Začalo odmietať francúzske mliečko. Čo jej máme dať?

normandy88
19. feb 2011

ahojte chcel by som sa opytat mala ma 5 mesiacov odmieta nam mlieko francuzke doteraz ho pila ostosest a posledny tyzden nechce ani len flasku vidiet s mliekom // nevieme si dat rady kedze jej dame vyzivu rano a do vecera nepotrebuje jest a ani nechce vkuse je iba na caji a my nechapeme preco tak razna zmena vyzivu do nej natlacime a mlieko ani citit a ako som povedal je raz denne a nepaci sa nam to co by ste odporucili co jej mame dat ???? od kedy mozeme davat kakao??

domidomi
19. feb 2011

Existujú na predpis od nutrilonu výživové drinky pre deti ktoré málo papajú 😕. Skús sa opýtať vlekárni 😉

mau
19. feb 2011

Netreba to podceňovať a určite by som to riešila. Nie je normálne, aby také malé bábo jedlo len raz denne!!! Nerozumiem prečo ste sa už neboli pýtať lekárky, keď to trvá už týždeň!

janulka182
19. feb 2011

presne toto sa stalo nam. tiez mala nasa mala presne 5 mesiacov, ked mi zacala odmietat mlieko (u nas to bolo materske odsate). proste sme zo dna na den museli prejst na tuhu stravu. zila na ovoci a zelenine, raz denne maso. este aj v noci sa zobudila na hlad a museli sme vstat a nakrmit ju bananom. ale mozem ta potesit, ze to bolo prechodne. trvalo to asi dva tyzdne a zacala pit mlieko znova. proste treba byt trpezlivy, ponukat, no nenutit, aby nedostala z mlieka blok. ona sa znova chyti, neboj sa. a este mozete skusit dat jej mlieko v spanku. to u nas tiez zaberalo. nevyberajte ju z postielky, len jej daj flasu k ustam, ked bude tuho spat a ona sa v spanku chyti.

traktor
19. feb 2011

tu nie je problem to, ze dietatko odmieta mliecko ale to, ze papa len 1 x cez den a potom je uz len na cajiku..co je fakt malo...mliecko môze odmietat, stava sa to, ak dietatko prechadza na príkrmy...ale vlastne papa prikrm a mliecko mu vieme nahradit inými mliecnymi potravinami..primerane jeho veku...to , ze mliecko teraz nepije môze byt len prechodne...ale kakao by som nedavala / na kakao ma este cas/...stale je to malo, aby to nahradilo dennu davku jedla....toto co je u vas, by som urcite konzultovala najprv s lekarom-pediatrom...ci za tym nie je aj nieco ine..preco dieta prestalo naraz prijmat potravu...

gumimaci
19. feb 2011

Vyskusajte ine mliecko. a ziadne kakao 😕

evickapooh
19. feb 2011

no ja by som rozhodne nedala flas[u s mlieckom]dietatu ked tuho spi-ako ti odporucala janulka,kakao by som tiez nedala a co keby ste jej dali mliecko do flase ktory pouzivate na cajik?mozno len s flasou ci s cumlikom[na flasi] ma problem?

elenka.k
19. feb 2011

Skúste dať mliečko krabicové - trvanlivé polotučné s trošku cukrom, jedná moja známa dávala už od 2 mesiaca.

karmelka77
19. feb 2011

a co takto zmenit znacku mlieka? Mozno jej to uz nechuti a potrebuje vyskusat inu chut🙂))

lagoonka
19. feb 2011

Tiež by som jednoznačne skúsila inú značku mliečka. Na trhu ich je predsa až niekoľko. Kravské mlieko určite až ako fakt tá posledná možnosť. Držíme palce

zuziq
19. feb 2011

nam maly prestal chciet mlieko tiez okolo 5. mesiaca a trvalo to, az kym sme nepresli na dvojkove mliecko. Proste mu nechutilo, alebo uz nestacilo. Tiez pil vela a zrazu nechcel skoro vobec.. Ked som mu ho zahustila nemliecnou kasou, tak hu uz vypil bezproblemov. Ked sme presli na dvojkove, tak opat pil normalne. Mozno sa jej to mliecko zunovalo, alebo jej proste uz nestaci/nechuti... Inak v tako veku by ste uz mali davat aj nejake zeleninove prikrmy ak je na umelom mlieku 😕

zuzul1310
19. feb 2011

Náš drobec mlieko úplne odmietal od roku, takže tiež iba tuhá strava a snažili sme sa mu dávať prívarok, jogurt a mliečne polievky, aby sme nahradili mlieko. Ty to máš ťažšie keďže má len 5 mesiacov. V spánku by som mlieko nedávala, v každom prípade ak ho nechce tak ho nebude piť ani v spánku a kakao môj syn nemá rád ani ako vyše dvojročný, ani do úst si ho nevezme, raz ho horko ťažko ochutnal a to bolo asi tak všetko. Skús kúpiť nejaké ochutené kaše, ochutené mlieká alebo iné druhy mlieka či jej niečo nezachutí. Na môjho to nezabralo, ale dosť dlho mu chutilo vanilkové mliečko. S tou fľašou som myslela tiež že ho oklamem, ale u nás to nezabralo, skontroloval čo je vo fľaši a vrátil ju 🙂 Držím palce, snáď je to prechodné obdobie. Ale skús banánovú alebo vanilkovú kašu, aj medová malému chutila snáď niečo zachutí aj maličkej.

ikke
19. feb 2011

prepanakrala, len nie to, co radi elenka.k , rozhodnie nie bez predoslej konzultacie s lekarom, ani pre 2-mesacne, ani pre 5-mesacne... 😲 😲 😲 je predsa tolko inych moznosti!!!
a na kakao ma tiez este kopu casu.

mirka285
19. feb 2011

@elenka.k radsej nedavaj ziadne rady ako taketo ☹ kravske mlieko s cukrom???len to nie preboha ziveho ☹ ☹

pepsyna
19. feb 2011

krabicove-trvanlive kravske mlieko??to uz rovno aj pribinackov a podobne nie? 🙄
skus radsej vymenit znacku mlieka, no z mojej skusenosti viem, ze to je prechodne-moja mala to mala tiez prednedavnom a uz zase pekne pije mliecko 😵 drzim palce, len prosim neskusaj to trvanlive mlieko s cukrom 😉

bobocka
19. feb 2011

takisto by som vymenila znacku mlieka.mozno potrebuje zmenu. a istotne by som to ale dala vediet pediatricke,nech vie,ze sa taketo zmeny udiali. a krabicove mlieko 5 mesacnemu dietatu??? elenka ty si bud zle precitala vek dietata(pevne dufam,ze v tom si sa sekla),alebo uz preboha nide nerad.vsak 5 mesacne babo krabicove mlieko este nesmie! a nie to este s cukrom .a polotucne? ked uz sa dava dietatu,tak plnotucne a to tiez po roku a prevarene ako pridavok do jedla,a nie vypit len tak.a kakavko istotne nie.5 mesacnemu v ziadnom pripade.moj syn ma takmer 17 mesiacov a este kakavko nemal.(je kojeny)podla mna mu nic neujde.nebudem do neho stopat veci len preto,ze podla tabuliek uz moze.

usiko
20. feb 2011

vymenila by som znacku mlieka urcite..
V ziadnom pripade niekravske mlieko!!!!!! to nechapem ako niekto moze takto hazardovat so zdravim dietata...potom bude mat dieta alergiu alebo nejake koliky a bude sa to zvalovat na kadeco od vakcin po lekarku,ale na mlieko podane v ranom detstve si uz nikto nespomenie..........zmenit znacku mlieka a kravske do 2 rokov vobec nie!...ja osobne by som jej dala este vysetrit krv, viem, ze ma len 5 mesiacov...ale napr.aj diabetes sa prejavuje tym,ze clovej strasne vela pije......mozno v tomtolen tapem, ale nic za to nedate....

katka1981
20. feb 2011

Suhlasim s Traktor, mlieko by som nemenila, stava sa, ze dieta 2 tyzdne nechce mlieko ani vidiet a suhlasim aj s mau. Ja by som hned volala lekarka, ze co sa deje. Ved za tyzden moze dieta velmi schudnut. Mne mala pijavala mliecko ajked bola na UM kazde 2,5 hod. Raz som bola u lekara, muz ju vonku kocikoval, bola vyskerena spokojna, den ako kazdy iny, stale jej nukal ale nechcela. Vtedy bola len na mliecku, mala asi 4-5 mesiacov a stalo sa, ze nejedla 6 alebo 7 hodin nic, nepila vobec nic okrem mlieka. Ja som hned volala lekarke, ze neviem co mam robit, lebo mala uz 7 hodin nic nejedla. Nastastie sa potom uz normalne napapala mliecka ako vzdy. Ale mne uz to ze nejedla 6-7 hodin pripadalo ako nieco strasne. Dovtedy ani odvtedy pocas dna tak dlho bez jedla nikdy nevydrzala. Kym bola mala len na mliecku, nedavalo som jej nic ine pit, ajked som nukala nechcela, az teraz v 20 mes. zacina konecne pit vodu alebo nesladeny caj. Aspon ze ti pije tekutiny ale urcite sa porad s lekarkou. A suhlasim aj s Ikke.