icon

Môže 10 mesačné dieťa jesť sviečkovú?

smajluska
2. jan 2021

Maminky, chcem sa Vás spýtať či môže 10 mesačné dieťa papať už sviečkovú s knedlou, bravčové mäsko? Odkedy ste dávali syr Emmental alebo Leerdamer? Alebo aký syr ste dávali a od koľkých mesiacov? Mozzarellu už môže? Od kedy môže papať pudingy napr. Dr Oetker? Varíte puding z kravského mlieka? Alebo v akom mlieku varíte pudingy? Klasickú krupicu s masielkom a troškou škorice od kedy môže? Maminky ďakujem za odpovede.

Strana
z2
nikpa
3. jan 2021

@nelca0510 ano a predtym napisane ,,najlepšie ešte bez cukru,, to tam nevidis alebo to nechapes? Vytahujes si z kontextu co chceš! Ked nemas co robit len tu rýpať do ľudí a prekrucat tak chod radsej študovať recepty a hlavne BEZ cukru, chapes co som napisala, hej? BEZ cukru. Pekný den ti ešte prajem.

lubiss
3. jan 2021

svagrina mi hovorila ze u nich na orave u nich jeden 4 mesacny jedol kapustnicu :D je z neho statny 2 metrovy chlap :D na svieckovej nic zleho nevidim sak je to sama zelenina

nelca0510
3. jan 2021

@nikpa s takými ľuďmi ako si ty sa nemá zmysel baviť. Dávaš zle rady a zvalujes to na iných. Aj by som ti zazelala pekný večer, ale radšej si bez nastudovat co to o stravovaní malých detí. Ty Lipanek.

nikpa
3. jan 2021

@nelca0510 nemôžeme byť všetci najmudrejší, na to si tu ty 🙏😁😁 nabudúce si napíšem po radu tebe len tie tvoje sú naj.

ckatka
3. jan 2021

@siska53 prečo knedľu nie??
Zo zvedavosti sa pýtam...pretože.zlozenie ma prakticky ako.rozok...akurat sa nepecie ale robí v pare. A rožky väčšina detí obzuva hádam od 6 mes...

fadama
3. jan 2021

@scorpionflower1 iba tvrdím, že netreba robiť zo všetkého tragédiu. Stačí pomyslieť čo sme ako deti jedli my...pekný večer

basska_b
3. jan 2021

Sviečkovu môže, veď to je mix zeleniny, keď tam nedáš soľ. Ale bravčové by som nedávala. Syr od roka, puding keďže je tam cukor, tak od roka, z kravskeho som ho spravila... ale keď pije čisté mlieko, pije do 3 rokov umelé, aspoň u mňa. Je tam menej kaseinu. Z krupice bolo mojej brutálne zle a nebola sama. To dám až od 3 rokov

kristiii
3. jan 2021

@nelca0510 a ako si môžeš byť ty taká istá, že ona dáva zlé rady a ty tie správne. V knižke z môjho detstva sa bežne doporucoval odmalička citrón a taká sviečková sa jedla odkedy ju deti vedeli požuvať. A boli zdravšie ako tie dnešné. A nevieš, čo budú odborníci tvrdiť o 10-20-30 rokov, možno zistia, že všetko o tých ovsených vlockach či neviemakej múke nebolo až také správne a deti sú aj vďaka tomu akurát tak viacej alergické na bežné potraviny.

siska53
3. jan 2021

@ckatka knedla moze viac nafukovat. Je na pare, rozok sa pecie.

siska53
3. jan 2021

@fadama moja mama sa riadila radami pediatriciek. A ked sme si to.preberali, tak bolo len minimum.rozdielov.

nelca0510
3. jan 2021

@kristiii z tvojho detstva. Teraz sú iné výskumy a odporúčania. Človek sa riadi súčasnými poznatkami.

siska53
3. jan 2021

@smajluska a naucho na cisty smoranovg jogurt. Nas i sladke slho nepoznali, maly bol za obycko jogurtom ako drak, aj za lucinou ci mozzarelou.moji jedia vsetko, sladkosti si ich pockali, o nic neprisli. Krupicnu som davala obcas, ale.im.velmi nechutila totiz, skor tie kupovane z obchodu, ale to tiez az mozno okolo 11.m.som zacala. Ale krupicnu bez cukru, maslo ano a skoricu ci kakao by som.nedavala.

nelca0510
3. jan 2021

@siska53 nech ho naučí na čistý biely jogurt a nie smotanový.

siska53
3. jan 2021

@nelca0510 mne dr.kazala.davat smotanovy. Lebo, ze deti potrebuju tuky. Ja som.to stiedala smotanove a probioticke. Ale cisto biele. Ochuteny dobre dlho nedostali..

nelca0510
3. jan 2021

@siska53 tuky sa daju aj od iných zdrojov ziskat. Mne vyslovene povedala smotanové nie

siska53
3. jan 2021

@nelca0510 kazda pedina asi vravi inak..my sme.mali dve, lebo sme.menili. A.obe kazali smotanovy..

scorpionflower1
10. jan 2021

@fadama ano, napr. preto, ze mame take super stravovacie navyky a super zdravu slovensku kuchynu (knedlicky, halusky, kopa masa...) mame aj najvyssi vyskyt rakoviny hrubeho creva v Europe spolu s Cechmi. Treba v tradiciach pokracovat a davat detom svieckovu uz v 10. mesiacoch.

Strana
z2