icon

Dvojročný syn nechce papať

storm161
15. máj 2014

Ahojte, mam 2 rocneho syna a asi tyzden ma problem s krkom, tz. ze sa zacal otacat celym telom a nie krkom. Boli sme u nasej dr a ta ho vysetrila a zistila, ze je zdravy (ziaden soplik, teplota ani kasel) tak sme dnes navstivili ortopeda. Dostal limcek okolo krku a bojkotuje ho zubami nechtami (vraj ma bud pricviknuty nerv alebo ho ofuklo, ked sme boli vonku). No kvoli comu sem vlastne pisem je to, ze dnes cely den (uz je 15:24) mi zjedol 3 lyzice suchej ryze a par hltov vody. Neviem do neho dostat nic (ja viem, ze ked boli krk aj dospelu osobu niekedy to je na nevydrzanie) vedeli by ste mi poradit, co take by som mu mohla dat papat? Skusala som ovocie, zemiakove pyre, dokonca aj maso, ryzu. Neviete o nejakom extra jedle co by mu dodalo energiu co dnes nedostal? Dnesok cely den spi, nechce vstat z postele. Som normalne uz hotova!!! A do toho sa mu tlacia aj ocne zubky... No amen tma!!! Dakujem kazdemu za radu 🙂

saska.t
15. máj 2014

@storm161 jedlo je v tomto Momente uplne nepodstatne,ty tiez nemas chut,ked si chora alebo ta nieco boli,je dost staary na to aby vedel dat najavo ze ma hlad,podstatne je pitie aby nebol dehydrovany,moje deti ked su chore nejedia aj 3 dni,nerobim ziadnu paniku som rovnaka,hlavne ze do nich dostanem nejake tekutiny

storm161
autor
15. máj 2014

@saska.t oukej, dam na tvoje rady 🙂 len to je prvykrat a som trochu "vyplasena"... Stale spi ani z postele nezliezol :( cely den lezim vedla neho.... Tak skusime asi viacej pit... Vdaka este raz 🙂

ushuaia
15. máj 2014

@storm161 myslim ze ked sa to nebude zlepsovat, mal by ho pozriet aj neurolog...,pre istotu za to nic nedas...

nikolet_89
15. máj 2014

Ja by som sala UM alebo kakao moja ma 2 roky a nedostanem do nej vobec nic od roka iba mlieko pizzu hranolky a ryzu takze aspon mlieko by som dala urcite mu to postaci ked to staci aj jej 🙂

uhnakova
15. máj 2014

Pocuj, to je nejake divne, ze je taky unaveny plus to znehybnenie krku a nejedenie. Ak to bude pokracovat aj zajtra, tak radsej znova k lekarovi a trvat na vysetreniach. Nemal maly kliesta alebo ho nepostipal komar v poslednej dobe? Ja som totiz mala presne tieto priznaky pri neuroborelioze :(. Dufam, ze to maleho prejde a nebude to nic vazne.

ushuaia
15. máj 2014

@uhnakova tiez mi chodili po rozume take myslienky, pretoze ked nechce jest ok, komu chuti v chorobe ale nepaci sa mi ta unava...,mozno by nebolo od veci navstivit aj infekcne ale nieco take by mohlo napadnut aj pani doktorku...

uhnakova
15. máj 2014

@ushuaia no ved som rozmyslala, ci mam napisat, ze su to divne priznaky na banalne prechladnutie svalu alebo mlcat. Mozno ide na maleho len nejaka viroza, vecer dostane teplotu a bude to jasne. Ale ak sa nic dalsie nepridruzi, veru je divne, ze je taky unaveny, najma u dvojrocneho.

ushuaia
15. máj 2014

@uhnakova ved to clovek hned nechce pisat hororove komentare a zbytocne mamicku vystresovat...,ale tiez v dnesnom zdravotnictve je to dost biedne ( a to som sama zdr. sestra)...mne sa jednoducho nepaci ta unava...

storm161
autor
15. máj 2014

Dievcata neuverite, no aj mna napadol kliest, teda mojho svokra. Prezreli sme ho s manzelom a nic nikde nema, tak kliesta sme vylucili... Ja to prikladam na pocasie aj, tiez na zubky (tlacia sa mu ocne zubky), teraz sa mi zdal teply, tak som mu dala panadol. Zatial nic nejedol, u nas na stole to vyzera ako na svedskych stoloch 🙂 stale je taky znaveny :( teraz pre zmenu lezi na gauci pri telke... Skusim dat na vase rady kocky a ked bude aj zajtra takyto, urcite s nim pojdem k dr. To jedlo dnes nebudem riesit, ved aspon, ze pije, nie? Som z toho trochen mimo... Ked vidite svoje dieta a neviete co mu vlastne je :( neviete ako mu pomoct...

ushuaia
15. máj 2014

@storm161 my na MK, sa mozme iba domievat, ci nejako poradit, ale pokial sa malemu stav nezlepsi, urcite sa nenechaj odbyt ,,ze to nic nieje,, nech mu vezmu krv a poriadne vysetria, nie vsak u obvodnej...

storm161
autor
15. máj 2014

@ushuaia a akemu dr mame ist? Neurologovi? Zacinam byt nervozna. Zase zaspal :(

ushuaia
15. máj 2014

@storm161 zial mozem ti poradit iba tolko...ja nezijem na sk, u vas uz bude vecer...bud pohotovost, tam by som opisala co sa deje a ziadala neurologicke konzilium, a rozbor krvi na pohotovosti by toto mali robit...inak na infekcne, ci neurologiu...su to ,,specialne pracoviska,, asi odosiela obvodak...aspon volakedy to tak bolo...ked vsak ide o akutny stav ci podozrenie na ,,nieco,, zvycajne na pohotovosti sa prizve ,,odbornik,, vzdy ma niekto prisluzbu...drzim ti palceky...nech sa ma malicky dobre...

ushuaia
15. máj 2014

@storm161 a este nieco, nedavaj panadol, ked sa ti maly ,,zda,, iba teply, vzdy odmeraj teplotu, lieky proti horucke sa davaju nad 38.5 ...

meusicka
15. máj 2014

@storm161 ahoj, len som ti chcela napisat, ze pokial maly nema teploty a tebe sa zda byt nejak teply, tak sa mu hned nesnaz zrazat teplotu a hlavne ked je spavy tak este zbytocne nedopuj panadolom. mozes u neho prekryt nejake reakcie. zajtra treba znova naklusat k dr. a potom si vyziadat dalsie vysetrenia. hoci aj na boreliozu. znamej dcere tak predpisovali ATB a nic jej nezaberalo. a to uz je velka slecna, ale kliesta si nevsimli. nevedia kedy sa to stalo, ale nakoniec jej tiez zistili tu boreliozu.

uhnakova
15. máj 2014

@storm161 neboj, choroby ako borelioza sa vyvijaju tytdne, takze jeden den hore dole uz nic nezmeni. Moja mamka mala tiez boreliozu a s najvacsou pravdepodobnostou z komara, kedze kliesta nemala a do prirody vobec nechodi, zato komare na nu letia. Jej to teda zistili uz v prvej faze, takze zabrala antibiotikova kura.

kika831
15. máj 2014

@nikolet_89 nic v zlom, ale ty davas 2 rocnemu dietatu pizzu a hranolky?

kika831
15. máj 2014

@storm161 ak mozem poradit, nedavaj mu ziadny panadol ani nurofen, pokial nema vyssiu teplotu, okolo 38. Urcite zajtra chod k doktorke, nenechaj sa odbit. Ona sa ta urcite bude pytat ci ma aj teploty, takze ho meraj a ak bude mat, tak zapisuj si ich. To ze mu nechuti nic neznamena, ale ze je taky spavy uz nie je len tak. Este raz ho skus poprezerat, ci nejake ustipnutie alebo nejaka rana, cokolvek podozrive. A neudrel sa niekde, cinuz do hlavy alebo nespadol?skus porozmyslat aj nad tym. Drzim palce.

storm161
autor
15. máj 2014

Dievcata, ste uzasne a velmi si vazim a dakujem za kazdy komentar a radu 🙂 co prisiel manzel domov maly "ozil" a bol doteraz hore 🙂 asi sa prespal cez den 🙂 zajtra ho budem od rana pozerat a zajdem ku dr...
Dievcataaaa :o*

ushuaia
15. máj 2014

@storm161 to som velmi rada,urcite sa ti aspon trosku ulavilo... zajtra daj aspon vediet ako ste dopadli...prajem ,,dobru,, nocku... 🙂

uhnakova
15. máj 2014

@storm161 tesim sa s tebou, lebo ma mrazi pri predstave, ze by taky malinky mal nieco vaznejsie. Moj syncek je od tvojho len o kusok mladsi, zajtra ma rok a 11 mesiacov 🙂.

kika831
16. máj 2014

@storm161 daj vediet ako ste na tom, dufam, ze to nebude nic vaznejsie. Moj syn ma 20 mesiacov, takze ta uplne chapem. Drzte sa

nikolet_89
16. máj 2014

@kika831 nie nedavam samozrejme, ze nie, ale ked si z muzom raz za mesiac za dva objednam tak jej od ust urcite neberiem

storm161
autor
16. máj 2014

Ahojte dievcata 🙂 pisem ako sme sa dohodli. Dnes sa zobudil a je to "iny" chlapec... Taky ako kazdy den. Mozno mal len taky spavy den. Aj papa vsetko a robi "opiciny, neporiadok a neplechu" uz... Takze to nastastie bolo len jednodnove... Ale krk stale boli :( uvidime co do pondelka a pojdeme na kramare na rontgen... :( hadam sa nam polepsi... Este raz vdaka za podporu a za nazory a rady... Velmi si to vazim 🙂

ushuaia
16. máj 2014

@storm161 Ahoj, to som nesmierne rada, ze pocujem same dobre spravy... 🙂 , a ked uz vyvadza potom je to urcite lepsie... 😀 , uvidis ako pochodis v pondelok a co ukaze snimok, ale pokial si nebudes niecim stale ista, na Kramaroch ti urcite radi odpovedia ci uz na otazky, al . pochybnosti ak by si nahodou nejake mala, lepsie sa pytat ako sa zozierat v neistote...,zelam celej rodinke krasny vikend... 😀

storm161
autor
17. máj 2014

Takze zle spravy dievcata :( dnes rano sa zobudil s opuchom za uskom a tak sme sadli do auta a sli na pohotovost na kramare... Nechali si nas tu s podozrenim na hnisavy absces (ci ako sa to pise) zajtra nam budu robit ct-cko v narkoze... Akurat mu dotiekla infuzia a mna tu asi "mrdne" od strachu pred tou narkozou. Viem, ze je to oka, len sa bojim.. Keby som nesla dnes sem mohla som ho ohrozit a nebudem vam rozpravat, ze ake mam nervy na toho ortopeda... :( vrrrrr!!!

mzov
25. máj 2014

@storm161 ako ste nakoniec dopadli? Drzim palce!

storm161
autor
28. máj 2014

Ahojte dievcata... Takze zaver je: v sobotu nam opuchol za uskom ako som uz spominala vyssie, sli sme na pohotovost a hned nas prijali na ORL oddelenie s podozrenim na absces (zapaleny vacok plny hnisu). V nedelu nam ho prispali a vzali na CT-cko a odtial rovno na operacku. Zistili, ze tam ma dva abscesy a ze su hlboko az pri hrtane. Najprv nas mali operovat cez vonkajsok (myslim tym za uskom - 5 az 7 cm jazva, vycistit, odtial vyvod na hnis) ale nakoniec sa im to podarilo spravit vsetko cez pusinku, tak nas nemuseli otvarat. Lezal na operacke vyse 2 hodiny a ja som myslela, ze umrem dievcata. Nikdy som sa tak nebala, verte mi... Strasny pocit... V pondelok sa vsak zobudil cely opuchnuty, az tak, ze mu nebolo vidiet obrys tvaricky, mal zliaty krk z tvarou. Hrozny pohlad. Brali nas v utorok znova na CT a znova na operacku. Tam ho "vycistili" no ten druhy absces mu tam nechali, pretoze je hlboko pri hrtane a ked do neho pichali tak nevytieklo z neho nic a zistili, ze cez neho prudi stale krv, tak, ze sa to pokusia rozbit antibiotikami. Boli sme 11 dni v nemocnici, 3 krat denne po 2 rozne anti dostaval. Vcera nas pustili domov, mame anti v sirupe a o 7 dni kontrola. Potom dohodneme dalsie CT a tam sa uvidi, ci sme rozbili ten absces anti alebo ho treba vybrat. Som pozitivna a verim, ze ano. A nebudem Vam vraviet, ze moj syn za tyzden zjedol to co nezjedol ani za mesiac. Tak bol chudacik vyhladovany. Tiez sme zistili, ze ma neskutocne vysoky prah bolesti... Uz sme doma a sme oka, vsetko papame aj za dvoch. Uz chodime 2 den bez plienky a mozno sa nam podari do augusta (nez sa narodi "bracho") byt bez plienky... 🙂 dievcata, este raz vdaka za komenty a rady.