icon

Sú lepšie kupované alebo domáce príkrmy?

janka9898
3. aug 2012

zdravim kocky maly estenema3mesiace aneplanujem esteprikrmovat to len pre "SUPERMAMY" ALENIE
MAM LETACIK Z jednej polskej nemenovanej predajne A BUDU MAT ZA DVA TT STRASNEDOBRY VYBER HAMI prikrmov vseliakych aj tie ich znacky a za polovicne ceny resp 2+1zdarmaa podtak sachcemspytatzeby som si nakupila teraz aspon trosku natie prveprikrmy len neviemci je vhodne davatkupovanu stravu aleboradsejkupit zeleninku a uvarit
jelepsie kupovane alebo domapripravovane prikrmy dakujemza odpoevedeeee

neocica
3. aug 2012

my tiez kupujeme hipp tia malemu chutia a obcas ked zajdeme do Rakuska kupime tam su ovela lacnejsie a je to tu za rohom

marulka83
3. aug 2012

Jednoznacne domace,no ked obcas nenavarim,spapka i kupovane 🙂

atrami
4. aug 2012

ja som za domáce. Na jar, v lete som kupovala, alebo som dostala domácu zeleninu. Podávala som tú, a zamrazila do zásoby. V zime neodporúčam kupovat česrtvú zeleninu- je bez chuti a vitamínov. Potom skor využit tú zamrazenú doma, prípadne kupovat mrazenú, alebo vtedy dávat v pohárikoch kupovanú.
Rovnako je to s ovocím. My jedine čo sme dávali bola ovocná detská výživa, malý mal po čerstvom ovocí, bolesti bruška.
Ked je čas navarit doma a zamrazit, ked nie tak kupovane.

susanerose
4. aug 2012

jednoznačne domáce.

anika11
4. aug 2012

v dnesnej dobe je asi vsetko lepsie domace ako kupovane ☹ to ale neznamena,ze som nikdy nedala detom kupovany prikrm..je to pohodlnejsie a rychlejsie 🙂 aj ked chut blee 😝 ale detom to chutilo 😅

adetka
4. aug 2012

ja viac doverujem vyzivkam z DMka ako zelenine a masu v nasich hypermarketoch 😎 , ale polskym predajniam a vyrobkom nedoverujem...

ja patrim medzi tie "na ukamenovanie" 😉 ... obe baby zacali s prikrmami v marci/aprili.... ked certva mrkvicka zo zahrad nebola velmi vhodna... a tak sme zacali s flastickami... u prvej som uz po dvoch mesiacoch presla na doma pripravovanu stravu... a musela som bojovat... doteraz (ma 5,5 roka) mi papa strasne malo - som rada ak si da pat malych lyziciek ryze, dve uhorky (maso a strukoviny neje tri roky)... Karinka je na kupovanych (Alnatura a babylove z DMka) doteraz - uz piaty mesiac... a najblizsie mesiace neplanujem sama varit (akurat spenatik s vajickom - ten sa kupovany neda najst)... je neskutocny jedak (celu vyzivku za par minut)... od septembra nastupujem do prace... a za stravu slecny budu tri dni v tyzdni zodpovedne babky... tie asi budu varit... tak som zvedava...

malinkaaninka
4. aug 2012

polske sa snažim nekupovať nič,nie to ešte príkrmy.do siedmeho mesiaca som kupovala hipp a tie podobné,myslím,že sú super.napríklad telacie mäso nekúpiš vždy,tak som kúpila hippku.ani som nemala snahu chovať ho na samých super veciach,my sami pojeme kadejakých bludov v strave,že sa niekedy divím,že nás to neskláti.takže áno,kupované na striedačku s domácimi a v pohode.

nasta197
4. aug 2012

jansé že domáce ! domáce je vždy všetko lepšie!

cmulinko
4. aug 2012

ono to je vsetko krasne a pekne ak je moznost navarit si z cerstvej zeleninky...idealne priamo z nasej zahradky.Zial nie kazdy ma taketo vymozenosti.Uplne jednoduchy pripad je ten moj.Zijem v Irsku,kde 365 dni v roku prsi a nic normalne sa tu nepestuje,lebo to neprezije v tej zavodnenej pode.Vsetko sa sem dovaza z dalekych krajin....najma Spanielsko,kde len nedavno bol velky boom s uhorkami.Kupovat si organicke produkty tiez nie je ziadna vyhra ak na obale zistite,ze krajina povodu je na druhej strane zemegule....a nechcem si predstavit tu cestu,kym sa k tomu Irskemu zakaznikovi dostane.Cize moc na vyber nemam...zvolim to mensie zlo a naivne sa spolieham na to,ze kupovane prikrmy su predsa len o nieco lepsie a snad aj sem tam teda kontrolovane.Domace je domace...o tom niet pochyb...tiez by sme mali ak by sme boli doma.

mahmulienka
4. aug 2012

ja som sice za domace prikrmy vsetkymi desiatimi, ale samozrejme, ze kupujem aj hotove, kedze ked ideme niekam na cely den na kupko, nech mam hociaku supertermo tasku slubujucu, ze mi moje veci vydrzia, uz x krat sa mi stalo, ze proste nevydrzali a teraz co - dam jej nieco, v com uz nejaku tu hodinku kvasi uvarene maso a zelenina? alebo na dovolenke - ides si uzivat a este riesit, ze kde jej navaris a uskladnis a zohrejes?
v takychto pripadoch vyuzivame kupenske prikrmy, tam mas vacsiu istotu, ze ti to vydrzi, kedze to nemusis drzat v chladnicke. ja by som hned ficala do obchodu, pozrela datum spotreby a kupila a ako som pisala, vyuzila v pripadoch, ze nie sme doma alebo nestihame, ved stat sa moze. my mame v zasobe vzdy min. jedno zo zeleninkovych aj ovocnych.

mummy01
4. aug 2012

no mne ani jedno dieta kupovane prikrmy nechcelo a nikdy neprehltlo.Aj ked sme niekam sli-na vylet ci dovolenku musela som brat doma navarene.Takze sa kludne moze stat ze jej dieta to jest nebude...to sa proste dopredu neda povedat,ved kazde dieta je ine.Ja by som dopredu nekupovala.

lenka_b
4. aug 2012

Ja son dala vyhradne z kupovanych Len Hipp organic, Mala to zboznovala. Domace jedla tiez, ale tie kupovane jej chutili viac. Ci su lepsie, to neviem potvrdit, ale Ak by som Vsetko do varenia dala organicke, tak by to vyslo draho. Ja som dalala tak 80% kupovanych a dalsid varene.

horana
4. aug 2012

Otazka by nemala zniet ci su lepsie kupovane alebo doma robene, ale skor:
- bude mi dieta ochotne jest take co onake?
(Lebo napr. jedno dieta "vyrastlo" na kupovanych, aj to akceptovalo iba Hippky, ostatne totalny bojkot a to som sa toho naskusala! Zato Hippiek by zjedlo ako velkoodberatel! Paradoxne to bolo 2. dieta, prve uplne naopak (!!!) cisto doma robene, z obchodu nula bodov nikdy nebolo ochotne dat do ust!)
- ked sa rozhodnem pre kupovane, je dobre vediet ake mam kriteria na zlozenie, ci to beriem benevolentnejsie, ci prisnejsie (bio, obsah soli a ine...) a potom hlave slovo ma dieta: niektore zjedia hociaku znacku, ine len niektore ti budu chciet, preto by so neriskovala vacsi nakup kym si nie som ista
- ked sa rozhodnem pre domace, mam cas to robit (osobne som proti mrazeniu a rozmrazovaniu a tych par lyziciek na par lyzickovu mini porciu bolo niekedy o nervy! V tomto zase moje 2. dieta ktore uprednostnovalo kupovane malo vyhodu, malo rado napr. kombinaciu kralik&zemiacik&fenikel - kde by som toto ja v bio kvalite zhanala a zakazdym po trosicinkach varila, hlavne ked uz bol doma prvy vacsi tajfun, ktory uz jedol uplne ine, muz ine...atd...), mam dostatocny prisun surovin v pozadovanej kvalite? (to co je v beznej sieti nie je hlavne v zaciatkoch stravovania kojenca ziadna slava co sa tyka kvality hnojenia atd..)

Cize podla mna neexistuje jedna spravna odpoved, zalezi od mnohych faktorov, ako zo strany dietata a jeho chuti, tak zo strany matky a jej moznosti..
Len este ku kriteriu ako tu niekto spominal argument najprv ochutnat dospely a potom dat dietatu, toto nemusi byt vzdy berna minca, dietatu niekde chutnaju absolutne "blivky" (sorry za vyraz) z pohladu dospelaka, ja ako mala som vraj bola totalny nejedak, vrak ma davali aj do nemocky a ani tam si so mnou nevedeli rady, az raz dosla moja mama na prapodivnu kombinaciu: sunar (vtedy bolo v mode nekojit) s hovadzim vyvarom zmiesat a kusky zeleniny v tom - toto jedine som bola ochotna zjest! Ale vyrastla som na tom, nabrala vahu, ked to pocul Dr. vtedy vraj davajte co je ochotna zjest hlavne, a pekne som pribrala a neskor sa rozjedla, keby moja mama trvala na tom davat len to co chuti dospelemu, veru zle by som dopadla.
Ono vsetky teorie su pekna vec, ale zivot niekedy vymysli situacie, kedy prudka inprovizacia je nielen nutna ale aj ziaduca a prisne lpenie na tom co by sa malo moze priniest viac skody nez uzitku.

marcellka32
4. aug 2012

Skús kúpiť len jednu fľašku na začiatok,ale značku HIPP,Hami su nechutné.

euka210
14. aug 2012

domace su podla mna lepsie, ale na cesty ci pre spestrenie aj ja dam obcas kupovanu.

monca1982
26. apr 2015

Keď som začala zavádzať príkrmy, všetko som varila doma na parnom hrnci a mixovala. Išlo o jedno, max. dvoj zložkové jedlá. Iba zelenina. Potom som začala dávať k zelenine mäso a ovocie. Stále som všetko robila doma. Od rodičov som mala domáce kuratá, zajace a holuby. Ovocie bolo mrazené z obchodu, lebo bola akurát zima a prišlo mi zdravšie variť z ovocia dozretého v lete, než z toho, čo ležalo na pulte v hypermarkete. Lenže potom mi to dieťa prestalo jesť. Najskôr odmietalo kura, potom aj holuba a nakoniec všetko. Mäso so zeleninou som do neho nedostala, vždy len pár lyžičiek. Varila som každý deň, aby bolo jedlo čerstvé. Takže ma to vytáčalo, že pol dňa človek zabije tvorením niečoho, čo skončí aj tak v koši.

Tak som si jedného dňa povedala, že pre moje dieťa je lepšia matka v pohode, obedy bez revu a kriku, než zdravá domáca strava a odvtedy jedáva Hipp. Uznávam, ide to strašne do peňazí. Bola by som radšej za domácu stravu, ale keď to nejde, tak to nejde. Výhodou je, že teraz má aspoň pestré jedlo. Ryby, teľacie, morčacie...

Na cesty kupujem aj jedlo v cucacích sáčkoch (Ella's Kitchen). Je to síce marha drahé, ale aj veľmi pohodlné. Hlavne, keď ideme niekam, kde nie je možnosť a čas jedlo pripraviť, ohriať a nakŕmiť dieťa. Mám dieťa v nosiči, jednou rukou pridŕžam sáčik, aby si ho nevytlačilo celý von a samé sa nacucia za jazdy.

martina833
26. apr 2015

zevraj je velmi dolezite, aby dieta do 1 roka, nedostavalo v prikrmoch pesticidy, hnojiva... preto som kupovala bio vyzivy od hipp, babylove, alnatura...ak mas svoju zahradku, tak rob z toho, ak nemas zahradu, tak je mnesie zlo je podla mna kupovat bio vyzivy ako varit z tesco mkrvy...
aj ja som to tak robila pri oboch detoch, potom som im uz zacala varit z normalnej zeleniny, bio sa u nas neda kupit, ani nemam moznost pestovat...

evittam
26. apr 2015

Všetky akože BIO výživy a potraviny sú len ťahače peňazí z našich peňaženiek a dajú nálepku BIO len aby mohla byť cena mnohokrát vyššia.....Ja nechápem čo je na tom také ťažké a otravné a dokonca nervujúce navariť doma?! Teda aspoň môj názor - obom deťom som varila výhradne domácu stravu, raz som kúpila príkrm a išiel do koša - a keď som to ochutnala ani som sa nedivila, že to moje deti nechcú. 🙂

vilaamala
15. okt 2015

ak par krát dieťa spapá kupované, tak sa nič nestane, neochorie preto. Ale ja sa pri kupovaných výživách neviem zbavit pocitu, že nevieš v akom stave tam to ovocie, ci zeleninu alebo masko dali. Či to nebolo nahnilé, alebo či to dobre umyli, či dôkladne ošúpali tú mrkvičku či zemiačik. Ja keď vidím ako môj muž šúpe mrkvu a zemiaky, tak neverím tomu, že to niekde vo fabrike urobia lepšie. Takže nie je nad domáce, poctivo vlastnoručne pripravené.

lulistek
15. okt 2015

Zeleninove varit, bananik roztlacit, jablko trosku povarit a obcas kupit ovocnu vyzivku

brandinka00
13. nov 2015
Používateľ brandinka00 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od brandinka00.

Ja som za domáce varenie, ale zase záleží z akých surovín, nedá sa stále zohnať bio zelenina a ovocie, neviem prečo je to na slovensku taký strašný problém.... Tie blafy čo predávaju v hypermarketoch- na zaplakanie.

wewe22
13. nov 2015

to je tazko povedat vraj su tie detske prikrmi velmi strazene co sa kvality tyka ale ruku do ohna nedas ak mienis varit zo zeleniny co kupis v hypermarkete tak si to nevyhrala je to asi to najhorsie co najdes tak ze je to prast nebo uhod ale ak kupujes od nejakého dobrého bio farmara tak jednoznacne domace

ingrida123
13. nov 2015

Urcite su lepsie a zdravsie domace ,ale mojim detom chutili len tie kupovane,takze som nemala na vyber a bola rada,ze papa.... 🙂

inspiration2
13. nov 2015

Za mňa kupované! Poznám osobne prípady detí ktoré mali z domácich príkrmov problémy s hnačkami. A vieš veľmi dobre z akého zdroja sú suroviny-pretože sú skutočne prísne kontrolované-kto tú výrobu niekedy videl tak vie!

anetkablahova
Odpoveď bola odstránená
natallkaa
Odpoveď bola odstránená
mumilka67
21. nov 2015

Ja som mojej mladsej ukradla mixer co chcela na smoothie a tak ma chytil ze som starsej co ma maleho zacala robit vyzivky a kasicky a nevie si tie domace vynachvalit tak ich aj stale prilakam na navstevu ked jej spomeniem ze mam pre maleho kasicky :D Nechutili mu kupovane a tie domace je ani sam asi nevie ako a pritom staci len jablka zmixovat dakedy z trhu 🙂

okulka_db
27. apr 2018
Používateľ okulka_db je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od okulka_db.

Tiež by ma zaujímal názor iných, ja nedávam striktne iba domácu stravu, sem tam aj kúpim, ale niektorí napríklad len kupované dávajú.

nellita
27. apr 2018

Pozor na histamin,ktory vsetky kupovane jedla maju,myslim.tie vsú konzervach a poharoch,sem tam raz za rok dat kupovanu stravu ok,ale stale urcite nie ak nechcete aby dieta malo v budúcnosti histaminovu intoleranciu