icon

Ako prať pokakané oblečenie pre bábätko?

hanaxxx
10. okt 2021

Ahojte, mozno blba otazka, ale ako mam prat pokakane oblecenie pre mesacne babo? Normalne periem na 40 v lovele, ale ked pretecie plienka a oblecenie je od hovienok treba to najprv nejak dezinfikovat a az potom normalne oprat? Teraz to zasypem praskom, ktory pouzivam pre nas dospelych, zalejem velmi teplou vodou, necham postat a preperiem v rukach a az potom hodim do pracky s ostatnym detskym oblecenim. Neviem ale, ci to staci na dezinfekciu?

haley7897
•
10. okt 2021

Sú prípravky špeciálne na dezinfekciu ktoré pridavas ku prachu na pranie. ( Netuším však pod akým názvom sa predávajú na Slovensku)

lenka7477
•
10. okt 2021

Ja som v horúcej vode mydlom preprala v rukách a šup do práčky

titla
•
10. okt 2021

@hanaxxx Preprala som v rukach a potom normalne pridala do prania.

petamich
•
10. okt 2021

ja pouzivam feel eco odstranovac skvrn z DMky a zlcove mydlo - tym to predperiem a sup do pracky

enoula
•
10. okt 2021

Feel Eco sprej na skrvrny je super a potom aspoň 60tka, bavlna to v pohode vydrzi

heidy222
•
10. okt 2021

Program s predpierkou

ivka21
•
10. okt 2021

Pri prvom som vyvárala ale to je drina, pri druhom som to zavrhla koli bezpečnosti. Teraz bud periem na 60 c osobitne od ostatných veci, alebo dávam sanytol dezinfekciu v prášku keďže sa dava ku prášku v priebehu plakania sa vyplavy je aj tekutý lysol ale ten sa dava ako avivaz. A este je možnosť oprat na 40c a prežehliť. A teraz staršiemu od 1 r. periem vždy v savogel na pranie tiež dezinfikuje.

leuska15leuska15
•
10. okt 2021

@ivka21 to s prezehlenim, zehlis všetky veci z tej pracky? Lebo v práčke tie baktérie prejdú podľa mňa kdekoľvek na ktorýkoľvek kúsok oblečenie, nezostanú na tom pokakanom

leuska15leuska15
•
10. okt 2021

Ja pokakane periem iba na 90 stupňoch. Aj na 60 stupňoch baktérie ešte môžu sa mi zdá prežiť. Najprv to prepláchnem v sprche od toho hrubého znečistenia a periem na 90

petamich
•
10. okt 2021

@leuska15leuska15 90tka je teplota, kde aspon mne zial vacsina bodycok a dupaciek neprezije a ani vyrobca neodporuca prat na takych teplotach a uz vobec si to neviem predstavit, ked ma maly vsetko farebne 🤷‍♀️ - takze ja napr. periem malemu zvlast a ano nasledne vsetko zehlim

leuska15leuska15
•
10. okt 2021

@petamich viem o tom, ale mne sa zatiaľ so žiadnymi nič nestalo a to tak periem už niekoľko rokov. Možno sa o čosi zmenšili, ale práve preto kupujem o kúsok väčšie. Nič sa mi nepofarbilo. Možno preto, že máme 90% detské veci ružové 😬 ale beriem, že to nemusí nikomu vyhovovať takto, mne to tak vyhovuje ale 🙂

ivula0807
•
10. okt 2021

Preprala som v rukach s mydlom a potom som dala prat do pracky, po uschnuti ozehlit a hotovo.