icon

Od akého veku ste prestali s plienkami?

lucinka1230
1. aug 2010

Ahojte mamicky 🙂 len by ma zaujimalo ze kedy ste prestali pouzivat plienocky 🙂 my sme u starsej 4 rocnej Rebeke prestali plienkovat od 15 mesiacov 🙂 a u mladsej takmer 2 rocnej Anabelky sme prestali od 18 mesiacov 🙂

anetaadam
•
1. aug 2010

S dcerou od 15 mesiacov bez plienok aj na noc,so synom až od 23mesiacov

ludka140281
•
1. aug 2010

dcerka cez den nema plienku od 15mesiacov,vsak na noc ju ma este stale a ma uz 3roky 😠 nedokaze sa zobudit a ak ju zobudim ja place

zuza.m
•
1. aug 2010

my sme s plienkou na den nadobro skončili ked mal 1rok a 9mes. na noc ju stale ma ale väčšinou je sucha.ked sa stane že sa popiša tak je to v tej prvej polovici spanku,nad ranom sa už pyta.a nočnikovat sme začali od 9mes.

capy
•
1. aug 2010

my nemame plienky od: starsi 27 mesiacov a mladsi od 21 mesiacov. obaja sa zacali pytat sami. nenutila som ich 😉

marcelkatt
•
1. aug 2010

My sme nadobro skončili presne mal syn 18 mesiacov, úplne aj na noc.

winona24
•
1. aug 2010

máme 22.mesiacov a plienku máme na spanie a na von...niekedy....nočníkujeme od cca 8.mesiaca....

anjelicek26
•
1. aug 2010

20 mesiacov - cez den a aj v noci - pochopila to do tyzdna. Povedala, ze plienocku nechce a bolo. V noci sme nikdy nemali nehodu. Bola na to zrela.

btw. trening s 8 mesacnym dietatom, co zvierace neovlada, nikdy nepochopim

gabika7706
•
1. aug 2010

dcera mala 26 mes, ked sme skoncili s plienkou cez den a skoro 3,5 roka ked sme sa rozlucili s plienkou na noc. Ale nehody v noci mavame aj teraz.

Anjelicek, tiez to nechapem...ale neriesme to, oni vedia, preco to robia a mozno aj nie 😀 inak by im deti nenosili plienky do 2 rokov (a poznam takych mamiciek dost)

chymenitta33
•
1. aug 2010

my nemáme, na den od 20 m na den a od 24 m ani na noc, nenutila som prišlo samo 😉

burina111
•
1. aug 2010

my sme cez deň s plienkou skončili okolo 1,5roka.v noci dávam ešte aj teraz, syn má skoro 3roky, stále v noci pije veľa mlieka, tak pre istototu, ale väčšinou je suchá. cez deň vôbec nenosí, pekne chodí cikať sám po chlapsky do veľkého WC. to je asi u detí individuálne, musia sami chcieť...nedá sa to načasovať na vek..aspoň mne sa to tak zdá....prišli sme na všetko nejako postupne, bez nútenia, vyhambovania, silenia..

blumka
•
2. aug 2010

od 23. mesiaca na den, trvalo jej jeden den kym to pochopila a na noc od 24. mesiacov 😉

andrea142
•
2. aug 2010

my sme začali cez deň bez plienky toto leto. už pár krát povie že musí. v noci ešte má. 🙂

jankapiknova
•
2. aug 2010

od 19 mesiacov ale na noc ešte davam,ale byva často aj ta sucha 😉

lucia375
•
2. aug 2010

Syn cez den bez plienky od 28 mesiacov, na noc od 3 roky bez plienky. Dcéra este plienku má. 🙂

adulka82
•
2. aug 2010

prestali sme cez den od 23 mesiaca a na noc 2,5 roka 🙂

katun
•
2. aug 2010

toto leto, 26 mesiacov - adamko sa pekne pyta cikat, kakat. trvalo mu to asi tyzden oducit sa. plienku ma uz iba na spanok.

lenka1smejka
•
3. aug 2010

Tak cez den sme bez plienky od 15 mesiacov a uz aj na noc lebo v noci ideme aj 10x na serbel-co sa mne nechce,asle co uz snou 🙂

alexandra0409
•
3. aug 2010

@lucinka1230 ja som u mladsieho prestala od 13 mesiacou iba cez den a od tusim 15-16 mesiacoch uz aj v noci a u mladsieho zatial este nie ten ma iba pol rocika ale uz sa chystame na nocnik aby si zvykal co to je...🙂))

zoeno.1
•
3. aug 2010

mala nenosi plienky ani na noc od cca 16 mesiaca 😉

miroslava72
•
4. aug 2010

uplne bez,teda aj v noci-syn-14 mes.a dcera 15 mes.

mamina63
•
4. aug 2010

ja svoje deti nenútim k takýmto veciam, aby sa mi v 13 mesiacoch pýtal sám (to si myslím, že je blbosť 😲....ved to dieťa ešte nevie čo to je....) 😲 ono všetko príde samo, netreba do ničoho nútiť 😀 každé dieťa je iné 😉 a raz to príde....nech je to kedy chce, máme čas...niektoré maminy by chceli mať z detí hned aj inžinierov, ale to sa nedá 😲 😀

zuba
•
4. aug 2010

Chcem len upozorniť, že zakladateľka tejto témy je podvodníčka - deti na fotkách nie sú jej!!! 😠 😠 😠 A teda ani príbeh a všetko čo tu píše. osoby na jej fotkách osobne poznám.

aylin
•
6. aug 2010

ako 18mesacna prestala nosit cez den plienku..a v noci este davame,lebo sa jej obcas stane este v noci nehoda

lyongirl
•
9. aug 2010

ahojte, tak môj starší sa odnaučil po 2 roku, nikdy som ho nenútila, len som si počkala, kedy príde vhodná chvíľka a on to pochopí, na spánok bohužiaľ plienku stále má, spí tak tvrdo, že mu nevadí spať ani pocikanému a vôbec sa na to nezobudí, aj som skúšala pár krát nedať, no pocikáva sa stále...
mladší má 18 mesiacov a stále nechápe, čo je "cikanie", robí to automaticky a kľudne si ociká aj nohy a ani si to nevšimne 😅 , takže vidím, že ešte nedozrel na odúčanie...

samasa
•
9. aug 2010

cez den nemá od roka a pol a na noc od dvoch.... a hned vedel prespat celu noc 😀