Dvojročné dieťa nechce jesť
Baby ja som už zúfalá... dieťa mi odmieta jesť obedy v podstate vždy mi zjedla malo ale aspoň kúsok zjedla.. teraz len sem tam poďobe šunku syr rožok ani ten rožok nezje cely
Ja si už neviem dať rady. Celé obedy len vyhadzujem, nedojedam po nej takze smerujú do kosa
Skúšam rôzne obedy aj hravo jej to naaranzovat na tanier a nič
Tak isto ani ovocie zeleninu vôbec mi nechce nič jesť teda občas ešte jogurt zje aj to len možno polovičku tegliku. Plakať sa mi chce už neviem ako jej to mám vysvetlit že musí jesť
Normálne ma to už vyčerpáva ako sa človek snaží a to dieťa nič nezje
Skúšala som aj croissant dať a zjedla len polovicu, nič nedoje celé. Keď vidím ako iné deti krásne všetko spapaju a moja nie. Ešte bude kričať bleee a odstrkovat jedlo že nechce.
Máte skúsenosť s nejakými vitamínami z lekárne ? Na podporu jedla...
@majamat ibaže ta moja ma energie aj za troch tak ja nechápem už z čoho žije 😄
deti su ine, dokazuist ako baterky Duracel. aj ani malo jedla nemam a energia chybs :D
No napríklad môj do troch rokov nejedol sladkosti. Max domáci koláč alebo v lete kornutok s kúskom sorbetu.
My to nekupujeme ani nejeme, babkam sme zakázali a keď doniesla náhodou nejaká návšteva, čo nás nepozná.... tak sme zjedli my alebo sa vyhodilo alebo darovalo ďalej.
Až v škôlke zistil co je cukrík keksik ci lízatko. Nekupujeme ani teraz nič také, ale keď niečo dostane, môže si zjesť jedno po obede.
To akoby ste o mojej pisali 😁😁ja uz to neriesim co zje a co nezje,som rada ze aspon daco zje,ma take divoke obdobia raz sa nevie dojest a inokedy niiic len platok sunky,jeden jogurt a trocha vyvaru s rezankami 😁😁 zo zaciatku som sa tiez rozculovala ale nema to vyznam...teda pokial fakt neni nieco velmo chora. Mojej niekedy isli zuby preto nejedla..ale uz neriesim
A jedavate spolu? Lebo u nas je zaujimave to, ze v celej rodine vsetci vzdy jedavali spolu, este aj ked som nervacila a nestihala s tym obedom som si k nej sadla a jedli sme spolu, vecer vsetci... a deti problem s jedlom nemaju. Sestra ma dceru, ktora si nevie od malicka ani do stolicky sadnut, lebo musi behat a vsetci ju nahanaju s jedlom, ledva nieco zje.. preco? Lebo aj mama beha, nesadne si s nou a neje.. to je fakt jedine dieta siroko daleko. Ak mi mala nezjedla nieco, lebo to "nechce" (cize vacsinou nieco biele, nieco co este nemala atd), nechala som ju v stolicke, pockat kym ostatni dojeme, vacsinou nieco zdobla z toho, otec s nou srandickvoal, nech mu to postrazi, on to zje vsetko, ukradol jej neico z toho a ona aj to co "nechcela" nakoniec zjedla. AK by nezjedla, zobrala by som to prec a ine by nedostala.. A sladke za domenu, ze zjedla obed.. celu normalnu porciu detsku,n ie dve lyzice. Ked nie tak nebude. A inak ked nechce obed, nedavala by som jej dalsie alternativy ako rozok atd, ale nechala ju tak. Ponukni jej potom olovrant, potom veceru... ale nedavala by som jej na vyber, tak maximalne pred pripravou, dohodnut sa co budete varit ak ti vie pomoct.
Ale zase ak prospieva, tak asi jej to nechyba🙂 Zacni jej davat to co jete aj vy. Aby si nevyhadzovala.. to je zbytocne (a este viem, ze niektorym detom tie super detske jedla, zdrave, neslane, neokorenene, neochutene nechutia) . Alebo jej to odloz na dalsi den... A inak su sirupy na podporu chuti do jedla pre deti, len neviem ako sa volaju, urcite google vyhodi.. ja som jej davala na imunitu v skolke a tiez to tam malo uvedene aj toto (bol to ovocno zeleninovy sirup nejaky od LR). Ale ci to funguje neviem 🙂 Neviem ci aj obycajny pikovit nema tuto "vlastnost"...
@simca06022011 už vyššie som písala že jedavame normálne za stolom všetci spolu
Jedáva to čo my teda dávam jej jesť to čo nám, nerobím jej osobitne bez soli a bez všetkého takze dochutené to má
Ja jej nedávam na vyber jedlá... ona mi je schopná nejesť aj do ďalšieho dňa 🤦🏽♀️😂
Ďakujem pozriem ten sirup teda
Počula som o nejakých tabletkách alebo čo to bolo vola sa to B12 či tak nejako ale vraj potom tie deti veľmi priberajú a neskôr sú až obézne a to teda nechcem 🤷🏼♀️
Nevsimla som si, pardon. Tabletky ti 2 rocna nepoje, este tie Bcka su take hnusne. Tie sirupy maju Bvitaminy. Obezne z toho urcite nebudu. Oni nepriberu z vitaminu, ale z prezierania sa ;) a to vam podla mna nehrozi.
Pridam svoju skusenost. Mam podobne problemy so syncekom, teraz uz 6 rocny. A od babatka mava obdobia "nejdenia". Teraz uz nemam take nervy ako kedysi. Ale uplne chapem Vase pocity. Nam pomaha sirup Pediakid, pripadne vitamin B. A ked nechce jest co navarim, ok. Beriem. A pri dalsom jedle zase dostane co nejedol. Hlavne nesklznite do dokrmovania piskotami a chrumkami. Radsej zelenina, ovocie. Moj je ovocnicek a jedol by ovocie a zeleninu na kila. Co ma tiez porazalo, ked ako 2 rocny zjedol za krabicku uhoriek, a ine deti zjedli rozok. Ak je dietatko v "tabulkach" priberania ok, tak to aspon trochu upokoji. Ale Pediakid nam pomohol.
@inetta keď mu dáš ten sirup tak ma chuť na normálne jedlo obedy a tak? Alebo je len hladný pociťuje hlad a vymýšľa s jedením a zjedol by všetko iné len nie varené jedlo ?
Lebo ako okej ja chápem čo píšu baby že netlacit na ňu, veď ani netlačím, len podľa mna to dieťa a celkovo človek by mal aspoň raz za deň zjesť teple jedlo normálny obed mala by jesť aj mäso zemiak ryžu cestovinu a tak.. rôzne polievky omáčky
Ked dlhodobejsie jedava ten sirup ma chut do jedla. Cize zje viac. A potom sa zas uspokojim a zas pride obdobie slabeho jedenia. Len teda ked ma take obdobie, snazim sa varit kalorickejsie jedla. Cize ked malej davas jogut a malo zje, ja by som jej to zamenila za domaceho milacika napriklad s ovocim, ak aj zje malo, zje aspon viac kalorii. Ja to takto kompenzujem. Alebo som ho naucila na sosovicovy alebo fazulovy privarok a pekne mu tam "schovam" slahacku a vajce varene k tomu napriklad.
Inak ako baby spominaju,ak uz fakt nechcela nic jest tak b komplex a troska jej vratil chut do jedla,ale taku normalnu chut,neprejedala sa
@jullietka no ja by som Bola asi najšťastnejšia na svete keby sa mi konečne normálne najedla 😄 zajtra letím do lekárni kúpiť
Nemôže mať nejaké parazity?aj vtedy deti trpia nechutenstvom, alebo anemia má podobné príznaky.Ja nie som z tých čo povedia vyrastie z toho neviem podľa mňa by dieťa malo mať pestrú a výživnú stravu prvé roky sa buduje vzťah k jedlu a pravidelnosti.Vyskusala by som ten sirup.
Musí byť niečo čo jej chuti polievky, ryža, ovocie?
Čo mám skúsenosť deťom sa potom už stiahne žalúdok a už nemajú chuť na nič a nič nezjedia.
Verím, že sú deti nejedaci, ale toto mi príde už dost.
Niektoré deti to mozu robiť naschvál vie, že Ti na tom záleží ponukas, pripravujes a ona krúti hlavou a cíti sa dolezito😉keď nechce obedy, ovocie, zeleninu čo celý deň jedáva?
Skús, aby jej pripravil muž, babka, zavolaj k Vám kamošku s dieťaťom a nech spolu jedia.
Skus,akurat tiez mame take obdobie nejedenia,az teraz po precitani prispevkov som si spomenula na to bcko,ze sak mam ho doma 😁😁 ja mojej zajta asi uz dam nech sa troska nakopne,vacsinou jej stacilo 2-3 dni dat kvapky a bola ok
Moja ma 11 a furt nič neje
Momentalne bojujem takto s 15mesacnou dcerou 2tyzden. Do 14mwsiacov nebol problem krasne zjedla hovadzie, kuracie,telacie, morcacie, maso mala 7x do tyzdna . Teraz za den vypije 3flase mlieka trocha ovocia, trocha zeleniny a bud suchu ryzu par lyziciek alebo suche cestoviny. Potvrdili nam alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka aj vajecny bielok pijeme neocate junior.Za 6tyzdnov pribrala 200g , dr povedala ze ju nemam nutit ale nechat tak ale ja som na mervy. Mame sa este objednat na gastro aby nam predpisali ine mlieko viac vyzivne. Ale maju do 2.9. Dovolenku a som zvedava aky termin dostaneme. Predtym krasne jedla chlebik zo sunkou, vianocku,polievky teraz nic len to mlieko. Kazde krmenie placem ranajky, obed vsetko do smeti nechapem s coho dokaze fungovat cely den.
Ja mam tiez takeho slabeho jedaka dakedy neochutna vobec nevie co mu idem.dat a mäsove jedla su u nas konecna tak som rada ze sem tam sumku zje raz zacas kuraciu placku je to bieda asik rada na to neni ziadna ako ich prinutit
Ovocie si da ma rad hrozno bryndzove halusky syrovu omacku cestovinu zo stavami len nesmiem mu dat mäso v tedy je dojedene polievky ma rad davam mu aj vafle kroasant si vie dat sem tam jogurt si da len vanilkovy palacinky cukynovozemiakove placky ...
Takze asik sa neda poradit
Ten Pediakid sirup mas prirodny. Uziva sa dlhodobo. A je chutny. A vitamin B ked davam, tak urcite dlhsie ako 3 dni. To vacsinou 1 balenie.
Este ma napadlo, mozno skus aj trosky zvysit jej pohybovu aktivitu. Si na vzduchu pobedha, mozno bude mat vacsiu chut si zajest. A este som robievala a teda aj robievam tak, ze chodievame na pikniky. Vezmem jedlo (aj varene do krabiciek), ideme na bicykloch a rozlozime deku, ine prostredie a tak lepsie chuti.
*pardon za tie chyby 🙂
@yanni rezim mala vstavanie 6:30 mlieko, ranajky chlebik alebo kasa 9:30, polievka 11:30 a spanok od 12 do 13hod max potiahne do 13:30 , potom masovy prikrm , o 16 hod mlieko, jogurt chlebik podla toho ako je hladna a o 20hod kasa, 20:30 spanok az do rana. Mlieko mame davat 3x denne, aj do jedla ktore varim ak sa hodi pridat napriklad do kase na pokyn lekarky lebo mala ma o 1kg menej na svoj vek ako by mala mat.
@julia204 Co znamena "ma o kilo menej na svoj vek"? To odkdy sa urcuju kila odla veku? Nase kazde dieta malo v rovnakom veku inu hmotnost? A toto sa vobec neriesilo. vyska a vaha dietata nezalezi od veku ale od genetiky. Tak ano sa deti narodia s roznymi meramı, aj rozne deti maju v rovnakom veku roznu vysku a vahu. A tiez co je to za "navod", ze mlieko do kazdeho jedla a este tri krat za den extra? Mlieko je dolezite v prvych mesiacoch zivota. Po zavedeni prikrov ma mlieko pomaly ist do uzadia. Po roku ma uz dieta jest vsetko (samozrejme primerane veku) a mlieko len minimALNE, KEDZE MLIEKO je klasifikovane ako potravina. Cize, ked das dietatu za flasu mlieka, tak ma brucho plne tekutiny a samozrejme, ze ti uz nic nezje. Ono ten vas problem, moznoi ziadny problem nie je a ked sa ochladi, tak ti zacne zase normalne jest. ja som dospela a ked je horuco, tiez mi nejak extra nechuti jest horucu polievku a vepro knedlo zelo. A od smädu jej mas dat vodu, mlieko nie je od smädu.
hmotnost by sa vzdy mala vztahovat k vyske. napr, moja kamoska ma 2 dcery a starsia mala v 2r 101cm-18kg a mladsia 77cm-9,5kg. predstavte si, ze by vazili rovnako.
a samozrejme existuje rozmedzie. tiez dieta moze byt aj pod priemerom,a lebo nad priemerom. riesit by sa mal skor len extrem.
A kojis? Ja mam deti nejedakov , ale syn papa lepsie ako dcera v jeho veku. Inak je v pohode? Radila si say pediatrom? Mozno jej chybaju mineraly, nenavrhla ti vziat krv? A nekrmila by son dieta zbytocne somarinami, zr len nech nieco zje. Ale chapem tvoju frustraciu. Nebude to trvat vecne. U mojej dcery to trvalo tie 2 roky, teraz I uz papa lepsie, ale nepopustila.som, nedavala som jej hocico. Teraz ma rada zeleninu, ovocie, ucim deti, ze papame zdrave potraviny. Ale ja som kojila vyse 2 rokov, takze som to tak neprezivala
@julia204 fuha, nie o 1kg, ale o 2kg a to minimalne,a by bola vgrafe.
hoci to niekto nema rad,a le grafy tu su a su velmi napomocne pre pusudenie stavu dietat. male dieta nevie ihodnotit svoj stav a popisat svoje tazkosti, u deti sa zmena zdravotneho stavu prejavuje prave prolemom s priberanim a poruchou rastu. preto su tieto grafy velmi dolezite, ale dolezite je aj to, aka je interpretacia. ide o to, ze su dr. ci vseobecne ludia, ktori si myslia, ze clovek musi mat hmotnost vzdy v uplnom priemere, co nie je spravne, rpave koli nasej individualite, su ludia, vratane deti, ktoru su aj pod priemerom. tu uz je dolezite ako vemlmi pdo priemerom su .
v grafe sa nachadzaju pasma. ako som pisala, hmotnost sa ma vzdy vztahovat k vyske. v kazdom grafe je cisty priemer na 50%, ale norma sa zacina na 25%. no su deti, ktore su zdrave a maju anpr, tuto hmotnost k vyske na 10%. dokonca sa najdu aj deti., ktore maju tuto hmotnost na spodnej hranici a su na 3% ( to je spodna hrnaica grafu ).
samozrejme da sa ist aj pod graf, ale tam je uz len mozost byt na 2%, 1% a 0%, lenze pod 0% uz nic nie je, aj ked je dieta hlboko pod hranicou, kde zacina 0%, pret je dobre posudzovat, ako hlboko pod touto hranicou je, pomocou SDS ( to je skore ).
SDS na 3% pre tuto vysku je priu hmotnosti 9,7kg na -1,96.
SDS na hranici 0% pre tuto vysku je pri hmotnosti 9,2kg a to na -2,62
no tvoja dcera ma pri svojej hmotnosti 7,7kg pomer vaha a vyska na 0% a skore -5,03 co uz nie ej OK pri zdravom dietati, jehlboko, hlboko pod grafom.
rovnako sa posudzuje aj vyska a SDS pod -3 sa povazuje uz za tazku poruchu rastu. taketo dieta je urcite vhodne vysetrit dokladne. moze sa naozaj jednat o nejake nerozpoznane ochorenie. je dobre overit aj stav vyzivy v krvi.
ozaj, pouzivam cesky graf, ktory bol urobeny na zaklade statistiky ceskej populacie a teda je to program, ktory mam v NB. nebude extremne stary a na slovensku asi taky nemame. a myslim, ze ceska populacia ma k nam blizko. neda sa mi skontrolovat toj pomer vahy k vyske, lebo je to urcene na hodnotenie rasu deti v detskom veku a hoci vyskovy graf tam je aj pre tvoju vysku ( pre vek nei,a le davam tam vzdy udaje na 18r ), no v grafe pomer vaha a vyska to uz nie je. preto som nakukla na BMI graf. deti maju normalne BMI nizsie, ako dospely clovek. no aj tu sa to da porovnat na zaklade skore.
cize ty mas SDS v grafe BMI na -2,99 a tvoja dcera ho ma na -4,53. cize je to aj do teba este o dost nizsie a teda aj horsie. a tvoj mm ma BMI na hornej hranici normy, cize on je skor az nad priemerom. SDS ma +0,67.
a syn neviem, nepisala si vysku, nak by som ti aj to pozrela.
ozaj, vyskovo sa tovja dcera nachadza kusok pod priemerom, nei vela, je na 18% ( ale neviem presny vek, takze cislo moze byt ine ), no v tomto veku sa este poriadne neprejavuje genetika. ona by mala mat geneticke predpoklady byt vyssia. no myslim si, ze toot nie je najhorsie. tu je skor dolezite aj to, ako priberala doteraz, napr, prvy polrok zivota, potom do 1r, potom za 2r. a tiez takto ako rastla v tychto obdobiach lebo vysledna vyska sice moze byt este OK, ale uz sa moze najst zaostavnie v poslednom obdobi, ktore sa este uplne nerozvinulo. pri poruche vyzivy sa vyskytuje aj porucha rastu, ktra ale nemusi byt vyrazna.
@majamat praveze prvy polrok kym bola kojena kazdy mesiac krasne 800g v pol roku mala 6370g porodna vaha 3000g narodena o mesiac skor.ked moje mliecko doslo Dr kazala davat nutrilon a po nom nastali hnacky nepriberanie a ekzem.. na alergologiu sme sa konecne dostali v 13mesiacoch kde jej hned zmenila mlieko na neocate junior a potvrdila sa alergia na abkm aj vajecny bielok. Vraj kvoli neodhalenej alergii nepriberala toho pol roka. V roku mala 7300g , teraz ma 15mesiacov . Po neocate pribrala len 200g za 6tyzdnov , mame ist este na gastro aby nam tam predpisali ine mliecko. Syn bol narodeny tiez o mesiac skor 3360g ale kojeny rok a mal v roku 10,5kg

@ckatka ani nemáme sladkosti doma sem tam kupim len málokedy čo si myslím že je normálne, ukaz mi jedno decko ktoré nikdy nezjedlo žiadnu sladkosť...
asi si si myslela že jej miesto plnohodnotného obeda dám sladkosť ale tak to nieje