icon

Krém pre dieťa s atopickým ekzémom

terina25
4. jún 2012

Ahojte mamičky.Mám 3 ročnú dcéru u ktorej sa objavil atopický ekzém v oblasti lakťa ľavej ruky.Kožná nám predpísala nejakú robenú mastičku-názov neviem a potom protopic.ten som ale nedávala,keďže má samé negatívne účinky.mastila som jej to potom infadonalom,ale od toho sa jej vyhodili zase iné vyrážky 😖 takže som prestala mastiť a zmyzlo jej to samé.Odpozorovala som,že pravdepodobne to bude mať buď od čokolády alebo jahod.Robili jej teraz testy na alergo,ale výsledky ešte nie sú.Takže som čokoládu vysadila a ani jahody nepapá a chvalabohu už ekzém nemá.-klop klop.

Ale kožu na ruke má takú suchú.Chcem sa spýtať,či deti s atop.ekzémom niečím natierate,ak aj nemajú momentálne ekzém.Ja som jej kúpila teraz linolu,ale je tam napísané,že sa smie používať max.4 týždne.

takže natierate deti niečím alebo nie?a ak áno,tak čím?poraďte mi nejakú dobrú masť príp.mlieko,ktoré sa može užívať dlhodobo,nie len napr.mesiac.a cenovo aby to nebolo tiež drahé max.10 eur.pretože nechcem zase kúpiť nejaký drahý krém od ktorého sa mi zase vyhádže.

ďakujem za všetky odpovede.

kacka1804
6. apr 2017

@anelap zajtra ideme na krv tak uvidíme či v tom nebude to mliečko ak nie tak už netuším

kacka1804
6. apr 2017

@lacibo dobrý deň na akom tipe ekzému mate vyskusanu tuto masticku a vek dieťatka? Ja momentálne "testujeme alergiku je tiež dobrá ta detská ružová masticka ale ci vylieči neviem pouzivame5malo zatiaľ aj s mastickou od doktora žltou ze uuplne všetko máme žlté 😣😣

anelap
6. apr 2017

@kacka1804 pokiaľ to nebude alergia išla by som cestou prečistenia organizmu a detoxom nám to pomohlo, nakoniec sa nám podarilo vyriešiť aj častú chorľavosť syna doplnením vitamínov do tela ako aj zbaviť ekzému

lilu7
6. apr 2017

Ja skúšam na malom bepanthen v kombinácii s čistým aloe vera sprejom tak uvidím ako rýchlo to zaberie. Objavil sa mu na líchach😐

kacka1804
6. apr 2017

@anelap ona ma 5 mesiacov to co jej mám dať ja sa bojím do nej pchať niečo

kacka1804
6. apr 2017

@lilu7 u nás bepanten absolútne nič nezabral

anelap
7. apr 2017

@kacka1804 pokiaľ ju kojíte je tu verzia ak by ste sa rozhodli pre aloe gel užívať ho vy a cez mliečko pôjde k dieťaťu, 5 mesačné dieťa je naozaj malé, vysadiť zo stravy miečne produkty, lepok, ak ju dojčíte tak vy ale výsledok pokiaľ niečo odstránite zo stravy uvidíte až po 3 mesiacoch, toľko trvá kým sa telo vyčistí od toxínov

lilu7
7. apr 2017

@kacka1804 nám zabral ten bepanthen na jednu stranu mal to červené a šupinaté a druhú stranu si rozškrabal a tam som mu aloe dávala tak som rada lebo nemal to pekné

kacka1804
7. apr 2017

@lilu7 malej sa tam z aloe spravila taka žltá ako keby chrasta ble hnusnejsia to mala ako pred tím

kacka1804
7. apr 2017

@anelap nekojim práveže od 3 týždňa malej skúšali sme nutrilon,hypo sunar,a nakoniec sme zostali5pri normálnom sunar complex ja neviem ci to ten robí...dnes jej vzala doktorka krv tak uvidím čo s toho bude

anelap
7. apr 2017

No moze to byt aj z mlieka,mozno potrebuje iny druh mlieka,my sme z nutrilonu zvracali...

loliki
7. apr 2017

@kacka1804 skusali ste probiotika? Nebrala volakedy ATB?

anelap
8. apr 2017

probiotiká sú tiež vhodné na očistu tela od toxínov, vlastne detoxikácia telu len pomôže, pokiaľ viem v takom veku je biogaja a biopron...ako probiotiká

lacibo
9. apr 2017

@kacka1804
to je absolútne univerzálny kozmetický výrobok na akýkoľvek typ podráždenia či poškodenia kože.. funguje na princípe, že vytvorí na pokožke akoby "novú " kožu, taký film.. moja dcérka našťastie nemá žiadny typ ekzému, len raz ako 4 mesačná mala dva týždne také suché červenkavé miesta pri uškách na líčkach a po natieraní REHOU sa to okamžite vyliečilo a odvtedy už nič nemala..mne to poradila aj objednala sestra- kozmetička, ktorá to poznala. jej syn používa telové mliečko, lebo mal sem tam výsypy a suchú kožu, ale stačí aj nepravidelne.. keď sa to objaví.. a koža sa úplne zahojí..

anelap
9. apr 2017

áno koža sa krémom zahojí, ale pokiaľ bude problém vnútri tela problém s kožou sa vráti, treba nájsť hlavne príčinu a tú vyliečiť. Ekzém je len vonkajším prejavom nie je problémom, koža je v poriadku pri ekzéme, problém s kožou spôsobuje problém vo vnútri tela

kacka1804
9. apr 2017

@loliki antibiotika nebrala chvála bohu a probiotika dávam Biolac-baby v lekárni mi poradila ze sú jedni s tych lepších

anaviky
9. apr 2017

Neviem teda co to mala presne moja,mala suche svrbive flaky na vnutornej strane laktov a behom 4dni nam pomohol cold cream od Avene...

anelap
9. apr 2017

@kacka1804 pokiaľ mám ja informáciu probiotiká treba podávať aspoň 3 mesiace bez prestávky, viem že niekomu problém vyriešili, nám však nepomohli. Skúšali sme aj jazvečiu masť no nakoľko nal ekzém zapálený tak po natretí ho miesto pálilo, ani ovsené vločky nám nepomohli aj ked mnohí si ich chvália, pri ekzéme ide naozaj pravdepodobne a systém pokus-omyl-zásah.Držím prsty

jankaeliska
9. apr 2017

Nám už dva roky pomáha bioderma.atoderm

mart1na26
9. apr 2017

Ahoj , necitam prispevky ale ja mam obydve deti s atopickym ekzémom.
Mame denno denne kozmeticku vazelinu , jak su mastne su spokojne, jak je koza sucha skrabu sa.
Skusali sme ovseny kupel, kupel s morskou solou, s kokosovym olej, modru indulonu , ta je tiez dobra , mame aj masticky od koznej ale po tych siaham v najhorsom ale teda deti su zatial najspokojnejsie s tou vazelínou a neni nejak draha na to ake mnozstvo miname. (kupujem v DMke) Este ma napadlo sme mali aj nejake kremy z Biodermy .Aj Linolu sme mali to aj lekarnicka hovorila ze nechape aky boom ma tato znacka pricom je uz roky na trhu tak asi pomaha.
Kazdopadne je dobre odseldovat si stravu, u nas mlieko robi sarapatu. A slnieko moc pomaha. Drzim palce nech najdete nieco co dcerke pomoze 🙂

ankare
9. apr 2017

@nela82 syncek spával zle kvôli tomu, že ho to svrbelo?
Môjmu sa tiež zvykne spraviť AE asi. Taka suchá červená vyrazka. Ale nespozorovala som, že by ho to svrbelo. No hrozne spáva, furt sa budi.

orieska325
9. apr 2017

Bioderma atoderm...Aderma exomega..

kacka1804
10. apr 2017

@mart1na26 no nám modrá indulona pomáhala v začiatkoch ekzému aj vazelinu som skúšala ale na tých lickach sa jej to rýchlo zapáli a to je ťažšie sa toho zbaviť ja som už zúfalá niekedy zajtra nám doktorka zmení mlieko a uvidím či budú už výsledky z krvi neprajem nikomu pozerať si na bábätko s takto zekzemovanou tvarickou 😢😢

popoluska35
10. apr 2017

@mart1na26 prepac ze sa vam supnem do kometarov ale neodfotila by si tu vazelenu?nech ju skusime

nela82
10. apr 2017

@ankare tak ekzém svrbí...ak poškrabe-bolí...on to škrabal až do krvi..proste ho to bolelo a svrbelo.Našla s apríčina,nasadili sa lieky a všetko priam zmizlo.

slnecnica333
10. apr 2017

@nela82 môžem sa spýtať aká bola príčina? Môj synček (14m) to má už od júla čiže už 9mesiacov a nevedia prísť na príčinu. Je to detský ekzem ale nič viac.masticky nepomohli a ani nepomahaju.nemizne to.niekedy ho to nesvrbelo ale teraz už áno :(

nela82
10. apr 2017

@slnecnica333 potravinová alergia..

slnecnica333
10. apr 2017

@nela82 nám tiež teraz robili teraz testy aj na mlieko aj niektoré potraviny ale výsledky ešte nemame

minnie800
10. apr 2017

Skin-cap krem je uplne perfektny nielen na ekzem

kacka1804
10. apr 2017

@minnie800 Skin cap?to kde kúpim v lekárni?