Kedy ste začali dávať kašu kojenému dieťatku?

anjelik87
29. apr 2013

Moj maly bude mat 7 mesiacov vazi 9200 g a doktorka mi povedala aby som mu uz davala na vecer kase popri zeleninovom prikrme ktory ma na obed. Kedy ste vy zacali s kasami? Nie je to este skoro? A navyse mam dost mm tak by som nerada znizila jeho tvorbu aj ked raz k tomu urcite dojde. Minule som mu dala instantnu a dnes som mu spravila domacu ryzovu a velmi mu chutila 🙂 len neviem ci mu uz mam davat tie kase alebo nie. Viete mi poradit? Zatial papame len zeleninku na obed. Dakujem pekne.

anita777
29. apr 2013

Podla mna je zbytocne davat kasu. Po prve, maly vazi na svoj vek dost (po kasi sa zvykne trochu viac priberat) a po druhe, ked mas dost mlieka, tak nevidim dovod davat kase, ktore vsetlico obsahuju. Teoreticky by som mozno davala napr. kukuricnu alebo ryzovu krupicu s materskym mliekom.

miselkat
29. apr 2013

Tiez si myslim, ze kasu nepotrebuje. Moj maly ma rok a tolko kil. Ja tiez stale dojcim a kasu som zacala davat od siesteho mesiaca, ale nerobila mu dobre v tom zmysle, ze mu bola tazka na zaludok a trochu z nej grckal. Tak som ju vylucila a zaradila az o dva mesiace. Potom to bolo ok. Niekde som tiez citala, ze dojcene deti kasu vobec nepotrebuju.

lusia222
29. apr 2013

@anjelik87 ja som mojej malej zacala davat kasu v 6.mesiaci. Na obed mavala zeleninku a okolo piatej mala kasicku.Je kojena a pytala papat kazdu hodinu tak sme to riesili takto.A je spokojnejsia.Davam jej kase od Hipp s prichutami ovocia.Tato znacka je jedna z mala ktora neobsahuje cukor v kasickach tak som s nou spokojna aj ja a aj mala 🙂 Ale ak ti dietatko nepyta casto papat a pekne pribera z MM tak by som kasicky neriesila na tvojom mieste. 🙂

anjelik87
autor
29. apr 2013

@anita777
@miselkat no a to mi povedala aj doktorka ze ma vahu ako rocny a ze mu mam davat kasu tak tiez neviem naco

anita777
29. apr 2013

@anjelik87 Ja mam pocit, ze doktorky maju tie svoje uzasne tabulky a nevedia sa pohnut ani dolava ani doprava. Proste tabulka hovori, ze v 7. mesiaci kase a hotovo. Riad sa svojim rozumom a ked kojis, tak neries. Vypocuj si doktorku, prikyvni jej a sprav si po svojom 🙂

sisaka
29. apr 2013

ja zijem v Kanade a tu sa zacina prave kasami. Prve kase su tu obohatene zelezom, kedze v tomto veku uz dochadzaju v tele zasoby a treba doplnat, zvlast ak ide o kojene deti. takze v 6. mesiacoch sme zacali kasou prva bola ryzova, potom jacmenna, potom ovsena a neskor sa moze prejst na miesane. Podotykam, ze tieto kase neobsahuju pridany cukor, su lahko stravitelne i ked je fakt, ze ja som kasu nikdy nedavala na noc do postele na zaplnenie brucha. Jedol vzdy lyzickou, najprv ako obed, neskor skora vecera, aby mal moznost to stravit a nesiel spat s plnym bruchom

anita777
29. apr 2013

@sisaka Zrejme v Kanade su kase kvalitnejsie alebo maju ine zlozenie, ale myslim, ze to co ponukaju u nas na SVK-nic moc. A tiez maju mnohe deti problem stravit ich, kedze su dost tazke.

pulsatilka
29. apr 2013

5 a 1/2 mesiaca aj pri prvej aj pri druhej... kojena do roka

sisaka
29. apr 2013

@anita777 to je mozne, kedze na Slovensku som pred 4 rokmi, ked som tam bola marne hladala kasu bez cukru, v obchodoch 0 bodov, v lekarnach na mna pozerali jak mucha puk, dokonca lekarnicky obzerali vsetky krabice (ani netusili, ci tam cukor je alebo nie je ) nakoniec som kupila nieco v DM (?) bolo to dost hnusne a syn to nechcel jest ... ani vo sne ma nenapadlo niest mu kasu z Kanady, som myslela ze normalka, snad nebudu pridavat cukor do kase.

milota164
29. apr 2013

podla mna kasa urcite nie je potrebna, mm je najlepsie a je v nom vsetko , co dieta potrebuje. Ja som skusala davat kase na noc , ale nespala lepsie, zo zaciatku dokonca horsie , asi jej boli tazke.

abbey1
29. apr 2013

Klasické detské kaše som nikdy nedávala. Keď bude starší, rob mu normálne kaše ako ovsenú, špaldovú, ryžovú a podobne. Nie je v nich absolútne nič navyše. Môžeš sama doplniť čerstvým ovocím a podobne. Teraz mu je kaša úplne na nič. Len bruškona noc zaťaží.

jasminet
29. apr 2013

ja som zacala po ukoncenom 8 mesiaci, trojzrnnou z dm-ky, len cisto kasa, bez prichute a cukru. zarabam do vody a pridavam vyzivku alebo ovocie.

miku1
29. apr 2013

@anjelik87 Ja som začala malej dávať kašu, keď mala 6 mesiacov. Papala ju na večeru a potom neskôr aj na raňajky. Dávala som Sunarku a pár krát aj Nestlé. No Sunarky jej chútili najviac. Po roku som jej už začala robiť klasickú krupicu, a aj ryžovo mliečnu kašu s pohánkou.

gr
29. apr 2013

Ja davam od 7 mesiaca z DM pred spanim a potom drobca este nakojim. Problem s bruskom nema. Nie som expert na alergie, ale precitaj si niekde o tom, kedy najlepsie zacat s lepkom. Mozno to je dovod, preco Ti lekarka radila zaradit kasu.

kvetinka211
29. apr 2013

@anjelik87 potom ked budes davat tak z instantnych su dobre alnatura a babylove nemliecne bez cukru (psenova, ovsena, psenicna) .. ja som mu ich zarabala s vodou a potom sa napil este mojho mliecka
ja som mala knizku kde kase odporucali ako prve, takze som zacala zeleninkou a potom tieto nemliecne kase a az potom ovocie. Mal tusim vtedy 7-8 mesiacov a doktorka mi naopak hovorila ze naco davam kasu ... no maju na to kazda asi iny nazor .. zato sestricka u lekarky mi zasa hovorila ze uz mam davat jogurt v tych 8m, ale to som radsej pockala do 9-10m.

sisaka
29. apr 2013

@jasminet chcem len podotknut, ze sa ma zacinat s jednozrnnou, aby si dieta postupne zvykalo na obilniny a dali sa pozorovat mozne alergicke reakcie

lyrra
29. apr 2013

@anjelik87 moja mala ma 9 mesiacov, 10 kil, je stale kojena a instantne kase jej nedavam a ani nebudem davat, obcas jej spravim na veceru (skoru) krupicu s materskym mliekom a nastruhanym jablkom alebo ovsene vlocky s materskym mliekom a ovocim alebo ryzovu kasu 🙂

krisstinaa
29. apr 2013

ja davam kasu malemu asi od siedmich mesiacov. niekto hovori ze z toho dieta priberie. moj maly ma rok a vazi 8900g. takze tucko nie je. ale davam hipp kasu. tie su bez cukru. a mliecko tym nestratis. neboj. staci ak ho potom pred spanim este nakojis, ja som to tak robila. vecer kasicka a ked siel o hodinku spat, dostal este materske

jasminet
30. apr 2013

@sisaka ja som zacala v 9mesiaci s kasami, cize lepok sme mali uz davno vyskusany a otestovany na inych potravinach