Príkrm trojmesačného dieťatka na pokyn lekárky

kraska66
4. apr 2014

Ahojte mamičky,
mám 3. mesačného chlapčeka a doktorka mi už teraz nakázala pomaly zavádzať stravu. Prvých 10 dní šťavu z mrkvy - postupne aj dužinu, tak isto 10 dní jablko a nakoniec banán. Začala som dávať drobcovi šťavu z mrkvy. Síce mu chutila ale prvý deň ju vygrckal - dala som mu len jednu lyžičku. Druhý deň ju spapal ale neskôr strašne plakal akoby ho bolelo bruško. Nikdy nemal koliky až do teraz. Začal aj menej piť mliečka. Predtým bol dokrmovaný to znamená že pil aj moje mlieko ale mala som ho málo a dokrmovala som Bebou HA. Zdá sa mi že je to už dosť skoro na príkmy. Napíšte prosím aké boli vaše skúsenosti...

molka
4. apr 2014

podľa mňa je určite ešte skoro. Ja som ani jedno z mojich detí neprikrmovala skôr, ako v 6.mesiaci. Vždy som sa riadila podľa dieťaťa, ak príkrm odmietalo, tak som pár dní počkala a skúšala som znova. Ale rozhodne by som nezačínala v 3.mesiaci.

ragulca
4. apr 2014

@kraska66 ja som začala obidve deti prikrmovať od ukončeného 4. mesiaca a v pohode

magdalenkami
4. apr 2014

mam 4deti a vzdy som zacala az okolo 6mes.,teraz mam 5mes.chlapceka a stale je len na mliecku,som prekvapena z odporucania lekarky,mozno je zase nieco nove-tie teorie sa stale menia-pri kazdom dietati mi odporucali ine-raz od 6mes. neskor od 4.mes....atd.ak prospieva dietatko, nevidim dovod komplikovat si to-aj sebe aj malickemu

kris557
4. apr 2014

@kraska66 naša bola máličko kojená, bola na UM a začala som prikrmovať od 4 m. Od 6.m sa prikrmujú kojené deti. A inak tvoja lekárka je asi stará škola, lebo z rozprávania mojej mamy, viem, že ona mňa takýmito šťavičkami a tým čo píšeš kŕmila. Inak moja teta ako 3-mesačná musela piť rozmixované surové pečienky, lebo bola chudokrvná. Tak si urob ako myslíš 🙂 malej sa určite nič nestane.

ellca123
4. apr 2014

ja som davala malej vyvar z ryze /tu bielu vodu pri vareni ryze/ - ak nechuti jemne ocukruj,nie je to zdrave, ale uz v porodnici davali detom sladeny caj
v pol roku som presla na kravske mlieko a nic horsie som nemohla urobit -dieta ma nezrely zaludok a vyvolala som dcere silnu alergiu na mlieko/ do 6 r. som ju mala potom na umelom mlieku nealergickom z lekarne ,strasne drahom

majdus
4. apr 2014

My sme zacali akurat 6.mesiac, dojcime sa a este nepapame prikrmy. Chcela by som ale postupne zacat koncom aprila. Velmi sa cudujem, ze lekarka takto radi. Presne ako pisala maminka vyssie, zbytocne to nikomu netreba komplikovat. Prikrmovat a ucit papat niekedy ziadna sranda 😀 !

erickatt
4. apr 2014

Ak skoro? Staci od pol roka

esti77
4. apr 2014

Pani doktorke by som poslala mail s odporúčaniami WHO ohľadom DOJČENIA 😖 a taktne ju poprosila, či si môže presadnúť, zrejme si sedí dosť dlho na kábli 😔 .

lyzzy
4. apr 2014

doktorka asi nahana pacientov kolegynkam:alergologicke a gastroenterologicke 😀

jabadaba
4. apr 2014

@kraska66 tak standard je pri nedojcenych detoch zacat az od ukonceneho 4. mesiaca.

jabadaba
4. apr 2014

@erickatt nie je dojceny. Nedojcene zacinaju s prikrmami skor. Od 6. mesiaca dojcene.

saska.t
4. apr 2014

@kraska66 na toto je jedina Rada,rychlo utekat od pani "zevrajdoktorky" prec a okamzite prestat prikrmovat a vratit sa cisto na mliecko,pre deti je NEBEZPECNE prikrmovat skor ako pred dovrsenim 17 tyz. veku dietata 😠 a tebe by som odporucila nedoverovat slepo doktorom a co to si o prikrmovani nastudovat 😉 aj detom na UM staci prikrmovanie od ukonceneho 5 mes. ak maju zaujem o sstravu rodicov,ak nie,kludne od 6 mes.

kraska66
autor
4. apr 2014

máte pravdu kočky je to fakt skoro...počkáme ešte aspoň mesiac, nenechám ho chúťatko takto trápiť. Krásne rastie a priberá aj z mliečka. A to sme doteraz nemali žiadne problémy s trávením... ani mi negrckal, ani koliky nemal.

hviezda21
5. apr 2014

ja som zacala prve dieta prikrmovat skor-od 5.mes.a sice mu chutilo no varena mrkva ho zapekala a vlastne potom aj ina zelenina po 6.mes.to uz bolo ok ale prve tt sa trapil.takze z vlastnej skusenosti skor ako 6.m. nezacnem u druheho.mliecko mu totiz prestalo okolo 4.m.stacit no az neskoro sme prisli na to ze to bolo tym ze som ja obmedzila sacharidy v strave.jeho crievka nevladali este spracovat tuhu stravu aj ked som riedila vodou a mlieckom kasicky.druhy mal problem s kakanim teraz asi mesiac ale uz sa to upravuje takze ja ziadne diety.