem.

Ako je to u vás? Tiež si ešte viete vybrať aj z 5 nápadníkov alebo ako je rok dlhý tak nikto nejaví záujem?

nellie_
Autor odpoveď zmazal
hendikep
5. sep 2023

ja som nemala nikdy napadnikov “ na kazdy prst” ale mala som v podstate vzdy toho ktoreho som chcela, s vynimkou jedneho ktory teraz vyzera ako nie velmi pohladny “ ujo” a moj muz je oproti nemu “kus” 🤣 je logicke ze vekom nebudes mat tolko napadnikov nez si mala v 20tke a ich kvalita aj pocet sa znizuje tym ze najlepsie kusy sa minu ako prve :D na pochopenie tejto logiky zas tolko mozgovych buniek netreba 😂 skor by som sa zamerala na kvalitu aj keby mal byt jeden za rok, nez cakat oblietavanie ako v puberte 🤷🏼‍♀️

subartic
5. sep 2023

@chodec15 ja neviem či nerozumieš. My nechceme mať kľud od mužov, my s nimi nechceme len spoločnú domácnosť a starostlivosť o nich . Vzťah áno , sex áno ale nie muž nasáčkovaný ráno v kuchyni . Na to aby si vynakladal svoju energiu na staršieho muža alebo teda muža v dobrých rokoch potrebuješ mať k nemu väzbu , pozitívnu citovú väzbu a pamäťovú stopu , čo teda ženy majú , muži nie .
Nikto vám nebráni mať mladšie ženy , mechanizmu som tu opakovane napísala. Veď kľudne maj 30- 35 ročnú bezdetnú ženu a maj s ňou dieťa a staraj sa aj v 50 +tke, alebo 35+ a staraj sa o cudzie deti a prekladaj to vlastným dieťaťom a to ešte len uvidíš aké problémy môžu ( nemusia ) nastať.

babulkomale
5. sep 2023

@h2 ako to je medzi Zdenkou a Brankom? 👀👀👀

katkazocele
5. sep 2023

@anjelicek26 Pekne a jasne si to napísala, niektorých sa to možno trošku dotkne, ale je úplne prirodzené, že vekom ako človek starne, tak je menej atraktívny+počet slobodných ľudí v jeho veku priamo úmerne klesá...

lenadka
5. sep 2023

@chodec15 pleslšaté môžu byť aj ženy, nikde nikomu nevyčítam plešinu. 😉 A ženy tak isto, by sa o seba starali, keby im muži dávajú priestor a čas, že zatiaľ postrážia deti. Realita je taká, že na materskej som vyzerala horšie ako teraz, od deti žiadny oddych žiadny priestor pre seba a ani prachy na kaderníčku, kozmetiku, permanentku do fitka..

kristiii
5. sep 2023

@chodec15 strašne prekrúcaš alebo len proste nechápeš. Nikto netvrdí, že ženy po 40 sú mladice a muži všetci pupkatí a plešatí. Áno, niektoré ženy vypadajú skvelo, niektoré (väčšina) už horšie ako "za mladi ", ale úplne rovnako je to aj s mužmi, niektorí akurát tak fajn dozrejú, ale väčšine už tiež ubúda fyzickej "krásy". Tým myslíme napríklad tú plešinu, za ktorú nemôžete, rovnako ako ženy nemôžu za vrásky a pod. Ale však to je normálne a prirodzené, starneme úplne všetci a naozaj nemá zmysel sa dohadovať, ktoré pohlavie viac. Skôr sa môžme baviť o tom rozdielnom pohľade, kto koho vo vyššom veku ešte hľadá, resp. aké má ešte potreby a očakávania. A subartic to vystihla presne, ženam už viac vyhovuje niekto na trávenie voľného času (väčšinou rovesník, neviem, kde si vyčítal, že nie), ale nie domácnosti, pretože väčšina mužov im do tej domácnosti nejak extra pozitív už neprinesie. Naopak, muži by ešte radi prijali aj tú spoločnú domácnosť a aby bolo o nich postarané, a to nájdu skôr ešte u tých mladších, lepšie vyzerajúcich, túžiacich po chlapovi už s nejakým tým zázemím, aj preto sú ešte často ochotní si založiť aj novú rodinu. Tie staršie ženy si už toto väčšinou stihli zadovážiť a tak táto potreba opadá.

barborachors
5. sep 2023

@babulkomale domnievam sa, že medzi nimi je to hlavne o vyhovujúcom spolužití... ty mne, ja tebe, ona predsa potrebuje reprezentáciu na plesoch, a on šikovnú gazdinku. Ja im do hrcov nevidím, ale cítim že tam bude nejaky barter.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
andrea1809
5. sep 2023

@triss83 Podla tvojich politickych nazorov co tu citam, ti napadnici budu asi lokalna krcma 4. cenova a scenka sa odohrava v dedinskej jednote. Takze nejde ani tak o kvantitu

kristiii
5. sep 2023

@chodec15 ale veď teraz si presne len potvrdil to čo som napísala. Ty si si tú ženu s deťmi k sebe nasťahoval, zatiaľ čo ona teba k sebe nie 😅 Ja som nikde nenapísala, že je to pre vás výhra, ale že po tom skôr ešte túžite (aj keď to tak celkom nedomyslíte).

chodec15
Odpoveď bola odstránená
kristiii
5. sep 2023

@chodec15 máš pravdu, toto je horšie než zle.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
ixa
5. sep 2023

@lavender94 u nás úplne rovnako a súhlasím..
Muž bol dlho len kamarát, za ten čas som chodila s 2mi až som zistila že kamarát taky rád len bol nesmelí..
Pre autorku: ..a myslím si že ten počet sa neznižuje v princípe vekom ako takým ale tým že sú zadaní už viacerí z tých, ktorí by boli potenciálne vhodní práve pre teba

chodec15
Odpoveď bola odstránená
kristiii
5. sep 2023

@chodec15 a kto kde tvrdí, čo si muži zaručene myslia alebo čo by určite spravili? Všetci tu vyjadrujú svoje skúsenosti s opačným pohlavím aj s tým svojim, každý má predsa v okolí nejakých príbuzných, známych, vidí a počúva ich postoje, ako to v okolí funguje (alebo aj nefunguje) a na základe toho vyhodnotí a napíše svoje skúsenosti. Akurát že ty si hrozne vztahovačný a ešte k tomu aj preháňaš. Ale zaujímalo by ma teda, ako by sa zachovali ostatní muži, keby sa ocitli v tvojej situácii. A teda, že si spokojne sami žili a ocitne sa im pred dverami neohlásene žena s deťmi a kuframi. No schválne, či si reprezentatívna vzorka takého bežného chlapa. Ja by som takého chlapa veru preč poslala.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
kristiii
5. sep 2023

@chodec15 nemá význam sa baviť, keď napíšeš niečo a potom prídáš ďalších 10 skutočností a úplne zmeníš zmysel predošlých svojich príspevkov. Takže ďakujem za (ne)plodnú debatu.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
lenadka
5. sep 2023

@chodec15 s tou dovolenkou to bol pekný príklad pohľadu muža na určité situácie vo vzťahu, keď to nemusí vyhovovať jemu a ani sa nečudujem.

lenadka
5. sep 2023

@chodec15 ja vôbec neposudzujem a neodsudzujem keď si starší nájde mladšiu ani naopak, je mi to fuk, je to ich vec, ak im to vyhovuje čo koho do toho. Mám aktuálne o 10 rokov mladšieho nápadníka. Myslím si, že iba preto, že nevie, že mám až o 10 rokov viac od neho, už sa snažil vypačit koľko mám rokov hádal a o dosť menej. Mali sme dve veľmi príjemné rande, no som to ja kto sa vyhýba ďalšiemu, neviem si to totiž predstaviť o 15 - 20 rokov či mu už budem stíhať a stačiť. A on už nechce deti (má jednu 4 ročnú dcérku - čerstvo rozvedený) a ja mám tri, vie o nich, tak neviem pochopiť o čo mu ide. Dvaja pubertaci a jeden 7 ročný živel, dovolenka by mohla vyzerať nejak tak ako si opísal nie preto, že by som to chcela, proste puberta je hrozná. On si to však asi neuvedomuje, ja áno, preto ďalej nič neplánujem s ním.

hankm
5. sep 2023

@autorka uz len fakt, ze vobec polozis takuto otazku mi hovori, ze sa ani necudujem, ze tych napadnikov nemas…..

katkazocele
5. sep 2023

@ixa ahoj, ako si zistila že on ťa má rád? Ako sa prezradil keď si si to nevšimla 2 roky 🥲😅

ixa
5. sep 2023

@katkazocele vždy mal na mňa čas 🤣 a povedala mi to na rovinu jeho sestra.. v tom veku som to akosi nevidela 😁 a trvalo to 4 roky nie 2.. celý gympeľ sme boli kamaráti a dali sme sa dokopy až keď sme sa rozišli v škole

triss83
5. sep 2023

@andrea1809 chápem, závisť je sviňa. Musíš byť veľmi smutná z toho, že nemáš chlapa, musí to byť frustrujúce. Žijem v meste 😉🤣.

katkazocele
5. sep 2023

@ixa takže ak dobre chápem, je to prvý muž ktorý sa dostal z friendzone? 😅 A keď si sa to dozvedela ako si zareagovala? 🤔

kakawah
5. sep 2023

@subartic napísané dobre. Mám 50,mam fajn muža, mam stále nápadníkov, 😄 na ulici sa z auta na mňa ešte pozru, vidim to, nosim stále slnečné okuliare, aj v práci sa snažia flirtovať, ja sa na tom bavím akí sú tí chlapi... Mladý,či starý,stále skúšajú.😅 Ale kebyze zrazu ostanem bez muža, určite si žiadneho už domov nedovediem. Všetku energiu by som vrazila do seba a do deti. Občas by som bola ochotná vyjsť si s niekým, za účelom zabavy a tak. Ale potom pekne každý do svojej postele.

subartic
5. sep 2023

@kakawah ja osobne si k sebe už ďalšieho cudzieho muža nenasťahujem ( rozumej nie otca svojich detí ) . Mám 48 a ešte 3 školopovinné deti a toto by som im neurobila ani za nič a hlavne SEBE by som to neurobila. Neviem si ani len predstaviť aký by musel byť superman aby sa tak stalo , toto je pre mňa nogo zóna. Pôjdem na kávu , do divadla, zabehať si ( tam stretávam fajn mužov všetkých vekových kategórii ), kľudne rozviniem aj stretávanie ale domov k deťom ho tahať nebudem . A keď mi aj deti odrasťu a budú viac mene samostatné , to tak počítam že budem mať 53 , mám ešte kopec plánov do budúcna čo by som chcela vidieť čo zažiť, takže ja nemám v pláne sa utápať v samote a sebažiali, ochkať nad svoim osudom , vezmem palice , tenisky , kamarátky a poďme na kopce. Teraz sa pripravujem na polmaratón , takže behám a to sú také endorfímy do života že až . Moja pamäťová stopa voči bývalému manželovi je silná , je pozitívna , tak to je jediný chlap ktorého by som si pustila do svojho domu znova, iný tam jednoducho u mňa nemá čo hľadať., ak zostarnúť s mužom tak jedine s otcom svojich detí .

nurielka
6. sep 2023

V 20tke som mala nula napadnikov, max jedneho, teraz mam 35 a kazdu chvilu sa mi neznamy prihovaraju. Ibaze uz nemam zaujem, som vydata. Vtedy som vyzarovala nespokojnosť, že nikde nikto, teray som spokojna so zivotom.. TAKZE nieco na to bude..co vyzarujes, to k tebe chodi.