icon

Periete plyšové hračky?

sonkab
11. dec 2010

Ahojte, periete nové plyšové hračky predtým ako ich bábätku dáte ? Ak áno, ako ? Ďakujem 🙂

cicimotinka
•
11. dec 2010

Nie, nechám ich pár dní s našimi vecami, aby chytili "naše bacily"...periem až po ušpinení na 30-tke v detskom prášku (polovičná dávka), maximálne vyžmýkanie a bez aviváže... 😀

jarunka111
•
11. dec 2010

Ja som neprala, plyšáky ho zaujímali 5minút 😒 Ale dala by som ich do návliečky (nech by celkom nevypĺzli) a na rýchlu tridsiatku by som ich dala vyprať. A počase na 24h. do mrazničky, aby roztoče vymrzli 😉

hori
•
11. dec 2010

nove neperiem... aj tak ich mala hned oslinta a obgrcne, takze sa do pracky dostanu dost skoro...

mrka2
•
11. dec 2010

nie. az ked ich mala sama uspini,tak az potom. prala som ich na 30-ke a v pohode... su take ake boli,ale ciste 😀

ivka1603
•
11. dec 2010

Nie, nových plyšákov vôbec neperiem 🙂 Až keď sú špinaví, až potom namočím do detského prášku - používam Lovelu - a ručne vyperiem, vyžmýcham a dám vysušiť 🙂

majamat
•
11. dec 2010

ja mam zopar plysakov a jedneho psa mam ovesaneho bizuteriou. uz to bolo celkom slusne zaprasene. prala som to na 30°C v tekutom prasku medzi pradlom a je to rovnako pekne ako predtym.

cmulinko
•
11. dec 2010

Do jedneho roka som plysaky detom vobec nedavala a dodnes si davam pozor,ze ktore im dam....nekvalitne a lacne plysaky im nekupujem-ale nastastie nie su moje deti az tak na plysakov. Ked su nove,tak ich neperiem...az ked ich zaspinia.

levma
•
11. dec 2010

ano, ja ich vzdy periem. zda sa mi to nechutne davat malem dietatku hracku, ktoru ktovie kto vsetko v obchode ochyta....fuuuj.
inak vacsina plysakov zvladne pranie uplne v pohode....
ked chces kupivat nejakych drahsich, tak radsej zabalenych aspon...
periem ich na 30 v lovele bez avivaze.

maggie2
•
11. dec 2010

Plyšové hračky kt. sa nedajú prať a nie sú špinavé, ale obávame sa baktérii stačí dať na pár hodín do mrazničky (zabalené v plast. sáčku) na minimálne mínus 18 stupňov celzia . Baktérie, roztoče a pod. sa zničia 😉

heni79
•
11. dec 2010

Ak sú tie hračky špinavé, áno. Brutálne v práčke na 40°C. Ak nie, tak iba dávam na balkón, keď mrzne. Ta zatiaľ bolo iba občas. Ale tak plánujem aj do budúcnosti. 😀

littledevil
•
11. dec 2010

Máme strašne veľa plyšákov, ale malých nejako nezaujímajú, ale raz za čas ich všetky zoberiem a operiem na 30, keby ich napadlo sa s nimi pohrať. 🙂

ani3012
•
11. dec 2010

plyšáky sú "pochované" v krabici a v pivnici....a čo prežili,tak sa operú na 40°C raz za čas 😉

bihan
•
11. dec 2010

Ak sa tým myslia rôzne plyšové hračky pre malé deti - hracie strojčeky, spinkáče, textilné hračky s hryzátkami a pod, tak tie periem vždy pred prvým použitím. Nikdy neviem, koľkokrát to v obchode padlo na zem, či to bolo počas prepravy nejako chránené proti prachu, navyše praním sa odstraňujú prípadné zbytky farbív a iných chemických zbytkových látok.
O baktérie a roztoče mi vôbec neide.

benne
•
11. dec 2010

teta dala oprať plyšového maca a potom dve hodiny zotierali dlážky... práčku porazilo...tak som opatrná. Drobcovi dávam plyšáky vyslovene prateľné v práčke a ostatné čistím ručne, alebo vôbec. Pozdáva sa mi mraznička...na dezinfekciu

luly13
•
11. dec 2010

plysaky pred prvym pouzitim periem...len neviem co s takymi, ktore hraju a neda sa vybrat hracia skrinka (napr dnes sme dostali hracie prasiatko do FP). mraznicka tomu neublizi?

olifcek
•
11. dec 2010

v mraznicke niektore veci preziju.. jA pratelne periem, tie, ktore sa nedaju, ocistim rucne hubkou

vodnarky
•
13. dec 2010

raz za cas ich operiem..robim to az doteraz...my ich mame poukladane na policke,ale aj ked sa s nimi uz moc nehraje,chce ich tam mat.. 😉

kibuk
•
13. dec 2010

ked su nove a zabalene tak vyberiem a dam ale len ked tak samotne plyšaky tak nahadžem do pračky na najnižši stupen a bez avivaže a po velkom nahodnom ušpineni znova operiem 🙂

zuziq
•
13. dec 2010

vsetky textilne hracky som pred tym, nez ich dostal maly do ruky vzdy oprala. a to iste plysaci. Neviem si predstavit ze mu dam zuzlat nieco, co obchytalo milion ruk ( boh vie akych a komu patrili ) a kto vie kde vsade sa to valalo.. aj ked som zastanca toho, ze to netreba prehanat, dat mu nejaku takuto hracku z obchodu bez toho aby som ju oprala ( pripadne poumyvala) mi pride trochu "nechutne" a hlavne dost nehygienicke 😕

ivett1
•
13. dec 2010

ahoj, tých čo sa dajú oprať, operiem...buď ručne, alebo v práčke program "ručné pranie", aj keď veľa plyšákov na "muckanie" teda nemáme (možno 5 veľkých a zopár malých)...rodinku som už dávno upozornila, aby ich zbytočne nekupovali...zato problém je s tými interaktívnymi -čo hrajú, alebo vydávajú nejaké zvuky (psík FP, fur real šteniatko, mushabelly koník ...) ...I keď.... v lete som jedného takého obľúbeného macka, hrajúceho uspávanku po natiahnutí "chvostíka", musela oprať (ručne a s hrôzou v očiach🙂), lebo som ho "prešla" kočíkom 😝 "chudáčika" ...našťastie zatiaľ funguje 😀 ...na poličke...

salma22
•
22. dec 2010

ano periem 🙂

masinka
•
24. dec 2010

ked sa daju prat, vacsinou ich operiem - zabalene do navliecky z vankusa aby mi neznicili pracku vypadane chlpy alebo futro ked sa nahodou rozparaju. ostatne (so strojcekom vnutri) aspon "vytepujem" - namocenou handrickou, pripadne ked sa moc zaspinia, rozparam, strojcek vyberiem a zase dam dokopy (ked sa nepodari, letia do kosa)

natalka78
•
Odpoveď bola odstránená
•
moncita87
•
7. okt 2015

Ja plyšaky zásadne neperiem a po použití ich buď spálim alebo podarujem ciganikom z angymlina